Fidelio Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Απολαυστικό τόπικ , θυμήθηκα το δικό μου πνεύμα αντίρρησης την εποχή που ήταν να παρουσιαστώ. Είναι λογικό να μην θέλουνε οι νέοι την υποχρεωτική στράτευση , δηλαδή ρε σεις τι περιμένετε να χαίρονται οι πιτσιρικάδες που ξαφνικά θα πρέπει να υπηρετήσουν στον Έψιλον Σίγμα; Καλό αυτό , πεστε μου έναν που χάρηκε για αυτό. Ο αλτρουιστικός χαρακτήρας της διαμαρτυρίας για μένα είναι αποδεκτός έστω και αν αποτελεί ουτοπία η επίτευξη των ευγενών σκοπών για ειρήνη, ομοψυχία κτλ . Καλά κάνουν και έχουν αντιρρήσεις και φωνάζουν , αφενός γιατί δεν γουστάρουν τους πολέμους και αφετέρου γιατί δεν γουστάρουν να στερηθούν τις ελευθερίες τους που απαιτεί η στρατιωτική εκπαίδευση . . .ο Λεωνίδας να την κάνει , ρε θα τρίζουν τα κόκαλα του Βασιλιά με τα καμώματα του ΕΣ. Από την άλλη στο ζήτημα το αμυντικό και αναλογιζόμενος τα ιστορικά παρελκόμενα αλλά και πρακτικής σημασίας θέματα, διάβασα και τραγελαφικές προτάσεις του στυλ , 2 μήνες θητεία και καθαρίσαμε , πρόσληψη προσωπικής καθαρίστριας για ξεσκατισμα του λόχου, και διάφορα δεν τα θυμάμαι. Επίσης διάβασα την αφόρητα κωμικοτραγική παλιλλογία αναφορικά με τους εχθρούς μας του Τούρκους... :? Ένα άλλο φοβερό που διάβασα είναι οτι ο στρατός σε κάνει άνθρωπο με αντοχές , ναι αυτό είναι αλήθεια , το ίδιο σκληρός γίνεσαι και αμα κλειστείς σε ένα φρενοκομείο για ένα χρόνο και αποδειχτεί εκ του αποτελέσματος ότι κατάφερες να παραμείνεις χωρίς κουσούρια , ακραίο παράδειγμα αλλά καταλαβαίνεται τι θέλω να πω. Μήπως να υπηρετούσα και στην Σομαλία για να γίνω πιο άνδρας; Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι σοβαρές προτάσεις , αυτό που χρειάζεται για να γίνει η θητεία πιο αποτελεσματική είναι η καλύτερη οργάνωση όπως επίσης . . . αλλά αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα. Γενικά αντιμετωπίστε την θητεία, αφου θα πάτε που θα πάτε , με . . . ΧΙΟΥΜΟΡ. Προσωπικά όπου προσπάθησα να την πάρω σοβαρά , γαμήθηκα όταν ήμουνα χαλαρός έριξα το γέλιο της αρκούδας !
Hamurabi Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 ZAKKWYLDE, για να σου απαντησω απλουστατα στα ερωτηματα σου.... -55χλμ πορεια σε βουνο με φορτο 25 κιλων. -εμφιβιες επιχειρησεις -αλματα με αλεξιπτωτα απο ελικοπτερα (chinook) και αεροπλανα(C-130) -20ημερα σε βουνα με λιγο φαι και νερο σε συνθηκες απο -12 μεχρι και +40 +. -σκληρη γυμναστικη -το να εχουμε να παμε σπιτακι μας και να δουμε τη μαμακα μας μηνες αυτα σου αρκουν για να γινει το παιδακι αντρας; εγω αυτα εζησα στην 1η και 2η μοιρα αλεξιπτωτιστων. αν θες απο αγορι να γινεις αντρας μπορεις οπως βλεπεις να το κανεις. Στο χερι σου ειναι αν θα πας καπου να ιδρωσεις,να μαθεις δυο πραματα και να παρεις και 2 δραχμουλες ή αν θα σαπισεις 1 χρονο στο πεζικο κοιμουμενος και τρωγοντας και πινοντας μπυρες και σουβλακια.
omnislash Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 ZAKKWYLDE εσύ στρατό έχεις πάει; Αυτά που λέει δλδ είανι ψέμματα.Δεν κάνεις αγγαρείες στο στρατό δεν ξυπνάς το πρωί δεν έχεις την βρωμοποδάρα του κάθε μπαστουνόβλαχου που θεωρεί το πλύσιμο αμαρτία.Ρε kwsn μπας και είσαι από αυτους που καυτηρίαζα στο πρώτο ποστ μου;
HexStatic Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Ρε παιδιά να σας πω γιατί δεν πρόκειται ποτέ να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία? Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Στο Ελλαδιστάν κάποιοι έχουνε επινοήσει επαγγέλματα με τα οποία απασχολείται κόσμος χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα αλλά παρόλα αυτά να πληρώνεται. Επίσης τα περισσότερα από αυτά τα επαγγέλματα έχουνε μόνιμους , το οποίο σημαίνει ότι αν ποτέ τα καταφέρεις να γίνεις "επίλεκτος" , αράζεις, και απολαμβάνεις. Ένα από αυτά τα επαγγέλματα είναι και ο Ελληνικός στρατός. Παρόμοια είναι η εφορία, οι μπάτσοι, κτλ κτλ. Τι είναι δηλαδή ο Ελληνικός στρατός? Έχουμε μαζέψει εκεί όλους τους άχρηστους, (γιατί δεν θέλει και ιδιαίτερα σκίλλς να μπεις στο στρατό. )τους έχουνε ντύσει σαν κυνηγούς, και εμείς τους πληρώνουμε. Και αυτοί τι κάνουνε?Τίποτα.. κάθονται... Και για πιο λόγο δεν έχει καταργηθεί και ούτε πρόκειται να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση? Πολύ απλό .. γιατί αν δεν πάμε εμείς φαντάροι τότε ποιος θα τους ξεχέζει τους άχρηστους και ποιος θα τους πλένει? Ποιος θα τους μαγειρεύει και ποιος θα τους πηγαινοφέρνει? Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Οποιος έχει πάει στρατό θα ξέρει πολύ καλά ότι στο στρατό οι δουλειές ποτέ δεν τελειώνουν και ότι πάντα θα βρίσκουν κάτι να μας απασχολήσουν, τα πάντα πέρα από στρατιωτικά θέματα. Θέλεις κηπουρική, θέλεις μαγειρική , καθαριότητα.... Στο στρατό μαθαίνεις όχι πως να κρατάς όπλο.. αλλά πως να γίνεις η τέλεια Φιλιππινέζα , και σε ότι σου λένε να λες πάντα μάλιστα... Και επειδή οι άχρηστοι πληθαίνουν τότε και εμείς ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε τις Φιλιππινέζες για 3 μήνες, αναγκαζόμαστε να τις κάνουμε για 1 χρόνο... γιατί είναι τόσοι πολλοί και τόσο άχρηστοι που χωρίς τα κωλοφανταρα ούτε να χέσουν δεν μπορούνε. Οποιος νομίζει στη σήμερον εποχή ότι ο στρατός έχει ουσία είναι φαντασιόπληκτος. Οποιος είναι φιλοπόλεμος είναι ανεγκέφαλος.Το να πας να πολεμήσεις δεν είναι ένα 5ορο στο battlefield μέχρι να έρθει η pizza και να κάνουμε break....
Fidelio Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 ZAKKWYLDE, για να σου απαντησω απλουστατα στα ερωτηματα σου.... -55χλμ πορεια σε βουνο με φορτο 25 κιλων. -εμφιβιες επιχειρησεις -αλματα με αλεξιπτωτα απο ελικοπτερα (chinook) και αεροπλανα(C-130) -20ημερα σε βουνα με λιγο φαι και νερο σε συνθηκες απο -12 μεχρι και +40 +. -σκληρη γυμναστικη -το να εχουμε να παμε σπιτακι μας και να δουμε τη μαμακα μας μηνες αυτα σου αρκουν για να γινει το παιδακι αντρας; εγω αυτα εζησα στην 1η και 2η μοιρα αλεξιπτωτιστων. αν θες απο αγορι να γινεις αντρας μπορεις οπως βλεπεις να το κανεις. Στο χερι σου ειναι αν θα πας καπου να ιδρωσεις,να μαθεις δυο πραματα και να παρεις και 2 δραχμουλες ή αν θα σαπισεις 1 χρονο στο πεζικο κοιμουμενος και τρωγοντας και πινοντας μπυρες και σουβλακια. hamurabi μην με παρεξηγείς, αλλά δεν ειναι απαραίτητο να περάσεις με το ζόρι τα παραπάνω για να γίνεις άνδρας! Και επίσης δεν έχουν όλοι την ίδια πόρωση με στρατιωτική ζωή κτλ εξάλλου οι ειδικές δυνάμεις δεν είναι σώμα στο οποίο υπηρετεί κάποιος υποχρεωτικά.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 8) Με το να τρώς ληγμένα κοτόπουλα και γιαούρτια; Ποιό απ'όλα αυτά σε κάνει άντρα έτσι για να καταλάβω; Ενημερωτικά, επειδή υπηρέτησα στο ΕΜ και είχαμε να ταίσουμε χιλιάδες συναδέλφους στον Έβρο, αυτή η ιστορία με τα ληγμένα και τους γκοτζίλες κάποια στιγμή πρέπει να πάρει τέλος. Τα κρέατα στο στρατό (βοδινό, χοιρινό, κοτόπουλο) είναι φρεσκότατα. Αν κάτι συσκευασμένο έχει ημερομηνία λήξης το 2012, ο στρατός το λήγει το 2010 και το στέλνει για καταστροφή. Αυτά τα ξέρω πρώτο χέρι γιατί φόρτωσα, ξεφόρτωσα, τεμάχισα και παρέδωσα τόνους κρέατος (και δε λέω τι μου είπε ο κουνιάδος του γείτονα της γκόμενας του γνωστού της πεθεράς της νονάς μου). Και αυτό, καλοί μου φίλοι, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά επειδή λήγοντας τα προϊόντα νωρίτερα, ο Ε.Σ. επαναδιαπραγματεύεται τις συμβάσεις προμήθειας πιο συχνά. Έλεος με τους γκοτζίλες και τις σάπιες κότες. Καλοί οι θρύλοι, αλλά αν είναι να κάνουμε συζήτηση (μούχαχα) να ξέρουμε τι λέμε.
Hamurabi Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Fidelio, κι ομως...καποια παιδακια για να ξεκολησουν απτη ζεστουλα της φουστας της μαμας πρεπει να βιωνουν τετοιες καταστασεις που περιεργραψα παραπανω..... Γιαυτο καλο δε θαταν να καταργηθει ο στρατος.... αλλα και το πεζικο να ειναι κατι σαν αυτο που περιεγραψα πιο πανω.
HexStatic Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Fidelio, κι ομως...καποια παιδακια για να ξεκολησουν απτη ζεστουλα της φουστας της μαμας πρεπει να βιωνουν τετοιες καταστασεις που περιεργραψα παραπανω.....Γιαυτο καλο δε θαταν να καταργηθει ο στρατος.... αλλα και το πεζικο να ειναι κατι σαν αυτο που περιεγραψα πιο πανω. Κάτσε ρε Hamurabi. και εσένα τι σε κοφτει στην τελική αν ο άλλος θα θέλει να ξεκολλήσει από την μαμάκα του η όχι ? Εσύ αν πιστεύεις ότι ο στρατός θα σε κάνει άντρα τότε πήγαινε και υπηρέτησε.(που δεν ισχιει κατι τετιο αλλα τεσπα) Ο άλλος μπορεί να γουστάρει να είναι μαμμόθρεφτο. Με το ζορι δηλαδη? Ασε που πολλα μαμμόθρεφτα μέσα στο στρατό γίνανε ακόμα πιο μαμμόθρεφτα...
Hamurabi Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 ΗεxStatic, ο καθενας τη γνωμη του δε λεει; ε η δικη μου γνωμη ειναι αυτη. Αηδιαζω με τους φλουφλιδες που βλεπω καθημερινα γυρω μου και ευχομαι να μην υπηρχαν. Δατς ολ!
HexStatic Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 ΗεxStatic, ο καθενας τη γνωμη του δε λεει;ε η δικη μου γνωμη ειναι αυτη. Αηδιαζω με τους φλουφλιδες που βλεπω καθημερινα γυρω μου και ευχομαι να μην υπηρχαν. Δατς ολ! Μη ξεχνάς ότι και εσύ μπορεί να θεωρήσαι φλούφλης για κάποιους άλλους... Τότε στη δικη σου περίπτωση τι πρέπει να κάνουμε αν όντως εσύ θεωρείς ότι δεν είσαι φλούφλης αλλα άντρας επειδή πηγες στρατό? Να ξαναπάς στρατό? Η να πας ειδικές δυνάμεις? Aμα είναι να πούμε στη κυβέρνηση να δίνει με το στρατό και βεβαίωση ανδρείας...
Hamurabi Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Η δικη μου αποψη (ισως ειναι λαθος,ανωμαλη ή οτι αλλο θελεις) ειναι οτι ο αντρας δεν ειναι αυτος που απλα του αρεσει να πηγαινει με γυναικα. Αλλα αυτος που μαζι με αυτο μπορει να ιδρωνει,να ποναει,να λιωνει αλλα να ΑΝΤΕΧΕΙ. Αυτη ειναι η προσωπικη μου θεωρια για το ποιος ειναι αντρας και δεν ειναι. Και κακα τα ψεματα ... 1 χρονος στις ειδικες δυναμεις ειναι αρκετος για να σε κανει πιο... 'ανθεκτικο'. Μακαρι να πηγαιναν ολοι εκει.
Fidelio Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Η ουσία είναι ότι κυκλοφορούν πολλοί urban legends για την θητεία , αυτό πρέπει να περάσει. Η καφρίλα υπάρχει και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να βρεί κάποιος μέσα σε ένα στρατόπεδο και είναι αυτό που πρέπει να προβληματίζει , τώρα τα υπόλοιπα για σάπια κρέατα , για σκληρή εκπαίδευση και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο είναι μούφες. Εντάξει είναι χοντρή μαλακία να προσπαθείς στην σημερινή παρούσα κατάσταση να κάνεις ολόκληρο σχέδιο για να αποφύγεις την θητεία , τζάμπα κόπος και άγχος. ZAKKWYLDE τράβα παρουσιάσου έχε τις αντιρρήσεις σου . Ε κάποια στιγμή μέσα από τις κατά περίπτωση διαμαρτυρίες από εποχή σε εποχή μπορεί να φτάσουμε να έχουμε επαγγελματικό στρατό ή στην καλύτερη περίπτωση το 14000 μ.Χ. , ο στρατός να αποτελεί το μέσο για κοινωφελούς χαρακτήρα δραστηριότητες. Σημ. Τώρα που το σκέφτομαι η Ελλάδα θα έχει επαγγελματικό στρατό το 24000 μ.Χ.
HexStatic Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Η δικη μου αποψη (ισως ειναι λαθος,ανωμαλη ή οτι αλλο θελεις) ειναι οτι ο αντρας δεν ειναι αυτος που απλα του αρεσει να πηγαινει με γυναικα. Αλλα αυτος που μαζι με αυτο μπορει να ιδρωνει,να ποναει,να λιωνει αλλα να ΑΝΤΕΧΕΙ. Αυτη ειναι η προσωπικη μου θεωρια για το ποιος ειναι αντρας και δεν ειναι. Και κακα τα ψεματα ... 1 χρονος στις ειδικες δυναμεις ειναι αρκετος για να σε κανει πιο... 'ανθεκτικο'. Μακαρι να πηγαιναν ολοι εκει. Δηλαδή για εσένα η υπόλοιπη Eυρώπη δεν παράγει άντρες, αλλα μονο η Eλλάδα και η Tουρκια... Ωραία αντίληψη..
Petza Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Aς υπαρχει ο στρατος δεν πειραζει... τουλαχιστον μαθαινουν καποιοι και σε λιγο ποιο δυσκολα (κρυο,ζεστη,μακρυα απτη μαμα). Χρειαζεται γιατι πολυ μαμοθρεφτα γινονται τα παιδακια πλεον. respect !!!!! +10000000 ειδικά αυτό με την μαμά Αμ αν το κράτοςτους απαγορεψει τη έξοδο από τη χώρα πως θα φύγουν;Είπαμε διοικούν οι εργαζόμενοι όχι το κεφάλιο. Εμ γι αυτό δεν εκπαιδευει στο ανταρτικο.Πως νομίζεις αν μπουν οι Τούρκοι θα υπερασπιστούμε την Θεσσαλονίκη.Με ανταρτικο πόλεων αφού είμαστε αριθμητικά λιγότεροι.Τι με μάχες σώμα με σώμα; τώρα είμαι σίγουρος 100% είσαι ο Κατμαν και κάνεις πλάκα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.