Προς το περιεχόμενο

Το χακί τόπικ - Περί στρατού και άλλων πληγών

sniper_206

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι ετσι ειναι. το θεμα ειναι οτι αν καποιος εχει γενηθει 31/12 χανει εναν ολοκληρο χρονο αναβολη :P

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ναι ετσι ειναι. το θεμα ειναι οτι αν καποιος εχει γενηθει 31/12 χανει εναν ολοκληρο χρονο αναβολη :P

Ή παει στον Antenna για τα 20+ χρόνια και παίρνει δώρα.

Δημοσ.
Απορία:

Είμαι γεννημένος το 1983, και έχω αναβολή για σπουδές έως 31/12/2010. Θα είμαι τότε 27 ετών. Αρα δε δικαιούμαι παράταση άλλου 1 χρόνου αναβολής, δηλ. εως τις 31/12/2011, σύμφωνα με το νόμο του ορίου ηλικίας των 28;

Παλιά θα σου έδιναν αναβολή όπως είπες. Η απάντηση που σου έδωσαν ονομάζεται "ερμηνευτικό τέχνασμα" συνηθισμένη τακτική στην ελλάδα που ερμηνεύει και δέχεται τους νόμους όπως θέλει.

Δημοσ.

Πιο συγκεκριμένα; Τι εννοείς;

Εδώ ο νόμος, άρθρο 18.

Καλά τεσπά το ξέρω οτι είναι παράλογο (δεν περιμένω κάτι διαφορετικό από τον ΕΣ άλλωστε) αλλά είναι η επίσημη απάντηση της στρατολογίας και αυτό που ισχύει γενικά.

Δημοσ.
Θα πάω ΕΛΔΥΚ, στην Κύπρο.

Όποιος έχει είτε (πρόσφατη σχετικά) προσωπική εμπειρία είτε από κάποιο γνωστό του, κοινώς με κάποιο βαθμό εγκυρότητας, ας σφυρίξει τι παίζει.

9 φεύγω από Κόρινθο για Αυλώνα, 18 πετάω.

Αυτά που ξέρω ψιλοσίγουρα είναι

1) Τελευταίο μήνα γυρνάω Κόρινθο και απολύομαι από εκεί.

2) Εγκαταστάσεις εκεί πολύ καλές.

3) Εμπλοκή ψιλοαποκλείεται γιατί οι μονάδες είναι φουλ επανδρωμένες.

Προσθέστε ό,τι ξέρετε για να ξέρουμε και εμείς τι να περιμένουμε :)

Ειναι πολύ τυπικά τα πράγματα αλλα τίποτε το ιδιαίτερο,μια χαρά θα περάσεις και ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ ειναι γαμώ τα άτομα.Απλα ξέρεις..επειδή ειναι τυπικά(για τα μάτια του κόσμου,ειδάλλως κωλοχανείο είναι)να κρατάς κάποιες αποστάσεις.Κατα τ'αλλα...Ε γυμναστική,καμιά άσκηση(πυρ και κινηση κλπ)μια χαρουλα!!!! Θα περάσεις τζάμι!Νομιζω δικαιούσαι και καποια αεροπορικά για συγγενείς σου ή φίλους!

Δημοσ.
Αυτό για τα αεροπορικά, όπως και για τη διαμονή για 4 μέρες για κάποια άτομα, μας είπαν ότι κατά 99% ισχύει. 99% και όχι 100% γιατί δεν είναι θέμα ελληνικού δημοσίου, απλά κάποια ξενοδοχεία το κάνουν κάποιες περιόδους ξερωγω και από αυτά εξαρτάται.

Τα λεφτά ξέρει ακριβώς κάποιος πόσα είναι; Εμάς μας είπαν 330 κάτι τέτοιο, αλλά δεν το πιστεύω.

Επίσης με κάποιες επιπλέον άδειες που μας υποσχέθηκαν ότι δίνονται, ξέρεις τι παίζει;

Εσύ φίλε ΕΛΔΥΚ ήσουν;

330 αν δεν απατώμαι,παίρνουν οι λοχιες,οι οπλίτες γυρω στα 200.

Θα βρεις ξενοδοχείο σίγουρα,ολο και με καποιο κύπριο θα πιάσεις παρτιδες,αν και δεν μας πολυσυμπαθουν.Θα το καταλαβεις αν τους μιλησεις κανονικα ελληνικα και αυτοι σου απαντάνε στα αγγλικά.Επιπλεον αδειες; Δεν παίζουν,οτι άδεια δικαιούσαι Ελλαδα,θα παρεις κι εκει,απλα ισως παρεις καποιες αγραφες.

Οχι δεν υπηρέτησα Κυπρο απλα γνωριζω πολυ καλα τον διοικητή της ΕΛΔΥΚ.

Να εισαι σωστος και το εγω σου,να ειναι ισα με το μπόι σου,αν οχι κοντότερο και ολα θα πανε μια χαρα και μην αγχωθεις επειδη θα εισαι μακρυά απο το σπιτι σου,δες το σαν δωρεαν διακοπες χορηγία του (ανύπαρκτου)Ελληνικού κράτους.

Προσοχη στις Αγγλιδες στην Αγ.Ναπα. Κουβαλάνε πανω τους ολες τις ασθένειες της αφρικανικής ηπείρου και μπορει να σε πανε μεσα και για βιασμο...

Επισης λογω των συνομιλιών και του πολιτικού κλίματος στην γείτονα ενδέχεται να ειναι λιγο σφιχτά τα πράγματα σε ολους τους τομείς,μην σε πιάσει αγχος,δεν εχεις να φοβηθείς τιποτα,με το πρώτο μπαμ θα τρέξουν οι Κύπριοι να παραδοθούν οπότε κλαιν μαιν.

Δημοσ.

AfterForever, τι σώμα είσαι αν επιτρέπεται;

Έκανα 8 μήνες (και λίγες μέρες) στην Κύπρο, από τέλος Μάρτη μέχρι αρχές Δεκέμβρη του '09, και μετά γύρισα για έναν περίπου μήνα σε μονάδα της πόλης μου, απ' όπου απολύθηκα.

ΕΛΔΥΚ παίζουν 3 μονάδες κατά κύριο λόγο, 1ο Μ/Κ ΤΠ, 2ο Μ/Κ ΤΠ και το Σύνταγμα. Υπάρχει και η 5η ΕΜΑ αν δεν κάνω λάθος, αλλά δε νομίζω να καταλήξεις εκεί - από εκεί δεν έχω και πολλά να σου πω γιατί δεν είχα γνωστούς.

Εγώ ήμουν Σύνταγμα, όπου μπορώ να σου πω πάνω κάτω τι παίζει. Πολλά απ' όσα σας έχουν πει στο κέντρο ισχύουν, αλλά όχι όλα. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές όντως, οι θάλαμοι στεγάζονται σε καινούρια κτίρια, και είναι όλοι κλιματιζόμενοι. Λουτρά/τουαλέτες καινούρια και συνήθως πεντακάθαρα (τουλάχιστον μέχρι να στρώσει κάθε νέα σειρά που έρχεται, lol). Οι χώροι του στρατοπέδου είναι πολύ καλοί, κήποι, πράσινο, δέντρα, παγκάκια, κτλ, μιας και στο στρατόπεδο γίνονται πολλές τελετές, αγήματα, δεξιώσεις, κτλ. με επίσημους προσκεκλημένους και επισκέπτες, κανάλια, κτλ κτλ. Υπάρχει το μνημείο των πεσόντων, μάρμαρα, κανόνια, ένα μουσείο και διάφορα άλλα χαριτωμένα, γενικά η πρώτη εικόνα από το στρατόπεδο θα σου κάνει εντύπωση θεωρώ.

Μέσα στο στρατόπεδο υπάρχουν οι εξής παροχές:

• γυμναστήριο σε ξεχωριστό κτίριο με τζαμαρία, πολλά καινούρια όργανα γυμναστικής, διαδρόμους, πάγκους, κτλ. Στον ελεύθερο χρόνο σου μπορείς να πηγαίνεις να λιώνεις.
  • Το ΚΨΜ είναι πολύ καλό, με μεγάλη τηλεόραση με NOVA, καθώς και XBOX, DivX player, και δερμάτινες καρέκλες και πολυθρόνες. Επίσης έχει πινγκ-πονγκ, ποδοσφαιράκι, κτλ.
  • Βιβλιοθήκη με 5 υπολογιστές που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ (αλλά και μεγάλη ποικιλία βιβλίων).
  • Γήπεδο ποδοσφαίρου με χορτάρι, γήπεδο 5χ5 και γήπεδο μπάσκετ (με προβολείς για βράδυ), καθώς και ένα ακόμα γήπεδο μπάσκετ με άσφαλτο, και ένα γήπεδο βόλεϊ.
  • Θερινό ΚΨΜ με τηλεόραση αλλά όχι NOVA. Αλλά είναι πολύ ωραία το καλοκαίρι για άραγμα, σκάκι/τάβλι, μπύρες, σουβλάκια, κτλ.

Δυστυχώς στα άλλα στρατόπεδα (1ου και 2ου τάγματος) τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, ούτε από πλευράς εγκαταστάσεων ούτε από πλευράς παροχών. Αυτά που έχω σημειώσει με πλάγια γραφή υπάρχουν και στα τρία στρατόπεδα πάντως.

Το στρατόπεδο του Συντάγματος είναι περίπου 30 λεπτά από τη Λευκωσία, και στις εξόδους σας σας πηγαίνει εκεί μισθωμένο από την ΕΛΔΥΚ λεωφορείο του ΚΤΕΛ της περιοχής (Μαλούντα), το οποίο σας παίρνει 10 (ή 10:30 αν είναι καλοκαίρι - και 11 αν είναι Σάββατο) να σας φέρει πίσω. Το ίδιο ισχύει και για 1ο/2ο Τάγμα, αν και το 2ο είναι λίγο πιο έξω από τη Λευκωσία - 5-10 λεπτά με το λεωφορείο. Κοινώς, μόνο το 2ο τάγμα βρίσκεται κοντά στην πράσινη γραμμή, τα άλλα δύο είναι πιο νότια και γενικά δεν είναι πολύ απόμερα - στο Σύνταγμα στην πιο ερημική σκοπιά έβλεπες 2-3 σπίτια χωρικών στα 100 μέτρα. Στη Λευκωσία έχει πολλά πράγματα να κάνεις, αν και το καλοκαίρι θα νοικιάζετε όλοι μαζί αυτοκίνητο για να κατεβαίνετε στις παραλίες στη νότια πλευρά για μπανάκι (όπου θα γίνεται πανικός σε φάση Μυκόνου).

Σου πληρώνουν έξι αεροπορικά εισιτήρια μεθ' επιστροφής - πρακτικά, δεν θα τα χρησιμοποιήσεις όλα πιθανότατα. Αυτό συμβαίνει γιατί συνηθίζουν να μη δίνουν άδειες μικρότερες από 10-12 μέρες. Τώρα οι άδειες εξαρτώνται καθαρά από τον εκάστοτε διοικητή. Γενικά πάντως οι περισσότεροι δεν ήταν ικανοποιημένοι, αν και εγώ τις πήρα όλες όταν τις ήθελα. Επίσης, πήρα χωρίς πρόβλημα φοιτητική, δύο φορές μάλιστα. Ό,τι και να σου πω, δεν ξέρω ποιον θα βρεις κάτω όταν πας. Το άλλο με την ΑΜΔ (άδεια μικρής διαρκείας για να έρθουν οι γονείς σου) ενώ μπορείς να πάρεις την άδεια, πλέον δεν πληρώνουν ούτε αεροπορικά εισιτήρια ούτε ξενοδοχείο για τους γονείς. Οπότε νομίζω δεν αξίζει ο κόπος.

Στα του στρατού τώρα, στο Σύνταγμα τα στελέχη είναι ως επί το πλείστον πολύ αξιόλογα. Μορφωμένοι οι περισσότεροι (μιας και είναι εκεί για να στελεχώνουν μια πλειάδα επιτελικών γραφείων) και ακόμα και οι χαμηλόβαθμοι είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Ένας-δύο παράξενοι υπάρχουν μόνο, αν τους μάθεις και προσέχεις δεν θα έχεις πρόβλημα. Υπάρχει μία αυστηρότητα, αν και όταν φεύγει διοικητής και στελέχη το μεσημέρι ηρεμούν τα πράγματα. Τον πρώτο καιρό θα είναι κουραστικά, έχει πολλές αγγαρείες και εκπαίδευση, αλλά όχι σε απάνθρωπα πλαίσια. Απλά όταν αρχίσετε υπηρεσίες - μετά από μία εβδομάδα προσαρμογής - θα έχετε λίγο χρόνο για ύπνο (έχοντας συνηθίσεις και στην μία εβδομάδα... ξεσαλώματος). Όταν γίνεις μεσαία σειρά λογικά θα κωλυωθείς κάπου και δεν θα έχεις αγγαρείες το πρωί. Μετά το μεσημέρι θα κάνεις την υπηρεσία σου ή θα είσαι εξοδούχος. Όταν συνηθίσεις θα μεγιστοποιήσεις την ώρα που θα κοιμάσαι και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Υπάρχει αυξημένη ευαισθησία πάντως (ίσως λόγω μιας αυτοκτονίας πριν 3 χρόνια) και όταν βλέπουν κάποιον να μην την παλεύει πολύ δεν τον ζορίζουν - ήμουν επιλοχίας και θυμάμαι να μου λέει διοικητής να βγάλω ένα παλικάρι άνευ για μία βδομάδα γιατί πήγε και του μίλησε και είχε ένα θέμα οικογενειακό. Επίσης θυμάμαι μια φορά ψιχάλιζε το μεσημέρι και μας έβαλαν να κάνουμε φρουρά στο στεγαζόμενο θερινό ΚΨΜ, μη βραχούμε! Εκπαίδευση μάλλον είναι πιο έντονη από Ελλάδα, αλλά θα ρίξεις με πολλά όπλα και αν έχεις και αντίστοιχη ειδικότητα ίσως το βρεις και ενδιαφέρον. Σε 8 μήνες πρέπει να έκανα 25 περίπου βολές (αν και έκανα και κάποιες παραπάνω από άλλους όταν πέρασα εκπαίδευση ΛΥΒ - για δεκανέας). Επίσης, πήγαμε 2 φορές σκηνάκια - μία 4 μέρες και μία 10 - όπου έγιναν πολλές ωραίες ασκήσεις και βολές χειροβομβίδας, οπλοβομβίδας, οπλοπολυβόλου, κτλ: στα σκηνάκια (αν δεν σας σπάσει τα νεύρα ο καιρός) θα περάσεις

πάρα πολύ ωραία. Λογικά Ιούνιο θα πάτε τα πρώτα, που πήγα και εγώ, για 4-5 μέρες. Στα μηχανοκίνητα τάγματα γενικά τα πράγματα είναι πολύ πιο επίπονα από πλευράς εκπαίδευσης σε σχέση με το Σύνταγμα, πολλές περισσότερες βολές, νυχτερινοί συναγερμοί, πέλεκυς για πλάκα, γυμναστική πρωί-απόγευμα, και γενικά έγιναν πολύ μαχίμια τα παιδιά που ήταν εκεί :-). Στο Σύνταγμα ως επί το πλείστον παίρνουν παιδιά πάνω από 22-23, που έχουν σπουδάσει, μιας και θέλουν πολλούς γραφιάδες, οπότε και η εκπαίδευση είναι δεύτερη προτεραιότητα (αν και όπως είπα θα κάνεις πολλές βολές). Ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ - αν και άκουσα ότι θα αλλάξει σύντομα - είναι πραγματικά γαμώ τα άτομα, ένας φίλος μου ήταν υπασπιστήριο και μου τα έλεγε, είναι πολύ οξυδερκής και καταλαβαίνει τα πάντα, αν και δεν θα τον βλέπεις συχνά, καθότι είναι δημόσιο πρόσωπο στην Κύπρο και πηγαίνει πολλές φορές σε διάφορες εκδηλώσεις και συναντήσεις και λείπει απ' το στρατόπεδο. Πάντως δύσκολα βγαίνει από το γραφείο του, και δύσκολα θα σε πετύχει να λουφάρεις πίσω από το ΚΨΜ πχ. :-)

Αν γίνεις δεκανέας θα παίρνεις 382 ευρώ το μήνα, ενώ σαν απλός στρατιώτης θα παίρνεις 280. Καλύπτονται τα έξοδα αν προσέχεις, αλλά να ξέρεις ότι είναι γενικά ακριβά κάτω - όχι πιο πολύ από Αθήνα βέβαια: αν θέλεις να βγαίνεις κάθε βράδυ θα σου κοστίζει. Το να πας καλοκαίρι Λάρνακα για μπάνιο πχ. θα σου κοστίσει όλη η μέρα τουλάχιστον 60 ευρώ - με πολύ προσοχή. Σημείωσε εδώ ότι όταν γυρίσεις με το καλό Ελλάδα παίρνεις κανονικά τα 8,60 το μήνα επιπλέον, μαζεμένα. Εγώ σαν δεκανέας (9,60) πήρα 120 ευρώ περίπου όταν απολύθηκα.

Στο Σύνταγμα ωστόσο δεν είχαμε πληρότητα με αποτέλεσμα να μας πηγαίνει κατά μέσο όρο 3 μέσα μία έξω, ενώ υπήρχαν εμπλοκές 10-12 ημερών μέσα, και ελάχιστες φορές μας πήγαινε 1 μέσα 1 έξω. Στα τάγματα υπάρχει περισσότερος κόσμος και τους πήγαινε στη χειρότερη 1-1, ενώ υπήρχαν φορές που τους πήγαινε 3 έξω-1 μέσα!

Οι ποινές ήταν λίγο αυστηρές, με την αλλαγή διοικητή χαλάρωσαν τα πράγματα. Λίγο τυπικός αν είσαι δεν θα έχεις πρόβλημα. Να περιμένεις να φεύγουν τα μεγάλα κεφάλια (που είναι πολλά) και μετά θα είναι όλα πιο ήρεμα και χαλαρά. Επίσης, εκ των έσω ξέρω ότι κανένας οπλίτης δεν επαναπατρίστηκε με παραπάνω από 20 μέρες φυλακή γραμμένες στα ατομικά του έγγραφα - και ας είχε μαζέψει καμια 60αριά ;).

Προσωπικά με πήραν χωρίς να έχω δηλώσει, και όταν μας καλέσανε να μας ρωτήσουν αν θέλουμε, δήλωσα ότι δεν επιθυμώ. Παρ' όλα αυτά με πήρανε, αλλά τώρα που τα είδα από κοντά αν ξαναπήγαινα στο κέντρο θα διάλεγα να πάω Κύπρο. Ωστόσο ήμουν τυχερός θεωρώ που πήγα Σύνταγμα. Στα τάγματα πέρα από τις χειρότερες εγκαταστάσεις, τα στελέχη είναι πιο αυστηρά και πιο σκληρά, και κυρίως το επίπεδο των οπλιτών είναι κατά μέσο όρο πολύ χαμηλότερο. Στο Σύνταγμα ο μέσος όρος ήταν 25 χρονών με σπουδές και μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Αυτό συνέβαλε στο να βρω άτομα πολύ αξιόλογα που έκαναν τον χρόνο να περνάει χωρίς να σκέφτομαι το έξω τόσο πολύ. Μπορούσαμε να πούμε δυο πράγματα παραπέρα από το "ο επιλοχίας με έχωσε, πάλι μέσα Σάββατο βράδυ".

ΥΓ: Αν σε απασχολεί το θέμα επικοινωνία, να σου πω τι έκανα εγώ. Συνδυασμός τριών λύσεων:

1. Εφόσον θα πάρεις κυπριακή SIM για να μιλάτε μεταξύ σας οι στρατιώτες, είναι πολύ φτηνό οι γονείς σου/η κοπέλα σου να πάρουν μία κάρτα Ya! και να σε παίρνουν σε αυτό. Θα σου κοστίζουν περίπου 10 ευρώ τα 200 λεπτά.
  2. Αν θες να μιλάς αρκετή ώρα με κάποιο πρόσωπο (πχ. κοπέλα σου) συμφέρει να έχεις ένα καρτοκινητό CU του οποίου θα ενεργοποιήσεις την υπηρεσία passport πριν φύγεις από Ελλάδα. Επίσης, το άλλο πρόσωπο θα πάρει και αυτό ένα CU και θα βάλει κάποια υπηρεσία δωρεάν χρόνου προς CU συνδρομητές. Έτσι, εσύ θα χρεώνεσαι 0,80 ευρώ για κάθε κλήση μέχρι μια ώρα και η κοπέλα σου τίποτα - θα βγαίνει ο χρόνος από τα δωρεάν λεπτά. Οπότε, αν θες να μιλάς με την κοπέλα μια φορά τη μέρα αρκετή ώρα, θα σου πάει 0,80 ευρώ τη μέρα x 30 μέρες = 24 ευρώ το μήνα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να σου βάζουν χρήματα στην κάρτα από Ελλάδα.
  3. Επίσης, μπορείς να παίρνεις από το Κυπριακό σου νούμερο σε ελληνικά σταθερά με πολύ χαμηλή χρέωση - περίπου 0,112 ευρώ το λεπτό.

Ό,τι άλλο θες ρώτα, και περιμένω donate για τον χρόνο που έκανα να γράψω αυτό το ανεπανάληπτο σεντόνι, looool!

---------- Προσθήκη στις 15:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:13 ----------

Επιπλεον αδειες; Δεν παίζουν,οτι άδεια δικαιούσαι Ελλαδα,θα παρεις κι εκει,απλα ισως παρεις καποιες αγραφες.

Παίζει ωστόσο 5-7 μέρες άγραφη πριν φύγεις και 10 μέρες άδεια επαναπτρισμού όταν παρουσιαστείς στη μονάδα σου από την Κύπρο για τον τελευταίο μήνα θητείας. Κάτι είναι και αυτό. Από άγραφες ανάλογα τον Διοικητή (Λόχου, όχι ΕΛΔΥΚ). Πχ, αυτός που είχα μέχρι Αύγουστο είχε δώσει 10 μέρες σε όσους ήταν στην ομάδα ποδοσφαίρου που πήρε την 1η θέση στο μίνι πρωτάθλημα και 8 σε όσους ήταν στην ομάδα μπάσκετ, lol.

Οχι δεν υπηρέτησα Κυπρο απλα γνωριζω πολυ καλα τον διοικητή της ΕΛΔΥΚ.

Άντε ρε, προσωπικά; Αυτά είναι. Αργά σε πέτυχα :-).

Να εισαι σωστος και το εγω σου,να ειναι ισα με το μπόι σου,αν οχι κοντότερο και ολα θα πανε μια χαρα και μην αγχωθεις επειδη θα εισαι μακρυά απο το σπιτι σου,δες το σαν δωρεαν διακοπες χορηγία του (ανύπαρκτου)Ελληνικού κράτους.

Προσοχη στις Αγγλιδες στην Αγ.Ναπα. Κουβαλάνε πανω τους ολες τις ασθένειες της αφρικανικής ηπείρου και μπορει να σε πανε μεσα και για βιασμο...

+1.

Επισης λογω των συνομιλιών και του πολιτικού κλίματος στην γείτονα ενδέχεται να ειναι λιγο σφιχτά τα πράγματα σε ολους τους τομείς,μην σε πιάσει αγχος,δεν εχεις να φοβηθείς τιποτα,με το πρώτο μπαμ θα τρέξουν οι Κύπριοι να παραδοθούν οπότε κλαιν μαιν.

Μπα, όσο ήμουν εγώ τουλάχιστον δεν καταλάβαινες τίποτα τέτοιο. Επίσης, επειδή το είχα συζητήσει αρκετά με κάτι Κύπριες φίλες μπαμ είναι πολύ δύσκολο πλέον να γίνει. Η Κύπρος είναι προπύργιο ξένων συμφερόντων και τώρα πια παράδεισος για off-shore πρακτικές - δεν συμφέρει κανέναν να γίνει κάτι. Οπότε μην έχεις καθόλου άγχος AfterForever.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λεουρες να σας κανω μια ερωτιση και εσας που με απασχολει πολυ?

Είμαι στο 5ο μηνα θητειας μου στα Αλεξιπτωτα. Ευτυχησμένος που την εβγαλα (και ανετα κιολλας) και ακομη καυλομένος.. αλλα μου λειπει η γκομενα, οι φιλοι, το διαμερισμα μου ακομη και η σκυλιτσα μου και..... επειδη με στειλαν κρητη θελω να παρω μεταθεση ασπροπυργο που μενω 10 λεπτα μακρια απο την εξωπορτα μου.

Καποιοι μου λεγαν πως δικαιουμε 8μηνη θητεια επειδη ο μεγάλος μου αδερφός (έχω και μια αδερφη μεγαλύτερη), δεν είχε πάρει τη μείωμένη θητεία ενώ εγώ ζούσα κιόλλας. Έτσι όλοι μου λέγανε ότι την δικαιούμε και 1000%.

@@, πήγε ο bro στο ΡΟΥΦ και του είπε ο υποδιευθυντής πως ο μόνος τρόπος που θα ίσχυει κάτι τέτοιο θα ήταν αν ο μεγαλύτερος αδερφός ήταν ανίκανος κάθε εργασίας.. πράγμα άκυρο.

Τώρα μου κόψαν τη χαρά και ψάχνομαι... ΜΗΠΩΣ επειδή είναι παντρεμένος (και εκείνος, και η αδερφή μου) και μένουν σε άλλες πολεις, είμαι ο προστάτης της οικογενίας και πάλι? Με τους γονείς είμαι γραμμένος ότι ζω, και είναι και οι 2 πολύ μεγάλη.. η μητέρα μου είναι άνεργη και ο πατέρας μου έχει μια σύνταξη (μήπως θεωρείται άνεργος και αυτός? μπα ε? :P)

Πάνω κάτω αυτά ειναι ολα τα info.. βρίσκεται κάποια τρύπα ή κάποια λύση ρε μάγκες?

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το δικαίωμα που έχουν τα 8μηνα να πάνε στο κοντινότερο στρατόπεδο στο σπιτι τους! Θα με έσωζε και αυτό.

Ty προκαταβολικά.

Δημοσ.

Καλοκαίρι ειναι,Κρήτη εισαι,θα βρεις μια ή και παραπανω απο τις 218743623587476438595959058453803 τουρίστριες και θα περάσεις καλα.

Πόσο υπηρετείτε τώρα;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Καταβάλλεται σε όσους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία, ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις.

Νόμοι και αποφάσεις που καλύπτουν την παροχή είναι οι:

Ν. 2054/52, Ν.Δ. 2961/54 (άρθρο 34).

ΟΡΟΙ:

Οι Δικαιούχοι έχουν προθεσμία για την είσπραξη, τρεις μήνες από την απόλυσή τους απ’ το στρατό.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Δικαίωμα λήψης του επιδόματος έχουν όσοι έχουν πραγματοποιήσει 150 ημερομίσθια κατά τον προηγούμενο της κατάταξης χρόνο ή 150 ημέρες εργασίας (ημερομίσθια) το προηγούμενο 15μηνο χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια των 3 τελευταίων μηνών.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1.Πιστοποιητικό τύπου Α’ από την Στρατολογία.

2.Τα βιβλιάρια των ενσήμων από την αρχή της ασφάλισής τους.

http://www.oaed.gr/Pages/SN_86.pg

Μην αγχώνεσαι πάντως, με τα 8,62€ που θα παίρνεις το μήνα από τον Ε.Σ. θα είσαι άπλας. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...