Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχω περάσει ως ΥΕΑ επειδή έχω πτυχίου Ηλ. Μηχανικού

Για την ακρίβεια για την ένδειξη ΥΕΑ επιλέγονται όσοι τελειώνουν το λύκειο.

.. αλλά είναι 5 μήνες παράπανω από τι έμαθα κ δεν θέλω. Όμως τις εξετάσεις αυτές διάβασα άμα έχεις πτυχίο τις δίνεις οπωσδήποτε..

Any tip would be appreciated, ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Είναι πολύ απλό.

a)"Επιλέγω το ΟΧΙ". Αν σε ρωτήσουν αν θέλεις να δηλώσεις για ΥΕΑ τους λες οτι δεν θέλεις να πας και τελείωσε εκεί. :-|

b)"Δεν έχω το χαρτί" .Συγκεκριμένα εμένα για να κάνω τα χαρτιά μου για ΥΕΑ την ημέρα που παρουσιάστηκα μου ζήτησαν ένα οποιοδήποτε χαρτί, είτε ήταν απολυτήριο λυκείου είτε πτυχίο της σχολής μου. Οπότε μπορεις να πεις οτι δεν το χεις μαζί σου. Έτσι την είχαν γλυτώσει κάποιοι στην Θήβα, διότι δεν μπορούσαν να τους πουν τίποτα. :)

c)"Θα πάω ειδικές δυνάμεις". Άλλο κόλπο είναι το κλασσικό που κάναν κάποιο, λέγοντας εκείνη την ώρα "θα δηλώσω για ειδικές δυνάμεις αύριο μεθαύριο" που θα έρθουν οι ειδικοδυναμητες να μας κάνουν κύρηγμα, οπότε ΥΕΑ και ειδικές δυνάμεις δεν πάνε μαζί διότι οι ΕΔ δεν έχουν ΥΕΑ. :mrgreen:

d)"Χάλια επιδόσεις". Προσπάθησε να σέρνεσαι εκει στα αθλήματα. Είναι εύκολο και θα εντυπωσιαστείς με πόση ευκολία σέρνονται και οι υπόλοιποι. μιλάμε για ΤΟ θέατρο του παραλόγου.:mrgreen:

Γενικά στη θήβα αν την πρώτη μέρα δεν έμπαινες στη λίστα των ΥΕΑ μετά δεν σε φώναζαν ποτέ για αθλήματα/εξετάσεις κτλ κτλ.

Όλοι αυτοί οι τρόποι είναι νόμιμοι, δηλαδή δεν μπορεί κανείς να σου πει τίποτα διότι είναι "επιλογή" σου,ή κάτι αντίστοιχο τέλοσπάντων.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

... ή αν έχεις σχετικά μεγάλη μυωπία ή περιττά κιλά ζητάς την μέρα της κατάταξης από το γιατρό να σε βγάλει Ι2 οπότε ούτε ΥΕΑ ούτε ειδικές δυνάμεις θα πας αλλά προσοχή γιατί δεν θα έχεις δικαίωμα για ΛΥΒ ούτε για στρατονομία αν ενδιαφέρεσαι.

Δημοσ.

c)"Θα πάω ειδικές δυνάμεις". Άλλο κόλπο είναι το κλασσικό που κάναν κάποιο, λέγοντας εκείνη την ώρα "θα δηλώσω για ειδικές δυνάμεις αύριο μεθαύριο" που θα έρθουν οι ειδικοδυναμητες να μας κάνουν κύρηγμα, οπότε ΥΕΑ και ειδικές δυνάμεις δεν πάνε μαζί διότι οι ΕΔ δεν έχουν ΥΕΑ. :mrgreen:

Πού το είδαν αυτό;;;;; :confused:

Την εποχή μου είμασταν μαζί στη ΣΕΑΠ υποψήφιοι δόκιμοι από ΟΛΑ τα σώματα...

Ακόμα και οι γραφιάδες έχουν ΔΕΑ.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο να επιλεγείς πάντως.

Ήθελε δόντι.

Δημοσ.

Όταν πήγα εγώ, -πριν πολύ καιρό-, για να πας για δόκιμος, ήθελες βύσμα.

Στο μεγαλύτερο στρατόπεδο των Βαλκανίων (5.000 άτομα αν θυμάμαι καλά),

δε νομίζω ότι θα δυσκολευτείς να ΜΗΝ γίνεις δόκιμος.

Εκτός κι αν άλλα3αν τα πράγματα τόσο πολύ στον τομέα αυτό.

Χαμένος -έξτρα- χρόνος πάντως...

εδιτ

Αυτό που έχω σαν συμβουλή είναι να είσαι "αόρατος".

Να μη φαίνεσαι, να μη σε ξέρει κανείς ονομαστικά...

Πολύ βασικό για τους πρώτους 2-4 μήνες.

Δημοσ.
Kleidokratora diladi proteineis na min paro mazi mou to ptixio? Den thelo na pao 5 mines parapano oute me sfaires!!!

Σε βάζουν και γράφεις ένα τεστάκι. Δώσε λευκή κόλλα. That did the trick for me.

Δημοσ.

Για ΥΕΑ απλά δηλώνεις ένα ΟΧΙ και τελείωσε. Αν σε ενοχλήσουν ξανά τους απαντάς πάλι ΟΧΙ και τέρμα. Μην "ψαρώνεις".

Χαρτιά (πτυχία κτλ) μην πάρεις μαζί σου. Δήλωσε ότι θέλεις.

Δημοσ.
και εγω αυλωνα μπαινω την τεταρτη. τι ειναι καλυτερο? να πασ πρωι πρωι η' αργοτερα?

πρωι πρωι για να τελειωνεις και να μην αρχισεις να σκεφτεσε γενικα. απο οτι θυμαμαι μπαινεις πρωι και φτανεις σε θαλαμο βραδυ.

Δημοσ.

Φιλε neperios κατα την γνωμη μου θα κανεις μ@λ@κια να μην πας για ΥΕΑ...Αυτο στο λεει καποιος που για τους ιδιους λογους, πριν αρκετα χρονια το επαιξε στραβουλιακας και ετσι γλυτωσε τους 5-6 μηνες παραπανω.

ΑΛΛΑ:

Δεν εχει καμμια σχεση η θητεια του δοκιμου με του φανταρου. Στο λεω εκ πειρας. Εγω οταν καταλαβα τι @@ ειχα κανει, μου ηρθε να κοψω τις φλεβες μου...

Πραγματικα σου λεω, δεν υπαρχει συγκριση. Οι παραπανω μηνες δεν θα σου φανουν γιατι πολυ απλα τοτε (που θα απολυεται η σειρα σου κι εσυ θα μετρας αλλους 5-6) θα εισαι τοσο παλιος που δεν θα χαμπαριαζεις τιποτα.

Θα προσπαθησω να σου δωσω ενα παραδειγμα της σχεσης φανταρου-δοκιμου.

-->Φαντασου λοιπον οτι εισαι ενας αγραμματος εργατης του δημου. Ολη μερα σκαβεις τους δρομους, ή δουλευεις μεσα στους υπονομους, ή κλαδευεις δεντρα, ή μαζευεις σκουπιδια και αλλα τετοια ομορφα.

--> Φαντασου τωρα οτι εισαι εργατης του δημου, αλλα αυτη τη φορα με ενα πτυχιο ΑΕΙ. Εισαι στο γραφειο σου (οταν γουσταρεις), δουλευεις στον υπολογιστη σου, υπογραφεις χαρτια και βαζεις σφραγιδες. Αν τυχει καμμια φορα να βγεις εξω, θα ειναι για να ελεγξεις τη δουλεια που εκανε ο παραπανω υπαλληλος και αυτο απο το απεναντι καφενειο.

Για να τελειωνω, μπορεις να κανεις πολλα λαθη στο στρατο...

Αυτο που πας να κανεις ομως θα ειναι απο τα μεγαλυτερα.

Δημοσ.
Θα προσπαθησω να σου δωσω ενα παραδειγμα της σχεσης φανταρου-δοκιμου.

Να σου δώσω κι εγώ ένα...

Μια ωραία νύχτα, εξαφανίστηκε ένα εξάρτημα από 2-3 άρματα (κάποια διόπτρα, δε θυμάμαι ακριβώς).

Το κόστος ήταν 8ψήφιο σε δραχμές. Λεπτομέριες πολλές δε θυμάμαι μετά από τόσα χρόνια, αλλά αυτό που θυμάμαι ήταν ποιός την πλήρωσε.

Με ΣΦΑ, Στρατοδικείο και φυσικά το οικονομικό κόστος.

Δεν έχει μόνο καλοπέραση ο δόκιμος, έχει και ευθύνες.

Και ειδικά σε ένα αχανές στρατόπεδο, με τόσο κόσμο...

Δημοσ.

Κοιταξε να δεις, ουτε εγω, ουτε κι ο bliss εχουμε καποιο οφελος οτι αποφαση και να παρεις.

Απλα εγω τωρα εκ των υστερων, θα προτιμουσα χιλιες φορες την ευθυνη και να ειμαι κυριος, παρα τα μαγειρεια, τις καλιοπες και τα σκουπιδια.

Εν κατακλειδι, whatever rocks your boat.

Οτι και να αποφασισεις, σου ευχομαι καλη θητεια.

Δημοσ.

Πάντως τα τελευταία χρόνια με την έλευση αρκετών επιπλέον μονίμων στελεχών υπάρχει η τάση να χρεώνουν λίγα εώς καθόλου υλικά στους δόκιμους. Αυτό εξαρτάται από τον εκάστοτε διοικητή βέβαια. Οι ευθύνες όπως τις είδα εγώ δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που αντιμετωπίζει κάποιος στην μετέπειτα ζωή του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...