Προς το περιεχόμενο

αποριες για dvd βιντεοκαμερες


runaway

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για σας φιλοι !

θελω να αγορασω μια βιντεοκαμερα και καπου "χαθηκα" στο ψαξιμο.

τι να διαλεξεις dvd, mini dv, σκηρο ?

θεωρω οτι με τις dvd πρεπει να ειναι ποιο απλά τα πραγματα, αλλα εχω καποιες αποριες σχετικα με :

τα δισκακια που γραφουν οι dvdκαμερες εναι διαφορετικα απ του Η/Υ?

παιζουν απ ευθειας σε οποιοδηποτε dvd player ή θελουν καποια μετατροπή

ειναι επαναγράψιμα?

τι σημαινει το + & - R/RW στα δισκακια ?

μπορεις να τα επεξεργαστεισ στο Η/Υ πως γινεται ?

πχ. με copy paste τα μεταφερεις ή χρειαζεται κατι αλλο?

οι φωτογραφιες που τραβας με τη καμερα πως ειναι σε σχεση με μια απλη φωτογραφικη μηχανη ?

σας φορτωσα με πολλα ερωτηματα αλλα ετσι ειμασται εμεις οι ασχετοι, ρωτώντας πας στη Πολη.

ευχαριστώ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω αγοράσει ψηφιακή βιντεοκάμερα ακόμη (αν και μου έχει κολλήσει άγρια η SONY SR-90), αλλά απ' όσο έχω ψάξει την ιστορία, θα σου πω τα εξής:

 

1. Τα δισκάκια των DVD βιντεοκαμερών είναι πιο μικρά απ΄ ότι αυτά που βάζεις στον υπολογιστή σου και χωράνε ότι 4,7 αλλά 1,4 GB. Σε full ποιότητα, αυτό σημαίνει 20 λεπτά. Δηλ. κάθε 20 λεπτά αλλάζεις δισκάκι. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα δισκάκια αυτά παίζουν και στον υπολογιστή:αν έχεις προσέξει, το συρταράκι του DVD drive, έτσι όπως βγαίνει θα δεις ότι έχει και έναν πιο μικρό κύκλο, εκτός από τον μεγάλο. Εκεί μπαίνουν τα μικρά δισκάκια.

 

2. DVD+R και DVD-R είναι πρακτικά το ίδιο πράγμα. Απλά, θα πρέπει η συσκευή να υποστηρίζει και τα δύο. Εάν π.χ. η κάμερα λέει ότι υποστηρίζει μόνο -R, τότε θα αγοράζεις μόνο από αυτά. Σήμερα όμως σχεδόν όλες οι συσκευές παίζουν τόσο +R όσο και -R (στην αρχή το +R υποστηριζόταν λιγότερο, αλλά τώρα υποστηρίζεται κανονικά). Το RW (+ ή -) σημαίνει ότι το DVD είναι επανεγγράψιμο.

 

3. Την επεξεργασία στον υπολογιστή είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα: γενικά όλες οι βιντεοκάμερες με DVD γράφουν απευθείας σε mpeg-2 (δηλ. στο format του DVD) και θεωρητικά το αρχείο αυτό μπορείς εύκολα να επεξεργαστείς σε ένα καλό πρόγραμμα video editing, κάνοντάς το copy-paste στο σκληρό. Αντίθετα, στο mini DV ξέχνα το copy-paste, αφού πρόκειται για ασυμπίεστο video και για να το επεξεργαστείς χρειάζεται το μετατρέψεις σε μια ψηφιακή μορφή που θα δέχονται τα προγράμματα αυτά και η μετατροπή αυτή παίρνει κάποιο χρόνο... Στις κάμερες με σκληρό (η δική μου προτίμησή) πρέπει να δεις τι γίνεται σε κάθε περίπτωση: π.χ. οι κάμερες της JVC αποθηκεύουν τα δεδομένα σε ένα αρχείο .mod, το οποίο είναι πιο δύσκολο στην επεξεργασία απ΄ότι π.χ. της SONY, που είναι καθαρό mpeg-2.

 

Επιγραμματικά:

-Mini-DV: η καλύτερη ποιότητα (αφού είναι ασυμπίεστο), μπορείς να τραβάς για ώρες, όμως χρονοβόρο το πέρασμα στον υπολογιστή και η επεξεργασία, καθώς και το πέρασμα σε DVD.

 

-DVD: η μεγαλύτερη ευκολία για πέρασμα σε DVD (αφού γίνεται εξ ορισμού), αλλά χαμηλότερη ποιότητα από mini-DV. Εύκολη μεταφορά και επεξεργασία σε PC. Μπορείς να τραβάς video όμως μόνο για 20 λεπτά και χρειάζεται να αγοράζεις συνεχώς μικρά δισκάκια, που είναι πιο ακριβά από τα μεγάλα (αν και τελευταία έχουν φτηνήνει αρκετά). Έχεις όμως το υλικό σου αμέσως έτοιμο σε DVD που παίζει παντού!

 

-Σκληρός: σαν το DVD αλλά δεν έχεις άμεσα το DVD σου, αφού θα πρέπει να μεταφέρεις το video στον υπολογιστή πρώτα και μετά να το γράψεις, κάτι όμως πολύ εύκολο (όχι όπως στο mini DV), αφού τα δεδομένα είναι mpeg-2 (χρειάζεται πάντως καμιά φορά λίγη προσοχή στο format, όπως είπαμε). Επίσης, έχουν βγει κάποιες πατέντες να γράφεις από την κάμερα με σκληρό απευθείας σε DVD, χωρίς να περάσεις δεδομένα στον υπολογιστή. Από την άλλη, μπορείς να γράφεις για αρκετή ώρα και όχι μόνο για 20 λεπτά, με μόνο περιορισμό αυτόν της μπαταρίας. Εδώ, την καλύτερη αυτονομία νομίζω ότι έχει γενικώς η SONY.

 

Προσωπική μου άποψη: Για κομπιουτερόβιους: Σκληρός. Για τεμπέληδες: DVD. Για... μαζώχες (ή/και τελειομανείς): mini-DV. Γαι extreme: High Definition.

 

Υ.Γ. Όταν μιλάμε για μειωμένη ποιότητα σε λύσεις DVD/σκληρό, θα πρέπει να πούμε ότι το "μειωμένη" δεν σημαίνει και κακή. Εάν π.χ. μια κάμερα τραβάει τουλάχιστον 1,τόσο megapixels και 9000 kbps, για μένα είναι άκρως ικανοποιητικά (αν και χειρότερα από mini-DV), τη στιγμή που οι ταινίες DVD που νοικιάζουμε είναι νομίζω στα 8500 kbps. Αλλά και το mini-DV, αφού θα το γράψεις σε DVD, μοιραία θα ρίξεις την ποιότητά του, γι' αυτό και πιστεύω ότι η αγορά mini-DV δεν έχει κανένα νόημα για τον home user.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγώ έχω αγοράσει την SONY DCR-DVD405 και είμαι πολύ ευχαριστημένος λίγο ακριβούτσικη ήταν αλλά χαλάλη για τις δυνατότητες που έχει,είναι 3.0 megapixels γράφει σε όλους τους δίσκους,έχει USB 2.0,Νightshoot,memorystick,back light,γράφει ήχο dolby digital 5.1 creator,έχει φακό Carl Zeiss Vario-Sonnar T*,Πρόγραμμα επεξεργασίας στο PC και πολλά άλλα......καλά έ ούτε υπάλληλος τις sony να ήμουν,πάντος είναι από τις πολύ καλές κάμερες,και με ευκολόχρηστο Menu,τώρα όσο για τα DVD έχουν βγεί και Double Layer,και μεγαλύτερης χωριτικότητας DVD και αναλόγως σε τι ποιότητα γράφεις,αυτά τα ολίγα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω αγοράσει ψηφιακή βιντεοκάμερα ακόμη (αν και μου έχει κολλήσει άγρια η SONY SR-90), αλλά απ' όσο έχω ψάξει την ιστορία, θα σου πω τα εξής

 

σ ευχαριστώ πολύ για τη διαφωτιστική σου απάντηση.

μάλλον καταλήγω σε κάμερα dvd αφού και πολλά πράγματα δεν γνωρίζω, αλλά και πολλύ χρόνο δεν έχω για επεξεργασίες κλπ. στο pc.

 

οταν τραβας φωτογραφία μέσω της κάμερας τι γίνεται?

αν έχεις ξεχωριστή μνήμη την αποθηκεύεις κατευθείαν εκεί ,σωστά?

αν δεν έχεις ,αποθηκεύεται στο dvd μαζί με τη λήψη του βίντεο?

και πως τη βρίσκεις μετά , είναι σα ξεχωριστό αρχείο μέσα στο dvd ?

 

από πλευράς ανάλυσης και γενικότερης ποιότητας τι λένε, σε σχέση με μία αναλογική μηχανή ?

 

και κάτι ακόμα το οπτικό ζουμ , λειτουργεί κατά τη λήψη φωτογραφίας ή είναι μόνο για τη λήψη βίντεο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε metalica σ ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου αλλά...... θα σε χρειαστώ κι άλλο.

βλέπω με καλό μάτι τη SONY DVD106E, βγαίνει στην αγορά σε λίγο, αν δεν έχει βγει ήδη.

έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την 105 και διαφέρει στο 40 άρη οπτικό ζουμ.

αν θέλεις λοιπόν πες μου περισσότερα για τη δική σου....

τα δισκάκια που έχεις αγοράσει τι διάρκεια έχουν, πόση ώρα έχεις γράψει χωρίς αλλαγή dvd.

περί αυτονομίας, λειτουργικότητας, πλοήγησης μενού, μεταφορά και επεξεργασίας στο pc με κάποιο πρόγραμμα και αν παρέχεται με την αγορά κάτι σχετικό από τη sony

με τη λήψη φωτογραφίας πως τα πήγες, τι αποτέλεσμα πήρες

και κάτι τελευταίο οταν τραβάς με τη κάμερα και θέλεις επιτόπου να σβήσεις ένα τμήμα απ αυτό που έγραψες τι κάνεις?

στις αναλογικές με τη κασέτα, τη γύρναγες πίσω, έσβηνες και συνέχιζες.......με τη καινούρια τεχνολογία τι γίνεται?

συγνώμη αν σ έπρηξα με τις απορίες και ελπίζω να μη με ξεχάσεις!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά, η λήψη φωτογραφιών από κάμερες είναι χάλια: έχω δει φωτογραφίες σε βιντεοκάμερα της SONY πολύ χειρότερες από φωτογραφική μηχανή της πλάκας με λιγότερα megapixels. Όσο για την αποθήκευση στο DVD, δεν υπάρχει πρόβλημα: αποθηκεύονται σε χωριστό φάκελο από το video, οπότε μπορείς και να βλέπεις το DVD σου σε κάποιον DVD player, αλλά και τις φωτογραφίες (σε player που υποστηρίζει θέαση φωτογραφιών ή στον υπολογιστή).

Για τα DVD-RW, φυσικά και μπορείς να πάρεις 4-5 και να αρκεστείς σ' αυτά. Εγώ είπα ότι χρειάζονται συνεχείς αγορές DVDR με το σκεπτικό ότι κάθε σου βίντεο θα πρέπει να το έχεις οπωσδήποτε σε DVD για λόγους backup και όχι μόνο να το περνάς στο υπολογιστή και μετά να το σβήνεις από το DVDRW. Έτσι, αν έχεις βιντεοκάμερα σκληρού, τα περνάς στον υπολογιστή και μετά τα γράφεις σε κοινό DVD, που είναι και μεγαλύτερης χωρητικότητας και σου έρχεται αρκετά πιο φτηνά από τα μικρά δισκάκια των DVD καμερών, που είναι και πιο ακριβά. Το πλεονέκτημα της άμεσης εγγραφής DVD σίγουρα είναι μεγάλο, όπως μεγάλο είναι και το μειονέκτημα ότι δεν μπορείς να τραβήξεις για πολύ ώρα. Αν όμως δεν σε ενδιαφέρει αυτό, αλλά θέλεις την κάμερα μόνο για home στιγμές (5λεπτα-10λεπτα) και η διαδικασία με τον υπολογιστή δεν σε ενθουσιάζει, μάλλον το DVD είναι για σένα.

Όταν τραβάς με DVD, απ' ότι ξέρω κάθε τράβηγμα είναι και track και μετακινείσαι πολύ πιο εύκολα απ' ότι στις αναλογικές μηχανές. Για τα υπόλοιπα όμως, ο φίλος μας που έχει και τα ξέρει πιο καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

gruslo η αναλυση σου ηταν καταπληκτική!

Σκεφτομαι να παρω βντκμρα στα κουμπάρια μου (παντρευομαι το αλλο σαββατο!!!) και ομολογω οτι ήμουν τελειως ασχετος με το αντικειμενο...

με βοηθησαν πολυ αυτά που είπες

Κατι αλλο...

τι γνωμη εχεις για τις βιντεοκαμερες που εχουν σκληρο και ντιβιντι;;;

γνωριζεις να μου προτεινεις καμμια;

γενικότερα σκοπευω να δωσω γυρω στο χιλιαρικο, τι μου προτεινετε παιδια;;;

Η σονυ παντως πρεπει να εχει το προβαδισμα, n' est pas?

η μνημη τι ρολο παιζει στι βιντεοκαμερα;;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για κοιτα λιγο τις αγγελιες, πουλαω την με λιγοτερο 10 ωρες χρησης βιντεοκαμερα υψηλης ανάλυσης sony HC1. Δεν την χρησιμοποιω, γιαυτο την πουλω, θεωρω οτι ειναι πραγματικα ευκαιρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βιντεοκάμερες με σκληρό και DVD;;; Δηλ. και τα δύο μαζί;;; Ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα, για γράψε μου το μοντέλο που έχεις κατά νου να το κοιτάξω.

Η Sony, αν και έκανε κάτι βλακείες στις mini DV (ενώ π.χ. οι υπόλοιπες συνδέονταν στο PC με συμβατικό καλώδιο, αυτή ήθελε το δικό της, που φυσικά το πουλούσε πανάκριβα...), θεωρώ ότι είναι από τις top επιλογές για DVD-σκληρό, γιατί έχει την καλύτερη αυτονομία και την καλύτερη νυχτερινή λήψη. Προσωπικά τα μετράω πολύ αυτά. Κοίταζα και σε Hitachi για DVD και JVC για σκληρό, είναι πολύ καλές κι αυτές, αλλά στα δύο αυτά σημεία υστερούν.

Η HC-1 είναι πολύ καλή, αλλά σε άλλη κατηγορία, αυτή της υψηλής ανάλυσης (high definition) που προσφέρει μεν απαράμιλλη εικόνα, αλλά είναι mini-DV και θέλει χρόνο να περαστεί στον υπολογιστή, μετατροπές σε άλλα formats κλπ. Νομίζω ότι είναι περισσότερο για επαγγελματίες. Στην τιμή πάντως που τη δίνει ο φίλος μας είναι όντως ευκαιρία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην τιμή πάντως που τη δίνει ο φίλος μας είναι όντως ευκαιρία.

 

περισσότερο την χρησιμοποιησα για το γαμο του αδελφου μου. Τωρα παραμενει κλειστη στο κουτι της,

Άντε ρε παιδια ευκαιρια ειναι ! . Θέλω επειγοντως να αγορασω ενα νεο πισι!

χαλαλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον τα dual layer έχουν τη διπλάσια χωρητικότητα των απλών, στα απλά με full ποιότητα γράφεις το πολύ 20', οπότε λογικά στα dual layer θα γράφεις το πολύ 40'. Το ότι μπορείς να ρίξεις την ποιότητα και να γράψεις παραπάνω καλό είναι, αλλά προσωπικά δεν θα το έκανα. Αν δεις φυσικά ότι σε ικανοποιεί η μειωμένη ποιότητα, ΟΚ. Καλορίζικη η κάμερα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...