Προς το περιεχόμενο

Compiler για C

Lomar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας παρακαλώ, θέλω εναν καλό compiler για c γιατι αυτός που μου έδωσαν απο την σχολή είναι για τον 8=======>, πλησιάζει τώρα και η εξεταστική και θέλω να προπονηθώ.... :( αμπαλεψιά...

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@afnman thnks, αλλα ο compiler που μου δίνεις, θέλει να του βάλω ένα σορό add-on (δεν ξέρω πως αλλιώς να τα πω), και βαριέμαι να ψάχνω ποια πρέπει να ενσωματώσω στον αρχικό compiler... Κάπως έτσι ήταν και ο compiler της σχολής μου...

@nick_csd Δεν κατάλαβα τι μου έγραψες :D

Τελοσπάντων ένας compiler "ολοκληρωμένος" και εύχρηστος που να μπορώ να γράψω οποιοδήποτε πρόγραμμα σε C δίχως περιορισμούς, (αυτός της σχολής ήταν σε DOS και δεν έβλεπε κ πολύ μνήμη, σε πολλά προγράμματα μου έβγαζε και μήνυμα για over-flood, που δεν πολυκατάλαβα τι είναι), ακόμα και του εμπορίου (αρκεί να μην είναι και πολύ ακριβός) έχετε να μου προτείνεται;

thnks in advance...

EDIT

Αυτή τη στιγμή κατεβάζω τον: devcpp4, απο το παραπάνω site του afnman, κάνει για C; γιατί κάτι έγραφε δίπλα για C++ και τίποτα άλλο... Νομίζω πως είναι λίγο χαζή η ερώτηση μου, αλλά κάπου σε αυτό το φόρουμ, είχα διαβάσει για compiler της C++ που δημιουργούσε προβλήματα σε κώδικα για C (απ'όσο ξέρω η C++ είναι αντικειμενοστραφής).

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή κατεβάζω τον: devcpp4, απο το παραπάνω site του afnman, κάνει για C; γιατί κάτι έγραφε δίπλα για C++ και τίποτα άλλο... Νομίζω πως είναι λίγο χαζή η ερώτηση μου, αλλά κάπου σε αυτό το φόρουμ, είχα διαβάσει για compiler της C++ που δημιουργούσε προβλήματα σε κώδικα για C (απ'όσο ξέρω η C++ είναι αντικειμενοστραφής).

+1 απο μενα στον gcc

δεν ξερω γι αλλους,ο συγκεκριμενος τα παει μια χαρα και με την C και με την C++.αλλωστε η C++ ειναι συνεχεια της C,ειναι ιδια με την C απλως εχει καποια παραπανω χαρακτηριστικα.

no problem πιστευω

Δημοσ.

Αυτό που ζητάς λέγεται IDE (Intergated Development Environment), όχι compiler. Ο compiler ***συνήθως*** (αν πρόκειται για open source C IDE) είναι ο gcc.

Δηλαδή:

mingw => gcc αλλαγμένος ώστε να τρέχει κάτω από Windows χωρίς cygwin

dev-cpp => υποστηρίζει gcc

codeblocks => υποστηρίζει gcc

κτλ κτλ

Από εμπορικά αλλά δωρεάν:

Visual Studio Express

Borland Turbo C++ Explorer

Προτείνω codeblocks με ενσωματωμένο mingw:

http://prdownloads.sourceforge.net/codeblocks/codeblocks-1.0rc2_mingw.exe?download

Δημοσ.

thnks, αλλα μπερδεύτηκα λιγο...

Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά που μου λέτε και απο που να τα κατεβάσω όλα αυτά, κάτι με ppd και gcc είχε να κάνει ο compiler της σχολής μου, (αλλά έπρεπε να κατεβάσω καμια 10ρια αρχεία απο ένα άθλιο site και να αλλάξω και κάτι μεταβλητές περιβάλλοντος), αλλά εγώ ενα απλό πρόγραμμα σε C ήθελα να τρέχω, όλα αυτά δλδ έπρεπε να κάνω;

Παρόλα αυτά όμως ο devcpp 4 μου φαίνεται πολύ καλός που τον δοκίμασα σήμερα το πρωί...

@nick_csd Ψάχνω αυτό που μου λες...

Δημοσ.

θα συμφωνησω με τον nick_csd.γράφω σε notepad++ κ μεταγλωτίζω με gcc στο cygwin.κ πάρε κ αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση κλικ

Δημοσ.

Το Code::blocks και το DevCpp χρησιμοποιούν τον mingw, που είναι port του gcc για Windows.

Το Cygwin προσφέρει βιβλιοθήκες και προγράμματα του Linux/Unix ώστε να είναι δυνατή η σχετικά αναίμακτη μεταγλώττιση κώδικα από Unix/Linux σε Windows. Έτσι, ο gcc που παρέχει πρέπει να είναι κατά 99.9% ίδιος με αυτόν που βρίσκεις σε ένα Linux σύστημα (ο mingw έχει κάποιες τροποποιήσεις).

Το τελικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν ίδιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...