Προς το περιεχόμενο

Yet Another TV-Tuner Topic, αλλα αλλιωτικο απο τα προηγουμενα

mitsikas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ενα προβλημα για καθε σου λυση, ελεγε ενα τραγουδι και μαλλον καπως ετσι ειναι και η δικια μου περιπτωση και το θεμα εχει ως εξης:

Σε επαγγελματικο χωρο, εχουμε δυο TFT οθονες και εναν υπολογιστη που εχει:

* μια AGP καρτα γραφικων nvidia 6200 (αν θυμαμαι καλα) με δυο εξοδους, μια DVI και μια D-Sub στις οποιες και συνδεονται οι οθονες που λειτουργουν σε κατασταση κλωνου προβαλοντας δηλαδη και οι δυο το ιδιο πραγμα ταυτοχρονα

* και επιπλεον ενα TV-tuner σε PCI.

Η μοναδικη εργασια που χρησιμοποιειται ο υπολογιστης ειναι να παιρνει με το S-Video input του TV-tuner το video απο μια καμερα το οποιο εν συνεχεια πρεπει να προβαλει και στις 2 οθονες-κλωνους. Τονιζω ομως οτι η εικονα ΠΡΕΠΕΙ να εχει οσο το δυνατο τον λιγοτερο θορυβο.

Λυση 1η: Στην αρχη το TV-tuner που χρησιμοποιηθηκε ηταν ενα παλιο pinnacle PCTV (με το chip 878A), αλλα η εικονα ειχε αρκετο θορυβο και δεν ικανοποιουσε.

Λυση 2η: Αγοραστηκε μετα ενα USB TV-tuner της AVER Media (που δεν ξερω ποιο chip φοραει).

Δυστυχως ομως αυτο το TV-tuner προβαλε εικονα μονο στην μια απο τις 2 οθονες χρησιμοποιωντας τις 2 εξοδους της VGA card (δεν καταλαβα το γιατι) και ετσι αναγκαστηκαμε να αγορασουμε και ενα splitter ωστε να προβαλεται κανονικα η εικονα και στις 2 οθονες χρησιμοποιοντας πλεον μονο την εξοδο D-Sub. Το αποτελεσμα και παλι δεν μας ικανοποιησε αφου η εικονα ειχε και παλι αρκετο θορυβο.

Λυση 3η: Αγοραστηκε ενα PCI TV-tuner, τo pinnacle 50i. Μαυρη η ωρα κι στιγμη θα ελεγα και εξηγω. Το 50i φοραει ενα chip της philips και προβαλει κανονικα την εικονα και στις 2 οθονες απο τις 2 εξοδους της VGA card, χωρις να χρησιμοποιουμε splitter. Η εικονα ειναι τωρα περισσοτερο αποδεκτή αφου εχει εμφανως πολυ λιγοτερο θορυβο απο τις 2 προηγουμενες. Ομως κολαει συνεχεια το κουμπι που κανει snapshot πραγμα απαραδεκτο αφου χρειαζονται να παιρνονται οπωσδηποτε καποια για λογους αρχειου. Απο το service της AMY που εκπροσωπει την pinnacle μας λεγαν οτι η καρτα δεν εχει προβλημα (!) παρ' ολο που ο τεχνικος τους αναγνωρισε οτι οντως κολαει το snapshot (και στον δικο μας και στον δικο του υπολογιστη), ειπε ομως οτι δεν πειραζει (!) αφου πατωντας το μερικες φορες στο τελος πιανει, αρα ετσι λεει τελικα λειτουργει.

Δηλαδη μας ειπε το μπουζουκι ειναι οργανο, ο αστυνομος ειναι οργανο, αρα ο αστυνομος ειναι μπουζουκι!

Ευτυχως δεχτηκε να μας την αλλαξει. Ομως και η νεα καρτα παλι κολλουσε στο snapshot και ηθελε καμια 20αρια πατηματα για τραβηξει μια φωτο. Ξαφνικα και χωρις αιτια μια μερα η pinnacle 50i αρχισε να δειχνει μονο ασπρομαυρα (ΣΟΚ). Δεν απεδωσε ουτε το ψαξιμο στα settings, ουτε η απεγκατασταση και επανεγκατασταση. Ετσι αναγκαστικα γυρισαμε στην 2η λυση, εχοντας τον θορυβο (για οικιακη χρηση λιγοι θα τον αντιληφθουν, αλλα στην ειδικη επαγγελματικη χρηση που γινεται (παιρνει video απο ενδοσκοπιο) τα χιονια κανουν αμεσως μπαμ και ειναι προβλημα), αλλα τουλαχιστον εχουμε και χρωμα.

Αφου λοιπον σας ζαλισα με ολη την παραπανω ιστορια, θα ηθελα να μου προτεινετε ενα PCI TV-tuner:

που να εχει τον ΕΛΑΧΙΣΤΟ ή και ΚΑΘΟΛΟΥ θορυβο στην εικονα (SOS #1)

και να μπορει να προβαλεται η εικονα και στις 2 οθονες ως κλωνος μονο απο την VGA card χωρις την χρηση splitter (που προφανως προσθετει θορυβο) (SOS #2).

Ελπιζω να σας εδωσα επαρκεις πληροφοριες για να σας δωσω καταλαβετε το πόσο σημαντικα ειναι το καθενα απο τα SOS #1 και #2 που βαζω.

Κοιταξα στο e-shop και εχει 5 σελιδες με PCI TV-tuners

(http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=TV%20TUNER&category2=PCI) και ειλικρινα δεν ξερω πλεον τι να παρω για να μην εχω παλι καποιο απο τα παραπανω προβληματα. Οποιαδηποτε βοηθεια σας θα ηταν υπερπολυτιμη. Σας ευχαριστω.

ΥΓ Δυστυχως ολοι οι πωλητες απο τα καταστηματα υπολογιστων που ρωτησαμε, μας κοιτουσαν με το μακαριο βλεμα της αγελαδας οταν τους λεγαμε την κατασταση και το τι απαιτησεις ειχαμε, αποδεικνυοντας οτι θα ηταν το ιδιο γι'αυτους ειτε πωλουσαν ψαρια, ειτε ψυγεια, ειτε pc. Γι'αυτο και πλεον απευθυνομαι σε σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου η web cam που λες μου ειναι αχρηστη, αφου οπως ειπα χρησιμοποιειται ειδικη πηγη για να παιρνει video (ενδοσκοπιο). Η web cam κανει το πολυ 100-200? και το ενδοσκοπιο τιμολογειται σε μερικες χιλιαδες ? !

Εξαλλου tv-tuner ψαχνω, οχι web cam. thanx για το ενδιαφερον παντως.

Υπέθεσα οτι ήθελες να δημιουργήσεις γωνία παρακολούθησης. Αν είχα προσέξει λίγο καλύτερα το post σου, δεν θα ανέφερα καν web-camera, εννοείται. Αν δεν έχεις όριο κόστους πάντως, μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Να αγοράσεις μία οθόνη που δέχεται σήμα RGB ή S-Video (TFT πάντα, υποθέτω, μιας και μιλάμε, υποθέτω και πάλι, για ιατρική χρήση) και έναν καλά θωρακισμένο και με άριστη ποιότητα κατασκευής διαχωριστή σήματος. Το ένα σήμα θα πηγαίνει στο TV Tuner και το άλλο στην οθόνη. Απο τη στιγμή που θα υπάρχει ένας χειριστής στον υπολογιστή, θα μπορεί να κάνει snapshot, ενώ η άλλη οθόνη θα έχει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα.

Άλλη μία ιδέα, επίσης χωρίς όριο κόστους, είναι, ένας διακλαδωτής σήματος απο την κάμερα, με τα κριτήρια που έδωσα και πιο πάνω, και δύο υπολογιστές, ο κάθε ένας με δικό του TV-tuner.

Γιατί ψάχνεις για TV tuner και όχι για μία εξειδικευμένη κάρτα επεξεργασίας εικόνας και video?? Φυσικά δεν θα έχει το tuner αλλά εισόδους σίγουρα έχει και σίγουρα θα είναι πιο ποιοτική σε αυτό που θα κάνει..

@ spirosta: Ναι το tuner δεν με ενδιαφερει. Η s-video in θυρα ειναι εκεινη που θελω.

Απλα επειδη τα Tv-tuners εχουν s-video in και ηξερα σιγουρα οτι μπορουν να προβαλουν σε real time το video στις 2 οθονες, γι΄αυτο και τα ειπα.

Αν οπως λες μια κάρτα επεξεργασίας video ειναι καλυτερη, αφου ο θορυβος στην εικονα πρεπει να ειναι ο ελαχιστος δυνατος, τοτε να κινηθω προς τα 'κει. Φανταζομαι θα εννοεις κατι σαν τις 2 παρακατω στα λινκς:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702420

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808100

Αυτες θα μπορουν να δειχνουν σε real time το εισερχομενο video στις δυο οθονες-κλωνους? Ή θα πρεπει να το συλαμβανουν πρωτα και μετα να το προβαλουν? Διοτι τοτε δεν θα μπορουν να χρησιμοποιουθουν. Εξαλλου δεν θα γραφτει ποτε video, απλα θελω να προβαλλεται και στις 2 οθονες και να μπορει να τραβαει ενα snapshot.

@ Powerline: οι δυο οθονες που υπαρχουν ειναι δυο ΕΙΖΟ TFT 17" και 19" και αγοραστηκαν με το σκεπτικο οτι ειναι οι καλυτερες της αγορας σε ποιοτητα εικονας και μαλιστα τοτε που παρθηκαν ηταν και οι ακριβοτερες στην κατηγορια τους. Παντως TFT οθονη που να ειχε εισοδο s-video δεν ειχα βρει την περιοδο που εψαχνα. Ολες ειχαν ή D-sub ή DVI ή και τα δυο.

Έχω ενα προβλημα για καθε σου λυση, ελεγε ενα τραγουδι

Terror X Crew - Ο έλληνας που έχεις συνηθίσει :mrgreen:

Πιστεύω οτι η παραπάνω πρόταση είναι καλή.Πειράζει να ρωτήσω τι δουλειά κάνεις?

Πιστεύω οτι η παραπάνω πρόταση είναι καλή.Πειράζει να ρωτήσω τι δουλειά κάνεις?

Τι να πειράζει αδερφέ; Στέλεχος σε πολυεθνική και όχι δεν έχει άμεση σχέση με γραφικά ή υπολογιστές. Επειδή όμως οι παρουσιάσεις μου χρειάζονται και εμένα μέχρι τώρα καλύτερες λύσεις για τέτοιες περιπτώσεις από της Matrox δεν έχω βρει.

Για ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις υπάρχουν και λύσεις triple head από την Matrox.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...