Προς το περιεχόμενο

Project: Last.FM iTunes Informant

Snolly

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

ξεκίνησα πριν λίγες μέρες ένα νέο project το οποίο έχει σκοπό να εμπλουτίσει τις πληροφορίες στα tags των τραγουδιών του iTunes.

Μια παλαιότερη προσπάθειά μου ήταν το iTag Properly το οποίο έσωζε τις πληροφορίες styles και moods στα πεδία grouping και comments αντίστοιχα. Τις πληροφορίες τις αντλούσε από το http://www.allmusic.com αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα εύχρηστο γιατί: Από τη στιγμή που το allmusic ΔΕΝ διαθέτει δωρεάν τα δεδομένα της βάσης του έπρεπε να "σκανάρεται" η εκάστοτε σελίδα του εκάστοτε καλλιτέχνη και από εκεί να "διαβάζεται" η πληροφορία με την προϋπόθεση πως το allmusic δεν άλλαζει σχεδιασμό στο site του (που πρόσφατα άλλαξε). Επίσης από το allmusic μπορούσε να αντληθεί πληροφορία ανά καλλιτέχνη και όχι ανά τραγούδι. Τέλος λόγω της παραπάνω δυσκολίας ο χρήστης έπρεπε χειροκίνητα να tag-άρει ένα ένα τα τραγούδια.

Πάμε τώρα στο Last.FM και στο νέο project. Το Last.FM (http://last.fm - και εδώ το thread στο insomnia http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=110296) για όσους δεν γνωρίζουν είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη μουσική κοινότητα στο web και "ακούει" τι ακούτε από όποιον player το ακούτε και σιγά σιγά αρχίζει και χτίζει τη μουσική σας γειτονιά. Σας προτείνει άλλη μουσική που θα ταίριαζε στα γούστα σας και σας γνωρίζει με άλλους ανθρώπους που έχουν παραπλήσια μουσικά γούστα. Τέλος σας επιτρέπει να χαρακτηρίσετε όποιο τραγούδι θέλετε με όποια tags θέλετε - κυριολεκτικά ό,τι σας κατεβαίνει στο μυαλό. Την τελευταία αυτή πληροφορία την παρέχει μέσω web services το Last.FM δωρεάν. Δίνει δηλαδή τα πιο δημοφιλή tags που έχουν χρησιμοποιηθεί για κάθε τραγούδι. Αυτή την πληροφορία χρησιμοποιώ στο Last.FM iTunes Informant για να εμπλουτίσω ολόκληρη τη συλλογή του iTunes ανά track με τα πιο δημοφιλή tags που έχουν ορίσει χιλιάδες μουσικόφιλοι από όλο τον πλανήτη. Μαζικά. Με μερικά κλικ.

Φανταστείτε μετά τα smart playlists που μπορείτε να φτιάξετε...

Ήδη είναι στα σκαριά η πρώτη προέκδοση. Θα διατεθεί για κατέβασμα το βράδυ. Αυτό που χρειάζομαι από εσάς είναι:

1. Να βρούμε ένα πιο ωραίο όνομα.

2. Να δείτε λίγο τα web services που παρέχει το Last.FM http://www.audioscrobbler.net/data/webservices/ μπας και δείτε κάτι άλλο χρήσιμο πέρα από το "Top Tags" for "tracks".

3. Να δοκιμάσετε το πρόγραμμα σε μια μερίδα τραγουδιών σας για να μου αναφέρετε τυχόν προβλήματα που συναντήσατε.

4. Να βρούμε κάποιον που φτιάχνει εικονείδια και graphics για software για να το κάνουμε κομψό και όμορφο (μιας και είμαστε mac users).

5. Να ΜΗΝ ζητήσετε να γίνει port ή εφαρμογή στα Windows. Εγώ δεν θα το κάνω αλλά δίνω ευχαρίστως οδηγίες σε όποιον το τολμήσει.

Αυτά προς το παρόν, ευχαριστώ!

Δημοσ.

Πρώτα απ'όλα συγχαρητήρια και μπράβο για τη δουλιά που κάνεις.

Σε τι γλώσσα το φτιάχνεις, αν επιτρέπεται? Θα είναι open source?

Δημοσ.
Σε τι γλώσσα το φτιάχνεις, αν επιτρέπεται? Θα είναι open source?

Το φτιάχνω στο Xcode και έχει λίγο Objective-C, λίγο Applescript και πολύ Java. Όπως και όλα τα υπόλοιπα projects που έχω ασχοληθεί έως τώρα όσο τα αναπτύσσω εγώ δεν είναι open-sourced, με το που θεωρώ πως τα ολοκλήρωσα ή τα παράτησα τότε δίνω τον κώδικα και γίνονται open-source.

Δημοσ.

Έκδοση 0.1 Universal Binary

picture1pl2.png

Η συγκεκριμένη έκδοση ΔΕΝ επικοινωνεί με το iTunes και ΔΕΝ δουλεύει με Ελληνικούς χαρακτήρες. Συνεπώς είναι για δοκιμαστικούς σκοπούς.

- Sleep Interval στα Options: Το Last.FM δεν επιτρέπει να επικοινωνεί η ίδια IP με τους servers του πάνω από 1 φορά το δευτερόλεπτο (την κάνει ban). Με αυτή την επιλογή το πρόγραμμα περιμένει τόσα δευτερόλεπτα πριν κάνει το request.

- Maximum Tags: Εδώ ορίζετε τον μέγιστο αριθμό tags που επιθυμείτε να "κατέβουν". Φυσικά κατεβαίνουν τα πιο δημοφιλή. Αν τυχόν το τραγούδι έχει λιγότερα από όσα έχετε ορίσει θα έρθουν όσα έχει.

- Πληκτρολογήστε λοιπόν Artist και Track πατήστε Last.FM Tags και δείτε τα tags και στο Tokens Field και στο Text Field. Στο πρώτο μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά των tags, το δεύτερο τα έχει διαχωρισμένα με κόμμα όπως θα γραφούν είτε στο grouping είτε στο comment field του iTunes.

- Τα tags στο Last.FM είναι με μικρούς χαρακτήρες. Για λόγους καλαισθησίας τα μετονομάζω με το πρώτο γράμμα πάντοτε κεφαλαίο.

Δεν έχω βρει τρόπο (και μάλλον είναι παλούκι) να γίνει multiline το Tokens Field. Σύντομα θα ενσωματωθεί και η επικοινωνία με το iTunes.

Κάντε τις δοκιμές σας και πείτε μου τη γνώμη σας. Οποιοδήποτε κρασάρισμα ή τραγούδι που θα έπρεπε να βρει και δεν βρήκε παρακαλώ αναφέρετέ το.

LastFM iTunes Informant v0.1.zip

Δημοσ.
Last Tag :shock:

Last.tag :shock: :shock: :shock:

Καλή επιτυχία στο πρότζεκτ!

Καλό είναι, κρατιέται στα υπ'όψην. Ευχαριστώ!

• Super Moderators
Δημοσ.

Αλλή μία εξαίρετη δουλειά του Snollygoster!

γνωστού και ως του ανθρώπου που όταν πάει στρατό θα δωρίσει το MacBook του στον paredwse... :P

Δημοσ.

Λίγο καθυστερημένα σου απαντώ... shy.gif

Πολύ καλή η προσπάθεια! Μπράβο σου! happy.gif

Όσο για όνομα, νομίζω πως του Eusebius είναι πολύ ωραίο! happy.gif

Δημοσ.

Έχω τελειωσει και την ένωση με το iTunes αλλά είμαι Μιλάνο τώρα και γυρνάω από Ρώμη την Κυριακή. Θα ποστάρω τη νέα έκδοση τότε.

ΥΓ: paredwse το ξέρεις πως μόλις άνοιξε νέο μεγάλο applestore στη Ρώμη και ακόμα μου έχουν μείνει λεφτά ε;

Δημοσ.

Μόλις γύρισα από Ρώμη. Αυτή η έκδοση είναι ό,τι είχα φτιάξει πριν φύγω.

v0.2

iTunes integration. Όσο παίζει όποποι τραγούδι παίζει απλά πατάτε "Last.FM Tags" και γράφει την πληροφορία στο πεδίο comments.

LastFM iTunes Informant v0.2.zip

Δημοσ.

Το δοκίμασα σε 4-5 τραγούδια και όλα καλά εκτός από το Umbrella από Rihanna, στο οποίο μου έδωσε μόνο Great Songs που σημαίνει ότι δεν το βρήκε.

Επίσης θα ήταν αρκετά χρήσιμο να κάνει μόνο του σκαν ολόκληρο το library και να βάλει μόνο του τα tags που λείπουν, όπως κάνει το ίδιο το iTunes με τα εξώφυλλα, και ας πάρει και 10 ώρες!

Ακόμα θα ήταν χρήσιμο να σου δίνει την επιλογή να κάνεις edit το όνομα του artist ή τον τίτλο του τραγουδιού, σε περίπτωση που δεν βρίσκει τα tags με αυτά που έχεις ήδη καταχηρήσει στο iTunes.

Πολύ καλή η προσπάθεια. Συχαρητήρια.

Δημοσ.
Το δοκίμασα σε 4-5 τραγούδια και όλα καλά εκτός από το Umbrella από Rihanna, στο οποίο μου έδωσε μόνο Great Songs που σημαίνει ότι δεν το βρήκε.

Επίσης θα ήταν αρκετά χρήσιμο να κάνει μόνο του σκαν ολόκληρο το library και να βάλει μόνο του τα tags που λείπουν, όπως κάνει το ίδιο το iTunes με τα εξώφυλλα, και ας πάρει και 10 ώρες!

Ακόμα θα ήταν χρήσιμο να σου δίνει την επιλογή να κάνεις edit το όνομα του artist ή τον τίτλο του τραγουδιού, σε περίπτωση που δεν βρίσκει τα tags με αυτά που έχεις ήδη καταχηρήσει στο iTunes.

Πολύ καλή η προσπάθεια. Συχαρητήρια.

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τις προτάσεις. Δυστυχώς παιδιά η Τελλάς μου ξαναέκοψε το internet για να το πάει από το 1mbit στα 4 (χωρίς φυσικά να με ρωτήσουν) και πάλι είμαι χωρίς ΝΕΤ οπότε είναι κομμάτι δύσκολο το development έτσι. Και 10 Μαΐου μπαίνω φαντάρος. Οπότε όποτε μπορώ θα προσθέτω features και θα διορθώνω διάφορα.

Δημοσ.

Βασικά είχα την σκέψη να σου πρότεινα την βοήθειά μου (εφόσον βέβαια δεν θα είχες πρόβλημα μ'αυτό) στο προγραμματιστικό κομμάτι, αλλά με τον φόρτο που προέκυψε αυτό τον καιρό στη σχολή, θα είναι σαν να μπαίνω και γω φαντάρος. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...