Προς το περιεχόμενο

Σύστημα παρακολούθησης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον τελευταίο καιρό κάποιος χαράζει το αυτοκίνητο του πατέρα μου. Έχει ήδη επισκευαστεί σε συνεργείο τρεις φορές και έχουν φύγει αρκετά φράγκα. Ο πατέρας μου υποψιάζεται ότι κάποιος είτε από την πολυκατοικία είτε από την δουλειά του, του κάνει την ζημιά για άγνωστους λόγους. Προκειμένου να εξακριβώσουμε από που προέρχεται η πηγή του κακού μου ανέθεσε να βρω κάποιο σύστημα παρακολούθησης για το σπίτι του. Κάποια κάμερα η οποία να εστιάζει στον προσωπικό χώρο στάθμευσης που έχει στην διάθεση του στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας. Η κάμερα θέλουμε να καταγράφει την εικόνα 24/7. Αν έχετε κάτι στα υπόψιν σας θα με βοηθούσε πάρα πολύ. Έχει παραγίνει το κακό και λεφτά χάνουμε και εγώ το αμάξι μου μιας και όταν το αμάξι του πατέρα μου είναι στο συνεργείο "κατάσχεται" το δικό μου αφού δεν μπορεί χωρίς μέσο μετακίνησης στην διάθεση του. Επίσης σε περίπτωση εντοπισμού του ενόχου και βάσει του υλικού που θα έχουμε στα χέρια μας μπορούμε να κινηθούμε δικαστικά εναντίων του? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

koitaxe to pio aplo pou mporeis na kaneis (kai to pio fthino) einai na valeis mia kamera se tetoio simeio wste na "koitaei" to parathyro kai na einai syndemenh se ena PC h opoia tha "koitaei' to amaxi 24/7. Yparxei programmataki pou xekinaei na grafei h kamera otan entopisei kinisi... bale to loipon etsi wste na min ginetai na katagrafei apo perastika aytokinita (apo psila na vlepei to oxima) klp klp. Otan katagrapseis ayton pou einai tote nai mporeis na kinitheis dikastika enantion tou. Gia kalo kai gia kako omws rwta kai enan dikigoro... An tora thes ena pio akrivo sistima parakolouthiseis, yparxoun POLLA alla pisteyw oti tha sou kostisoun... Episis na exeis sta upopsin oti OLH h egkatastasi den prepei na "fanei"..na ginei psilo mystika... aytos pou xarazei to amaxi den einai ilithios

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν μπορείτε να κάνετε κάτι νομικά (μάλλον θα μπορείτε) αν δεν μπορείτε χρησιμοποιείστε βία σε σημείο που να πάει νοσοκομείο.

Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα.. άντε γιατί πολλοί μαλάκες υπάρχουν.

Δες εδώ λύσεις για κρυφές ασύρματες κάμερες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν φτηνές λύσεις ασύρματης έγχρωμης κάμερας-δέκτη, με κόστος από 80 ως 150 ευρά περίπου,που μπορείς να την συνδέσεις σε βίντεο ή pc αν έχει κάρτα tv.

 

Αν δεν υπάρχει καλός φωτισμός όμως και η απόσταση είναι μεγάλη,τότε μόνο σκιές θα καταγράφει η κάμερα,και επειδή θα την χρησιμοποιείς ως ασύρματη το πιθανότερο,δεν θα μπορείς να στείλεις το σήμα στον δέκτη 3 ορόφους από πάνω ενώ η κάμερα θα είναι στην πυλωτή ας πούμε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνώ με τον BASSstarlet, πρέπει να λάβεις υπόψιν το διαθέσιμο φως, την απόσταση και την παροχή ενέργειας στο σύστημα που θα στήσεις...

 

Αν μπορείς να "τραβήξεις" γραμμή ρεύματος, ίσως με το πρόσχημα τοποθέτησης φωτιστικού με ανιχνευτή κίνησης (στο δικό μου πάρκινγκ έχουν βάλει τέτοιο), θα μπορούσες να βάλεις και μια ενσύρματη κάμερα μαζί, οπότε λύνεις το πρόβλημα φωτισμού κ ενέργειας αλλά παραμένει το πρόβλημα καταγραφής 24/7. Δύσκολο αν δεν βάλεις dedicated PC με software ανίχνευσης και μεγάλο δίσκο.... Γιατί δεν ξεκινάς να γράφεις μόνο τα βράδια, χρησιμοποίησε απλό βίντεο με ταχύτητα LP θα σου δώσει κανένα 5ωρο με κασέτα 240.

 

Έχε υπ'όψιν οτι η τοποθέτηση κάμερας παρακολούθησης σε δημόσιο χώρο απαιτεί ενημέρωση (και άδεια αλλά κανείς δεν παίρνει) από την ΑΠΠΔ, για αυτο και δεν νομίζω οτι θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις νομικά την καταγραφή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λόγο επαγγέλματος θα σου έλεγα ότι για τον φωτισμό, μιας και από ότι λες ο χώρος είναι ο προάυλιος χώρος της πολυκατοικίας, υπάρχουν κάτι προβολάκια που ανάβουν όταν ανιχνεύουν κίνηση, και το κόστος τους είναι γύρο στα 15 με 20 ευρώ. Από θέμα μεταφοράς σήματος που είναι το ένα πρόβλημα στης κάμερες αν είσαι στον από πάνω όροφο ή έχεις οπτική επαφή τότε με μια ασύρματη κάμερα ακόμα και με αυτές της φτηνές των μεγάλων πολύκαταστημάτων κάνεις δουλειά, αλλιώς αν μεσολαβούν εμπόδια τα πράγματα για της ασύρματες είναι ζόρικα, και να μην ξεχνιόμαστε όταν λέμε ασύρματες, ακόμα και αυτές θέλουν πηγή ρεύματος. Από θέμα κοστολογίου το κυριότερο είναι η καταγραφή πάνω από 3 ώρες που εκεί πας σε επαγγελματικά μηχανήματα που το κόστος είναι δυσβάσταχτο εκτός και αν κοιτάξεις κάποιο μοντέλο εγγραφής σε dvd η σε σκληρό που να έχει την δυνατότητα αυτή σε κάποιο πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών που προσωπικά δεν τα παρακολουθώ.

Ωστόσο μια άλλη λύση χωρίς εγγυήσεις αλλά σε πολλές περιπτώσεις πιάνει είναι να τοποθετήσεις ένα μεγάλο κουτί κάμερας χωρίς κάμερα μέσα, να βάψεις με ένα απλό σπρέι το τζάμι που έχει μπροστά σε μαύρο χρώμα για να μην φαίνεται ότι είναι άδεια, και σε μια γωνία από μέσα να κολλήσεις ένα flash led εν σειρά με μια αντίσταση π.χ. 900 Ωμ (τα βρίσκεις σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων π.χ. Κατουμάς, Γκάγκας κ.λ.π.) με μια μπαταρία 12 βολτη μέσα έτι για να φένεται ότι κάτι δουλεύει μέσα, και στην ουσία να φοβίσεις αυτόν που το κάνει εσκεμμένα. Σε πελάτη μου πάντως έχει δουλέψει χε χε αν θες περισσότερα στείλε μου pm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...