virgo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Εσείς τι πιστεύετε πως είναι ο θάνατος : Η αρχή του τέλους ή το τέλος μιας αρχής ? Άλλοι λένε πως ο θάνατος είναι η απόλυτη ανυπαρξία και αταραξία, το απόλυτο τίποτα. Άλλοι πως μ΄αυτόν αρχίζει η αιώνια ζωή της ψυχής . Εσείς τι πιστεύετε ? Τον φοβάστε τον θάνατο ? Θάνατος είναι το μόνο σίγουρο, αληθινό, οριστικό και ανώδυνο τέλος στην αβεβαιότητα, στα μαρτύρια, στα ψέμματα και στις ψευδαισθησεις της ζωής ή Ο θάνατος είναι η δεύτερη ευκαίρια για ζωή; 1
Louminis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δεν υπάρχει θάνατος... υπάρχει μόνο η ζωή. Θάνατος (κατά τη ταπεινή μου γνώμη, πάντα) δεν είναι ούτε μια στιγμή. όπως δεν υπάρχει σκοτάδι χωρίς φως έτσι δεν υπάρχει θάνατος χωρίς ζωή 1
Dreamchaser Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Το θεμα δεν ειναι αν υπαρχει ζωη μετα τον θανατο, αλλα αν υπαρχει ζωη πριν τον θανατο. carpe diem
Louminis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Το θεμα δεν ειναι αν υπαρχει ζωη μετα τον θανατο, αλλα αν υπαρχει ζωη πριν τον θανατο. carpe diem στα λόγια μ έρχεσε Carpe diem, qua minimum credula postero Υ.Γ το qua minimum credula postero δεν ξέρω τι σημαίνει, μπορεί κανεις να το μεταφράσει;
virgo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 τα λόγια του Επίκουρου κάπου εδώίσως κολλάνε:ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΩΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ,ΕΝΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ.ΓΙ΄ΑΥΤΟ Η ΣΩΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΠΩΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ.. και συνεχίζει αλλού:ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ,Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ,ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ..και τέλος κάπου αλλού λέει:Η ΑΤΑΡΑΞΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠ΄ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΩΤΕΡΩΝ ΑΛΗΘΕΙΩΝ...
Lucifer Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Υ.Γ το qua minimum credula postero δεν ξέρω τι σημαίνει, μπορεί κανεις να το μεταφράσει; Εμπιστεύσου όσο λιγότερο το αύριο.
Louminis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 http://users.hol.gr/~sirkoll/AML-life3.htm Το παλικάρι το έχει καταλάβει πάρα πολύ καλα, αυτό που εμείς εξετάζουμε Αξίζει να το διαβάσετε, μη κουραστείτε
virgo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 είμαι σοβαρά γιατρέ; απο τότε που πάτησα πρώτη φορά το πόδι μου,σε αυτή τη σχολή,έχω πάθει αρρωστοφοβία..έχω ξεφύγει..σε κάθε μάθημα και μια ανακάλυψη πιθανής πάθησης που μπορεί να έχω :-P τώραλοιπόν κόλλησα με το θάνατο..να συμπεράνω λοιπόν οτι και οι 2 οτι είναι η αρχή μιας νέας ζωής;;;
ktulu_gr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Παραθέτω ένα quote που απαντά στο ερώτημα του αρχικού post. Charlotte Perkins Gilman: "Death? Why this fuss about death. Use your imagination, try to visualize a world without death! ... Death is the essential condition of life, not an evil."
virgo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Men fear death, as children fear to go in the dark; and as that natural fear in children is increased with tales, so is the other. Francis Bacon
nmtray2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δε ξερω για εσας, εγω παντως δε προκειται να πεθανω.
Louminis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δε ξερω για εσας,εγω παντως δε προκειται να πεθανω. Μπορείς να μου το αποδείξεις;
nmtray2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Αμα ζεις σε 200 χρονια θα σου το εχω αποδειξει.
Louminis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Αμα ζεις σε 200 χρονια θα σου το εχω αποδειξει. χεχε
virgo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2007 σαν να λέμε "δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη" ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις