Προς το περιεχόμενο

Πληροφοριες για Ιnterail


magoufisa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό που θέλω να ρωτήσω εγώ είναι αν το εισιτήριο περιλαμβάνει και ενδοκρατικά τραίνα. Πχ αν θα πάω δωρεάν Βερολίνο-Αμβούργο ή αν ισχύει από συγκεκριμένο σταθμό προς συγκεκριμένο σταθμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την εντύπωση πως είναι συγκεκριμένο το δρομολόγιο, άλλωστε το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας είναι τόσο τέλειο έτσι ώστε να προλάβεις να κάνεις κ τα εγχώρια ταξιδάκια σου μέχρι να ξαναφύγει το τρένο u know :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βεβαιως δεχομαι κ προσωπικες εμπειριες. θελω να παω αυτο το καλοκαιρι με τις φιλες μου. θα ηθελα να μου πεις πως να το κλεισω.εχω ακουσει οτι αν το κλεισεις απο δω ειναι κοροιδια. αν μπορεισ αναλυτικα να μου πεις θα το εκτιμουσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, κατ'αρχάς τα δρομολόγια δεν είναι συγκεκριμένα, ούτε πρέπει να δώσεις σγκεκριμένο πλάνο. Ανεβαίνεις σε όποιο τραίνο θες. Ο μόνος περιορισμός είναι τα εξπρές και οι υπερταχείες κλπ που είναι πιο ακριβά, οπότε πληρώνεις τη διαφορά.

Το interrail το αγοράζεις βασικά από οποιοδήποτε κεντρικό σταθμό οποιασδήποτε χώρας, ασχέτως της ζώνης για την οποία το θες, και δεν κάνει καμία διαφορά. Υποθέτω ότι ο λόγος που σου είπαν ότι είναι λάθος να το πάρεις από δω είναι η περίπτωση να θες εσύ να γυρίσεις π.χ. στη ζώνη της Γερμανίας, οπότε σου είναι αχρηστο μέχρι να φτάσεις εκεί και χάνεις μέρες από τη διάρκειά του. Αυτό όμως είναι βλακεία των φίλων σου, γιατί το από ποια μέρα θα ξεκινήσει να ισχύει το καθορίζεις εσύ και δε σχετίζεται με το πότε θα το αγοράσεις. Μπορείς δηλαδή να πάρεις το εισιτήριο interrail από τον ΟΣΕ και να το βάλεις να ξεκινήσει να ισχύει π.χ. δυο βδομάδες αργότερα όταν θα'σαι στη Γερμανία.

Προσωπικά γύρισα Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, πριν μερικά καλοκαίρια. Η συμβουλή μου είναι να μην παραφορτώνει κανείς το πρόγραμμά του και τρέχει μετά πανικόβλητος από μέρος σε μέρος. Επείσης να είναι λίγο λάσκο το πρόγραμμα και όχι πολύ αυστηρό, κυρίως καλοκαίρι στις μεσογειακές χώρες. Η TrenItalia π.χ. δεν ξέρεις ποτέ πότε θα της τη δώσει να ακυρώσει δρομολόγια ή να κάνει απεργίες (τι μου θυμίζει...) και στην Ισπανία σε κάποια φάση κάτσαμε πάνω γιατί οι θέσεις από Γρανάδα Βαρκελώνη ήταν όλες κλειστές για κάνα μήνα (!) και ακόμα και μέσω Μαδρίτης δεν παίζανε για καμιά βδομάδα. Οπότε η άλλη συμβουλή είναι παίρνετε τα εισιτήρια όσο το δυνατόν συντομότερα :-Ρ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα πάλι με κουράζουν πολύ τα τρένα ! Δεν την παλεύω να είμαι 150ωρες σε τρένο.

 

Ε ναι, αλλά αν ξέρεις άλλο τρόπο να γυρίσεις την Ευρώπη με αυτά τα φράγκα πες μου κι εμένα. Πάντως το καλό του interrail είναι ακριβώς ότι είνια εξαιρετικά ευέλικτο και το κανονίζεις όπως θες- οπότε αν προσέξεις το βολεύεις έτσι ώστε να μην περάσεις τις διακοπές σου πάνω σε ένα τραίνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οσον αφορα τη διαμονη εμενες σε youth hostels να φανταστω; Αυτα τα εκλεινες απο πριν η οταν εφτανες σε μια πολη εψαχνες;

επισης γινεται να αγορασεις απο πριν τα εισητηρια των δρομολογιων σου; δηλαδη αγοραζεις το εισητηριο του ιντεραιλ και λειτουργει καπως σαν πασο(αν υπαρχει κενη θεση την παιρνεις) ή μπορεις να κλεισεις εκ των προτερων εισητηρια σε τρενα; και αν ναι με τι περιορισμους;

thanx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όσον αφορά το πού έμενα, είχα σχεδιάσει το θέμα έτσι ώστε να πηγαίνω μόνο εκεί που είχα κόσμο να με φιλοξενήσει (έκανα πολλή παρέα με τους erasmus στο πανεπιστήμιο...). Τα μόνα μέρη όπου πήγα σε hostel ήταν η Λισσαβόνα και η Μαδρίτη. Σε γενικές γραμμές δεν το θεωρώ απαραίτητο να κλείσεις από πριν, εκτός αν έχεις συγκεκριμένο λόγο να πιστεύεις ότι θα'ναι όλα τίγκα. Αλλά σου λέω, εμείς Αύγουστο μήνα και βρήκαμε άνετα σ'αυτές τις πόλεις.

Τώρα όσον αφορά τα άλλα με φέρνεις σε λίγο δύσκολη θέση γιατι πάνε και 4-5 χρονάκια. Απ'όσο θυμάμαι πάντως πηγαίναμε κανονικά σαν όλους τους άλλους και παίρναμε τα εισιτήριά μας από τους σταθμούς. Κάποιες λεπτομέριες αλλάζουν από χώρα σε χώρα και από γραμμή σε γραμμή. Πάντως γενικός κανόνας είναι ότι για ταχείες κλπ και για καλύτερη θέση από την απλή πληρώνεις διαφορά. Έτυχε πάντως (στη γραμμή Aix-En-Provence Παρίσι π.χ.) να μας δεχτούνε και για ιντερσίτυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...