Προς το περιεχόμενο

ανάλυση δεδομένων σε συσκευή usb

sanidas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω μια συσκευή usb η οποία αποθηκεύει δεδομένα(αποτελέσματα μέτρησης γλυκόζης) και έχει την δυνατότητα σύνδεσης με Η/Υ για την μεταφορά των δεδομένων. Η κατασκευάστρια εταιρία δεν έχει βγάλει ακόμη λογισμικό για την επικοινωνία της συσκευής με τον Η/Υ. Αυτό που θέλω να κάνω λοιπόν εγώ είναι να φτιάξω ένα τέτοιο πρόγραμμα. Αυτό που έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι να sniffάρω την usb και να δω ότι η συσκευή μου είναι τύπου control transfer.

Αυτές είναι όλες οι πληροφορίες που έχω για την συσκευή. Το εν λόγω εγχείρημα είναι εφικτό με τισ τόσο λίγες πληροφορίες που έχω ή τζάμπα ασχολούμαι? Για δώστε καμιά ιδέα για το πώς να συνεχίσω...

Με εκτίμηση,

Sanidas

Δημοσ.

Καλησπερα

Δεν μας λες σε τι Γλωσσα θα υλοποιηθει

και παραπανω λεπτομερειες γι αυτο

ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά μάλλον το παλικάρι θέλει να φτιάξει ένα πρόγραμμα που να διαβάζει τα δεδομένα (καλύτερα το αρχείο/αρχεία) απο την συσκευή και να τα διαθέτει στο χρήστη, πράγμα το οποίο είναι υπερβολικά δύσκολο, ειδικά αν το αρχείο/αρχεία στα οποία περιλαμβάνονται οι πληροφορίες είναι κωδικοποιημένες σε φορμά τις εταιρείας...

Πάντως αποκλείεται να μην έχει βγεί λειτουργικό για μια συσκευή που συνδέεται με Η/Υ κ μάλιστα plug&play, αν μου έλεγες τπτ σειριακές θύρες κτλ, ίσως και να ήταν λίγο πίσω η εταιρία, ή απλά να ήθελε να μειώσει το κόστος, ή να απευθυνόταν κυρίως σε παλαιότερα μηχανήματα (μην ξεχνάμε πως η usb παίρνει αρκετούς πόρους απο το σύστημα, ειδικά για ενεργοβόρες συσκευές), αλλά αφού πρόκειται για usb, τουλάχιστον γλυτώνεις drivers και όποιες ασυμβατότητες με XP (άν υποθέσουμε οτι η συσκευή είχε σειριακή θύρα, τότε οι driver της ίσως να μην ήταν ενημερωμένοι για τα ΧΡ)...

Οπότε αν κατάλαβα καλά χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα που να διαβάζει το/τα αρχείο/-α της συσκευής και να τα επεξεργάζεσαι εσύ όπως θέλεις.

Αν πρόκειται για text ή binary file δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, αλλά αν πρόκειται, όπως ανέφερα και πιο πάνω, για φορμά της εταιρίας, τότε -κατα τη γνώμη μου- είναι ακατόρθωτο να διαβάσεις τα όποια δεδομένα...

Υ.Γ. καλό θα ήταν για να βοηθήσεις τους πιο ειδήμονες να σε διαφωτίσουν, όπως ανέφερε και ο ntaryl να πείς και τι γνώσεις έχεις απο προγραμματισμό...

Δημοσ.
Καλημέρα,

Έχω μια συσκευή usb η οποία αποθηκεύει δεδομένα(αποτελέσματα μέτρησης γλυκόζης) και έχει την δυνατότητα σύνδεσης με Η/Υ για την μεταφορά των δεδομένων. Η κατασκευάστρια εταιρία δεν έχει βγάλει ακόμη λογισμικό για την επικοινωνία της συσκευής με τον Η/Υ. Αυτό που θέλω να κάνω λοιπόν εγώ είναι να φτιάξω ένα τέτοιο πρόγραμμα. Αυτό που έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι να sniffάρω την usb και να δω ότι η συσκευή μου είναι τύπου control transfer.

Αυτές είναι όλες οι πληροφορίες που έχω για την συσκευή. Το εν λόγω εγχείρημα είναι εφικτό με τισ τόσο λίγες πληροφορίες που έχω ή τζάμπα ασχολούμαι? Για δώστε καμιά ιδέα για το πώς να συνεχίσω...

Με εκτίμηση,

Sanidas

vasika, den 3erw gia to pws tha to ftia3eis, alla sinithws otan sindeeis mia syskevi us p apothikeyvei dedomena sto pc, sou leei oti vrethike se mia syskevi apothikeysis usb. kanei tin syskevi egatastasi mono tou, kai telos...

P.x. exw mia psifiaki kamera, xreiazete men drivers gia na xrisimopoithei san pc-camera, alla an den exeis egatastisei drivers, anagnwrizete san stick usb k mporeis na peraseis tis photo apo tin kamera sto pc.

Apo ekei k pera egw, tha se rwtisw to e3is omws, pou pistevw oti mperdevei kapws ta pragmata... Se ti morfi apothikevei ayti i syskevi ta dedomena? dld, an ta apothikeyvei gia paradeigma s ena arxeio .txt tote den yparxei provlima, alla an apothikevontai kapws alliws, akomi k an ta peraseis sto pc, de tha exeis ti dinatotita na ta diavaseis...

Δημοσ.
Καλησπερα

Δεν μας λες σε τι Γλωσσα θα υλοποιηθει

και παραπανω λεπτομερειες γι αυτο

ευχαριστω πολυ

Η γλώσσα που θα υλοποιηθεί είναι c++. Χρησιμοποιώ builder 6.

Πληροφορίες ουσιαστικά δεν έχω καθόλου αλλά αν έχεις συγκεκριμένη απορία πες μου μήπως μπορέσω και σου απαντήσω.

Αν πρόκειται για text ή binary file δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, αλλά αν πρόκειται, όπως ανέφερα και πιο πάνω, για φορμά της εταιρίας, τότε -κατα τη γνώμη μου- είναι ακατόρθωτο να διαβάσεις τα όποια δεδομένα...

Η συσκευή το μόνο δεδομένο που αποθηκεύει είναι ένα 3ψήφιος αριθμός. (Υποθέτω ότι αποθηκεύεται σε 1 ή 2 byte μνήμης). Λοιπές πληροφορίες δεν αποθηκεύονται οπότε θεωρώ πως είναι ανούσιο να υπάρχει κάποιο περίεργο format στο αρχείο. Με λίγο reverse engineering θα είναι εύκολο να βρω αυτό που ψάχνω.

Apo ekei k pera egw, tha se rwtisw to e3is omws, pou pistevw oti mperdevei kapws ta pragmata... Se ti morfi apothikevei ayti i syskevi ta dedomena? dld, an ta apothikeyvei gia paradeigma s ena arxeio .txt tote den yparxei provlima, alla an apothikevontai kapws alliws, akomi k an ta peraseis sto pc, de tha exeis ti dinatotita na ta diavaseis...

Η συσκευή δεν γνωρίζω σε τι δεδομένα αποθηκεύει τα δεδομένα. Όπως ανέφερα είναι τύπου control transfer ( όπως τα περισσότερα usb stick). Λόγω λοιπών του ότι δεν ξέρω την μορφή του αρχείου εγώ θα έλεγα να διαβάσω raw μνήμη και από εκεί να βγάλω καμιά άκρη για το που ακριβώς αποθηκεύονται τα δεδομένα και έτσι να μπορέσω να τα πάρω

Το βασικό θέμα είναι να μπορέσω να δω πόση μνήμη έχει η συσκευή και να μπορέσω να διαβάσω συγκεκριμένες θέσεις ή όλες μαζί. Μπορώ να το κάνω αυτό και πώς?

Δημοσ.

Αν η συσκευή εμφανίζεται ως λογικός δίσκος στο σύστημα, τότε μελέτησε την Windows API ρουτίνα DeviceIoControl καθώς περιλαμβάνει ρουτίνες για κατ' εξοχή RAW reading.

Δημοσ.

Δοκίμασα να βάλω την συσκευή σε linux αλλά δεν την αναγνωρίζει καθόλου. Ενώ άλλα usb devices τα βλέπει κανονικά με lsusb. Πολύ περίεργο αυτό. Θα ξαναδοκιμάσω και με άλλη έκδοση linux μήπως και μπορέσω να διαβάσω την συσκευή.

Σε windows η συσκευή δεν εμφανίζεται σαν drive οπότε δεν μπορώ να παίξω καθόλου μα την DeviceIoControl.

Δημοσ.

Δεν μου εμφανίζει καθόλου την συσκευή. Ενώ άλλες συσκευές τις εμφανίζει κανονικά. Σε windows η συσκευή φαίνεται σαν “Unknown usb device”. Θα το δοκιμάσω και σε άλλο μηχανάκι με linux μήπως και δουλέψει.

Κάτι άλλο που σκέφτηκα… Υπάρχει η δυνατότητα να κάνω telnet σε συσκευή usb? To telnet έχει την δυνατότητα να συνδέεται σε com πόρτες. Υπάρχει τρόπος να γυρίσω την usb σε com μέσω software?

Thnks.

Δημοσ.
Δεν μου εμφανίζει καθόλου την συσκευή. Ενώ άλλες συσκευές τις εμφανίζει κανονικά. Σε windows η συσκευή φαίνεται σαν “Unknown usb device”. Θα το δοκιμάσω και σε άλλο μηχανάκι με linux μήπως και δουλέψει.

Κάτι άλλο που σκέφτηκα… Υπάρχει η δυνατότητα να κάνω telnet σε συσκευή usb? To telnet έχει την δυνατότητα να συνδέεται σε com πόρτες. Υπάρχει τρόπος να γυρίσω την usb σε com μέσω software?

Thnks.

ma stin ousia, prepei mono sou na ftia3eis ta drivers gia tin syskeyi, den nomizw oti sto linux tha yparxei kamia diafora...distixws :(

Δημοσ.

Το μικρο μυαλουδακι μου σκεφτηκε το εξης ισως ειναι μ******

Κανε monitoring τις usb kai αφου ανιχνευσει συσκευη η οποια ταιριαζει με την δικη σου στην θυρα τοτε προσπαθησε να παρεις τα αρχεια που θες απο εκει .

καλο βραδυ

Δημοσ.

Με αυτό το μήνυμα από τα Windows δεν έχεις και πολλές δυνατότητες παρά την ανάπτυξη ενός δικού σου Driver ο οποίος θα επικοινωνία απευθείας με το firmware (usb controller) της συσκευής πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να γνωρίζεις το πρωτόκολλο επικοινωνίας που υλοποιεί η εταιρία της.. αν υπήρχε ένας έτοιμος driver για κάποιο άλλο Λ.Σ. θα μπορούσες να προβείς σε reverse engineering του ώστε να μάθεις τα κατάλληλα control sequences του αλλά έτσι από το τίποτα δεν νομίζω πως μπορείς να βρεις άκρη.

Καλύτερα περίμενε την εταιρία να παράσχει τους ανάλογους Drivers, άλλη λύση δεν βλέπω..

Δημοσ.
ma stin ousia, prepei mono sou na ftia3eis ta drivers gia tin syskeyi, den nomizw oti sto linux tha yparxei kamia diafora...distixws :(

Καταρχήν να πω πως δεν γνωρίζω πολλά πράγματα από linux. Είχα ασχολιθεί λίγο μόνο όταν ήμουν πιτσιρικάς. Απλά θεώρησα πως ίσως η συσκευή αναγνωριστεί σαν αρχείο και έτσι μπορέσω να πάρω τα δεδομένα πολύ απλά αλλά τζάμπα χάρηκα.

Το μικρο μυαλουδακι μου σκεφτηκε το εξης ισως ειναι μ******

Κανε monitoring τις usb kai αφου ανιχνευσει συσκευη η οποια ταιριαζει με την δικη σου στην θυρα τοτε προσπαθησε να παρεις τα αρχεια που θες απο εκει .

καλο βραδυ

προσπάθησα να κάνω sniffing αλλά δεν έβγαλα άκρη.

Με αυτό το μήνυμα από τα Windows δεν έχεις και πολλές δυνατότητες παρά να την ανάπτυξη ενός δικού σου Driver ο οποίος θα επικοινωνία απευθείας με το firmware (usb controller) της συσκευής ο οποίος υποθέτουμε (a priory) πως υποστηρίζει την μεταδώσει των δεδομένων που επιθυμείς (τρέχα γύρευε δηλαδή) ... διότι μπορεί και όχι οπότε :(

Δεν στέλνεις ένα email στην εταιρία κατασκευής του να ρωτήσεις αν θα υποστηρίξει ποτέ την σύνδεση με PC;

Μάλλον με mail θα βγάλω άκρη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...