desolatorXT Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Πραγματικά, έτσι είναι. Εχτές πάντως που τα τουρκικά αεροπλανάκια πετούσαν πάνω από ελληνικά νησάκια, ήταν μάλλον υπερβολές των Μ.Μ.Ε. πάλι, σωστά; Πληροφοριακά άσχετα με το θέμα... Δειυκρινηση 1: δεν είμαι Τουρκος είμαι καθαρόαιμος Ελληνας ( για να μη πεταχτείτε να με φάτε) Διευκρινηση 2: πηγή μου, πατέρας φίλου μου, ανώτατος αξιωματικός της αεροπορίας. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να διαλέ3ει εάν η υφαλοκριπίδα θα ειναι 6 ι 12 χιλιομετρα. Ενώ ο εαναέριος χώρος είναι 6 χλμ από τη στεριά. Εμείς λοιπόν σαν κλασικοί Έλληνες κάναμε το εξής καταπληκτικό. Για άσχετους με το θέμα λόγους, αποφασίσαμε 6 χλμ υφαλοκριπίδα αλλά κάναμε 12 χλμ το εναέριο χώρο μας... Οι Τούρκοι λοιπόν συμφωνα με την διεθνή νομοθεσία είναι σε διεθνή ύδατα, και αυτά δεν είναι παραβιάσεις. Γ αυτό και κανείς δεν ασχολείτε με τις λεγόμενες παραβιάσεις των Τουρκων. Σίγουρα βέβαια το ότι παιρνούν πάνω απο το νησί είναι παραβίαση, απλα θέλω να πώ οτι το 90% αυτών που αναφέρονται ώς παραβιάσεις δεν είναι απολύτως τίποτα. Και τέλος να προσθέσω ότι μη νομίζετε ότι οι δικοί μας δεν κάνουν τα ίδια...
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Διευκρινηση 1: πηγή μου, πατέρας φίλου μου, ανώτατος αξιωματικός της αεροπορίας. Σου είπε ανώτατος αξιωματικός της αεροπορίας αυτό το πράγμα; Όχι, απλά ρωτάω, επειδή τις προάλλες που είχαμε σε ένα άλλο thread την ίδια κουβέντα και κάποιος έλεγε τα δικά του, πήρα τηλέφωνο στο Υπουργείο Εξωτερικών και μου απάντησαν ότι χωρικά ύδατα έχουμε στα 6 μίλια και εναέριο χώρο στα 10. Μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως. Βέβαια, θα μου πεις, τι να ξέρει το Υπουργείο Εξωτερικών. Παρενθετικά, το casus beli σου το ανέφερε ο πατέρας του φίλου σου; Το λέω, επειδή αν το ψάξεις, θα δεις ότι δεν είναι τόσο "άσχετος" ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα δεν εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο. Λήξη του off topic, συνεχίζουμε με τα προάστια.
desolatorXT Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Σου είπε ανώτατος αξιωματικός της αεροπορίας αυτό το πράγμα; Όχι, απλά ρωτάω, επειδή τις προάλλες που είχαμε σε ένα άλλο thread την ίδια κουβέντα και κάποιος έλεγε τα δικά του, πήρα τηλέφωνο στο Υπουργείο Εξωτερικών και μου απάντησαν ότι χωρικά ύδατα έχουμε στα 6 μίλια και εναέριο χώρο στα 10. Μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως. Βέβαια, θα μου πεις, τι να ξέρει το Υπουργείο Εξωτερικών. Παρενθετικά, το casus beli σου το ανέφερε ο πατέρας του φίλου σου; Το λέω, επειδή αν το ψάξεις, θα δεις ότι δεν είναι τόσο "άσχετος" ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα δεν εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο. Λήξη του off topic, συνεχίζουμε με τα προάστια. ε συγνώμη, το 12 κάντο 10, η συζήτηση έγινε πριν κάτι μήνες, δεν θυμάμαι και ακριβώς τα νούμερα... Φυσικά και ξέρω το casus beli. Αλλα και πάλι δεν μασ δίνει αυτό το δικαίωμα να θεωρούμε την κάθε κίνηση προς τα εδώ παραβίαση... Φυσικά βέβαια αν έχης casus beli θα πρέπει να είσαι επιφυλακτικός, απλά θα ήθελα να πώ 2 πράγματα για το τι είναι σωστό. Βέβαια αυτα (καλώς κατά την γνώμη μου) χρησιμοποιούνται απο τα ΜΜΕ, για να τονίζουν (το υπό του μηδενός) ελληνικό μας φρόνιμα... Υ.Γ. δλδ πέρνοντας ένα τηλ. στο υπουργείο δίνονται αβέρτα κουβέρτα οποιεσδήποτε πληροφοριες?
KWSN_Men Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Πληροφοριακά άσχετα με το θέμα... Δειυκρινηση 1: δεν είμαι Τουρκος είμαι καθαρόαιμος Ελληνας ( για να μη πεταχτείτε να με φάτε) Διευκρινηση 2: πηγή μου, πατέρας φίλου μου, ανώτατος αξιωματικός της αεροπορίας. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να διαλέ3ει εάν η υφαλοκριπίδα θα ειναι 6 ι 12 χιλιομετρα. Ενώ ο εαναέριος χώρος είναι 6 χλμ από τη στεριά. Εμείς λοιπόν σαν κλασικοί Έλληνες κάναμε το εξής καταπληκτικό. Για άσχετους με το θέμα λόγους, αποφασίσαμε 6 χλμ υφαλοκριπίδα αλλά κάναμε 12 χλμ το εναέριο χώρο μας... Οι Τούρκοι λοιπόν συμφωνα με την διεθνή νομοθεσία είναι σε διεθνή ύδατα, και αυτά δεν είναι παραβιάσεις. Γ αυτό και κανείς δεν ασχολείτε με τις λεγόμενες παραβιάσεις των Τουρκων. Σίγουρα βέβαια το ότι παιρνούν πάνω απο το νησί είναι παραβίαση, απλα θέλω να πώ οτι το 90% αυτών που αναφέρονται ώς παραβιάσεις δεν είναι απολύτως τίποτα. Και τέλος να προσθέσω ότι μη νομίζετε ότι οι δικοί μας δεν κάνουν τα ίδια... Κάτι μου λέει ότι τα βγάζεις από το μυαλό σου. Αν σου τα είπε όντως έτσι... 1. Άλλο η υφαλοκριπίδα, άλλο ο εναέριος χώρος, άλλο τα εθνικά ύδατα. 2. Η Ελλάδα έχει διακυρήξει ότι ο εναέριος χώρος της είναι 10 μίλια πολύ παλιά, για να καταλάβεις ζούσε ο Κεμάλ ακόμα. Η Τουρκία είχε αποδεχθεί αυτήν τη διακύρυξη. Διαεθνής πρόβλεψη για το θέμα υπήρξε αρκετά αργότερα. 3. Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο των Θαλασσών που ορίζει το δικαίωμα των χωρών σε εθνικά ύδατα (και εναέριο χώρο) στα 12 μίλια. Έχει όμως παράλληλα επεκτίνει τα δικά της στη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο, όπου δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα δηλαδή. Αλλά απειλεί την Ελλάδα ότι σε περιπτώση που ασκήσει το δικαίωμά της είναι αιτία πολέμου, μια και η ίδια δεν έχει υπογρέψει και άρα δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία εκ των πραγμάτων. Άλλο αν την εφαρμόζει εκεί που θέλει. 4. Η υπέρπτηση νησιών, νησίδων και νήσων που ακριβώς εμπίπτει σε αυτά που λες; 5. Η Ελλάδα δεν έχει διεκδικήσεις έναντι της Τουρκίας. Οι παραβιάσεις που σημειώνονται από ελληνικά αεροσκάφη είτε συμβαίνουν καταλάθως σε αναχαιτήσεις, είτε δοκιμάζοντας τις αντιδράσεις της Τουρκικής αεράμυνας. Γιατί; Γιατί αν δεν το έκανε θα είχε σοβαρό τακτικό μειονέκτημα. ε συγνώμη, το 12 κάντο 10, η συζήτηση έγινε πριν κάτι μήνες, δεν θυμάμαι και ακριβώς τα νούμερα... Φυσικά και ξέρω το casus beli. Αλλα και πάλι δεν μασ δίνει αυτό το δικαίωμα να θεωρούμε την κάθε κίνηση προς τα εδώ παραβίαση... Φυσικά βέβαια αν έχης casus beli θα πρέπει να είσαι επιφυλακτικός, απλά θα ήθελα να πώ 2 πράγματα για το τι είναι σωστό. Βέβαια αυτα (καλώς κατά την γνώμη μου) χρησιμοποιούνται απο τα ΜΜΕ, για να τονίζουν (το υπό του μηδενός) ελληνικό μας φρόνιμα... Υ.Γ. δλδ πέρνοντας ένα τηλ. στο υπουργείο δίνονται αβέρτα κουβέρτα οποιεσδήποτε πληροφοριες? Μας δίνει το δικαίωμα όταν γίνονται παραβιάσεις η κάθε κίνηση. Τα όσα αναφέρει ο snoob αναφέρονται και σε σελίδα του Υπουργείου εξωτερικών. Δεν είναι κρατικά μυστικά.
Lucifer Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Οι παραβιάσεις που σημειώνονται από ελληνικά αεροσκάφη είτε συμβαίνουν καταλάθως σε αναχαιτήσεις, είτε δοκιμάζοντας τις αντιδράσεις της Τουρκικής αεράμυνας. Γιατί; Γιατί αν δεν το έκανε θα είχε σοβαρό τακτικό μειονέκτημα. Παραβίαση κατά λάθος δν παίζει από μας. Το λέω έχοντας πεθερό πτέραρχο και έχοντας δει παλιότερα "διαδρόμους" που φτάνουν με άνεση ως την Άγκυρα. Επίσης άσχετο, αλλά χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που είχε μπερδέψει το "κατά λάθος" με τροπικό επίρρημα, εφευρίσκοντας το "καταλάθως".
KWSN_Men Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Παραβίαση κατά λάθος δν παίζει από μας. Το λέω έχοντας πεθερό πτέραρχο και έχοντας δει παλιότερα "διαδρόμους" που φτάνουν με άνεση ως την Άγκυρα. Και όμως, σε περιοχές που τα σύνορα είναι κοντά (πχ νησιά Βόρειου Αιγαίου) είναι πολύ εύκολο να περάσεις για λίγο. Οι διάδρομοι που λες φυσικά ισχύουν. Όντας κωλοφάνταρο, είχα διαβάθμιση απορρήτου και διαχειριζόμουν μέχρι και απόρρητα ΝΑΤΟ. Και αεροφωτογραφήσεις σε Τουρκικό έδαφος έχω δει. Με μια διαφορά όμως. Όλα αυτά είναι αντίμετρα, δεν υπάρχει κάποιος που να μιλάει για γκρίζες ζώνες στα Τουρκικά παράλια. Επίσης άσχετο, αλλά χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που είχε μπερδέψει το "κατά λάθος" με τροπικό επίρρημα, εφευρίσκοντας το "καταλάθως". Έστω κι αν έχω φύγει χρόνια, το κωλόνησο κατέστρεψε τα ελληνικά μου. :oops:
Lucifer Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Όλα αυτά είναι αντίμετρα, δεν υπάρχει κάποιος που να μιλάει για γκρίζες ζώνες στα Τουρκικά παράλια. Δεν διαφωνώ, αλλά τους καταλαβαίνω όταν κάνουν τις μικροδιεκδικήσεις τους. Δλδ έχουμε 40.000 βραχονησίδες και βάσει αυτού, αυτοί δεν μπορούν να πάνε για ψάρεμα στη Σμύρνη χωρίς να μπουν στα χωρικά ύδατα. Άντε τώρα να έχεις το Αιγαίο στα πόδια σου και να μην μπορείς να το εκμεταλλευτείς εμπορικά χωρίς εγκρίσεις και ιστορίες.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Η ουσία είναι μία: αυτός που απογειώνεται για να εξολοθρεύσει τον εχθρό που μπαίνει στον εθνικό εναέριο χώρο, ουδεμία σχέση έχει μ' αυτόν που απογειώνεται για να παίξει τις κουμπάρες καταξοδεύοντας τα λεφτά από τις τσέπες μας. Στην περίπτωση θανάτου αυτό είναι που διαχωρίζει τον ήρωα από τον μαλ@κα. Αυτό το λέω γιατί έχουμε πήξει στους "ήρωες" διαιωνίζοντας μια κατάσταση που ο μόνος που έχει όφελος από την ιστορία είναι αυτός που πουλάει αεροπλάνα και καύσιμα.
KWSN_Men Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2007 Δεν διαφωνώ, αλλά τους καταλαβαίνω όταν κάνουν τις μικροδιεκδικήσεις τους. Δλδ έχουμε 40.000 βραχονησίδες και βάσει αυτού, αυτοί δεν μπορούν να πάνε για ψάρεμα στη Σμύρνη χωρίς να μπουν στα χωρικά ύδατα. Άντε τώρα να έχεις το Αιγαίο στα πόδια σου και να μην μπορείς να το εκμεταλλευτείς εμπορικά χωρίς εγκρίσεις και ιστορίες. Μα γι' αυτό η Ελλάδα λέει ότι συζητάει για την υφαλοκρυπίδα και πια απ' όλα τα νησιά έχουν τέτοια. Αν κοθορίσεις ότι επεκτήνεις στα 12 μίλια μόνο σε αυτά που έχουν υφαλοκρυπίδα, δεν έχεις τέτοια πρόβλήματα και ορίζεις και τα εθνικά ύδατα ανάλογα στις νησίδες και βραχονησίδες.
Neurotic_Fest Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 http://www.turkishweekly.net/pdf/aegean_sea.pdf Κοντεψαν να με παρουν τα κλαματα ρε παιδια.Εχουν τον τροπο τους, και τον Ισραηλινο πρεσβη αν εχει ακουσει κανεις σε ομιλια σου ερχεται να τον λυπηθεις, γαμω τις διπλωματιες να βγαινεις ο γ***μενος της υποθεσης.Τεσπα ο καθενας τα συμφεροντα του παει να εξασφαλισει, ολα λογικα ειναι με αυτην την εννοια.Η σουμα βγαινει τρελοκομειο.
Fidelio Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Τρανά παραδείγματα ο Δρυοβουνιώτης και ο Πανουργιάς που πίαναν παντα τα υψώματα για να έχουν πλατη το βουνό και να την κάνουν...Ο μυθος της Μάνης και των Σφακιών(τι να κάνουν οι Τούρκοι στα κατσάβραχα) που συνεχίστηκε μέχρι την κατοχή (αλλη όρεξη δεν είχαν οι Ναζί παρά να ανεβαίνουν τ Αγραφα). Το καλό με μας είναι ότι παντα θα υπάρχξουν άνθρωποι που θα θυσιαστούν από το Λεωνίδα και τον Κ.Παλαιολόγο η τον Παπαφλέσσα μέχρι την Εξοδο και τον Αρκάδι στην Κρήτη.Αυτό θεωρώ είναι που μας κάνει να διαφέρουμε. Δεν μιλάω για το πεδίο της μάχης , όταν λέω κότες εννοώ εκείνους τους ανθρώπους που μασάνε τα λόγια τους γιατί φοβούνται τον εαυτό τους, φοβούνται για την θεσούλα τους, για το κοινωνικό προφίλ τους , για το πολιτικό κόστος τους. Είναι αυτοί της καθημερινής ζωής στην Ελλάδα που θα σε κοιτάνε στραβά αμα τους χαμογελάσεις, η καχυποψία τους η ίδια άμα τους πεις καλημέρα ή που θα είναι κομψά ντυμένοι και θα προσφέρουν χειραψία με σπαστό χαμόγελο ενώ μέσα τους ξέρουν ήδη πως θα σε γδύσουν ή να πατήσουν επάνω σου για να ανελιχθούν . Αμα τους δείξεις ευγένεια και καλοσύνη που να την πιστεύεις ΣΕ ΠΗΔΗΞΑΝΕ ! Σπιούνοι ρουφιάνοι και υποκριτές ευρέως κλίμακας , και όλα αυτά πισώπλατα , αιντε να παει στο διάλο αμα είναι να "χάσω" από κάποιον ας χάσω στα ίσια ! πφφφ . . . . Εσύ μου μιλάς για ανταρτοπόλεμο και συνειδήσεις ηρώων σε περίοδο κατοχής από οποιονδήποτε ζυγό στο πεδίο της μάχης; Ωχ καημένε, Εχεις δει κανέναν σήμερα στο πλαίσιο που σου αναφέρω, να θυσιάζεται για να αφυπνήσει συνειδησεις ; το τι νυφίτσα κυκλοφορεί σήμερα γύρω σου δεν λέγεται . . . όλους αυτούς αμα τους ρωτήσεις και οι πρώτοι πατριδογνώστες αν και είναι μπαναλ πλέον για τους περισσότερους να κρεμάνε σημαίες στα μπαλκόνια τους τις εθνικές . . . Εορτές !
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 απλα το νοημα ειναι οτι τα χαιρομαστε ολα αυτα αλλα δεν κανουμε κατι να τα αλλαξουμε.χαιρομαι που δεν εκανα ποτε παρελαση στα σχολεια περα απο τις ειδικες δυναμεις που μου λιωσαν τα αρβυλα.
palawiaris Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/22/1315804.htm Ρε παίδες εδώ μέχρι και ο αμερικάνος μας ζήλεψε και θα μας πάρουν και τις εθνικές μας εορτές. :mrgreen: Εσεις γιατί δεν τις θέλετε;
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/22/1315804.htmΡε παίδες εδώ μέχρι και ο αμερικάνος μας ζήλεψε και θα μας πάρουν και τις εθνικές μας εορτές. :mrgreen: Εσεις γιατί δεν τις θέλετε; σοβαρο ατομο ο μπους.
The_Judas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2007 http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/03/22/1315804.htmΡε παίδες εδώ μέχρι και ο αμερικάνος μας ζήλεψε και θα μας πάρουν και τις εθνικές μας εορτές. :mrgreen: Εσεις γιατί δεν τις θέλετε; «Σήμερα, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε από κοινού την ελευθερία στο παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, καθώς ελληνικές και αμερικανικές δυνάμεις εργάζονται για να θέσουν τα θεμέλια της ειρήνης για τις μελλοντικές γενιές.» - Μπους Και μετά λέτε οτι δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε τον κόσμο... υπερασπιζόμαστε την παγκόσμια ειρήνη και πολεμάμε την τρομοκρατία μαζί με τις ΗΠΑ 8)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.