vvv23 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 το 360 τον πρωτο χρονο του πουλησε πολλες κονσολες και ακομα περισσοτερα games,σπαζοντας αρκετα ρεκορ στην πορεια. αυτο ειναι αποδειξη οτι υπαρχει ΙΚΑΝΗ αγορα για τις νεες τεχνολογιες. αρα ουτε λιγοι ειναι αυτοι που θα το επαιρναν, ουτε τσιγκουνευονται τα χρηματα, εφ'οσον παιρνουν με αυτα κατι που αξιζει. αλλωστε αυτοι ειναι που στηριζουν αυτη την αγορα. ο αλλος που θα παρει μια κονσολα μετα απο 3 μειωσεις τιμων, και για να αγοραζει ενα-δυο games τον χρονο (ή και κανενα) δεν προσφερει κατι στην δυναμικοτητα της αγορας, ουτε τον λαμβανουν υποψην τους στα αρχικα σχεδια καθε νεας τεχνολογιας.. To 360 πούλησε αλλά μην ξεχνάς ότι το ps2 ήταν τότε στην αγορά αρκετά χρόνια.Είχε κυκλοφορήσει πρώτα το ps2 μετά το xbox1 και μετά το xbox 360.
p3tran Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Εχμ…. Για ποια πλειοψηφία μιλάς ?Γιατί είπαμε η πλειοψηφία στην Ελλάδα έχει ps2 και παίζει ακόμα ναι ρε juju, για την ελλαδα παραγει η Microsoft και η sony....
vvv23 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 ναι ρε juju, για την ελλαδα παραγει η Microsoft και η sony.... Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.Φυσικά η εποχή του ps2 πέρασε-περνάει.Δεν λέω να μην βγουν νέα συστήματα.Αλλά όχι κάθε 3 χρόνια.
MiltoZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Βρε μανία με τα 3 χρόνια. 3 χρόνια θα ήταν αν σταμάταγε φέτος το 360. Ούτε 3 χρόνια είναι ούτε 5. Είπαμε, και που θα βγάλει καινούργιο θα συνεχίσει να πουλάει και να υποστηρίζει το 360 γιατί βγάζει λεφτά, όπως ακριβώς κάνει και η sony τώρα με τα ps2/ps3. Τόσο δύσκολο είναι πιά να το συλλάβετε? Ας βγει καινούργιο το 2010 και εσείς μην το πάρετε.
damis72 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Θέλω να πιστέυω πως η MS θα κάνει Launch της επόμενης κονσόλας τουλάχιστον μέχρι αρχές του 2010. Η καλύτερη περίοδος θα είναι Νοέμβριο του 2009... 4 χρόνια μετά από το 360. Το κόστος αγοράς μίας κονσόλας κάθε 4-5 χρόνια είναι ελάχιστο σε σχέση με τα games.... Αν έχει μία τιμή κοντά στα 400?/$ (launch) είναι το ίδιο κόστος με ένα "καλό" κινητό ... το οποίο αλλάζει ο κόσμος κατά μέσο όρο κάθε 1-2 χρόνια. Το κόστος δε των παιχνιδιών είναι σχεδόν το ίδιο από γενιά σε γενιά ...ακολυθεί πληθωριστικές τάσεις, 50-70 ευρώ .... ποιος θα δώσει 70 ευρώ να πάρει ένα παιχνίδι για το 360 αν μπορεί να δώσει σχεδόν τα ίδια άντε και 5-10 ευρώ παραπάνω σε δύο χρόνια για να το παίζει π.χ. σε 1920χ1080 @ 60 fps κάτι που τελικά αποδεικνύεται μύθος για τις σημερινές κονσόλες ? 720p και με το ζόρι 30fps-60fps. Το μυστικό δεν είναι η κονσόλα αλλά τα Games ... η αγορά 6-7 παιχνίδιών υπερκαλύπτει το κόστος της κονσόλας και όταν βάλεις κάτω τα νούμερα στην συνολική gaming experience η αγορά της κονσόλας αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος... λιγότερο από το 30% σε μία διάρκεια 4 ετών. Αγορά κονσόλας 400? (αν την πάρεις από το Launch) 3 παιχνίδια το χρόνο (Πάσχα, Καλοκαίρι, Χριστούγεννα) = 210? χ 4 χρόνια = 840? ... + άλλα 60 για παρελκόμενα (Controllers κλπ). Εγω έχω ήδη αγοράσει 15 παιχνίδια ... κάποια με 60-70? και κάποια 15-30?... Αν προσθέσεις στην τιμή αυτή την αγορά HDTV που στην τρέχουσα γενιά κονσολών ήταν ένα πρόσθετο έξοδο που κάναμε όλοι και το οποίο κατά σημαντικό ποσοστό δεν θα έχεις στην επόμενη γενιά τότε είναι win-win η κυκλοφορία νέας κονσόλας. Ειδικότερα για την MS με το υψηλότατο attach rate που έχει σε παιχνίδια (που είναι "το κλειδί" της επιτυχίας κατά την άποψη μου) θα κάνουν χοντρή λαλακία αν δεν βγάλουν νέα κονσόλα μέχρι το τέλος του 2009.
Rebel21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Πάμε λοιπόν για τον τομέα μουσική στο 360... 1)...αν έχεις τα Mp3 στον υπολογιστή μπορείς να τα streamαρεις οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο παιχνίδι που παίζεις ή στο dashboard οπότε ποιος ο λόγος να τα μεταφέρεις 2)...αν τα έχεις σε εξωτερικό σκληρό και πάλι μπορείς να τον συνδέσεις μέσω usb και να παίξουν 3)...αν τα έχεις σε ipod/γενικότερα mp3 player/sticks πάλι το συνδέεις και παίζουν δεν βλέπω τον λόγο να γεμίζεις λοιπόν το σκληρό με Mp3... για ψάχτο λίγο καλύτερα...θα βρείς κι άλλες λειτουργίες που μάλλον δεν ήξερες ότι υπήρχαν. όσο για την πρόσβαση στο σκληρό ποιό το νόημα να έχω πρόσβαση στο σκληρό του ΧΒΟΧ όταν μπορώ να ενώσω έναν εξωτερικό με ότι αρχεία έχω μέσα...εικόνες βίντεο μουσική... εντάξει παιδιά σταματάει εδώ η συζήτηση γιατί απλά δεν βγάζουμε νόημα. φιλε ξέρω πολύ καλά τις δυνατότητες του xbox μιας και το έχω από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας.το θέμα ήταν αν το ps3 αξίζει τα λεφτά σαν συσκευή σε σχέση με μια stand alone λύση out of the box.όχι με ipod και stream από pc και χίλια δυο. με την ίδια λογική δεν παίρνω mp3 car audio γιατί μπορώ να ενώσω το ipod στο αμάξι. petran το θέμα δέν είναι το status.το θέμα είναι ότι το quality control της ms θα καταντήσει σαν το wii.δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει η ms να δίνει license σε εταιρίες όπως η rtl games(το studio γερμανικού καναλιού) και σε παιχνίδια όπως το operation darkness την ίδια ώρα που η sony ο πρώτος διδάξας φαίνεται να αλλάζει πολιτική.μετά καθόμαστε όλοι μαζί και λέμε το xbox έχει 300+ τίτλους ναι αλλα για ψάξε λίγο το θέμα.πολύ τίτλοι δεν έχουν γίνει ούτε καν review. Update: Microsoft says: "We don't comment on rumors or speculation, but what we can tell you is we've never seen this list before." παιδιά την είχα ποστάρει ποιο πριν την λίστα και αφού έκατσα και την είδα μάλλον είναι μια wish list και όχι κάτι επίσημο από την microsoft. έχει μέσα σχεδόν όλα τα ζητούμενα των κατόχων xbox.μακάρι να είναι αληθινό.
MiltoZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Μακάρι να σκεφτόντουσαν όλοι έτσι και να γινόταν αυτό, αλλά βλέπεις κι εσύ ότι μίο μερίδα του κόσμου δεν πολυενδιαφέρεται για τις εξελίξεις και προτιμά να την παντρεύεται την κονσόλα. Καλύτερα 2009 αλλά δύσκολο, και 2010 δεν είναι άσχημα. Κάθε 4-5 χρόνια είναι μια χαρά, ούτε κερατιάτικα χιλιάρικα κάθε 1-2 χρόνια ούτε 10ετή πλάνα.
Ogami Itto Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Θέλω να πιστέυω πως η MS θα κάνει Launch της επόμενης κΕιδικότερα για την MS με το υψηλότατο attach rate που έχει σε παιχνίδια (που είναι "το κλειδί" της επιτυχίας κατά την άποψη μου) θα κάνουν χοντρή λαλακία αν δεν βγάλουν νέα κονσόλα μέχρι το τέλος του 2009. Mου φαίνεται πως το υψηλό attach rate του xbox360 είναι παρελθόν.
Pytzamarama Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Mου φαίνεται πως το υψηλό attach rate του xbox360 είναι παρελθόν. ???? ^ 1000
Ogami Itto Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 πχ GTA4 PS3 1,75mil παιχνίδια για 5mil μηχανήματα στην Αμερική ΧBX 3,12mil παιχνίδια για 11,8mil μηχανήματα στην Αμερική PS3 1,54mil παιχνίδια για 5,55mil μηχανήματα Eυρώπη κτλ ΧBX 1,25mil παιχνίδια για 6,50mil μηχανήματα Eυρώπη κτλ Κάντε τις πράξεις.
foufoutios Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Αφου σχεδον ολοι αντιγραφες παιζουν στο ΧΒΟΧ.. Δε νομιζω οτι δειχνει κατι αυτο.. Εχω ξαναπει, αυτος ειναι και ο κυριως λογος που πουλαει τοσο πολυ. Ξαναλεω, κυριως...
vvv23 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Θέλω να πιστέυω πως η MS θα κάνει Launch της επόμενης κονσόλας τουλάχιστον μέχρι αρχές του 2010.Η καλύτερη περίοδος θα είναι Νοέμβριο του 2009... 4 χρόνια μετά από το 360. Το κόστος αγοράς μίας κονσόλας κάθε 4-5 χρόνια είναι ελάχιστο σε σχέση με τα games.... Αν έχει μία τιμή κοντά στα 400?/$ (launch) είναι το ίδιο κόστος με ένα "καλό" κινητό ... το οποίο αλλάζει ο κόσμος κατά μέσο όρο κάθε 1-2 χρόνια. Το κόστος δε των παιχνιδιών είναι σχεδόν το ίδιο από γενιά σε γενιά ...ακολυθεί πληθωριστικές τάσεις, 50-70 ευρώ .... ποιος θα δώσει 70 ευρώ να πάρει ένα παιχνίδι για το 360 αν μπορεί να δώσει σχεδόν τα ίδια άντε και 5-10 ευρώ παραπάνω σε δύο χρόνια για να το παίζει π.χ. σε 1920χ1080 @ 60 fps κάτι που τελικά αποδεικνύεται μύθος για τις σημερινές κονσόλες ? 720p και με το ζόρι 30fps-60fps. Το μυστικό δεν είναι η κονσόλα αλλά τα Games ... η αγορά 6-7 παιχνίδιών υπερκαλύπτει το κόστος της κονσόλας και όταν βάλεις κάτω τα νούμερα στην συνολική gaming experience η αγορά της κονσόλας αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος... λιγότερο από το 30% σε μία διάρκεια 4 ετών. Αγορά κονσόλας 400? (αν την πάρεις από το Launch) 3 παιχνίδια το χρόνο (Πάσχα, Καλοκαίρι, Χριστούγεννα) = 210? χ 4 χρόνια = 840? ... + άλλα 60 για παρελκόμενα (Controllers κλπ). Εγω έχω ήδη αγοράσει 15 παιχνίδια ... κάποια με 60-70? και κάποια 15-30?... Αν προσθέσεις στην τιμή αυτή την αγορά HDTV που στην τρέχουσα γενιά κονσολών ήταν ένα πρόσθετο έξοδο που κάναμε όλοι και το οποίο κατά σημαντικό ποσοστό δεν θα έχεις στην επόμενη γενιά τότε είναι win-win η κυκλοφορία νέας κονσόλας. Ειδικότερα για την MS με το υψηλότατο attach rate που έχει σε παιχνίδια (που είναι "το κλειδί" της επιτυχίας κατά την άποψη μου) θα κάνουν χοντρή λαλακία αν δεν βγάλουν νέα κονσόλα μέχρι το τέλος του 2009. Ναι αλλά τα λεφτά για games τα δίνεις σιγά σιγά σε ένα διάστημα αρκετών χρόνων και όχι μαζεμένα.Χώρια τα τσιπαρίσματα και τις ενοικιάσεις.Το 95% των game τερματίζουν σε 2 3 μέρες.Μπορείς απλά να τα νοικιάσεις.Θα αγοράσεις μόνο μεγάλα games ή αγαπημένα game. Η κονσόλα τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας είναι πανάκριβη και χωρίς games.Τον δεύτερο αρχίζουν να βγαίνουν games και πέφτει η τιμή.Και απο τον τρίτο αρχίζει να ωριμάζει η κονσόλα.Και τον τελευταίο χρόνο της γενιάς σπάνια βγαίνουν καλά games γιατί όλοι(εταιρείες) ασχολούνται με την κονσόλα που θα κυκλοφορήσει.Επιμένω μία κονσόλα θέλει 5-6 χρόνια στην αγορά συνολικά τουλάχιστον.Αλλιώς υπάρχουν και τα pc.
Rebel21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Αφου σχεδον ολοι αντιγραφες παιζουν στο ΧΒΟΧ.. Δε νομιζω οτι δειχνει κατι αυτο.. Εχω ξαναπει, αυτος ειναι και ο κυριως λογος που πουλαει τοσο πολυ. Ξαναλεω, κυριως... και ο κύριος λόγος που πουλάει το ps3 είναι γιατί στην αμερική θεωρείτε top επιλογή bluray player(μια ματια στο forum του bluray.com και θα καταλάβεις) και ότι πολλοι το παίρνουν στα τυφλά λόγο brand name και μονο. να λέμε όλη την αλήθεια όχι την μιση. Μακάρι να σκεφτόντουσαν όλοι έτσι και να γινόταν αυτό, αλλά βλέπεις κι εσύ ότι μίο μερίδα του κόσμου δεν πολυενδιαφέρεται για τις εξελίξεις και προτιμά να την παντρεύεται την κονσόλα. Καλύτερα 2009 αλλά δύσκολο, και 2010 δεν είναι άσχημα. Κάθε 4-5 χρόνια είναι μια χαρά, ούτε κερατιάτικα χιλιάρικα κάθε 1-2 χρόνια ούτε 10ετή πλάνα. σωστός και εγώ νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο το 2009.2010 όμως είναι ok.βεβαια αν είναι backward compatible ας την βγάλουν και αύριο δεν λέω όχι.
vvv23 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 και ο κύριος λόγος που πουλάει το ps3 είναι γιατί στην αμερική θεωρείτε top επιλογή bluray player(μια ματια στο forum του bluray.com και θα καταλάβεις) και ότι πολλοι το παίρνουν στα τυφλά λόγο brand name και μονο. να λέμε όλη την αλήθεια όχι την μιση. Μα το BR είναι ένα + στο ps3 ιδικά για κάποιον που βλέπει και ταινίες.Και ένα πολύ μεγάλο μέρος των gamer (πλην ίσως των μικρών σε ηλικία) βλέπουν και ταινίες.Τα 2 αυτά hobby πάνε σε μεγάλο βαθμό πακέτο(από game σε movie και όχι το αντίθετο).
foufoutios Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Εγω μαζι σου ειμαι Rebel 21.. Δεν ειπα το αντιθετο.. Την αληθεια να λεμε παντα.. Ενας λογος που το ηθελα και εγω, ηταν το blu ray player.. Για να βλεπω ταινιες με τετοια αναλυση (Δεν ασχολουμαι με ταινιες στο pc).. Χαιρομαι που καποιος δεχεται την αληθεια και οτι αυτος ειναι ισως ο σημαντικοτερος λογος που πουλαει το ΧΒΟΧ και δε λεει το μακρυ του και το κοντου του προσπαθωντας να μειωσει σε μεγιστο βαθμο το PS3..
Προτεινόμενες αναρτήσεις