Προς το περιεχόμενο

Εκτυπωτής για διαφημιστικά φυλλάδια


parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένας καλός φίλος μου ήθελε να τον κατατοπίσω σχετικά, αλλά δυστυχώς οι γνώσεις μου είναι σχεδόν μηδαμινές πάνω στο θέμα. Του υποσχέθηκα όμως ότι θα ζητήσω τη βοήθεια των φίλων μου από το Insomnia, οπότε έχουμε και λέμε:

 

 

Ζητούμενο: Εκτύπωση 3000 διαφημιστικών φυλλαδίων. Πρόκειται για εστιατόριο/ταβέρνα που θέλει να επεκταθεί και σε delivery, οπότε όλοι φαντάζομαι έχετε μία εικόνα του πώς μοιάζουν τα συγκεκριμένα διαφημιστικά.

Σχόλιο: Έχει πάρει μία προσφορά από κατάστημα «γνωστού» στα 2000Ε τελικό κόστος. Του επεσήμανα ότι στο σπίτι, δύσκολα να πετύχει κόστος/σελίδα μικρότερο από τυπογραφείο, αλλά στην ποσότητα που θέλει, μου φάνηκαν κάπως πολλά τα 2000Ε. Αν γίνεται έστω στην ίδια τιμή να το κάνει μόνος του και να του μείνει ο εκτυπωτής, θα ήταν προτιμότερο.

Ερωτήματα:

1. Υπάρχουν εκτυπωτές φτηνότεροι των 500Ε (ανεξαρτήτως τεχνολογίας) που να παράγουν αξιοπρεπές αποτέλεσμα;

 

2. Τί τύπος χαρτιών χρειάζεται ακριβώς;

 

3. Μία εκτίμηση του τελικού κόστους σε αναλώσιμα από όποιον έχει επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο...;

 

 

Ευχαριστώ σε όσους κάνουν τον κόπο :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή 2000Ε για 3000 φυλλάδια να θεωρήσω ότι είναι φυσιολογική τιμή; Όπως είπα, είμαι άσχετος με εκτυπώσεις τέτοιου είδους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με έναν φθηνό έγχρωμο laser κάνεις μία χαρά εκτυπώσεις.

 

Τα ζητήματα είναι τα εξής:

 

1. Το είδος του χαρτιού και το κόστος αυτού. Χρειάζεται ψάξιμο Σόλωνος με κάποια δείγματα του τι χαρτί θέλει από φυλλάδια άλλων

2. Η προσωπική εργασία/ εμπλοκή για το κόψιμο των Α4 σε διαστάσεις που να μην φαίνεται η άσπρη μπορντούρα που αφήνει κάθε εκτυπωτής καθώς κ για το δίπλωμα

3. Ο σχεδιασμός του φυλλαδίου που πρέπει να γίνει από κάποιον γνώστη υπολογιστών κ με λίγη προσπάθεια να εντρυφήσει σε σχεδιαστικά προγράμματα

 

Όσον αφορά το κόστος σίγουρα θα πας σε λύσεις refill kits για laser (περίπου 40 ευρώ για κάθε χρώμα - μαύρο κ τρία άλλα) γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου φτάσουν τα αρχικά. Αρχικό κόστος εκτυπωτή γύρω στα τρία κατοστάρικα (EPSON C1100 π.χ.)

 

Μεγάλο όφελος ότι εκτυπώνεις όσα φυλλάδια θες 'η/κ χρειάζεσαι κ σε περίπτωση αλλαγών (π.χ. τιμών - ειδών - τηλεφώνων) δεν ξανασκάς άλλα 2k euro που θέλει ο τυπογράφος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2000 ευρω / 3000 φυλλαδια = 0,66 Ευρω/φυλλαδιο = 240 δρχ / φυλλαδιο.

 

Πολλα νομιζω οτι ειναι..... Το πραγματικο κοστος το κοβω κατω απο 50 δρχ / φυλλαδιο.

 

Για σκεφτειτε σε καθε delivery να πετας ετσι 240 δρχ. Παρε κι αλλες προτασεις (5-6).........

 

Γενικη η εκτυπωση σπιτι ειναι ακριβη ακομα και με επαγγελματικα μηχανηματα. Ωστοσο εγω δεν θα τα εδινα αυτα τα χρηματα.........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Fisika kai 8a dwseis tin douleia afthn se kapion epagelmatia,

den se simferei i agora mixanimatos kai h paragwgh mias ergasias enos erasitexnh.

H egrwmh fototipia paei 10 lepta, katatopisou se afthn thn timi, yparxoun para poloi pou thn kanoun afthn thn douleia,

geitoniaka vivliopoleia mexri k copy centers, typografeia klp, o ka8enas me diaforetikes times pou einai panta analogws ta mixanimata pou exei.

Oso pio megalo to mixanima toso pio ftino to kostos ektiposis kai anwterh poiotita.

Esy kalitera na skefteis se ti mege8os 8eleis na einai to fyladio kai se ti xarti (xartoni apo 100 ws 300 gram).

Episis mporeis na kaneis ena prosxedio tou ti 8a exei epanw to filadio.

Akomi an to sxediaseis mporeis na to tiposeis mia fora kai meta na to pas gia paragwgh.

Kali tyxh kai na ksereis oti to psaksimo 8a se ofelisei.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2000 ευρω / 3000 φυλλαδια = 0,66 Ευρω/φυλλαδιο = 240 δρχ / φυλλαδιο.

 

Πολλα νομιζω οτι ειναι..... Το πραγματικο κοστος το κοβω κατω απο 50 δρχ / φυλλαδιο...

 

Κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ. Τώρα βέβαια, αν το σκεφτόμαστε με όρους δραχμών ίσως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα αφού το κόστος των πάντων έχει αυξηθεί απίστευτα από τότε...

 

Anyway, αναμένω και άλλες απόψεις/εμπειρίες. Say your mind, everyone!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην τιμή που σου είπαν περιλαμβάνεται και το κόστος του γραφίστα που θα φτιάξει το φυλλάδιο;

 

Αν ναι, ρώτα πόσο θα κοστίσει μόνο η εκτύπωςση αν πάς έτοιμο το φυλλάδιο σε αρχείο.

 

Για να υπολογίσεις πόσο κόστίζει η εκτύπωση στο σπίτι, έχε υπ'όψιν ότι η δυνατότητα εκτύπωσης του μελανιού που αναφέρουν οι εταιρείες αναφέρεται σε κείμενο, με κάλυψη 5% σε χρώμα.

Π.χ. αν έχει ονομαστική διάρκεια 1000 σελίδες το μελάνι των 40? , αν τυπώσεις φωτογραφία ή φόντο και κάποιο χρώμα καλύπτει το 50% της σελίδας η πραγματική διάρκεια θα είναι 100 σελίδες, δηλαδή 40 λεπτά ανά σελίδα ΜΟΝΟ από το 1 χρώμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..... Τιποτα πρεπει να μαζευτουν 6-7 προσφορες πληρεις για να δουμε ποσο παει το μαλλι. Εννοειται οχι σε μικρομαγαζα. Εμενα μια φορα πηγαν να με γδυσουν στην κυριολεξια για εξωφυλλο βιβλιου και οχι για βιβλιο αυτο καθε αυτο.

 

Ανοιξε περιοδικα, εφημεριδες, δες που εκτυπωνονται και απευθυνσου εκει. Η παραγγελια 3000 φυλλαδιων ειναι πολυ μεγαλη, αν συζητουσαμε για 100 αλλαζε το θεμα.

 

Εγω τοτε (πριν 3-4 χρονια) που ηθελα να φτιαξω για μια δουλεια 10 βιβλια κανονικα των 300 σελιδων τα εκανα ολα μονος μου σπιτι, ηξερα βεβαια phtoshop, publisher, word εννοειται καλα, ξεσκιστηκα μεν αλλα το κοστος μου βγηκε 20 ευρω περιπου ανα βιβλιο (χωρις τα δικα μου εργατικα εννοειται που ηταν απειρα, μονο χαρτι και μελανι). Τα βιβλια πληρως εγχρωμα εννοειται και εκτυπωθηκαν απο HP 1220c A3 μοντελο επαγγελματικο που ειχα ηδη. Βεβαια τα μαγαζια εξω (ακομα και τα τυπογραφια εφημεριδων) μου ζητουσαν 15 Ευρω μονο για το εγχρωμο εξωφυλλο (επειδη ηταν glossy....σιγα)..... mercy......... Την δουλεια θα την εκαναν με τον ιδιο εκτυπωτη (ειδα το συγκεκριμενο μοντελο μεσα στα μαγαζια τους) γι αυτο και αποφασισα να την κανω μονος μου.

 

Γενικα το θεμα ειναι δυσκολο.

 

H egrwmh fototipia paei 10 lepta, katatopisou se afthn thn timi

 

Με τιποτα. Οσες φορες χρειαστηκε να βγαλω εγχρωμα φωτοαντγραφα το μετανιωσα σκληρα. Γι αυτο και πλεον δεν το συζητω καν να παω σε φωτοτυπαδικο για τετοια δουλεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν η εκτύπωση 3k φυλλαδίων θεωρείται "μικρή" δουλειά για τα σύγχρονα offset τυπογραφεία.

Aν μιλάμε για φυλλάδιο delivery max μέγεθος A4-A5, 1-2 σελίδες, έγχρωμο glossy, η τιμή είναι απλά ε-ξω-πρα-γμα-τι-κή. (Τουλάχιστον για Αθήνα).

 

Ρώτα κ αλλού καλύτερα, να πάρεις μια ιδέα της αγοράς της περιοχής σου.

Αν θέλετε να ρίξετε κ άλλο το κόστος, ρωτήστε τον τυπογράφο σας ποιά version του Corel (κατά πάσα πιθανότητα) δουλεύει κ φτιάξτε την μακέτα μόνοι σας. ;)

 

Την home φάση προτείνω να την αποφύγετε για τέτοια ποσότητα.

 

 

 

 

/sc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Update:

 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μετέφερα στον φίλο το συμπέρασμα που έβγαλα το όποιο και είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να ψάξει παραπάνω. Μιλάμε για Θεσ/νίκη, οπότε έχει πεδίο δράσης αρκούντως μεγάλο! Το δοκίμιο, όπως την «ψυλιάστηκε» ο madsc, θα το παλέψουμε για καμιά 10αριά μέρες max μόνοι μας πρώτα. Με ανοιχτού κώδικα λογισμικό φυσικά, φτωχαδάκια άπλυτοι και ατάιστοι λινουξάδες είμεθα! (Scribus + Inkscape). Αν δούμε ότι δεν τραβάει, θα πάμε σε λύση «ανοιχτού πορτοφολιού» :mrgreen:

 

 

Εντελώς εγκυκλοπαιδικά τώρα, και για να μη δημιουργώ νέο thread καθώς το ερώτημα έχει συνάφεια: Το post του φίλου Silent Arrow μου έβαλε φωτιές, γιατί θέλω κι εγώ να κάνω κάτι αντίστοιχο. Τί εκτυπωτή+χαρτιά προτείνετε για μια τέτοια δουλειά...;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

ακου τι θα κανεις εχεις σιγουρα διαφορα διαφημιστικα πανω τους σε καποια ακρη γραφουν τηλ.αυτου π τα εκτυπωσε.βλεπεις το αποτελεσμα κ στο χαρτι π εχει εκτυπωσει ηδη...:P

an κ μαλλον τωρα θα τα χεις εκτυπωσει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sxetika me times, an den to exete kleisei idi:

8 selido, 21 X 29 cm, filmakia, montaz, xarti illustrasion 150 gr, ektyposi offset, diploma & "karfitsa", gia 3.000 antitypa, einai standar kato apo 1000 euro, stin Athina :shock:

Alla epeidi oi typografoi einai megista katharmata, otan i douleia pou tha tous doseis einai mia-ki-ekso, an katalavoun oti den gnorizeis apo times, se dagkonoun kanonikotata => zitane X2 ki opoion piasoun lalaka telika :-x

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eφόσον είσαι στη θεσσαλονίκη κάνε ένα κόπο και κάνε μια βόλτα στα γνωστά φωτοτυπάδικα στην μελενίκου και στην εθνικής αμύνης...έχω την εντύπωση ότι ο γαλόνης κάνει και φυλλάδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...