Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει η γυναίκα ένα κουνάβι (γατα).Eίναι στις μέρες της να γεννήσει.Χρειάζεται τίποτα;Ειδικό μέρος;Ή απλά την αφήνεις και τα βρίσκει μόνη της;Έχει γίνει πάντως πολύ σπαστικιά.Όλο νιάου και νιάου είναι.Μια θέλει έξω,μόλις την πάει έξω σε δέκα λεπτά θέλει πάλι μέσα,το νιαούρισμα πάει σύννεφο κτλ. :mrgreen:

Δημοσ.

Η γατα το μερος που θα γεννησει το εχει ηδη βρει .

Κατα πασα πιθανοτητα θελει να σας κανει να την ακολουθησετε για να μαθετε κ εσεις το μερος αυτο .

Εξ'ου κ ολα αυτα τα νιαουρισματα .

Δημοσ.

Aν γεννήσει μέσα στο σπίτι οπότε και θα είναι εύκολο να το βρεις τότε το ταχύτερο γέμισε τη φωλιά με εφημερίδες για απορροφητικότητα και θερμομόνωση. Όχι με πανιά γιατί μπορεί να πνιγεί ανάμεσα σ' αυτά κανένα γατί κατά τη γέννα, πανιά χρησιμοποίησε αργότερα. Αφού τελειώσει η διαδικασία φρόντισε να της φτιάξεις μια καλύτερη φωλιά έχοντας κατά νου ότι θα πρέπει να αλλάζεις τακτικά τις εφημερίδες ή τα πανιά. Μπορείς να την βάλεις σε ένα καλύτερο μέρος όχι όμως αμέσως μετά την γέννα. Αν δεν της αρέσει να είσαι σίγουρος πως θα πάει τα μικρά αλλού. Ένα κιβώτιο με τρύπα κάπως υπερυψωμένη (για να μην μπορούν να βγουν τα μικρά) είναι καλή περίπτωση.

Δημοσ.
Η γατα το μερος που θα γεννησει το εχει ηδη βρει .

Κατα πασα πιθανοτητα θελει να σας κανει να την ακολουθησετε για να μαθετε κ εσεις το μερος αυτο .

Εξ'ου κ ολα αυτα τα νιαουρισματα .

Επειδή απο χωριό κατάγομαι, και πάντα είχαμε γάτες/σκυλιά, κτλπ να πω μερικά πράγματα...

1) αυτο που λέει ο φίλος μας στο quote είναι τελείος άκυρο (φιλικά πάντα). Η γάτες πάντα υπήρξαν αχάριστα ζώα και δεν υπάρχει αυτή η σύνδεση αφεντικού-κατοικιδίου όπως με τα σκυλιά οπότε η γάτα ΔΕΝ νιαουρίζει γιατί θέλει να την ακολουθήσετε...

2) το νιαούρισμα οφείλετε στο ότι όπως και μια έγκυος γυναίκα η γάτα πονάει, δεν ξέρει και αυτή τι θέλει κτλπ..

3) Την ημέρα που θα γενήσει η γάτα, θα εξαφανιστεί για 2-3 μέρες, (εκτος αν την έχετε κλεισμένη στο σπίτι) θα γενήσει σ ένα μέρος που αυτή επέλεξε. Και για μερικές βδομάδες, θα γυρνάει στο σπίτι να την ταίσετε και θα ξαναφέυγει.... Για να δείτε που γένησε τα μικρά απλά ακολουθήστε την, (ή αν είναι κοντά θα ακούσετε τα νιαοθρίσματα των μικρών, που κυριολεκτικά μιλάω δεν θα σας αφήσουν να κοιμηθήτε για πολά βράδυα...).

Και μια συμβουλή, μην πάρετε τα μικρά απο εκεί που τα γένησε, γιατί τις περρισσότερες φορές, αν τα πάρεις και τα φέρεις π.χ. στο μπαλκόνι του σπιτιού σου, αυτή θα τα πάρει και θα τα ξαναπάει πίσω. Ενδέχετε βέβαια κ να μην γίνει αυτό είναι ανάλογα με την γάτα...

Και τέλος, ΠΡΟΣΟΧΗ μην αγγίξετε τα γατάκια για μια βδομάδα αφ ότου γενηθούν! Εαν πάρουν την ανθρώπινη οσμή πάνω τους, η γάτα μετά δεν τα αναγνωρίζει για δικά της και τα παρατάει!

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Εμένα γέννησε στο κρεβάτι μου.

Τόσο καιρό όλες οι γάτες μας, γεννούσαν στον κήπο, αυτή βρήκε first class. :P

Τώρα για μερικά από τα παραπάνω...(κι εγώ με γάτες μεγάλωσα :P) αυτό με την οσμή δεν νομίζω ότι στέκει ακριβώς. Πάντα κοιτάγαμε τα γατάκια όταν γεννιόντουσαν και μόνο μια γάτα τα είχε γράψει. Όλες κάθονταν κοντά. Επίσης αρκετές γεννούσαν σε σπιτάκι ή κάποιο καλυμένο μέρος στον κήπο.

Αυτή η τελευταία δεν παίρνει τα γατάκια πάλι μέσα στο σπιτάκι, παρά (τις πρώτες μέρες) ήθελε να τα φέρει πάλι μέσα στο σπίτι μας (!).

Πρόσεχε πάντως ανάλογα την γάτα, αν είναι φιλική και σας ξέρει, θα σας αφήνει να πιάσετε τα γατιά της, αλλιώς θα σας κάνει ριγέ.

Άσε που αυτή την τελευταία την έδερνε ο "γάτος του σπιτιού" που αφήνουμε μέσα και εκείνη την κοπάναγε, μόλις πλησίασε τα γατάκια, τις έφαγε εκείνος. :P

Γενικά πάντως εξαρτάται πολύ από το πως έχει μεγαλώσει η γάτα, τι περιοχή έχεις τριγύρω. κλπ

Δεν είναι πάντα κάτι σίγουρο.

Δημοσ.
Εμένα γέννησε στο κρεβάτι μου.

Τόσο καιρό όλες οι γάτες μας, γεννούσαν στον κήπο, αυτή βρήκε first class. :P

Τώρα για μερικά από τα παραπάνω...(κι εγώ με γάτες μεγάλωσα :P) αυτό με την οσμή δεν νομίζω ότι στέκει ακριβώς. Πάντα κοιτάγαμε τα γατάκια όταν γεννιόντουσαν και μόνο μια γάτα τα είχε γράψει. Όλες κάθονταν κοντά. Επίσης αρκετές γεννούσαν σε σπιτάκι ή κάποιο καλυμένο μέρος στον κήπο.

Αυτή η τελευταία δεν παίρνει τα γατάκια πάλι μέσα στο σπιτάκι, παρά (τις πρώτες μέρες) ήθελε να τα φέρει πάλι μέσα στο σπίτι μας (!).

Πρόσεχε πάντως ανάλογα την γάτα, αν είναι φιλική και σας ξέρει, θα σας αφήνει να πιάσετε τα γατιά της, αλλιώς θα σας κάνει ριγέ.

Άσε που αυτή την τελευταία την έδερνε ο "γάτος του σπιτιού" που αφήνουμε μέσα και εκείνη την κοπάναγε, μόλις πλησίασε τα γατάκια, τις έφαγε εκείνος. :P

Γενικά πάντως εξαρτάται πολύ από το πως έχει μεγαλώσει η γάτα, τι περιοχή έχεις τριγύρω. κλπ

Δεν είναι πάντα κάτι σίγουρο.

καλά έχεις δίκιο σ αυτό... Εαν τώρα μιλάμε για γάτες που είναι συνεχώς μεσα στο σπίτι ακυρώστε ότι σας είπα πιο πάνω...

Ποτε δεν άφηνα την γάτα να μπει στο σπίτι, πάντα ζούσανε όλα έξω στην αυλή μας...

βέβαια πάντα όλα εξαρτώνται απο την "προσωπικότητα" της γάτας.... Το ότι μια γάτα μεγαλώνει έξω από το φυσικό της περιβάλλον δλδ μέσα στο σπίτι φυσικό και επόμενο ειναι να επηρεάει την συμπεριφορά της...

Αυτό που είπα με την οσμή τώρα, εάν την γάτα την έχεις μέσα στο σπίτι, ο ίδιος ο χώρος που ζει η γάτα έχει την δική σου οσμή, οπότε αγγιζωντας τα γατάκια δεν αλλάζει κάτι...

desolatorXT Με το συμπαθειο αλλα δεν εχεις ιδεα απο γατες .

Αν και εξήγησα πιστεύω τα λεγόμενα μου πιο πάνω, θα σου πώ ότι ζώ με γάτες απο 5 χρονών μεχρι σήμερα, έχω μεγαλύτερη ιδέα απ ΄ση νομίζεις... Μάλιστα σε κάποια φάση, είχανε γενήσει και οι 3 γάτες μας ταυτόχρον και είχαμε στο σπίτι 11 γατιά , Lol....

Φιλικά πάντα :)

Δημοσ.

Τοτε δε δικαιολογουνται οσα λες ή δεν τις συμπαθεις .

Την γατα - δε μιλαμε για την εντος σπιτιου- αμα κερδισεις την αγαπη της ειναι ψυχη τε κ σωματι αφοσιωμενη .

Κ η αφοσιωση της γατας δε συγκρινεται με αυτη του σκυλιου .

Η πρωτη γατα που ειχα ''εξημερωσει'' ,την ''βρηκα'' οταν ηταν σε μεγαλη ηλικια κ ποτε δε πατησε στο σπιτι .

Κεραμιδογατα ηταν .

Το ποσο ζηλιαρα εγινε κατοπιν δε μπορεις να το φανταστεις .

Σκυλι περναγε μπροστα απο το σπιτι κ το επιανε στο κυνηγι .

Τα ακουγες να φευγουν κλαιγοντας .

Οσο για τις γεννες .

Την τελευταια της γεννα αμα δεν εβλεπα που ειχε επιλεξει να γεννησει , αμφιβαλλω οτι θα πηγαινε εκει να γεννησει .

Ειχε κατσει πισω απο την πορτα του υπογειου κ ειχε χαλασει τον κοσμο στα νιαουρισματα .

Οταν δε κατεβηκα να δω γιατι νιαουριζε , την ειδα να προχωραει προς τα εκει κ να γυριζει το κεφαλι να δει αν την ακολουθω .

Ηθελε να μου δειξει το μερος που ειχε βρει .

Αν δε κατεβαινα , πισω απο την πορτα θα γενναγε .

Δημοσ.

Εμενα παντως οταν γεννησε η δικη μου και βρηκα το μερος πρεπει να σπαστηκε πολυ... Πηρε τα μικρα και τα εκρυψε τα ξαναειδα ενα μηνα μετα οταν αρχισαν να περπατανε και να απομακρυνονται απο τη φωλια.

Δημοσ.

Και τέλος, ΠΡΟΣΟΧΗ μην αγγίξετε τα γατάκια για μια βδομάδα αφ ότου γενηθούν! Εαν πάρουν την ανθρώπινη οσμή πάνω τους, η γάτα μετά δεν τα αναγνωρίζει για δικά της και τα παρατάει!

Άκυρον. Αυτό ισχύει για ποντίκια και αρουραίους -ίσως και για άλλα- για γάτες όμως όχι.

Η μετακίνηση της γάτας πάντως την ώρα που γεννάει ή αφού γεννήσει δεν προτείνεται. Έχει ήδη επιλέξει τον χώρο που θα γεννήσει. Αν έχει επιλέξει την ντουλάπα σου (όχι και σπάνιο) -σε περίπτωση που τόσο καιρό είχε πρόσβαση σε αυτή- άφησε την... Δυο -τρία καλά πλυντήρια θα είναι ο κόπος και κανα μπλουζάκι για πέταμα, κρίμα να τις το χαλάσεις, θα την πανικοβάλεις. Εξαρτάται πόσο του σπιτιού είναι. Μπορεί να φωνάζει όταν γεννάει, μην την πειράζεις. Επίσης η γέννα μπορεί (σπανίως) να πάρει πολλές ώρες.

Καλά γεννητούρια...

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ βασικά μόνο 2 από τις γάτες μου τις είχα εσωτερικές. Τώρα είναι μόνο η μια, η άλλη απεβίωσε. :(

Όλες οι άλλες στον κήπο.

Παλιά πάντως είχαμε μια που ήξερε ποσο εύκολα γλύστραγε το παράθυρο μου και το εσερνέ και άνοιγε να μπει μέσα και είχαμε αφήσει μια ντουλάπα ανοιχτή και είχε αφήσει ένα γατάκι σε κάθε ράφι. Όλα να τα περιμένεις. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...