Προς το περιεχόμενο

Το νομικό πλαίσιο που διέπει τις "συναλλαγές" μας στο διαδίκτυο


Ancientlight13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια πρόσφατη ανακοίνωση στο insomnia αλλά κ ενα σημερινό ρεπορτάζ στο MEGA μου κίνησαν το ενδιαφέρον να αναζητήσω τους νόμους ή τους κανονισμούς που αφορούν σε αυτόυς που κατεβάζουν παράνομα τραγούδια ή λογισμικό απο internet.

 

Δυστυχώς η ευτυχώς το θέμα αυτό δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαριστεί τελείως αφου παρά το γεγονός πως υπάρχει διεθνής κανονισμός (τον οποίο δεν κατάφερα να βρω) στην Ελλάδα η κύρια σοβαρή οδηγία που βρήκα είναι της ifpi στην οποία αναφέρεται νομική δίωξη του παρόχου του πειρατικού υλικού, ή του παρόχου της μηχανής αναζήτησης του υλικού.

 

Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο; Πιστέυω πως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας όσων αφορά στο θέμα αυτό (όχι μονο για το downloading αλλά και γενικότερα για το Web).

 

Ελπίζω με όσα έγραψα να μην θίγω τους κανονισμούς του Site.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπαρχει ενα βιβλιο που ειχα κανει στο πανεπιστημιο το οποιο λεγοταν Introduction to Information Technology Law του Prof. David Bainbridge. Περιγραφει τα νομοθετικα πλαισια για copyright σε software, καποιες υποθεσεις με διαφορα σαιτ, νομους στο Ιντερνετ περι spam και αλλα διαφορα. Τα αναλυει αρκετα καλα γιατι και ο ιδιος ειχε συμβαλει στις συζητησεις και την δημιουργια καποιων νομων της ΕΕ.

Με ενα search στο Amazon.co.uk μπορεις να βρεις και αλλα βιβλια του σχετικα με το θεμα του Ιντερνετ. Δεν ξερω αν θα βρεις ακριβως αυτο που ψαχνεις αλλα ειναι μια αρχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...