Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσείς τι πιστεύετε πως είναι ο θάνατος : Η αρχή του τέλους ή το τέλος μιας αρχής ? Άλλοι λένε πως ο θάνατος είναι η απόλυτη ανυπαρξία και αταραξία, το απόλυτο τίποτα. Άλλοι πως μ΄αυτόν αρχίζει η αιώνια ζωή της ψυχής . Εσείς τι πιστεύετε ? Τον φοβάστε τον θάνατο ? Θάνατος είναι το μόνο σίγουρο, αληθινό, οριστικό και ανώδυνο τέλος στην αβεβαιότητα, στα μαρτύρια, στα ψέμματα και στις ψευδαισθησεις της ζωής ή Ο θάνατος είναι η δεύτερη ευκαίρια για ζωή;

• Like 1
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπάρχει θάνατος... υπάρχει μόνο η ζωή. Θάνατος (κατά τη ταπεινή μου γνώμη, πάντα) δεν είναι ούτε μια στιγμή. όπως δεν υπάρχει σκοτάδι χωρίς φως έτσι δεν υπάρχει θάνατος χωρίς ζωή :-D

• Like 1
Δημοσ.
Το θεμα δεν ειναι αν υπαρχει ζωη μετα τον θανατο, αλλα αν υπαρχει ζωη πριν τον θανατο. carpe diem ;)

στα λόγια μ έρχεσε Carpe diem, qua minimum credula postero

Υ.Γ το qua minimum credula postero δεν ξέρω τι σημαίνει, μπορεί κανεις να το μεταφράσει;

Δημοσ.

τα λόγια του Επίκουρου κάπου εδώίσως κολλάνε:ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΩΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ,ΕΝΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ.ΓΙ΄ΑΥΤΟ Η ΣΩΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΠΩΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ..

και συνεχίζει αλλού:ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ,Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ,ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ..και τέλος κάπου αλλού λέει:Η ΑΤΑΡΑΞΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠ΄ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΩΤΕΡΩΝ ΑΛΗΘΕΙΩΝ...

Δημοσ.
Υ.Γ το qua minimum credula postero δεν ξέρω τι σημαίνει, μπορεί κανεις να το μεταφράσει;

Εμπιστεύσου όσο λιγότερο το αύριο.

Δημοσ.

είμαι σοβαρά γιατρέ; απο τότε που πάτησα πρώτη φορά το πόδι μου,σε αυτή τη σχολή,έχω πάθει αρρωστοφοβία..έχω ξεφύγει..σε κάθε μάθημα και μια ανακάλυψη πιθανής πάθησης που μπορεί να έχω :-P τώραλοιπόν κόλλησα με το θάνατο..να συμπεράνω λοιπόν οτι και οι 2 οτι είναι η αρχή μιας νέας ζωής;;;

Δημοσ.

Παραθέτω ένα quote που απαντά στο ερώτημα του αρχικού post.

Charlotte Perkins Gilman: "Death? Why this fuss about death. Use your imagination, try to visualize a world without death! ... Death is the essential condition of life, not an evil."

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...