Προς το περιεχόμενο

Αγορά LCD Monitor - Γνώμες


Dins

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους.<p>Σκέφτομαι να αγοράσω μια LCD οδόνη 15" ή 16".<p>Επειδή είμαι κάτοχος μιας EIZO F55S (και είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ και 3 χρόνια), έχω επιλέξει ανάμεσα σε δυο μοντέλα της συγκεκριμένης εταιρείας :<p>α) L461 (16")<p>β) L371 (15")<p>Εάν πιστεύεται ότι υπάρχουν και από άλλες εταιρείες αντίστοιχα καλά monitor (πχ. Nokia, Sony κλπ), θα ήθελα τη γνώμη σας.<p>Επίσης εάν κάποιος έχει ένα από τα δυο monitor της Eizo ας μου πει τις εντυπώσεις του.<p>Ευχαριστώ Dins<p>PS. : Εάν έχω δει καλά τα LCD της Eizo κατασκευάζονται στην Κίνα ? και όχι στην Ιαπωνία ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' αρχήν να σου πω ότι εγώ έχω τη νέα TFT Eizo L365 η οποία είναι made in Japan (και όχι Κορέα)<p>Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την L371 απλά δεν έχει το USB hub. Έχει όμως standard 2 ηχεία (στην 371 πρέπει να τα πληρώσεις extra) και πολύ καλύτερη τιμή!!<p>Η αντίστοιχη οθόνη της Nokia αν και βγήκε προτεινόμενη αγορά στο "Computer για όλους" εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου γιατί έκανε moire (κυματισμό), ενώ δεν έχει και ρυθμίσεις clock-phase για εξάλειψή του. Δεν έχει επίσης ψηφιακή έξοδο DVI που έχει η Eizo (η οποία έχει και απλή D-sub).

Επίσης τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Eizo είναι υπεράνω συναγωνισμού (300cd/m2 φωτεινότητα και 450:1 contrast) Και φυσικά ως φανατικός κι εσύ της Eizo θα εκτιμάς ιδιαίτερα το κουμπάκι "auto" με το οποίο πετυχαίνεις την καλύτερη ρύθμιση της οθόνης στο δευτερόλεπτο!<p>Από γεωμετρία, φωτεινότητα και ευκρίνεια της συγκεκριμένης οθόνης? "δεν παίζεται"! Όσο για σταθερότητα εικόνας στις TFT δεν θα σε ξανααπασχολήσουν τα Hz (!!) μιας και τα pixels είναι μονίμως ON και δεν σαρώνονται 60 ή 100 φορές το δευτ. όπως στις κλασικές οθόνες με αποτέλεσμα το ενοχλητικό flickering. Εγώ την έχω στα 60 ΗΖ και είναι σα να την έχω στα 200 !

(ʼρα απόψεις που έχουν ξανα-γραφτεί στο forum) ότι οι TFT "βγάζουν μάτια" είναι τελείως αβάσιμες!<p>Τώρα για τα extra χρήματα, αν σκεφτείς ότι οι TFT δεν βγάζουν καθόλου ακτινοβολία, το κόστος τους πλέον είναι όσο περίπου θα έδινες για μια καλή κλασική 17άρα με ένα καλό φίλτρο για ελάττωση των ακτινοβολιών που βγάζουν αυτές.<p>(*) Συνδύασε την TFT οπωσδήποτε με winXP και τη νεα τεχνολογία τους cleartype!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε ATG σου αντιγράφω ό,τι γράφει το "computer για όλους" στο συγκριτικό Δεκ για τη Sony που σκέφτεσαι:

" Η Sony m51 είναι όμορφη με απλή σχεδίαση, με τα κουμπιά για τα πλούσια ρυθμιστικά της να βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της. Τα 2 ηχεία που ενσωματώνει της δίνουν multimedia χαρακτήρα, ενώ η ποιότητα απεικόνισής της είναι πολύ καλή και η στιβαρότητά της μαρτυρά την ποιότητα κατασκευής της"

Για την άλλη της HP που αναφέρεις δεν την συμπεριέλαβε στο συγκριτικό και δεν ξέρω...<p>Πάντως όποια οθόνη κι αν επιλέξετε προτείνω να ζητήσετε να τη δείτε συνδεδεμένη μόνη της και όχι στο splitter που κάνει συνήθως παράσιτα. Σ' εμένα ο splitter αλλοίωνε τελείως τα χρώματα και είχα αρχικά απογοητευθεί όταν είδα την L365 της Eizo.<p>Πάντως η ποιότητα της Eizo365 είναι πιστεύω μοναδική, αφού ήταν η μόνη στις 15,1'' που είδα να έχει στιβαρή ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ βάση, ενώ τα πλαστικά της μέρη δίνουν μια καταπληκτική αίσθηση βελούδου!<p>Αναφέρω και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά ως μέτρο σύγκρισης και για τις υπόλοιπες!

-Γωνία θέασης 160 μοίρες (οι υπόλοιπες 120-140)

-Input connectors: D-sub KAI DVI (το νέο ψηφιακό πρότυπο για τέλεια ποιότητα απεικόνισης αν και το αναλογικό της είναι επίσης άριστο)

-Φωτεινότητα 300cd/m2 (οι υπόλοιπες συν. 200)

-450:1 contrast (οι υπολ 300:1)

-Ηχεία

-Δυνατότητα ανάρτησης σε τοίχο

-Κουμπί αυτόματων ρυθμίσεων Auto

-και φυσικά TCO99<p>Για το ότι είναι και πανέμορφη εξωτερικά (από τις πιο λεπτές) με ένα καταπληκτικό blue electric led πρέπει να τη δείτε για να με πιστέψετε!<p>Η τιμή της είναι πιστεύω ευκαιρία για την ποιότητα που προσφέρει ο "γιαπωνέζος"!

Εγώ Eizo είχα (απλή 15άρα) Eizo TFT έχω τώρα και Eizo θα αγοράζω μια ζωή!<p>(*)Πάντως όσοι θέλουν να παίζουν games σε αναλύσεις κάτω από τα 1024 καλύτερα να πάρουν κλασική οθόνη, μιας και οι TFT είναι κατασκευασμένες να αποδίδουν καλύτερα μόνο στα 1024Χ768. (αν και η Eizo έχει σύστημα βελτιστοποίησης και για τις μικρότερες αναλύσεις)

Πάντως σε συνδυασμό με το opticlear των winXP το surfάρισμα γίνεται απόλαυση! smile.gif" border="0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε doc1000 θα συμφωνήσω με όσα γράφεις. Το κοίταξα το συγκεκριμένο μοντέλο και πιστεύω ότι έχει πάρα πολύ καλή σχέση τιμής/απόδοσης.<p>Μάλιστα η BigCity στο site της το δίνει 219.000Δρχ + ΦΠΑ 18% .<p>Dins<p>P.S :Φίλε doc1000, είναι σίγουρα όλες οι Eizo από Ιαπωνία? γιατί είχα δει ένα μοντέλο στην Microland που στο πίσω μέρος του έγραφε Κίνα ή Σιγκαπούρη (Δεν θυμάμαι καλά).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

paidia katarxas peite mou ti diafora LCD kai TFT.ego apo oti nomizo TFT enoume oti einai apla flat kai oxi kai poly lepti o8oni.LCD simainei oti einai oi lepti o8oni.

dior8oste me plz!

olo diafonies akouo se ayto to 8ema pantos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμενα μου λεει<p>LCD panel Panel type: a-Si TFT active matrix<p>το lcd σημενει licud crystal display, οθωνη υγρων κρυσταλλων, το tft ειναι λογικα κατι σαν upgrade αυτων των κρυσταλλων.

Εχω την Sony SDM-M51, ε...δε θυμαμαι τιμη...τεσπα,καλλη τιμη ητανε και ειμαι ηκανοποιημενος απο την οθωνη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Dins

εγώ πιστεύω ότι όλες οι Eizo είναι made in japan. Τώρα αν είδες με τα μάτια σου άλλη χώρα προέλευσης για κάποια φουρνιά... δεν ξέρω.<p>Πάντως προσοχή γιατί η Eizo371 είναι πιο παλιό μοντέλο από την 365 !! Η 371 ήταν η ακριβή λύση της εποχής που κυκλοφορούσαν και τα Eizo L330 και L350. Έτσι η L371 έχει γωνία θέασης 140 μοίρες(αντί για 160 μοίρες που έχει η νέα L365), contrast 350:1 (αντί 450:1 της L365) και φωτεινότητα 200cd/m2 (αντι για 300)<p>Όσο για τα nsec που ρωτάει ο Tony δεν ξέρω ακριβώς αλλά σίγουρα είναι κάτω από 4nsec. ʼλλωστε η 365 κατασκευάστηκε τέλη Αυγούστου και είναι από τα πιο νέα μοντέλα στα TFT monitors, οπότε έχει και τις καλύτερες προδιαγραφές. wink.gif" border="0

(Ούτε να με πλήρωνε η Eizo!) grin.gif" border="0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Loipon ...lcd o8ones eixame 2 eidon: passive kai active Matrix(den einai h tainia!)...me tis ptrotes na mh kataskeyazontai pia...

TFT onomazontai logo ths texnologias Thin Film Transistor.

To mono kako gia toys gamer einai o xronos apokrishs ton ygron krystallon (tora ftanei ta 10-30msec....h probolh tainion apaitei 40msec(gia tainies 25 fps) opote katalabainetai pos enas gamer mallon de 8a en8ousiastei apo thn apoikonhsh tou quake sta 60-100 frames....

Gia mena o monos logos na pareis tft einai o mikros ogkos-baros kai h ais8htikh ths<p>[ 12-01-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: adams ]</p>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Epeidh apo mona tous ta noumera den einai arketa katatopistika ena sygkritiko nomizo einai kalo frown.gif" border="0 πρωτα LCD meta CRT)

φωτεινοτητα... 170-259CD/M-------80-120<p>Λογος αντιθεσης: 200:1-400:1-------350:1- 750-1<p>γωνια θεασης frown.gif" border="0 αντιθεση)¨110-170--------150-170<p>γωνια θεασης(χρωμα): 80-125----------120+<p>Σφαλμα συγκλισης δεσμης: ανυπαρκτο----0,2-0,3μμ<p>εστιαση :πολυ καλη------ικανοποιητικη- πολυ καλη<p>Γεωμετρικη παραμ/ση: καμια--------πι8ανη<p>Ελαττωματικα pixel : πι8ανα-----κανενα<p>ακτινοβολια : ανυπαρκτη----πολυ μικρη<p>σημα εισοδου: αναλογικο ή ψηφιακο----αναλογικο<p>ρυθμιση gamma: ικανοποιητικη---φωτο/κης ποιοτητας<p>Ομοιομορφια απεικονισης: πιο φωτεινα ακρα----πιο φωτεινο κεντρο<p>χρωματικη ακριβεια/ποιοτητα: καλη---αριστη<p>flickering: ανυπαρκτο-----μη αντιληπτο στα 85hz<p>Xρονος αποκρισης: 10-30msec-----μη αντιληπτος<p>καταναλωση: 25-40 watt-----60-180watt<p>μεγεθος/σχεδιαση: επιπεδες,λεπτες---ογκωδεις,βαριες<p>[ 12-01-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: adams ]</p>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...