Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά ξέρετε τι γίνεται με την μυωπία? Εγώ για παράδειγμα έχω μπόλικη μυωπία, με πέρνουν ειδικές δυνάμεις? Αν όχι, αν φοράω φακούς επαφής ή ακόμα και αν κάνω επέμβαση διόρθωσης είναι ΟΚ? Βασικά δεν με πειράζει καμία από τις λύσεις, αρκεί να υπάρχει έστω και μία!

Πείτε μου ότι ξέρετε πάνω στο θέμα.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Στα κέντρα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων αλλά και στις μονάδες, ποια είναι τα καλά πόστα, π.χ. ΚΨΜ, Εστιατόρια, Γραφέας, Ταχυδρόμος ή τι άλλο?

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και τι προϋποθέσεις απαιτεί το κάθε πόστο?

Τέλος, τιμητικές δίνονται εάν αναλάβεις κάποιο από αυτά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

witty, στον ελληνικό στρατό το να σου κάτσει καλό πόστο είναι θέμα χρόνου και τόπου. Ενα πόστο στην ίδια μονάδα μπορεί τώρα να είναι καβάτζα και σε 2 βδομάδες να είναι άστα να πάνε. Από αυτά που ανέφερες ψιλοσίγουρη καβάτζα είναι ο ταχυδρόμος, άν και συνήθως προτιμούν ντόπιους που ξέρουν τους δρόμους και έχουν και αμάξι δικό τους.

Οι τιμητικές είναι επίσης κάτι δύσκολο να προδιαγράψει κανείς. Επίσης θα έλεγα ότι όπως είναι ο ΕΣ τώρα, δεν αξίζει να φάς πακέτο 2 και 3 μήνες στην μονάδα για να πάς 5 μέρες στο σπίτι σου.

Αν έχεις δόντι, κυνήγα ένα καλό σώμα εξ'αρχής και αφετέρου μια μή μάχιμη μονάδα.

Δημοσ.

Έδινα φέτος πανελλήνιες αλλά δεν πέρασα σε κάποια σχολή (λόγο κάποιων προβλημάτων που είχα) . Είμαι 17 και σε λίγο θα μου έρθει το χαρτί για να περάσω περιοδεύων. Πως θα πάρω αναβολή για να μπορέσω να ξανά δώσω πανελλήνιες? Το λύκειο το τελείωσα και σε κάποια σχόλη δεν πέρασα για να πάρω αναβολή λόγο σπουδών. Τι θα κάνω σε αυτήν την περίπτωση μπορώ να πάρω αναβολή με κάποιο τρόπο? Αν γραφτώ σε ένα ΙΕΚ ώστε να πάρω αναβολή από τον στρατό λόγο σπουδών γίνεται? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος όμως? Αν γίνεται μόνο με το ΙΕΚ πότε ανοίγουν οι εγγραφές? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για σας :), πλεον δεν εχουν μεινει ουτε 20 μερες :)

Εφυγα απο την Κυπρο,γυρισα Τριπολη αλλα δεν ξερω τι γινεται με τις διανυκτερευσεις.

Χρειαζεται υπευθηνη δηλωση απο εμενα και τους γονεις μου στην αστυνομια?

Επειδη οι γονεις μου λειπουν σε διακοπες, μπορω να δηλωσω οτι θα μεινω σε θειο/θεια>?

Τι ακριβως χρειαζεται?, γιατι ηδη εκνευρισα τον διμοιριτη οταν παρουσιαστικα και πρεπει να τα εχω ετοιμα τωρα που τελειωνει η αδεια :D

Δημοσ.

Σώμα πυροβολικού είμαι..ξέρει κανείς που είναι καλά Αθήνα? Ενδιαφέρομαι να μάθω στρατόπεδα (όνομα, τοποθεσία) που έχουν καλές υπηρεσίες..

Γουδί τι παίζει? ;)

Δημοσ.

@JohnKaL-

Ακόμη να μάθεις ότι το Πυροβολικό είναι Όπλο και όχι Σώμα; Στις μεταθέσεις δε δηλώνεις στρατόπεδο αλλά φρουρά, δηλαδή Αθήνα οπότε χωρίς βύσμα απλά θα σε στείλουν κάπου κοντά ή μέσα και αφού δεν μπορείς να το ελέγξεις δεν έχει νόημα. Τώρα στην περίπτωση που έχεις βύσμα (ίσως για αυτό γράφεις Σώμα Πυροβολικού :) ) μπορείς (αν έχεις καλό βύσμα πάντα) να πάρεις κατά τη μετάθεση δεύτερη ειδικότητα που ισοδυναμεί να αλλάξεις σε όποιο όπλο-σώμα θες on the fly! Έχω δει περίπτωση από Τεθωρακισμένα Λήμνου να παίρνει μετάθεση σε ΚΕΠΥΕΣ. Ο γενικός κανόνας, αλλά όχι καθολικός είναι όσο πιο ψηλά (Επιτελεία) τόσο καλύτερα. Συνεπώς κάποιοι στο ΓΕΣ μπορεί να κλαίγονται αλλά αν δουν άλλες μονάδες της Αττικήα μπορεί να αλλάξουν γνώμη. Το στρδο Γουδή (το γουδί στο χουδοχέρι) το έχω για καλό αλλά δε γνωρίζω τι ισχύει και αν έχει ΠΒ.

Δημοσ.

Κάθε νόμος αναφέρει και τις προϋποθέσεις που εφαρμόζεται, συνεπώς δεν είναι δυνατό να πάρεις αναβολή σπουδών αν δε σπουδάζεις. Έχω ακούσει όμως ότι μπορείς να πάρεις αναβολή όταν παρουσιαστείς και μέχρι δύο φορές αλλά δε θυμάμαι την περιγραφή της. Αυτό θα σου δώσει 1-2 χρόνια ακόμη, αλλά όπως σου είπα χρειάζεται να παρουστιαστείς στο κέντρο και μετά να λάβεις την αναβολή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τα φώτα σας...

Ένας φίλος παρουσιάστηκε το Μάρτιο. Έκανε κανονικά εκπαίδευση κτλ και θητεία. Τον Ιούνιο έκανε μία εγχείρηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο.. Τον κράτησαν κάποιο διάστημα για ανάρρωση κτλ και μετά του δώσαν μια στρουμπουλότατη άδεια που κρατάει μέχρι σήμερα. Έκανε επανεξέταση αλλα επειδή η εγχείρηση δεν έχει κλείσει ακόμα του δίνουν άλλη τόση άδεια... Στα υπ'όψιν οτι τον ανάγκασαν απο μέσα να κάνει την εγχείρηση.

Ερωτήσεις:

Υπάρχει περίπτωση τώρα που η άδεια είναι πάνω απο 40-50 μέρες να τον υποχρεώσουν σε αναβολή;

Εφόσον έκανε την εγχείρηση μέσα στο στρατό.. Οι μέρες της άδειας είναι άγραφες ή υπηρετήσιμες;

Πάνω απο πόσες μέρες υπηρετούνται; Είναι στην κρίση του εκάστοτε διοικητή; Υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για αυτό ή είναι "αν σου κάτσει;"

Δημοσ.
Τα φώτα σας...

Ένας φίλος παρουσιάστηκε το Μάρτιο. Έκανε κανονικά εκπαίδευση κτλ και θητεία. Τον Ιούνιο έκανε μία εγχείρηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο.. Τον κράτησαν κάποιο διάστημα για ανάρρωση κτλ και μετά του δώσαν μια στρουμπουλότατη άδεια που κρατάει μέχρι σήμερα. Έκανε επανεξέταση αλλα επειδή η εγχείρηση δεν έχει κλείσει ακόμα του δίνουν άλλη τόση άδεια... Στα υπ'όψιν οτι τον ανάγκασαν απο μέσα να κάνει την εγχείρηση.

Ερωτήσεις:

Υπάρχει περίπτωση τώρα που η άδεια είναι πάνω απο 40-50 μέρες να τον υποχρεώσουν σε αναβολή;

Εφόσον έκανε την εγχείρηση μέσα στο στρατό.. Οι μέρες της άδειας είναι άγραφες ή υπηρετήσιμες;

Πάνω απο πόσες μέρες υπηρετούνται; Είναι στην κρίση του εκάστοτε διοικητή; Υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία για αυτό ή είναι "αν σου κάτσει;"

Το Μάρτιο πως γίνεται να παρουσιάστηκε;Τέσπα, πέρα από αυτό...Η αναρρωτική άδεια που δικαιούται ένας οπλίτης είναι 18 μέρες μαξ.Τυχόν παραπάνω μέρες υπηρετούνται μετά το πέρας της κανονικής θητείας.Νομίζω αν το τραύμα προέκυψε σε στρατιωτική άσκηση δεν τις υπηρετεί.Αν όχι τότε θα κάτσει παραπάνω.Φυσικά είναι και στην κρίση του εκάστοτε διοικητή για το αν θα τις γράψει όλες.Μπορεί αν θέλει να σβήσει τις παραπανήσιες ώστε να φαίνεται ότι πήρε τις προβλεπόμενες.Συνήθως όμως δεν μπορούν να τις σβήσουν όλες αν είναι πάρα πολλές και ίσως ο φίλος σου υπηρετήσει 5 - 6 μέρες παραπάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...