Προς το περιεχόμενο

VISTA - Problem with Windows Explorer with DVDs/CDs.

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν ανοίγω τον Windows Explorer στα Vista x64 ΡΤΜ, έχω πρόβλημα με το browsing στα DVD/CD folders. Συγκεκριμένα μου πετάει ένα μήνυμα για 'blank disk' και ότι πρέπει να γίνει format!! Ανεξάρτητα ποιο DVD/CD έχω βάλει για να διαβάσει! Με άλλα λόγια, αν δεν είχα το Total Commander δεν θα μπορούσα να δω τα περιεχόμενα ενός DVD/CD!! Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;;;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σημειώσω το εξής σημαντικό: Με το Total Commander που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια μπορώ και διαβάζω κανονικά τα περιεχόμενα των DVD και CD!!

Ενώ με τον Windows Explorer μου βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να κάνω Format το Blank disc που έχω στο drive όταν προσπαθώ να δω τα περιεχόμενα του DVD ή του CD.. Τι να πει κανείς. Κάποιος που ξέρει τι συμβαίνει με αυτό το θέμα;;;

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.

Στην τύχη το λέω... υπάρχει μια υπηρεσία (service) στα win xp, ισως υπαρχει και στα vista, η "IMAPI CD-Burning COM Service", χρησιμευει για να γραφεις cd χωρις εξτρα προγραμματα (nero, klp),

σταμάτησε τη, και βαλε την startup type = manual ή disabled,

μπας και φταίει αυτό.

τα προγράμματα τυπου Nero θα δουλεύουν κανονικά.

επειδη εχω μια soundblaster onboard, με τους drivers μου εχει φυτέψει ενα service "Creative Service for CDROM Access", δεν ξερω τι κάνει, το εχω disabled, τσέκαρε το κι αυτο.

επόμενοι ύποπτοι: ενα προγραμμα που εγκατεστησες πρόσφατα, αφαιρεσέτα ένα-ενα .... ή στο κανει απ την αρχή αμεσως μετα το φορματ-install?

kai.. οι drivers της μητρικής, μηπως ο ide controller δεν μπηκε σωστα.

Αν θελεις ενα αλλο file manager, οχι στυλ Total commander, αλλα σαν τον win explorer, βρες το Powerdesk Pro ή το directory opus. Δυστηχώς οχι δωρεάν.

Δεν βρήκα κάποιο 'CD-Burning' service να είναι activated. Άλλωστε προσέχω να μην τρέχω τίποτα από αυτά γιατί από παλιά προκαλούσαν προβλήματα.

Επίσης ούτε κάτι για 'CDROM Access'.

Δεν εγκατέστησα κάποιο πρόγραμμα και το έκανε μετά, το πρόβλημα υπήρχε από το αρχικό installation και μετά. Επαναλαμβάνω ότι με το Total Commander βλέπω τα περιεχόμενα όλων των DVD και CD μια χαρά και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλά γιατί να έχει πρόβλημα το Windows Explorer;;; Στα XP ποτέ δεν είχα αυτό το πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου πάντως και αν έχεις και άλλες ιδέες ευχαρίστως να τις ακούσω! :)

Περιμένω ιδέες/απόψεις και από άλλους βέβαια.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και please help!...

Εχεις εγκαταστημενο Nero ? γιατι σε μενα κτυπαγε με τα vista 32bit. MS DTConsole δεν μπορει να ξεκινησει η εφαρμογη κατι τετοιο εβγαζε. Μιλαω για την τελευταια εκδοση Nero-7.7.5.1. Εγω τα διαβαζω κανονικα περα απο αυτο το προβλημα που δεν βρηκα λυση & απεγκατεστησα το Nero. Μηπως φταιει τιποτα τετοιο.

Έχω εγκατεστημένο το τελευταίο Nero που υποτίθεται δεν έχει προβλήματα συμβατότητας με τα Vista. Αλλά και πριν το εγκαταστήσω πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα όπως είχα γράψει και παραπάνω. Οπότε δε νομίζω ότι φταίει το Nero... :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...