Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ειλικρινα... Ο γνωστος σου κανει σαν μικρο παιδι. Και φιλους θα κανει στο στρατο, και νεες εμπειριες θα αποκτησει. και στο κατω κατω, ενα χρονο ειναι μονο.

Φίλους και εμπειρίες, ναι, θα αποκτήσει. Αλλά το ότι θα φάει "μόνο" ένα χρόνο από τη ζωή του υποχρεωμένος να μην κάνει ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό, εχμ... Δεν είναι και ΤΟ επιχείρημα βρε ferongr... :P

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και γιατί θεωρείς ότι με τη θητεία προσφέρεις στην κοινωνία και στο συνάνθρωπο? Νομίζεις ότι ο συνταξιούχος που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι νιώθει πιο ασφαλής? Ή μήπως οι πόλεμοι στη σύγχρονη εποχή εξαρτώνται από τους οπλίτες?

Αν έχεις πραγματικά τέτοιες ανησυχίες, μπορείς να γίνεις εθελοντής σε κάποια μη κερδοσκοπική οργάνωση και να προσφέρεις πραγματικά και στην κοινωνία και στον εαυτό σου.

Ο στρατός δυστυχώς είναι χάσιμο χρόνου, άσχετα αν μπορεί να σου μείνουν κάποιες καλές αναμνήσεις και μερικοί καλοί φίλοι.

Οπως προειπα και παραπανω, ναι, ολοι οι κλαδοι δουλευουν μαζι για την επιτευξη ενος κοινου σκοπου. Δεν μπορουν τα Apache να κανουν καταληψη κτηριου, ουτε να προστατευσουν εναν οικισμο απο εχθρους που ερχονται για πλιατσικο. Το πεζικο παιζει και αυτο μεγαλο ρολο.

Και για μενα προσωπικα, το να ξερω οτι μπορω να προφυλαξω την πατριδα μου, και οτι υπαρχουν ανθρωποι γυρω μου που προφυλατουν εμενα, ειναι πολυ σημαντικο. Και πιστευω οτι πολλοι συνανθρωποι μου νιωθουν το ιδιο. Καλυτερα ζω σε μια ελευθερη Ελλαδα, και φτωχος, παρα κατακτημενος και πλουσιος.

-----Προστέθηκε 25/11/2008 στις 11 : 44 : 04-----

Φίλους και εμπειρίες, ναι, θα αποκτήσει. Αλλά το ότι θα φάει "μόνο" ένα χρόνο από τη ζωή του υποχρεωμένος να μην κάνει ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό, εχμ... Δεν είναι και ΤΟ επιχείρημα βρε ferongr... :P

Οπως προειπα, αν δεν θεωρει ουσιαστικο το καθηκον του προς την πατριδα, να σηκωθει να φυγει.

Δημοσ.
Οπως προειπα, αν δεν θεωρει ουσιαστικο το καθηκον του προς την πατριδα, να σηκωθει να φυγει.

Με τι κριτήριο είναι αυτό ουσιαστικό καθήκον προς την κοινωνία; Και όχι κάτι άλλο;

Δημοσ.
Με τι κριτήριο είναι αυτό ουσιαστικό καθήκον προς την κοινωνία; Και όχι κάτι άλλο;

Με το κριτηριο του οτι αποκτας απαραιτητες γνωσεις και δεξιοτητες για να την υπερασπιστεις την πατριδα, την κοινωνια και το συνανθρωπο σου σε περιπτωση αναγκης.

Δημοσ.

Έτσι όπως το θέτεις, λοιπόν, μήπως θες να πετάμε και στον Καιάδα όποιον δε μπορεί να πολεμήσει (αφού έτσι δε μπορεί να εκπληρώσει το ύψιστο καθήκον του προς την πατρίδα); Ψήσου.

Δημοσ.
Έτσι όπως το θέτεις, λοιπόν, μήπως θες να πετάμε και στον Καιάδα όποιον δε μπορεί να πολεμήσει (αφού έτσι δε μπορεί να εκπληρώσει το ύψιστο καθήκον του προς την πατρίδα); Ψήσου.

Οχι. Υπαρχει μια διαφορα μεταξυ "Δεν εχω την φυσικες/πνευματικες ικανοτητες που απαιτει ο στρατος" απο το "Δεν γουσταρω το στρατο γιατι θα βγω απο το προγραμμα μου"

Δημοσ.

Απλά θεωρείς ότι η υπεράσπιση της πατρίδας είναι το πιο σημαντικό καθήκον κάθε πολίτη που μπορεί να το κάνει, δηλαδή. Αλλιώς είναι, λίγο-πολύ, άχρηστος, σαν να λέμε.

Δημοσ.
@ Tenshi

Σχετικα με τον οπλισμο, αν μπει ποτε σε κεντρικες αποθηκες φορητου εξοπλισμου, θα δεις μερικες χιλιαδες οπλα με τα μεταλλικα σημεια στο λαδι, σε αριστη κατασταση, οπως και αλλων ειδων εξοπλισμο παλι σε αριστη κατασταση. Οσον αφορα τα περι πειθαρχειας, ως ενα σημειο εχεις δικιο, αλλα απ' την αλλη, υπαρχουν και ατομα που εχουν το αισθημα του καθηκοντος μεσα τους.

Οσο για το μεσο χρονο ζωης, 2 λεπτα, μου φαινεται πολυ δυσκολο να το πιστεψω, και θεωρω την ερευνα λανθασμενη κατα καποιο τροπο, η συνθηκες που μελετησε ειναι μια διμοιρια εναντιον 3 συνταγματων εχθρων.

Ναι,γνωρίζω πολύ καλά την ύπαρξη των αποθηκών που αναφέρεις και δέν αμφιβάλλω για την ποιότητα και την κατάστασή τους.Επίσης ο αριθμός αυτών τον όπλων πλησιάζει την αναλογία 1:1 πληθυσμιακά (σχεδόν 1 όπλο για κάθε ικανό προς μάχη άντρα).

Το θέμα είναι οτι ο αόρατος εχθρός δέν θα μας κλείσει ραντεβού την στιγμή της μάχης και ειδικά στις παραμεθώριες περιοχές αμφιβάλω άν οι στρατιώτες θα προλάβουν να έχουν πρόσβαση σε σωστό εξοπλισμό.Άρα το μόνο που θα μπορέσουν (και προλάβουν) να κάνουν,είναι να πολεμήσουν με τον προσωπικό οπλισμό που έχουν χρεωθεί.Για να καταλάβεις πόσο "μπάζει" το σύστημα,υπάρχει φυλάκιο με 1Mg3+1500 7,62χιλ. / 1POW με 1+3 βολές / 11 G3A3 / 1 HK11 και 28 γεμιστήρες των 18 φυσιγγίων 7,62χιλ.

Το σχέδιο λοιπόν προβλέπει οτι το φυλάκιο και οι άντρες που το επανδρώνουν θα πρέπει να κρατήσουν την παρακείμενη περιοχή μέχρι να φτάσει ο λόχος που θα τους παρέχει υποστήριξη...ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ...

Ναι,καλά διάβασες,11 άτομα με πενιχρό και σχεδόν άχρηστο εξοπλισμό θα πρέπει να κρατήσουν για τρείς μέρες στεριά και θάλασσα,μέχρι να έρθει (αν προλάβει) κάποιος λόχος.Για πλάκα μια κανονιοφόρος γυρνάει ένα "bofor" και με μία βολή άπο ένα κανόνι και απο μία κάννη φτιάχνει μια ωραιότατη τρύπα εκεί που κάποτε υπήρχαν ένα φυλάκιο και κάποιοια θύματα...

Αυτά τα ολίγα περι επιβιώσεως,πολέμου και ανδρείας...

-----Προστέθηκε 26/11/2008 στις 12 : 04 : 27-----

Επίσης τα 2 λεπτά ίσως είναι υπερβολικά...και υπεραισιόδοξα σάν πρόβλεψη,αν σκεφτείς οτι τα αντίστοιχα τμήματα του πυροβολικού (απο απέναντι) ήδη στοχεύουν τα δικά μας όπως μιλάμε.

Δημοσ.

Θεωρω ότι η υπεράσπιση της πατρίδας είναι το πιο σημαντικό καθήκον κάθε υγιους Ελληνα πολίτη Αλλιώς, δεν πρεπει να θεωρειται Ελληνας.

Δημοσ.

Εγώ θεωρώ ότι η υπεράσπιση της πατρίδας είναι ένα υγιές καθήκον, αλλά σε καμία περίπτωση το πιο σημαντικό.

Ο λόγος είναι απλός.

Η πατρίδα είναι κάτι μεταβαλλόμενο. Η πατρίδα μπορεί να είναι ένα ωραίο μέρος, να νοιάζεται για κάθε πολίτη της, να έχει κοινωνικό κράτος και πολλά άλλα. Ή μπορεί να είναι ένα άθλιο μέρος, που να καταστρέφει τη ζωή της πλειοψηφίας των πολιτών, να έχει ένα σάπιο και διεφθαρμένο κράτος, και πολλά άλλα.

Το να προκαθορίζεις εξ αρχής "θα υπερασπίζομαι την πατρίδα" είναι το ίδιο τυφλό με το να λες π.χ. "θα συμφωνώ με την Ελευθεροτυπία*".

*Και εννοώ την εφημερίδα, όχι την έννοια.

Δημοσ.
Ναι,γνωρίζω πολύ καλά την ύπαρξη των αποθηκών που αναφέρεις και δέν αμφιβάλλω για την ποιότητα και την κατάστασή τους.Επίσης ο αριθμός αυτών τον όπλων πλησιάζει την αναλογία 1:1 πληθυσμιακά (σχεδόν 1 όπλο για κάθε ικανό προς μάχη άντρα).

Το θέμα είναι οτι ο αόρατος εχθρός δέν θα μας κλείσει ραντεβού την στιγμή της μάχης και ειδικά στις παραμεθώριες περιοχές αμφιβάλω άν οι στρατιώτες θα προλάβουν να έχουν πρόσβαση σε σωστό εξοπλισμό.Άρα το μόνο που θα μπορέσουν είναι να πολεμήσουν με τον προσωπικό οπλισμό που έχουν χρεωθεί.Για να καταλάβεις πόσο "μπάζει" το σύστημα,υπάρχει φυλάκιο με 1Mg3+1500 7,62χιλ. / 1POW με 1+3 βολές / 11 G3A3 / 1 HK11 και 28 γεμιστήρες των 18 φυσιγγίων 7,62χιλ.

Το σχέδιο λοιπόν προβλέπει οτι το φυλάκιο και οι άντρες που το επανδρώνουν θα πρέπει να κρατήσουν την παρακείμενη περιοχή μέχρι να φτάσει ο λόχος που θα τους παρέχει υποστήριξη...ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ...

Ναι,καλά διάβασες,11 άτομα με πενιχρό και σχεδόν άχρηστο εξοπλισμό υα πρέπει να κρατήσουν για τρείς μέρες στεριά και θάλασσα,μέχρι να έρθει (αν προλάβει) κάποιος λόχος.Για πλάκα μια κανονιοφόρος γυρνάει ένα "bofor" και με μία βολή άπο ένα κανόνι και απο μία κάννη φτιάχνει μια ωραιότατη τρύπα εκεί που κάποτε υπήρχαν ένα φυλάκιο και κάποιοι θύματα...

Αυτά τα ολίγα περι επιβιώσεως,πολέμου και ανδρείας...

-----Προστέθηκε 26/11/2008 στις 12 : 04 : 27-----

Επίσης τα 2 λεπτά ίσως είναι υπερβολικά...και υπεραισιόδοξα σάν πρόβλεψη,αν σκεφτείς οτι τα αντίστοιχα τμήματα του πυροβολικού (απο απέναντι) ήδη στοχεύουν τα δικά μας όπως μιλάμε.

Περιγραφεις ακραιες καταστασεις, οπως φανταζομουνα. Φυσικα, στην κατασταση που περιγραφεις, το φυλακιο χανεται. Αλλα αυτο δεν ξεκινανε ετσι οι πολεμοι, με βληματα απο το πουθενα. Και ουτε σπαταλιουνται βληματα για ενα απλο φυλακιο με 11 ατομα μεσα. Και απ'οσο ξερω, τα περισσοτερα φυλακια σε ευαισθητες περιοχες δεν πεφτουν κατω ετσι ευκολα.

-----Προστέθηκε 26/11/2008 στις 12 : 11 : 52-----

Εγώ θεωρώ ότι η υπεράσπιση της πατρίδας είναι ένα υγιές καθήκον, αλλά σε καμία περίπτωση το πιο σημαντικό.

Ο λόγος είναι απλός.

Η πατρίδα είναι κάτι μεταβαλλόμενο. Η πατρίδα μπορεί να είναι ένα ωραίο μέρος, να νοιάζεται για κάθε πολίτη της, να έχει κοινωνικό κράτος και πολλά άλλα. Ή μπορεί να είναι ένα άθλιο μέρος, που να καταστρέφει τη ζωή της πλειοψηφίας των πολιτών, να έχει ένα σάπιο και διεφθαρμένο κράτος, και πολλά άλλα.

Το να προκαθορίζεις εξ αρχής "θα υπερασπίζομαι την πατρίδα" είναι το ίδιο τυφλό με το να λες π.χ. "θα συμφωνώ με την Ελευθεροτυπία*".

*Και εννοώ την εφημερίδα, όχι την έννοια.

Μην μπερδευεις την εννοια "πατριδα" με την εννοια "κυβερνηση".

Δημοσ.
Μην μπερδευεις την εννοια "πατριδα" με την εννοια "κυβερνηση".

Δεν τη μπερδεύω με την έννοια "κυβέρνηση". Αλλά δεν υπάρχει λόγος να σταθώ σε αυτό.

Για σένα "πατρίδα" είναι απλά τα εδάφη; Έστω κι έτσι. Δε δικαιολογεί αυτή η προσέγγιση το γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο καθήκον ενός ανθρώπου.

Είναι σημαντικό και υγιές καθήκον, αλλά το αν κάποιος δεν το θεωρεί σημαντικό (ή τουλάχιστον το σημαντικότερο της ζωής του), αυτό δεν είναι κάτι άξιο ...εξορίας ή τα σχετικά.

Κάποιος που δεν υπερασπίζεται την πατρίδα του να σηκωθεί να φύγει, αλλά κάποιος που (για παράδειγμα) δεν παράγει πλούτο για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, ας κάτσει το παιδί;

Δημοσ.
Δεν τη μπερδεύω με την έννοια "κυβέρνηση". Αλλά δεν υπάρχει λόγος να σταθώ σε αυτό.

Για σένα "πατρίδα" είναι απλά τα εδάφη; Έστω κι έτσι. Δε δικαιολογεί αυτή η προσέγγιση το γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο καθήκον ενός ανθρώπου.

Είναι σημαντικό και υγιές καθήκον, αλλά το αν κάποιος δεν το θεωρεί σημαντικό (ή τουλάχιστον το σημαντικότερο της ζωής του), αυτό δεν είναι κάτι άξιο ...εξορίας ή τα σχετικά.

Κάποιος που δεν υπερασπίζεται την πατρίδα του να σηκωθεί να φύγει, αλλά κάποιος που (για παράδειγμα) δεν παράγει πλούτο για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, ας κάτσει το παιδί;

Πατριδα για μενα ειναι:

Ο συνανθρωπος μου.

Οι οικογενεια μου.

Η χωρα που γεννηθηκα (τα εδαφη...)

Οι αξιες που μου αναθρεψε αυτος ο τοπος.

Η ιστορια μου.

Η χωρα (σαν συνολο...)

Μην μου λες οτι ενας οικονομικος δεικτης ειναι ανωτερος απο τα παραπανω.

Δημοσ.

Επειδή ξέρω ότι δεν πρόκειται να πείσουμε ο ένας τον άλλο, λέω να το κλείσουμε εδώ.

Κατάλαβα απολύτως τι θες να πεις. Αν πραγματικά πάντως ενδιαφέρεσαι να μάθεις τι εννοώ κι εγώ, στα γρήγορα μπορώ να το διατυπώσω ως εξής: Αν δε φροντίσεις ο συνάνθρωπος και η οικογένειά σου να ζουν μια καλύτερη ζωή σε ένα καλύτερο μέρος, λίγο νόημα έχει αν υπερασπιστείς αυτή τη ζωή και αυτό το μέρος.

Αυτά... Καλύτερα όπως είπα να το κλείσουμε εδώ αυτό, γιατί είναι λίγο παράταιρη με το υπόλοιπο thread η συζήτηση και κακώς την άνοιξα καν. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...