Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω μαγκες ενα ξερω...Αμα πεθανω χεσε με...τα κολυβα μου φατα.

Γυρισε ποτε κανεις πισω απο τους νεκρους; Οχι οποτε δε μπορω να ξερω τι σημαινει ακριβως θανατος.Εκεινο που ξερω ομως ειναι οτι ολοι ειμαστε ισοι στη ζωη και στο θανατο, και επισεις ξερω οτι ολοι μας θα πεθανουμε με επιτυχια...αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

Να 'μαστε καλα και υγεια σε ολους.

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
ολοι μας θα πεθανουμε με επιτυχια...αυτο ειναι το μονο σιγουρο

Κορυφαία ατάκα ! :)

btw το "white noise" το είδε κανένας; η ταινία είναι π@π@ριά αλλά το θέμα που πραγματεύεται (η καταγραφή ήχων από..άλλες "διαστάσεις" παράλληλες με τις δικές μας -αλλιώς "σήματα" από τον άλλο κόσμο-) είναι λέει αληθινό και αποδεδειγμένο επιστημονικά...(?)

Yπάρχει και επιστημονική ομάδα που ασχολείται με αυτό το φαινόμενο (ή "φαινόμενο", αναλόγως) (υπάρχει και ειδική ονομασία, δε θυμάμαι ακριβώς).

Δημοσ.

Δεν υπάρχει θάνατος, αυτό που εμείς λέμε θάνατο είναι απλά μια μετάβαση, μια από τις πολλές που διέρχεται η ψυχή μέσα στο μεγάλο ταξίδι διδαχής με σκοπό τη "θέωση" (δεν ξέρω πως να το πω αλλιώς).

Δεν πιστεύω πως αυτή η άποψη είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει ύπαρξη θεού-δημιουργού.

Πιστεύω πως η ζωή εδώ είναι ένα μικρό μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος ζωής που επειδή δεν το αντιλαμβανόμαστε δε σημαίνει και πως δεν υπάρχει.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
@paredwse: ρε συ σε έχω για έξυπνο άνθρωπο και εντάξει άτομο αλλά γιατί γίνεσαι τόσο ερριστικός με όσους πιστεύουν στο Θεό; είναι επιλογή τους, πιστεύω τους και νομίζω πως θα έπρεπε να είσαι λίγο πιο διακριτικός με αυτό γιατί καταντάει λίγο ενοχλητικό έως και προσβλητικό.

Μπορείς να μου υποδείξεις πού ακριβώς προσβλήθηκες; :?

Εάν προσέβαλα εσένα ή οποιονδήποτε άλλο, ευχαρίστως να ζητήσω συγγνώμη. Ομολογώ ότι δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο.

Εάν, από την άλλη, προσβάλλεσαι μόνο και μόνο επειδή υφίσταται κάποια διαφορετική από την κρατούσα άποψη και αυτή εκφράζεται τότε δεν λέω τίποτα...

στην τελική δε νομίζω πως έχεις την δύναμη να αποδείξεις 100% τα πιστεύω σου, απλά μπροστά στην αδυναμία "απόδειξης" της ύπαρξης του Θεού βγαίνεις από πάνω.

Ούτε βγαίνω από πάνω ούτε τίποτα.

Και δεν φέρω το βάρος απόδειξης για τίποτα. :)

Παρεδωσε,

σορυ αλλα μπορεις να εξηγησεις αυτο που γινεται στην επιστημονικη κοινοτητα με τα κινητα και τα μεταλλαγμενα?

Κανουν κακο ή οχι?

Αν θυμασαι, υπηρχαν επιστημονες το '50 που φωναζαν υπερ του τσιγαρου...

Οχι οτι σημαινει και τιποτα αυτο.

Αλλα να μωρε, νομιζω οτι οι ιδιοι ετσι απαξιωνουν τις σπουδες τους.

Πάμε σε τελείως άλλο θέμα και έχω την εντύπωση ότι αποπροσανατολίζεται η συζήτηση.

Απαντώ εν συντομία στο, κατά τη γνώμη μου, offtopic: Έχω την εντύπωση ότι οι έρευνες για την επίδραση των κινητών ή των μεταλλαγμένων στην υγεία μας είναι πρώιμες. Για να εξαχθούν ασφαλή επιστημονικά συμπεράσματα θα πρέπει να περάσει, δυστυχώς, αρκετός καιρός και να μελετηθούν οι επιδράσεις των κινητών ή των μεταλλαγμένων. Γιατί, όπως νομίζω είναι λογικό, δεν έχει τόση σημασία ποιά επίδραση έχει σε εμένα το κινητό αλλά στα παιδιά μου.

Θα βγουν άνθρωποι ή θα βγουν... βάζελοι (god forbid); :P

Δυστυχώς, όπως έχει δείξει η ιστορία στο παρελθόν, οι επιστήμονες που χρησιμοποιούνται για να βγάλουν ακίνδυνες διάφορες ουσίες, έχουν την "διακριτική χρηματοδότηση" εταιρείων που αποκομίζουν τεράστια κέρδη από μία θετική επιστημονική γνωμοδότηση.

Δεν αντιλαμβάνομαι όμως ποια η αντιστοιχία με τους επιστήμονες που υποστηρίζουν την εξελικτική επιστημονική θεωρία. Έχουν να αποκομίσουν κάτι; Υποστηρίζεις μήπως ότι τους χρηματοδοτεί κρυφά κάποια παγκόσμια οργάνωση άθεων για να αποδείξουν επιστημονικά την ανυπαρξία κάποιας ανώτερης ευφυούς δύναμης; :)

Δημοσ.
Μπορείς να μου υποδείξεις πού ακριβώς προσβλήθηκες; :?

Εάν προσέβαλα εσένα ή οποιονδήποτε άλλο, ευχαρίστως να ζητήσω συγγνώμη. Ομολογώ ότι δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο.

Εάν, από την άλλη, προσβάλλεσαι μόνο και μόνο επειδή υφίσταται κάποια διαφορετική από την κρατούσα άποψη και αυτή εκφράζεται τότε δεν λέω τίποτα...

Ούτε βγαίνω από πάνω ούτε τίποτα.

Και δεν φέρω το βάρος απόδειξης για τίποτα. :)

καλημέρα,

δεν ανέφερα πως προσβλήθηκα μην κρατάς μόνο αυτή τη λέξη. το ότι δεν πιστεύεις στο Θεό είναι δικαίωμα σου και μακάρι για εσένα να έχεις δίκιο. απλά ο λόγος σου είναι οξύς όταν αναφέρεσε στα θεία και πρέπει να ξέρεις πως αυτό αγγίζει ευαίσθητες χορδές κάποιων.

φυσικά και κάθε διαφορετική άποψη είναι δεκτή (δεν πιστεύω πως σου έδειξα το αντίθετο) όταν αυτή εκφράζεται χωρίς επιθετικότητα προς τις άλλες.

όπως όμορφα λες πως δε φέρεις το βάρος της απόδειξης για τίποτα τότε θα πρέπει να είσαι πιο ύπιος και με όσους πιστεύουν και επίσης δε φέρουν το βάρος απόδειξης των πιστεύω τους.

ας τελειώσουμε εδώ το οφφ-τόπικ ίσως καλύτερα έπρεπε να σου στείλω Π.Μ.

συγνώμη στους υπόλοιπους.

Δημοσ.
Εσείς τι πιστεύετε πως είναι ο θάνατος : Η αρχή του τέλους ή το τέλος μιας αρχής ? Άλλοι λένε πως ο θάνατος είναι η απόλυτη ανυπαρξία και αταραξία, το απόλυτο τίποτα. Άλλοι πως μ΄αυτόν αρχίζει η αιώνια ζωή της ψυχής . Εσείς τι πιστεύετε ? Τον φοβάστε τον θάνατο ? Θάνατος είναι το μόνο σίγουρο, αληθινό, οριστικό και ανώδυνο τέλος στην αβεβαιότητα, στα μαρτύρια, στα ψέμματα και στις ψευδαισθησεις της ζωής ή Ο θάνατος είναι η δεύτερη ευκαίρια για ζωή;

δώρο για μια επομενη ζωή

• Super Moderators
Δημοσ.
καλημέρα,

δεν ανέφερα πως προσβλήθηκα μην κρατάς μόνο αυτή τη λέξη. το ότι δεν πιστεύεις στο Θεό είναι δικαίωμα σου και μακάρι για εσένα να έχεις δίκιο. απλά ο λόγος σου είναι οξύς όταν αναφέρεσε στα θεία και πρέπει να ξέρεις πως αυτό αγγίζει ευαίσθητες χορδές κάποιων.

Επειδή αναφέρεσαι δημόσια (και όχι με pm) στα γραπτά μου , περιμένω δημόσια να μου υποδείξεις πού, κατά τη γνώμη σου, αναφέρθηκα με οξύτητα ή με προσβλητικά λόγια στα θεία.

• Super Moderators
Δημοσ.
αν δεν καταλαβαίνεις πραγματικά άστο δεν πειράζει ειλικρινά.

Σου είναι τόσο δύσκολο να στηρίξεις την (έμμεση) κατηγορία που μου προσάπτεις; :?

Σου θυμίζω τι έγραψες:

@paredwse: ρε συ σε έχω για έξυπνο άνθρωπο και εντάξει άτομο αλλά γιατί γίνεσαι τόσο ερριστικός με όσους πιστεύουν στο Θεό; είναι επιλογή τους, πιστεύω τους και νομίζω πως θα έπρεπε να είσαι λίγο πιο διακριτικός με αυτό γιατί καταντάει λίγο ενοχλητικό έως και προσβλητικό.

οκ είναι το πιστεύω σου, μπορεί να έχεις και δίκιο - σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε σήμερα και με την εξεληκτική θεωρία βάλε και τις πιθανότητες μέσα φαίνεται να έχεις δίκιο.. αλλά γιατί τόσο μένος. ηρεμία λίγο σε παρακαλώ, με όλη την καλή διάθεση και χωρίς ίχνος ειρωνείας.

στην τελική δε νομίζω πως έχεις την δύναμη να αποδείξεις 100% τα πιστεύω σου, απλά μπροστά στην αδυναμία "απόδειξης" της ύπαρξης του Θεού βγαίνεις από πάνω.

κανείς μας δεν ήταν εκεί όταν δημιουργήθηκε το σύμπαν, πιθανότατα δε θα μάθουμε και ποτέ τί έγινε αλλά ας είμαστε λίγο πιο ανεκτικοί με τα πιστεύω των άλλων. κι εμένα πχ το Δωδεκάθεο μπορεί να μου μοιάζει αστείο αλλά υπάρχει μια γραμμή που δεν πρέπει να περάσω - στην τελική που ξέρεις;

αυτά, σόρρυ για το οφτόπικ,

πάντα φιλικά στο πλαίσιο της ομαλής κουβέντας έτσι;

Όπως έγραψα και παραπάνω, εάν προσέβαλα κάποιον, ευχαρίστως να ζητήσω συγγνώμη. Εάν πέρασα κάποια γραμμή που, κατά τη γνώμη σου, δεν έπρεπε να περάσω, θα ήθελα να το μάθω ώστε να μην επαναλάβω το λάθος αυτό στο μέλλον και προσβάλω άθελά μου άλλους συνομιλητές.

Εάν γίνομαι ενοχλητικός (όπως επίσης έγραψες) χωρίς να γίνομαι προσβλητικός, θα ήθελα επίσης να το μάθω.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

κατά αρχάς χαλάρωσε γιατί νιώθω πως είσαι σε πίεση και δεν θέλω να δημιουργώ τέτοιες καταστάσεις - εντάσεις.

μην κάνεις underline (λέξη δημόσια) και bold (λέξη στηρίξεις) λέξεις. δεν είμαστε σε δικαστήριο κουβεντούλα κάνουμε.

ειλικρινα δεν είχα σκοπό να φτάσουμε εδώ αλλά αφού επιμένεις θα σου παραθέσω μερικές εκφράσεις σου από το παρών τόπικ που τις βρήκα λίγο "ερρεθυστικές"

Ψυχή; Επέτρεψέ μου να καγχάσω

--

Αλλά σε τι;

Στην επιφοίτηση του αγίου πνεύματος

--

Ουάου! Ο θεός!! Απέδειξες την ύπαρξή του!!!

--

Οτιδήποτε μη επιστημονικό στηρίζεται στον αέρα. Σε δοξασίες και προκαταλήψεις και στην βαθειά άγνοια που τις προκαλεί.

---

Αλλά όχι! Οι σύγχρονοι απολογητές του χριστιανισμού θέλουν να πάρουν το ψευδεπιστημονικό βάπτισμα για να θεωρούνται μοντέρνοι. Και απαιτούν να διδάσκουμε την ψευτοθεωρία του "ευφυούς σχεδιασμού" ως επιστημονική και ανάλογη με τη Θεωρία της Εξέλιξης.

Crucifixion's too good for them

στις παραπάνω εκφράσεις σου λοιπόν πιστεύω πως θα μπορούσες να είσαι πιο διακρητικός. that's all! μάλλον μόνο εμένα ψιλοενόχλησαν και ειλικρινά και εγκάρδια δεν τρέχει τίποτα ούτε κάν νευρίασα απλά νιώθω πως θα έπρεπε να είσαι πιο mild σε αυτές. δεν σου κάνω επίθεση και δεν αξιώνω συγνώμης απλά μια μικρή επισύμανση. για αυτό και δεν ήθελα να το κάνουμε θέμα.

ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην με παρεξήγησες.

no hard feelings ok?

• Like 1
Δημοσ.
Εγω μαγκες ενα ξερω...Αμα πεθανω χεσε με...τα κολυβα μου φατα.

:) αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός ποιήματος.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
κατά αρχάς χαλάρωσε γιατί νιώθω πως είσαι σε πίεση και δεν θέλω να δημιουργώ τέτοιες καταστάσεις - εντάσεις.

μην κάνεις underline (λέξη δημόσια) και bold (λέξη στηρίξεις) λέξεις. δεν είμαστε σε δικαστήριο κουβεντούλα κάνουμε.

ειλικρινα δεν είχα σκοπό να φτάσουμε εδώ αλλά αφού επιμένεις θα σου παραθέσω μερικές εκφράσεις σου από το παρών τόπικ που τις βρήκα λίγο "ερρεθυστικές"

στις παραπάνω εκφράσεις σου λοιπόν πιστεύω πως θα μπορούσες να είσαι πιο διακρητικός. that's all! μάλλον μόνο εμένα ψιλοενόχλησαν και ειλικρινά και εγκάρδια δεν τρέχει τίποτα ούτε κάν νευρίασα απλά νιώθω πως θα έπρεπε να είσαι πιο mild σε αυτές. δεν σου κάνω επίθεση και δεν αξιώνω συγνώμης απλά μια μικρή επισύμανση. για αυτό και δεν ήθελα να το κάνουμε θέμα.

ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην με παρεξήγησες.

no hard feelings ok?

Φυσικά no hard feelings! :)

Όντως ήμουν λίγο υπερβολικός, τώρα που τα ξαναδιαβάζω. :-|

Εάν λοιπόν κάποια από τις εκφράσεις μου "Ψυχή; Επέτρεψέ μου να καγχάσω" και "Crucifixion's too good for them" προσβάλει ή θίγει κάποιο μέλος, τις ανακαλώ, δεν είχα καμία πρόθεση προσβολής.

Τέλος του offtopic και ζητώ συγγνώμη που έσκισα το θέμα. :)

Δημοσ.

νομίζω πως άν ήταν σχετικά με κάτι άλλο δε θα έτρεχε μία, απλά το συγκεκριμένο θέμα με πιστεύω-θρησκείες είναι ολίγον λεπτό.

σόρρυ και από μένα και σε σένα αν σε έπρηξα και στους υπόλοιπους

συνεχίζουμε on-topic gogogogogo!!!

Δημοσ.

Να κάνω ένα ρητωρικό ερώτημα; Γιατί γράφουμε εδώ κια σχολούμαστε με το θάνατο ενώ δεν ήρθε ακόμη; Τώρα ζούμε, δεν θα ήταν κ το ποιο έξυπνο να σπαταλούμε τη ζωή μας κουβεντιάζοντας για το θάνατο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...