Προς το περιεχόμενο

Lenovo ThinkPad Z61m Review

asxeto4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως είχα υποσχεθεί παρουσιάζω ένα review για το φορητό που αγόρασα πριν λίγες μέρες http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=4493.'>http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=4493. Καταρχήν να πω ότι δεν είχα ποτέ ξανά δικό μου φορητό, αλλά ασχολούμαι με τους υπολογιστές πολλά χρόνια και έχω αρκετή γνώση – εμπειρία για να μπορώ να κάνω όσο είναι δυνατόν μια σωστή αξιολόγηση. Δεν πρόκειται να ανεβάσω εικόνες στα link που έχω παρακάτω θα βρείτε αναλυτικότατα review με αντίστοιχες φωτογραφίες.

http://www.hothardware.com/viewarticle.aspx?page=2&articleid=885

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2987&review=ThinkPad+Z61m

http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=30716

Δεν είναι review για ακριβώς το ίδιο μηχάνημα (διαφέρουν στον επεξεργαστή ή στο μέγεθος), αλλά θα πάρετε μια πολύ καλή ιδέα για design και την ποιότητα κατασκευής, η οποία είναι ίδια σε όλα τα ThinkPad Με διαφορά μόνο την σειρά T η οποία κατασκευάζεται από ένα διαφορετικό κράμα πλαστικού το οποίο είναι πιο γερό και πιο ελαφρύ. Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι γιατί η σειρά Τ είναι 12,1' και θέλουν να εξοικονομήσουν όγκο και βάρος.

Πριν από αρκετούς μήνες ξεκίνησα να ψάχνω για το μοντέλο που μου ταιριάζει. Το ήθελα για καθαρά επαγγελματική χρήση (Delphi, SQL Server, MySQL, PHP, ASP…) και γιαυτό έψαχνα για αξιόπιστο μηχάνημα (που σημαίνει ότι απέκλεισα από νωρίς τα Acer). Δεν με ενδιέφερε η κάρτα γραφικών γιατί έχει περάσει πια η εποχή που έπαιζα παιχνίδια, τώρα δεν υπάρχει καν ο χρόνος… Ήθελα να έχει τουλάχιστον 1 GB RAM και 15,4 wide οθόνη. Ο λόγος που κατέληξα σε ThinkPad ήταν ότι είχε όλα τα παραπάνω, αλλά και κάτι που δεν είχε κανένα άλλο: Ματ οθόνη. Μπορεί να ακούγεται σε κάποιους υπερβολικό, αλλά για μένα είναι πολύ βασικό. Όπως έχω πει και παλιότερα οι γυαλιστερές οθόνες δεν μου είναι καθόλου βολικές. Γιαυτό τον λόγο απέρριψα αξιόλογα μηχανήματα άλλων εταιρειών όπως το Toshiba A100-912 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905047) το οποίο έχει καλύτερο επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και είναι και πιο φθηνό. Είχα βάλει στο μάτι και κάποια μοντέλα της Toshiba της σειράς tecra (επαγγελματικά), αλλά απορριφθήκαν για τον ίδιο λόγο. Ο φορητός έκανε 1666 ευρώ (δεν φταίω εγώ για το ποσό είναι εντελώς τυχαίο), έδωσα άλλα 200 ευρώ για επέκταση εγγύησης από 1 σε 3 χρόνια, 2% της τιμής του φορητού δηλαδή 33 ευρώ για έλεγχο σωστής λειτουργίας (καμένα pixel, bad sectors, DVD…) και 60 ευρώ για αυτή την τσάντα:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16834995002

Ήμουν τυχερός στην ατυχία μου γιατί στον έλεγχο που έκαναν βρήκαν ένα καμένο pixel (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες), οπότε μου έστειλαν άλλο τεμάχιο. Οπότε χαλάλι τα 33 ευρώ γιατί η εγγύηση καλύπτει αλλαγή για πάνω από 5 καμένα pixel… Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του:

Ποιότητα κατασκευής 10/10: Όσοι είναι παλιοί χρήστες ξέρουν ότι τα ΙΒΜ είναι πολύ γερά μηχανήματα. Πολλοί θα τρέξουν και θα πουν ότι τώρα όμως που η κατασκευή των φορητών πέρασε στα χέρια της Κινέζικης Lenovo έγιναν και οι ανάλογες εκπτώσεις. Έχω ένα πράγμα πω: Κάνετε λάθος. Δεν έχω δει πιο «στιβαρό» φορητό στην ζωή μου. Δεν έχω δει ThinkPad προ εποχής Lenovo, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο. Από ότι διάβασα στο internet από παλιούς χρήστες ThinkPad οι περισσότεροι λένε ότι είδαν ελάχιστη ως καμία διαφορά στην ποιότητα κατασκευής. Είναι φτιαγμένο από σκληρό πλαστικό και έχει καπάκι από τιτάνιο. Το πληκτρολόγιο είναι απίστευτο. Τέλεια αίσθηση πλήκτρων. Οι «μεντεσέδες» για το ανοιγοκλείσιμο της οθόνης είναι από μέταλλο και σχεδόν 1 cm πάχος. Χρειάζονται δύο χέρια για να το ανοίξεις… Δεν ξέρω αν και η «απλή» σειρά Ν100 της lenovo έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής, αλλά λέω υπεύθυνα ότι η σειρά ThinkPad είναι κορυφαία. Αν ήταν αμάξι θα ήταν Volvo…

Design x/10: Εδώ δεν βάζω βαθμολογία γιατί ο καθένας έχει και άλλα γούστα. Εγώ ήθελα κάτι professional οπότε το σοβαρό design του είναι ότι ακριβώς ήθελα. Και το καπάκι τιτανίου δίνει μια πιο φωτεινή νότα.

Θερμοκρασία – Θόρυβος 9/10: Το πάνω μέρος του φορητού είναι εντελώς κρύο. Ο ζεστός αέρας βγαίνει από τα πλάγια, από πίσω και από κάτω. Όταν δουλεύει με ρεύμα η θερμοκρασία του επεξεργαστή, μετρημένη με το mobmeter (http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-Oakland/8259/release/0310/mm0310.zip) είναι 52 βαθμούς όταν δεν δουλεύει ο ανεμιστήρας. Για λόγους testing έβαλα το Oblivion και η θερμοκρασία ανέβηκε στους 66. Όταν το έκλεισα (το Oblivion) και είχε πάρει μπρος ο ανεμιστήρας έπεσε στους 48. Από επίπεδα θορύβου τα πάει πολύ καλά. Με κλειστό ανεμιστήρα ακούς κάτι ελάχιστο αν κολλήσεις το αυτί σου στο πληκτρολόγιο. Με ανοικτό κάνει λίγο θόρυβο, αλλά τίποτα που να σε ενοχλεί. Το καλοκαίρι που θα πιάσουν οι ζέστες λέω να πάρω και αυτή τη βάση:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=42071950&product=904082

http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=224&code=030

Έχετε να προτείνετε κάποια καλύτερη;

Οθόνη 10/10: Η ανάλυση 1680x1050 στην αρχή μου φάνηκε υπερβολική και λίγο κουραστική, μετά από λίγο όμως μόλις την συνήθισα την λάτρεψα. Έχεις άπλετο χώρο για να εργαστείς χωρίς να σου βγαίνουν τα μάτια. Το λέω αυτό γιατί δούλεψα για λίγο σε ένα 17΄΄ Dell ενός φίλου μου με 1920 επί «κάτι» ανάλυση και με έπιασε πονοκέφαλος από τα μικροσκοπικά γραμματάκια… Δεν γυαλίζει καθόλου, είναι φωτεινή και ξεκούραστη. Αν θέλω να δω καμιά ταινία έχω το Desktop με την 19΄΄ Eizo S1910. Δεν υπάρχει λόγος να «κουράζω» το DVD του laptop.

Πληκτρολόγιο – Touchpad 10/10: Κάνω ιδιαίτερη μνεία σε αυτά γιατί είναι τέλεια. Για το πληκτρολόγιο αναφέρθηκα ήδη. Για την λειτουργία του ποντικού εκτός από το touchpad, έχεις και το trackpoint, την κόκκινη μπίλια στο κέντρο του πληκτρολογίου, το οποίο είναι απίστευτα βολικό. Έχει απόλυτο έλεγχο του ποντικιού χωρίς να κουνάς καθόλου το χέρι σου. Με ένα δάκτυλο ελέγχεις την κίνηση και με το άλλο έχεις δεξί, αριστερό κλικ, αλλά και μεσαίο scroll το όποιο μπορεί να μετατραπεί και σε μεγεθυντικό φακό! To Touchpad έχω απενεργοποιήσει εντελώς…

Μπαταρία: 9/10: Ανάλογα με την χρήση που κάνεις καταναλώνεται και η μπαταρία. Εξαρτάται από την φωτεινότητα που έχεις την οθόνη, αλλά και τι κάνεις με τον υπολογιστή. Με φυσιολογική χρήση κρατάει περίπου 3 ώρες. Στο λεωφορείο Θεσσαλονίκη – Σέρρες (διάρκεια 1,5 ώρα) με ανοικτό winamp και προγραμματισμό PHP με Dreamweaver πήγα από το 90% σε 40%.

Ήχος 7/10: Εδώ πρέπει να ομολογήσω ότι υστερεί στα ηχεία. Βάζοντας την ένταση τέρμα απλά ακούς ένα τραγούδι «δυνατά». Όμως αυτό είναι κάτι το όποιο το ήξερα από πριν διαβάζοντας σχετικά ξένα review και δεν απογοητεύτηκα. Το αγόρασα για δουλεία και όχι για παιχνίδι, οπότε δεν με απασχολεί αυτό το θέμα.

Κάρτα γραφικών 6/10: Ο φορητός φοράει πάνω την ΑΤΙ Χ1400. Στα πλαίσια του γενικότερου testing εγκατέστησα το Oblivion και το Titan Quest. Το Oblivion με ρυθμίσεις στο medium (δεν το πολυέψαξα) τρέχει στα 25 fps σε εξωτερικούς χώρους και 30 – 40 όταν είσαι μέσα σε ένα dungeon. Με το Titan Quest όμως είχα προβλήματα. Ενώ τρέχει κανονικά στα 30 frames πολύ συχνά «χτυπάει» κάπου η μνήμη, βγάζει ένα σχετικό μήνυμα και με πετάει στα windows. Έβαλα τους omega drivers, όμως το πρόβλημα παραμένει. Δεν ξέρω τι φταίει η κάρτα γραφικών, τα windows, θέλει κάποιο patch, ασυμβατότητα της κάρτας με στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Δεν έχω βάλει και άλλα παιχνίδια για να δω αν το πρόβλημα θα ξαναπαρουσιαστεί και ούτε με ενδιαφέρει. Δεν παίζω πλέον παιχνίδια για να με ανησυχεί αυτό το πρόβλημα, οφείλω όμως να τι αναφέρω για να είμαι αντικειμενικός.

Utilities 9.5/10: Με το μαγικό μπλε κουμπάκι ThinkVantage έχεις τον απόλυτο έλεγχο του υπολογιστή. Όποιος άλλος έχει ThinkPad ξέρει τι εννοώ. Μπορείς μέσα από το bios (πριν μπεις στα windows) να επαναφέρεις το σύστημα στη εργοστασιακή του κατάσταση (έχει σχετικό κρυφό partition) , ή σε κάποιο συγκεκριμένη κατάσταση όπου είχες κάνει backup. Μπορείς να μπεις κανονικότατα στο internet (με opera) για να κατεβάσεις update ή ότι άλλο θέλεις. Μέσα στα windows με σχετικά utilities ελέγχεις τα πάντα. Ο λόγος που έβαλα 9,5 και όχι 10 είναι ότι έχει προεγκαταστημένο Norton. Φυσικά από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να το κάνω uninstall.

Υποστήριξη 10/10: Εδώ αναφέρομαι στην υποστήριξη από το internet. Παρόλο που ξεκινάς από το lenovo.com για την αρχική περιήγηση όταν πατήσεις στο link τεχνική υποστήριξη αυτόματα πας στην http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=HOME-LENOVO το οποίο αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η ΙΒΜ δεν παράτησε τα ThinkPad. Από εκεί με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού γίνεται αυτόματο detection του φορητού σου και μπορείς πλέον να κατεβάσεις ότι driver/updates θέλεις. Επίσης υπάρχουν αναλυτικότατα manual και σχετικά βιντεάκια για το πώς θα κάνεις το φορητό σου βίδες αν θέλεις να αλλάξεις RAM, σκληρό ή κάτι άλλο.

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-61295.html

Ασφάλεια 10/10: Η ΙΒΜ ανέκαθεν έδινε ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της ασφάλειας. Και τώρα συνεχίζει την ίδια παράδοση. Έχει ενσωματωμένο security chip για αυτό τον σκοπό. Το fingerprint reader είναι εξαιρετικά βολικό αρκεί να καταλάβεις πως πρέπει να περνάς το δάκτυλο σου από το scanner. Μου πήρε ένα τρίωρο και το σχετικό ψάξιμο στο google για να καταλάβω ακριβώς το πρέπει να κάνω. Όποιος έχει ανάλογα προβλήματα συμβουλεύω πρώτα να σαλιώνει το δάκτυλο του. Μην γελάτε καθόλου κάνει θαύματα. Πλέον διαβάζει το δακτυλικό μου αποτύπωμα με την πρώτη. Μπορείς να σκανάρεις και τα 10 δάχτυλα σου (όχι δεν δοκίμασα τα δάχτυλα των ποδιών) και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο στην απίθανη περίπτωση που πάθουν κάτι τα δάχτυλα μου ή το scanner δημιούργησα και δεύτερο χρήστη, για να κάνεις όμως logon θα πρέπει να ξέρεις και username και password. Πέρα από το fingerprint reader έχει και επιπλέον ασφάλεια με ειδικά utilities για το κλείδωμα των αρχείων σου από άλλους χρήστες. Στην ασφάλεια θα συμπεριλάβω και την προστασία του σκληρού δίσκου με το Active protection system το οποίο λειτουργεί σαν αερόσακος και σταματάει την κεφαλή του δίσκου όταν ο φορητός «τραντάζεται». Μπορείς να ρυθμίσεις το πόσο ευαίσθητο θα είναι ανάλογα με τις ανάγκες σου. Στο λεωφορείο ενεργοποιήθηκε μόνο μια φορά (αθάνατοι Ελληνικοί δρόμοι).

Special features: Η ενσωματωμένη κάμερα είναι σχεδόν αόρατη. Δεν έχει μεγάλη ανάλυση, 1,3 Mpixel αν δεν κάνω λάθος, αλλά είναι ευπρόσδεκτη μια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Live chat. Αναφέρω επίσης ότι η μνήμη RAM που διαθέτει (1 GB), καταλαμβάνει μόνο ένα slot, οπότε μπορείς εύκολα να το αναβαθμίσεις χωρίς να πετάξεις την παλιά σου μνήμη στην περίπτωση που είχε 2x512 RAM.

Δεν ασχολήθηκα με Benchmarks και σχετικά τεστ επιδόσεων. Για το αν το super pi το τρέχει σε 1,2 ή 1,5 δεν με πολυενδιαφέρει. Έχει core 2 duo T7200 με 4 ΜΒ cache και αυτό με ενδιαφέρει. Οι λεπτομέρειες για αυτούς που θέλουν να παίζουν quake στα 57,1 και όχι στα 52.47 fps.

Τα συγχαρητήρια μου σε όποιον άντεξε να διαβάσει αυτό το μακροσκελές review. Δεν ξέρω μπορεί να μην ήμουν απόλυτα αντικειμενικός μια και είμαι πολύ χαρούμενος/ικανοποιημένος από τον φορητό μου. Η ερώτηση που απομένει είναι αν και κατά πόσο αξίζει τα λεφτά του. Το ξέρω πως 1666 ευρώ είναι αρκετά χρήματα και με τα ίδια λεφτά θα μπορούσα να πάρω ένα μηχάνημα με καλύτερα χαρακτηριστικά. Όμως πιστεύω ότι ένας φορητός δείχνει την αξία του και «βγάζει» τα λεφτά του με την πάροδο του χρόνου και με τα πόσα προβλήματα θα παρουσιάσει στην πορεία. Όσα λιγότερα τόσο το καλύτερο. Θέλω να πιστεύω ότι το ThinkPad θα με βγάλει ασπροπρόσωπο. Παρόλο που το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει laptop για καθαρά επαγγελματική χρήση, δεν θα το πρότεινα σε κάποιον που θέλει να παίζει παιχνίδια ή ασχολείται με multimedia. Αν και πιστεύω ότι είναι χαζομάρα να πάρεις φορητό για να παίζεις παιχνίδια. Πάρε ένα desktop με τα μισά λεφτά και θα είναι και πολύ καλύτερος. Αυτά κύριοι. Ελπίζω να μην σας κούρασα. Ευπρόσδεκτο κάθε σχόλιο. Είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

ΥΓ. Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω και να δώσω τα εύσημα μου στο ηλεκτρονικό κατάστημα http://www.play247.gr/ από όπου έκανα την σχετική αγορά. Τους ενόχλησα αρκετές φορές με ερωτήσεις σχετικά με κάποιες λεπτομέρειες πριν την αγορά και πάντα μου απάντησαν άμεσα (σε μία μέρα) και ξεκάθαρα χωρίς καμιά υπεκφυγή. Στα τόσα που ακούμε με τα online μαγαζιά τον τελευταίο καιρό αυτοί κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου.

Δημοσ.

Ωραιο review φιλε.Τα μονα μειονεκτηματα που βλεπω στο laptop ειναι οτι δεν ειναι 17αρι και οτι εχει μονο 1GB ram,ενω τα vista θελουν 2.

Επισης πολυ θα ηθελα να ξερω τον vista performance index.

Τωρα που ειδα και τις photos δε μ αρεσει το γομολαστιχενιο trackball με τιποτα!

Δημοσ.

-To 17 display είναι πλεονέκτημα μόνο όταν το λαπτόπ είναι στημένο μόνιμα πάνω στο γραφείο σου. Αν το μετακινείς συχνά είναι μειονέκτημα.

-1 GB μνήμη μπορεί να προσθέσει όποτε θέλει.

-Το trackpoint μπορεί να φαίνεται αισθητικά άσχημο σε μερικούς (αυτό είναι υποκειμενικό, εμένα πάντως μου αρέσει) αλλά είναι απίστευτα βολικό!!!! Μιλάω εκ πείρας καθώς πέρασα 3 χρόνια με φορητό IBM. Η πρακτικότητά του φαίνεται ακόμη πιο πολύ μετά από έντονη πληκτρογράφηση καθώς με λίγο ιδρώτα στο δάχτυλο το touchpad δεν λειτουργεί ενώ το trackpoint δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.

Φίλε asxeto4 με γειά το φορητό. Πρόκειται για πάρα πολύ ωραίο μηχάνημα που δίνει μέγιστη βάση στην ποιότητα και στην ασφάλεια. Πράγματι η σειρά Thinkpad της Lenovo διατηρεί τα ποιοτικά standards IBM, ενώ τα υπόλοιπα Lenovo υπολοίπονται σε ποιότητα...

Δημοσ.
-To 17 display είναι πλεονέκτημα μόνο όταν το λαπτόπ είναι στημένο μόνιμα πάνω στο γραφείο σου. Αν το μετακινείς συχνά είναι μειονέκτημα.

-1 GB μνήμη μπορεί να προσθέσει όποτε θέλει.

-Το trackpoint μπορεί να φαίνεται αισθητικά άσχημο σε μερικούς (αυτό είναι υποκειμενικό, εμένα πάντως μου αρέσει) αλλά είναι απίστευτα βολικό!!!! Μιλάω εκ πείρας καθώς πέρασα 3 χρόνια με φορητό IBM. Η πρακτικότητά του φαίνεται ακόμη πιο πολύ μετά από έντονη πληκτρογράφηση καθώς με λίγο ιδρώτα στο δάχτυλο το touchpad δεν λειτουργεί ενώ το trackpoint δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.

Φίλε asxeto4 με γειά το φορητό. Πρόκειται για πάρα πολύ ωραίο μηχάνημα που δίνει μέγιστη βάση στην ποιότητα και στην ασφάλεια. Πράγματι η σειρά Thinkpad της Lenovo διατηρεί τα ποιοτικά standards IBM, ενώ τα υπόλοιπα Lenovo υπολοίπονται σε ποιότητα...

Συμφωνω στα περι μετακινησης χωρις αυτο να σημαινει οτι δε μπορω να κουβαλησω - τουλαχιστον εγω - ανετα οπου θελω το laptop.

Επισης δε χρησιμοποιοω ποτε touchpad.Μονο mouse.Για αυτο μαλον θα μου ητανε ενοχλητικο ενα extra αντικειμενο στη μεση του πληκτρολογιου.

Επισης εχω να προτεινω στον φιλο τη βαση που χρησιμοποιω και εγω : Notepal by cooler master.Την πηρα απο το eshop και εχει 3 εντελως αθορυβα ανεμιστηρακια απο κατω.

Δημοσ.

Φιλαράκο μου asxeto4. Το review είναι όσο πιο αντικειμενικό γίνεται αν λάβω υπόψη και τον ενθουσιασμό σου το απόγευμα που τον παρέλαβες. Η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει αρκετά laptop από siemens, vaio, acer, dell ακόμα και ibook αλλά ουδέποτε είχα κάποιο δικό μου.Σκοπεύω να αγοράσω και ομολογώ πως έπειτα από την εξέταση που κάναμε στον ΙΒΜ πιστέυω ότι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Δεν έχει την κομψότητα του ibook φυσικά αλλά είναι αρκετά στιβαρός και σταθερός.Από τις ελάχιστες φορές που είδα τους μεντεσέδες του φορητού να είναι τόσο ανθεκτικοί. Όσο για το trackball αφήνει περίεργη αίσθηση στην αρχή αλλά μόλις το συνηθήσεις... Προσωπικά έχω κόλημα με τα άνετα πληκτρολόγια. Παίζω κιθάρα και προσέχω πολύ τα δάχτυλά μου. Έχει τύχει να ματώσει το δάχτυλο γύρω από το νύχι λόγω πληκτρολογίου. Ο εν λόγω ΙΒΜ έχει πολύ βολικό πληκτρολόγιο με καλή αίσθηση, ενώ το trackball ούτε που με ενόχλησε στην πληκτρολόγηση.

Τώρα για τις επιδόσεις, ε το να μιλάμε για παιχνίδια στο φορητό δεν έχει νόημα αφού στο desktop έχεις σαφώς άλλη αίσθηση.Πάντως ο διπλοπύρηνος (για να είμαι σωστός γραμματικά και όχι διπύρηνος όπως μάθαμε) δε νομίζω να σε "αφήσει" έτσι εύκολα.Η μνήμη είναι επεκτάσιμη,ε τι παραπάνω να χρειαστείς; Εν κατακλείδι πιστεύω ότι ο ΙΒΜ ταιριάζει στις απαιτήσεις σου. Άλλωστε σε τέτοια είδη ψωνίζουμε ανάλογα με τις απαιτήσεις μας. Βέβαια στο είπα η τιμή είναι λίγο τσιμπιμένη αλλά βλέπεις που βρέθηκε καμένο pixel;Αχ! αυτός ο νόμος του Μέρφυ...

Δημοσ.
bujinkan ekana ton sxetiko elegxo kai i mpataria mou den exei provlima. Eyxaristo pantos.

τιποτα φιλε μου απλως με τετοια πραγματα προσεχουμε8-)

Δημοσ.

Πολύ ωραίο review. Ευχαριστούμε asxeto4.

Αυτό με την ματ οθόνη βρε παιδάκι μου, τελικά βλέπω τόσον κόσμο να τον απασχολεί, αλλά οι εταιρείες τον χαβά τους!!!

Είμαι σε αναζήτηση αυτόν τον καιρό και μάλλον θα κινηθώ κι εγώ προς Lenovo μεριά.

Δημοσ.

Πολυ αναλυτικος και να εισαι καλα. Ειχαβαλει καποιο στο ματι με την προσφορα του ΟΤΕ αλαλ δυστυχως εχει μονο 512 μνημη οποτε θα αναγκαζομουν να αγορασω κια αλλη μνημη με οτι συνεπαγεται αυτο...

Δημοσ.

Ναι. Αυτό είναι "κακό" ειδικά αν βάλεις Vista, αλλά "καλό" γιατί έχεις μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας. Εγώ πάντως δεν παρατήρησα κάποια αισθητή καθυστέρηση.

Δημοσ.
Ναι. Αυτό είναι "κακό" ειδικά αν βάλεις Vista, αλλά "καλό" γιατί έχεις μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας. Εγώ πάντως δεν παρατήρησα κάποια αισθητή καθυστέρηση.

thanks

Κάτι άλλο , ξέρεις που μπορώ να πάω για να το δώ από κοντά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...