Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για τη σχολή ΑΚΤΟ

karan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κοιτα... δεν ειναι λιγο να γινει κανεις σουβλατζης (τελικα)

αλλα να εχει τυπωσει ο ιδιος τον καταλογο του menu και την καρτα του.

Επισης, την design.άτη λαδοκολα, που την βαζεις; Ε;

Ολα κι ολα!

Το επαγγελμα εχει μελλον και ειναι κορεσμενο, μονο σε λιπαρα. :o

Ειλικρινά έχω λιώσει ! :lol::lol::lol: +1

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλησπερα παιδια..

ειμαι μαθητρια της 3ης λυκειου και φετος δινω πανελλαδικες..σκεφτομουν και εγω να παω στο ακτο αφου απο μικρη ασχολουμαι αρκετα με τις καλες τεχνες...η μητερα μου συνεχως μου λεει οτι δεν θα βρω δουλεια οταν τελειωσω την σχολη και φαινεται να μην της αρεσει το γεγονος οτι θελω να παω..(δεν υπαρχει προβλημα οικονομικο..)

προοριζομουν για γεωπονικη αλλα πιστευω οτι με τραβαει περισσοτερο το ακτο..τι με συμβουλευτε?ειναι καλη σχολη?

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι να πω;

κάθεστε και τρώγεστε για το ποιος πάει στην καλύτερη σχολή;

και ότι στον ΑΚΤΟ ούτε από μακριά;

Εγώ θα πω το εξής, δεν εχω σπουδάσει στον ΑΚΤΟ, για την ακρίβεια ούτε να μπω μέσα να ρωτήσω δεν εχω πάει...

Όμως σπουδάζει η κοπέλα μου και την προηγούμενη χρονιά βγήκε στους 20 πρώτους γραφίστες...

Αυτό που βλέπω όμως είναι, ότι εγώ που ασχολούμαι με photoshop και γενικά με adobe suites σε βαθμό hobby ξέρω πολύ καλύτερα από εκείνη...

Επίσης πήγα και εγώ ο άμοιρος και της πήρα και Graphics Tablet για δώρο

και δεν ξέρει τίποτα... δεν τους το διδάσκουν καν!

που πάνε οι κακομοίρηδες;

Δημοσ.

εσυ βεβαια μιλας για γραφιστικη..αυτο συμβαινει και με τις αλλες ειδικοτητες ομως?γενικα εχω ακουσει και τα καλυτερα αλλα και τα χειροτερα..

bliss,οσο αφορα το ποστ σου,υπαρχουν αρκετα επαγγελματα που εχουν καποια επαγγελματικη αποκατασταση ωστοσο δεν ειναι σιγουρο οτι θα βρεις δουλεια..και το ακτο δεν το επελεξα λογω "ομορφης διαφημισης" αλλα επειδη δεν υπαρχουν αρκετα πανεπιστημια καλων τεχνων στην Ελλαδα..

πολυ μπερδεμα ολο αυτο το θεμα..

Δημοσ.
bliss,οσο αφορα το ποστ σου,υπαρχουν αρκετα επαγγελματα που εχουν καποια επαγγελματικη αποκατασταση ωστοσο δεν ειναι σιγουρο οτι θα βρεις δουλεια

Η άκτο ή η φάκτο μου ειναι αδιαφορες. Δεν εξεταζω σχολες, αλλα δυνατοτητα επαγγελματικης αποκαταστασης. Οταν λοιπον υπαρχει ενα κακο κλιμα γενικως, το να επιλεξεις εναν κλαδο που ειναι ηδη κορεσμενος προ πολλου, εισαι σε λαθος δρομο.

Ειτε την ακτο βγαλεις, ειτε τη φακτο, η ανεργια την ιδια γευση θα εχει.

Τωρα αν εσενα σε απασχολει το οτι "δεν υπαρχουν αρκετα πανεπιστημια καλων τεχνων στην Ελλαδα", και οχι αυτο που λεω πιο πανω, τοτε πρεπει να εχεις "μιλημενη σιγουρη θεση" καπου, και πολυ καλα κανεις να μην σε ενδιαφερει η προβληματικοτητα του κλαδου.

Αν δεν εχεις ομως...... :fear:

Δημοσ.

λοιπον ας πω και εγω την γνωμη μου μιας και ειμαι αποφοιτος της συγκεκριμενης σχολης,

αρχικα ειναι νοοτροπια της σχολης να μην δινει μεγαλη βαση στο software (photoshop, illustrator κτλ) για τον απλο λογο οτι οποιοσδηηποτε στην ηλικια των 18-25 μπορει αν ασχοληθει λιγο να μαθει τα προγραματα, εκει που δινουν πολυ βαση ειναι στο να ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ δηλαδη να μην μαθεις ολα τα εφε του photoshop και να τα χρησιμοποιεις ολα σε μια αφισα, τα μαθηματα στους υπολογιστες ειναι μονο 4 ωρες την εβδομαδα (πρωσωπικα δεν μου προσφφεραν τιποτα, τα προγραματα τα ηξερα πριν παω στην σχολη)

απο εκει και περα ενα παρα πολυ θετικο του ακτο ειναι οτι πολες εργασιες ειναι υποχρεωτικο να γινονται χειροποιητα (πραγμα σχεδον αδιανοητο για τους σημερινους γραφιστες-cyborg που νομιζουν πως η adobe δημιουργησε την γραφιστικη)

Αυτο που προσπαθει να περασει η σχολη ειναι μια θεωρητικη προσεγγιση γυρω απο το graphic design (που αυτο ειναι το ουσιαστικο και δυσκολο και οχι να μαθεις να χειριζεσαι software)

Το παν βεβαια για να επιτευχθουν τα παραπανω ειναι να υπαρχουν σωστοι καθηγητες (ενα συν του ακτο και γενικα των ιδιωτικων σχολων ειναι οτι οι καθηγητες ειναι επαγγελματιες που δουλευουν ακομα στον χωρο και οχι βολεμενοι δημοσιοι υπαληλοι). Για να μαθεις για τους καθηγητες πρεπει να ρωτησεις παιδια που σπουδαζουν τωρα στον ακτο να σου πουνε την γνωμη τους, εγω μπορω να σου πω μονο για ακτο θεσ/νικης οτι πλεον δεν αξιχει γιατι οι περισοτεροι καλοι καθηγητες εχουν φυγει και ακουω πολλα παραπονα απο παιδια που φοιτουν τωρα.

οσο για προγραματα και πολυ τεχνικα ζητηματα αν μετα την σχολη δουλεψεις ενα τριμηνο σε τυπογραφειο θα εχεις ολα τα εφοδια που χρειαζεσαι για να εισαι ολοκληρωμενος ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ και οχι απλα ενας καλος χειριστης προγραματων (που απο ΑΥΤΟΥΣ εχει κορεστει το επαγγελμα οχι απο σχεδιαστες με αξιολογο portfolio)

Αυτα απο εμενα και σορυ για το μεγαλο ποστ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ας πω κ εγω τη δικη μου γνωμη.

Εγω σπουδαζω φωτογραφια στον akto και γενικα ειμαι από τα ατομα που συμμετεχουν αρκετα, extra ωρες στη σχολη κλπ.

Κατά τη γνωμη μου είναι μια πολύ καλη σχολη με αναγνωρισμενα πτυχια (που είναι πολύ σημαντικο) και στον κλαδο μου τουλάχιστον, αν εισαι καλος και τρεξεις λιγο θα βρεις σιγουρα δουλεια.

Ο φιλος NOP$TRIM ειπε καποια πραγματα για το photoshop. Διαφωνω βασικα σε αυτό, ο-οι καθηγητες που διδασκουν ισως να μην δινουν την απειρη βαση στο συγκεκριμενο software, δινουν αρκετη όμως (αν όχι πολύ) ώστε να εχεις τις καταλληλες βασεις και παραπανω, να το εξελιξεις παραπερα μονος σου. Φαδαζομαι δεν ειχε ποτε κανεις την απαιτηση να τυ διδαξουνν πώς να φτιαχνει νεραιδουλες και παπαριτσες. :P

Α επισης διαβασα από την πρωτη σελιδα και…

"(βλεπω οι καθηγητες ειναι ακομη ιδιοι (και ο διευθυντης δυστυχως). by foyros)"

Προσοχηηηη είναι παντουυυυ, ακουειιι τα παντααααα, σε βλεπειειειει (ναι ακομα) χαχαχαχα!

Για να εχεις παραπονο φαντασου εμεις που εχουν περασει καποια χρονακια και τον τρωμε ακομα με το κουταλι.. ε κ οσο να ναι… το μυαλο με τον καιρο…..

Δημοσ.

Ποιος σου είπε ότι όταν είπα πως εγώ ξέρω καλύτερο photoshop από την κοπέλα μου, αναφέρθηκα στον σχεδιασμό νεράιδων και παπαροσκίτσων;

Δημοσ.

απλα ειπα την υπερβολη της φασης, αν ξερει καποιος καλο photoshop σιγα μην ασχοληθει με κατι τετοιο :P

απλα μαθαινουν πιστευω οσα χρειαζεται για να μπορεις να το εξελιξεις.

Δημοσ.
απλα ειπα την υπερβολη της φασης, αν ξερει καποιος καλο photoshop σιγα μην ασχοληθει με κατι τετοιο :P

απλα μαθαινουν πιστευω οσα χρειαζεται για να μπορεις να το εξελιξεις.

Σιγά μην ασχοληθεί????:X:X:shock::shock:

Έχεις ιδέα για τι επάγγελμα μιλάμε?Ο σχεδιαστής-γραφίστας, με τον τρόπο του και τη δουλειά του επηρεάζει την αισθητική και τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται ο καθένας απο εμάς στην καθημερινή του ζωή(βλ.προιόντα-brand names-διαφημήσεις-αφίσες-έντυπα+++)αναλαμβάνει την υλοποίησή μιάς ιδέας και της δίνει μορφή εικόνας στις πληροφορίες που δεχόμαστε καθημερινά, σε πολιτικό, κοινωνικό και εμπορικό επίπεδο.

Τα photoshop - corel κτλ είναι απλώς το μέσο.

Αν δεν έχεις πιάσει μολύβι ποτέ στη ζωή σου τοτέ πολύ απλά δεν είσαι(ούτε πρόκειται να γίνεις ποτέ)γραφίστας..

• 1 μήνα μετά...
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Όποιος θέλει πληροφορίες για ακτο..είμαι διαθέσιμη..να του λύσω όλες τις απορίες...

χρειάζομαι οπωσδήποτε την γνώμη κάποιου που να ξερει να μου πει ομως... εγω τωρα μπήκα στο 3ο ετος στην πολυτεχνική σχολή μηχανικών οικονομιας και διοικησης αλλα επειδη μου ειναι αδιαφορη αποφασισα να ακολουθησω κατι που αγαπώ πολυ... ετσι σκεφτομαι στην περιπτωση που δεν μπω στην ανωτατη σχολη καλών τεχνών στην αθήνα να παω στον ακτο στο τμημα εικαστικών τεχνών... ειναι καλο? να το εχω στο μυαλο μου σαν δευτερη επιλογή ή να το διαγραψω εντελως????? ποια ειναι τα θετικα στον ακτο ,ποια τα αρνητικα και ειδικοτερα στον κλαδο που αφορά τις εικαστικες τέχνες...???????????

Δημοσ.

Γιατι δεν φευγεις εξω, πχ Αγγλια? Στο Ακτο θα δινεις 6.000 ευρω το χρονο, ε αν βαλεις κατι περισστερο (μαλλον πολυ περισσοτερο :o) μπορεις να την βγαλεις και εξω και σε κανονικο πανεπιστημιο καλων τεχνων. Ασε που μεσω EU μπορεις να βγαλεις τζαμπα τα διδακτρα του Uni (3000κατι λιρες). Τωρα, αν κατσεις Ελλαδα γιατι δεν προτιμας καποιο αρκετα φθηνοτερο οπως π,χ το Ακμη (3400 το χρονο)?

Επισης, δεν ξερω κατα ποσο εχει επεγγελματικη καταρτιση αυτο στο Ελλαντα. Πιο πολυ σαν χομπυ μου φαινεται. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...