Προς το περιεχόμενο

PS3 vs XBOX 360

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ελπίζω να κάνεις πλάκα Pytzamarama. Το Xbox το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει εμπορικά σε ένα ολιγοπωλιακό περιβάλλον που κυριαρχούταν από το PS2. Είχε ελάχιστους τίτλους και η M$ είναι η μόνη εταιρεία που ξέρει πραγματικά από εμπόρειο. Φυσικά ήταν λίγο καλύτερο τεχνολογικά αφού βγήκε 1 με 2 χρόνια μετά το PS2. Κυκλοφόρησε στο ΚΟΣΤΟΣ και ήταν πάνφθηνο γιατί είχε σχεδόν την ίδια τιμή με το PS2 του οποίου η τιμή είχε πέσει αρκετά τότε.

Το XBOX ηταν πολυ πιο δυνατο απο το PS2...δεν νομιζω να αμφισβητειται απο κανεναν οτι το XBOX εβγαλε παιχνιδια που απλα δεν ηταν εφικτο να βγουν στο PS2 - Doom 3, Chronicles Of Riddick, Ninja Gaiden, Panzer Dragoon Orta, Far Cry Instincts, Morrowind, KOTOR, Wreckless, Halo 1/2, Unreal Championship, Crimson Skies, Rallisport Challenge 1/2, Οtogi 1/2, Dead Or Alive Ultimate/3, SC: Chaos Theory κ.λ.π. ειναι μερικα παραδειγματα της διαφορας ιπποδυναμης μεταξυ των 2 μηχανηματων.

• Απαντ. 17,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω 2-3 παρατηρήσεις:

1) Όποιος λέει ότι το ΧΒΟΧ είχε ελάχιστους τίτλους, είναι εκτός πραγματικότητας. Προσωπικά είχα γεμίσει δύο 120άρηδες σκληρούς με εγκατεστημένα παιχνίδια και όλα ήταν παιχνιδάρες (χώρια όσα είχα σβήσει για να κάνω χώρο). Φυσικά ελάχιστα από αυτά ήταν παιχνίδια της ιαπωνικής σχολής/κουλτούρας (ευτυχώς...). Ακόμα πιο ενδιαφέρον ήταν ότι σχεδόν όλα τα είχα αντιγράψει από το συνοικιακό video club, αφού εκείνα τα χρόνια ελάχιστοι είχαν dsl γραμμές. Αν δηλαδή είχα και γρήγορο internet, δεν τολμώ να φανταστώ πόσα περισσότερα games θα είχα παίξει.

2) Τα περί αποτυχίας του ΧΒΟΧ επειδή δεν έπιασε στην Ιαπωνία είναι κι αυτά εκτός πραγματικότητας. Η Ιαπωνία τόσο από πλευράς πωλήσεων hardware, όσο και software αντιπροσωπεύει ποσοστό μικρότερο από το 10% της παγκόσμιας αγοράς. Το να πουλήσει μια κονσόλα στην Ιαπωνία δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για τα έσοδα ενός κολοσσού όπως η MS ή η Sony.

Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό, είναι η υποστήριξη των ιαπωνικών software houses, κάτι που η MS δεν κατάφερε να επιτύχει στην προηγούμενη γενιά. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό, ακόμα και για τους οπαδούς της Sony, δεδομένου ότι εκ των υστέρων φάνηκε πως η εν λόγω εταιρία, ελλείψει ανταγωνισμού, απέκτησε μια αλαζονική συμπεριφορά με τους εκεί developers, κάτι που μεταφράστηκε σε μαζικές προσχωρήσεις τους στο στρατόπεδο της MS (να σημειώσω ότι η Sony έχει επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά και σε πολλούς άλλους τομείς εκτός από το console gaming, πχ. στον τομέα του broadcasting λειτουργεί εδώ και δεκαετίες με τη λεπτότητα ενός Φράγκου σταυροφόρου...)

3) Το ΧΒΟΧ όντως κυκλοφόρησε στο κόστος, ο δε σκληρός του δίσκος αποτελούσε μόνιμη αιτία χασούρας για τη Microsoft αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Μην ξεχνάμε ότι η MS γνώριζε (πριν κυκλοφορήσει το ΧΒΟΧ) ότι θα μπει πολλά δισεκατομμύρια μέσα. Δεν είχε σκοπό να βγάλει λεφτά από την όλη ιστορία, αλλά να μην αφήσει τη Sony να μονοπωλήσει τον πόλεμο για τα "eyeballs in the living room". Η ιστορία δείχνει ότι μάλλον τα κατάφερε, άρα εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι το ΧΒΟΧ μόνο αποτυχημένο δεν ήταν.

4) Τελικά πρέπει να είναι θέμα προσωπικού γούστου κατά 99%. Όσο και αν προσπαθώ να καταλάβω τι βρίσκετε στην πλειοψηφία των ιαπωνικών τίτλων (υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις), πραγματικά δεν τα καταφέρνω... Γούστα είναι αυτά. Να παρατηρήσω όμως ότι όσοι ισχυρίζονται ότι το ΧΒΟΧ δεν είχε πολλά παιχνίδια, φαίνεται να είναι στην πλειοψηφία τους φίλοι των ιαπωνικών games, τα οποια προφανώς και δεν υπήρχαν σε αφθονία στην κονσόλα της MS.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Η σειρά της 6 γενιάς ήταν.

PS2>GC>Xbox>DC (που πέθανε νωρίς)

Το ότι το Xbox είχε δυνατότερο hardware ήταν γεγονός. Μάλιστα ορισμένα multi είχαν τεράστιες διαφορές μεταξύ PS2 και Xbox. Όπως το Splinter Cell:

Δημοσ.
http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3177841

"The PS3 International version of Star Ocean 4 is undeniably the superior game. "

όχι σε 2-3 πιξελ διαφορά και 3-4 fps.....

προηγήθηκε το eternal sonata και ακολουθεί το tales of vesperia.αν δεν είχα 360 το μόνο Jrpg που θα μετάνιωνα που δεν θα είχα είναι το lost odyssey.η ms θα πρέπει να κινηθεί όπως τα 2 πρώτα χρόνια της κονσόλας αν θέλει να δει καμία πώληση στην ιαπωνία,αλλιώς κουτσα στραβά θα καταλήξει 3η.

Γιατι δεν εβαλες ολη την παραγραφο?

The PS3 version of Star Ocean 4' date=' while coming out a year after its 360 counterpart, [b']at least brings a few highly desirable additions. For one, you can listen to all the game's dialogue in Japanese[/b] -- a feature more games should include (It even made me want to play through the game without the voiceacting turned off completely!). And you can swap the game's menus to a brighter, more anime-inspired look. If, like me, you thought the 360's 3D character portraits looked out of place, it's nice to switch over to the original Japanese art.

Minor tweaks to the battle system didn't make a huge difference in my impression of the combat, which is still fun if a bit grindy and button mashy. And visually, there's practically no difference at all between the two games. It might not be a reason to sink in another 40 hours if you've already played through it on 360, but if you held off on getting the game last year, your patience has definitely paid off. The PS3 International version of Star Ocean 4 is undeniably the superior game.

Ιαπωνικο VA, anime game menus (WTF?) και καποια tweaks στο συστημα μαχης που δεν αλλαζουν τπτ - και ολες αυτες οι τρομερες βελτιωσεις σε ενα παιχνιδι που εχει κυκλοφορησει ενα χρονο πριν στο 360...σιγουρα πρεπει να κινηθει γρηγορα η MS γιατι ετσι οπως παει θα το χασει το παιχνιδι. :confused:

Δημοσ.
http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3177841

"The PS3 International version of Star Ocean 4 is undeniably the superior game. "

όχι σε 2-3 πιξελ διαφορά και 3-4 fps.....

προηγήθηκε το eternal sonata και ακολουθεί το tales of vesperia.αν δεν είχα 360 το μόνο Jrpg που θα μετάνιωνα που δεν θα είχα είναι το lost odyssey.η ms θα πρέπει να κινηθεί όπως τα 2 πρώτα χρόνια της κονσόλας αν θέλει να δει καμία πώληση στην ιαπωνία,αλλιώς κουτσα στραβά θα καταλήξει 3η.

για το vesperia μακαρι αν και δεν το βλεπω...παντως δε συμφωνω με αυτο που λες...το eternal sonata και το star ocean εστω και αν βγηκαν σε καλυτερες εκδοσεις βγηκαν πολυ υυυ αργοτερα στο ps3 απο οτι στο 360...τοσο καιρο η ms τα ειχε exclusives..απο την αλλη η sony περα απο το valkyria chronicles δεν ειχε κανενα αλλο σοβαρο αποκλειστικο jrpg για την κονσολα της...εν αναμονη για persona 5 λοιπον

Δημοσ.

Mα ρε αδερφια αυτο εννοουσα. Οτι τα λαθη που εκανε το XBOX1 πηγε η Sony και τα εκανε στο PS3!

Αμα το XBOX1 κατασκευαζοταν οπως το 360, δηλαδη με τα συστατικα του να ειναι ιδιοκτησια της MS θα ηταν φθηνοτερο.

Το PS2 ειχε ΤΟ shovelware ενω το 360 τσακωσε τιτλους απο DC και ειχε και παιχνιδια που δεν μπορουσαν τεχνικα να βγουν σε καμια αλλαη κονσολικη πλατφορμα της εποχης.

Το PS2 δεν ηταν απλα "λιγο πισω" τεχνολογικα, ηταν χρονια πισω. Πραγματικα μετα το Jaguar και καποια games στο 3DO, το PS2 πρεπει να ειχε τα χαμηλοτερα καρε κατα μεσο ορο στο παλμαρε του.

Εν κατακλειδει το ΧΒΟΧ και το DC ηταν απο τις πλεον καινοτομες κονσολες, και καποια πραγματα που θεωρουσαμε δεδομενα το 1999 και το 2001 δεν υπαρχουν ακομα ουτε καν στο PS3...

Δημοσ.
Mα ρε αδερφια αυτο εννοουσα. Οτι τα λαθη που εκανε το XBOX1 πηγε η Sony και τα εκανε στο PS3!

Αμα το XBOX1 κατασκευαζοταν οπως το 360, δηλαδη με τα συστατικα του να ειναι ιδιοκτησια της MS θα ηταν φθηνοτερο.

Το PS2 ειχε ΤΟ shovelware ενω το 360 τσακωσε τιτλους απο DC και ειχε και παιχνιδια που δεν μπορουσαν τεχνικα να βγουν σε καμια αλλαη κονσολικη πλατφορμα της εποχης.

Το PS2 δεν ηταν απλα "λιγο πισω" τεχνολογικα, ηταν χρονια πισω. Πραγματικα μετα το Jaguar και καποια games στο 3DO, το PS2 πρεπει να ειχε τα χαμηλοτερα καρε κατα μεσο ορο στο παλμαρε του.

Εν κατακλειδει το ΧΒΟΧ και το DC ηταν απο τις πλεον καινοτομες κονσολες, και καποια πραγματα που θεωρουσαμε δεδομενα το 1999 και το 2001 δεν υπαρχουν ακομα ουτε καν στο PS3...

συμφωνω οτι τεχνολογικα ηταν πολυ πισω σε σχεση και με το gamecube αλλα κυριως με το xbox, συμφωνω οτι υπηρχε shovelware αλλα το ps2 ειχε υπερβολικα πολλα και καλα παιχνιδια....εγω εκεινη την εποχη ειχα gamecube (δεν το μετανιωνω zelda ftw!) και εκτιμησα τις παιχνιδαρες που ειχε το ps2 πολυ αργοτερα...παιχνιδια που δεν ειχε ουτε το gc,ουτε το xbox, ποσο μαλλον το αδικοχαμενο DC

Δημοσ.

Θεμα τιτλων ειναι οι κονσολες ,οποιος βγαζει τα περισσοτερα exclusives πρωτιστως σε ποιοτητα και μετα αριθμο κερδιζει

Σε αυτο το τομεα η σονυ παντα ειχε το πανω χερι , απο την εποχη του playstation 1 μεχρι σημερα , καθως και τα περισσοτερα studios απο καθε αλλη εταιρια

Παιζει μεγαλο ρολο σε αυτο και τα λεφτα που δινει σε καθε αναπτυξη exclusive , με μικρο budget δεν κανεις υπερπαραγωγη

Δημοσ.

Θα μπορουσα να γραφω ωρες.

Κατ εμε η σειρα αξιολογησης της 6ης γενιας κονσολων ειναι

Dreamcast-XBOX

PS2

GC

Πιο πάνω το Dreamcast από το PS2;

Είπαμε να είσαι fanboy αλλά εσύ το παράκανες...

Γιατί δεν κάνετε μια λίστα με τα καλά EXCLUSIVES της κάθε κονσόλας;

Δημοσ.

Σαν ποσότητα (αλλά και ποιότητα) παιχνιδιών, δεν νομίζω να αμφισβητεί κανένας ότι το PS2 ήταν το καλύτερο. Ίσως να μην μπορούσε να επιδείξει τα γραφικά που έβγαζε το ΧΒΟΧ σε κάποια παιχνίδια, ίσως να μην είχε ορισμένες παιχνιδάρες του ΧΒΟΧ, αλλά γενικά ήταν καλύτερο.

Αν το πάμε όμως στα exclusives, εκεί πάλι θα μιλάμε αντικειμενικά, δεδομένου ότι τα exclusive του ενός μπορεί να μην λένε τίποτα στον άλλο. Για παράδειγμα ελάχιστα από τα exclusives του PS2 μου έλεγαν κάτι, γι' αυτό και δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να πάρω PS2. Ακόμα και όταν έπεσε η τιμή του, ακόμα και όταν σταμάτησαν να βγαίνουν παιχνίδια για το ΧΒΟΧ, οπότε μέχρι να πάρω το 360 είχα μείνει 1+ χρόνο χωρίς κονσόλα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ΧΒΟΧ ήταν μια αποτυχία ή ότι δεν είχε πολλά παιχνίδια, όπως λένε κάποιοι. Μην ξεχνάμε ότι εν έτει 2002 το ΧΒΟΧ μπορούσε -με σχετικά λίγα έξοδα- να μετατραπεί σε ολοκληρωμένο media center*, κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή.

* ένα από τα σημερινά επιχειρήματα των κατόχων PS3, ότι δηλαδή δεν έχουν μια σκέτη παιχνιδομηχανή αλλά ένα media center.

Δημοσ.

Και τώρα για λίγο on-topic...Το πιο ευκολο πραγμα ειναι να δεις τα exlusives σε ενα google search. Το 2010 αν εξεραισεις το halo 4 και ενδεχομενως αν βγει gears 3 για xbox 360 τοτε μιλαμε για απολυτη κυριαρχια του ps3 συμφωνα με το gamespot.com. Tωρα βέβαια δεν με πολυνοιάζει γιατι εγώ είμαι απόλυτα βολεμένος με το xbox 360 μου και δεν θα πλησίαζα ακόμη το ps3.

Και κάτι για το xbox 360 μου. Εχω ξοδέψει συνολικα 250 ευρω και έχω καινούργιο xbox 360 με LT firmware, εχω xbox live, 4 ασυρματα για τα φιλαρακια μου και 30 ολοκαινουργια games. Για να τα είχα όλα αυτα στο ps3 δεν θα μου έφταναν ούτε 1500 ευρώ. Η διαφορά σε κάποια ελάχιστα σημεια που ομολογουμένως υπερέχει το Ps3 δεν μπορεί να αντικατοπτριστεί χρηματικά.

Δημοσ.

To ότι κάποια κονσόλα γίνεται media center με παραπάνω έξοδα, σπάσιμο, προγράμματα κλπ δε λέει κάτι.

Και εμένα μου άρεσαν περισσότερο τα παιχνίδια του GameCube αλλά δε λέω ότι ήταν καλύτερο από το PS2.

---------- Προσθήκη στις 15:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:25 ----------

Και κάτι για το xbox 360 μου. Εχω ξοδέψει συνολικα 250 ευρω και έχω καινούργιο xbox 360 με LT firmware, εχω xbox live, 4 ασυρματα για τα φιλαρακια μου και 30 ολοκαινουργια games. Για να τα είχα όλα αυτα στο ps3 δεν θα μου έφταναν ούτε 1500 ευρώ. Η διαφορά σε κάποια ελάχιστα σημεια που ομολογουμένως υπερέχει το Ps3 δεν μπορεί να αντικατοπτριστεί χρηματικά.

Το ότι βάζουμε σαν πλεονέκτημα, ακόμα, την πειρατία μου είναι αδιανόητο.

Μερικοί θέλουν να αγοράζουν αυθεντικά τα παιχνίδια τους.

Αυτός που τα θέλει τσάμπα δε θα κοιτάξει ούτε exclusives, ούτε τίποτα. Αρκεί να είναι τσάμπα.

Δημοσ.
Συμφωνουμε στο οτι το PS2 ηταν μακραν το καλυτερο μηχανημα απο τα 3, εκει συμφωνουμε αλλα οταν λες οτι ειχες μονο 10 games με το ζορι στο XBOX κ γυρναγες σε αυτο μονο για DoA3 και Otogi σε αντιθεση με το GC που ειχες 60 games και θεωρεις οτι ειχε uber-exclusive εκει μιλας παλι προσωπικα - εγω π.χ. εχω περισσοτερα games στο ΧΒΟΧ κυριως γιατι εκει επαιζα τα multiplatform συν τα πολυ καλα exclusive/console exclusive παιχνιδια, το GC το ειχα δουλεψει πολυ λιγοτερο και αν δεν ηταν κ τα Resident Evil και γενικα τα "exclusive" games της Capcom θα ειχε δουλεψει ακομα λιγοτερο.

Μα ΔΕΝ ΕΙΧΕ πολλα exclusive για να κανεις τη δουλεια σου το Xbox. Τι να παιξεις δηλαδη εκτος απο αυτα τα 10 παιχνιδια? Splinter Cell? Tom Clancys super usa motherfucker soldiers? Παραριες τουμπανα. Αν ηθελες να παιξεις κανενα σοβαρο παιχνιδι (και οχι σοβαροφανες οπως πολοι τους μπερδευουν τους 2 αυτους ορους) δυστυχως οι επιλογες σου ηταν εξαιρετικα περιορισμενες.

Απο την αλλη η εξισου μεγαλη "αποτυχια" ονοματι GC (παντα σε σχεση με το PS2) ειχε πραγματικα πολλους και ποιοτικους exclusive/ cult τιτλους οπως Killer 7 (που βγηκε αργοτερα σε αρκετα χειροτερη εκδοση στο PS2), P.N. 03, Eternal Darkness, F-Zero GX, Pikmin, Fire Emblem, Ikaruga, Baten Kaitos, Viewtiful Joe (που βγηκε αργοτερα και στο PS2 καλυτερη version αφου ειχε τον Dante DMC playable), ολοκληρη η σειρα Resident Evil ΚΑΙ σε remake καθως και το ξεχασμενο 0 (zero) και πολλα ακομα που δεν θα κατσω να κανω εξτρα λιστα γι αυτα καθως ειναι ηδη γνωστα (ή και οχι).

Τωρα αν καποιος οπως ο nzeppos που δεν του αρεσουν τα JRPG's και γενικα τα παιχνιδια απο Ιαπωνια προτιμα το XBOX εκει δεν νομιζω να τιθεται θεμα αντιπαραθεσης μιας κ η βιβλιοθηκη τιτλων του PS2 βασιζεται κατα 90% στα games απο Ιαπωνια πλευρα - ο καθενας εχει τα γουστα του και δεν πρεπει να προσπαθουμε να περασουμε την γνωμη μας σαν δεδομενο. ;)

Τα γουστα ειναι ενα πραγμα και η προγματικοτητα αλλη ομως. Η -πραγματικοτητα- ειναι οτι το PS2 ειναι με τεραστια διαφορα ο αρχηγος της προηγουμενης γενιας κονσολων με παιχνιδια απο ολες τις φαρες και ολες τις καστες χωρια τα απιστευτα πολλα και ποιοτικα exclusive. Ηταν (και ειναι)κονσολα σταθμος οπως και να το κανουμε και σε καμια περιπτωση το "ταπεινο" GC και Xbox δεν το φτανουν χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν αξιζουν και αυτες σαν αγορα.

Δημοσ.

Το ότι βάζουμε σαν πλεονέκτημα, ακόμα, την πειρατία μου είναι αδιανόητο.

Μερικοί θέλουν να αγοράζουν αυθεντικά τα παιχνίδια τους.

Αυτός που τα θέλει τσάμπα δε θα κοιτάξει ούτε exclusives, ούτε τίποτα. Αρκεί να είναι τσάμπα.

Δεν είναι έτσι. Εννοείται οτι νοιάζεσαι και για τα exlusives. Αλλα στις δυσκολες εποχες που ζούμε δεν νομιζω οτι έχει ο καθένας τη δυνατότητα να αγοράζει αυθεντικα όλα τα παιχνιδια. Προσωπικά τα πονάω τα λεφτά για ενα game που κοστίζει 69.90 και δεν ξερω κατα ποσο θα το παίξω. Οσο για μερικά παιχνίδια είναι άλλη γοητεία το αυθεντικο. Παραδειγμα το final fantasy XIII το έχω προπαραγγείλει αυθεντικο σε πολύ καλη τιμή για τα ελληνικά δεδομένα. Αλλα είμαι σίγουρος οτι θα βγάλει τα λεφτά του. Αλλα σε πόσα games μπορείς να το κάνεις αυτό? Το μέγιστο σε 3 με 4 games. Αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετό οταν έχεις τσαμπα τη δυνατοτητα να παιζεις με τα φιλαρακια σου τετραπλα απο tetris και olympics μέχρι call of duty και halo. Για οποιον πάντως έχει την οικονομική δυνατότητα ας το κάνει για το ps3 γιατί την είχα την κονσόλα και αξίζει περισσότερο το game απο το xbox 360. Aν δεν ήταν σπασμένο το xbox 360 δεν νομίζω να είχε τέτοια απήχηση, ασε που ξέρω πολλούς που έχουν παραπάνω απο μια xbox 360 κονσόλες, μια για Live, μια για αντεγραμμένα και μια για homebrew. Aλλα τώρα που το σπάσιμο του ps3 είναι στα σκαριά, άρχισαν να γίνονται τρελές πωλήσεις του ps3 και τα fat τα μηχανήματα έχουν γίνει ανάρπαστα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...