Προς το περιεχόμενο

Tutorial: Διαχείριση και οργάνωση των e-mails μας με τον Thunderbird 2

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και το καλύτερο είναι ότι το έκανες και pdf...

Είναι παιχνιδάκι με το OpenOffice, μια δοκιμή θα σε πείσει!

Δημοσ.

Μερικά σχόλια:

1. Με το POP3 του Gmail συνεργαζόταν μια χαρά από την αρχή, χωρίς πρόσθετα κόλπα. (Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει για όλους τους email clients.)

2. Ίσως να πεις δυο λόγια στην αρχή, γιατί να προτιμήσει κανείς Thunderbird. Βασικά, στα Windows η διαφορά από το Outlook Express είναι μεγάλη. Φαντάζομαι με το Windows Mail θα έχει μειωθεί.

3. Για το backup. Εφόσον έχεις αντίγραφο του %appdata% (που είναι φρόνιμο ούτως ή άλλως) έχεις αντίγραφο και του ταχυδρομείου σου.

4. Μήπως να έλεγες και δύο λόγια για το Thunderbird Portable, που είναι σωτήριο γιʼ αυτούς που μετακινούνται και θέλουν να ελέγχουν και λογαριασμούς χωρίς web interface.

Δημοσ.

Eusebius, μου έδωσες «τροφή» για το Σαβ/κο. Βασικά, ο,τι προστίθεται από δω και πέρα θα αφαιρείται ισόποσο υλικό από το αρχικό, ήδη βγήκε γουμάρ'. Eιδικά το σημείο της εγκατάστασης είναι λίγο «Πάμε Jumbo τώρα» :D

1. Δεν το γνώριζα και επειδή το είδα ως νέα ξεχωριστή κατηγορία κατά τη δημιουργία ενός νέου account, υπέθεσα ότι τώρα άρχισε να υποστηρίζεται εγγενώς.

Χμμ, για το 3: Θα προστεθεί ως πρόταση για "en bloc" backup, αλλά μου άρεσε ιδιαίτερα η δυνατότητα με το MboxImport να κάνεις backup/restore αποκλειστικά από το περιβάλλον του ίδιου του Thunderbird και επιλεκτικά υποφακέλους (αν έχεις έστω και στοιχειώδη δενδρική δομή σε κάποιο account...). Τώρα για το env.var %appdata%, επειδή δε θέλω να το πειράζω, θεωρώ πιο φρόνιμο εξαρχής να διαχωρίζεται ο κατάλογος που αποθηκεύονται τα e-mails από τον κατάλογο του profile και ειδικά όταν αυτός είναι στον system δίσκο/partition. Οι ρυθμίσεις στον Firefox και στον Thunderbird ξαναφτιάχνονται, τα e-mails όμως που τυχόν θα χαθούν στο ενδιάμεσο 2 backup ξαναστέλνονται;

Δημοσ.

Μπράβο Parsifal!

Παιδιά, πιστεύετε ότι το έκανα λίγο «Thunderbird 2 για χαζούς»; Π.χ. να αφαιρεθεί η διαδικασία εγκατάστασης; Ο,τι άλλη ιδέα σας έρχεται, πείτε!

Ψηφίζω το :cool:tutorial να μείνει απείραχτο!Μην πετάξεις τίποτα!:mrgreen:

Δημοσ.

Στο http://www.mozilla.com/en-US/thunderbird/2.0.0.0/releasenotes/ μεταξύ άλλων έχει και μία παράγραφο "What's New in Thunderbird 2":

# Message Tags: Create your own tags for organizing email. Messages can be assigned any number of tags. Tags can be combined with saved searches and mail views to make it easier to organize email.

# Visual Theme: Thunderbird 2's theme and user interface have been updated to improve usability and maximize screen real estate.

# Session History Navigation: Back and Forward buttons allow navigation through message history.

# Advanced Folder Views: Customize the folder pane to show favorite, unread or recent folders.

# Easy Access to Popular Web Mail Services: Gmail and .Mac users can access their accounts in Thunderbird by simply providing their user names and passwords.

# Improved Support For Extensions: Extensions can now add custom columns to the message list pane in addition to storing custom message data in the mail database.

# Improved New Mail Notification Alerts: New mail alerts include information such as the subject, sender and message preview text.

# Folder Summary Popups: Mouse over a folder with new messages to see a summary of the new messages in that folder.

# Saved Search Folder Performance: Search results for saved search folders are now cached, improving folder loading performance.

# Find As You Type: Finds and highlights message text as you type.

# Improved Filing Tools: Recent folder menu items for moving and copying messages to recently used folders. Move / Copy again functionality.

# Updates to the Extension System: The extension system has been updated to provide enhanced security and to allow for easier localization of extensions.

Επίσης άλλαξε ελάχιστα η δομή στο μενού με τις ρυθμίσεις, τίποτα σοβαρό βέβαια που να σε εμποδίσει να κάνεις αυτές που προτείνω στον οδηγό...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

@ parsifal

ΑΨΟΓΟΣ!!!!

Αποψή μου να μην αφαιρεθεί τίποτα απο τον μέχρι στιγμής οδηγό σου!!!!

Σε έναν 2ο υπολογιστή μου βρίσκω ξεχασμένη την έκδοση 1.0.2 :)

Με τον καταπληκτικό σου οδηγό μου ξύπνησες μνήμες για ένα δωρεάν και τόσο πλήρες πρόγραμμα το οποίο κατέβασα αμέσως.

Ευχαριστώ πάρα πολύ,τέλεια η δουλειά σου!!!!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δείτε εδώ: https://nic-nac-project.de/~kaosmos/mboximport-en.html

Το MboxImport addon, άλλαξε όνομα σε ImportExportTools. Έγιναν ορισμένα bug fixes και προστέθηκαν και λίγες επιλογές.

Μικρές αλλαγές στον οδηγό και στην pdf έκδοση για λόγους συνέπειας με τα παραπάνω.

Δημοσ.

Από σήμερα μπήκα κ εγώ στο thunerbird κυρίως λόγω του πληρέστατου οδηγού σου!

Μπορώ να κατεβάσω και τα παλιά μου mail του inbox mou και αν ναι, πώς?

Δημοσ.
Μπορώ να κατεβάσω και τα παλιά μου mail του inbox mou και αν ναι, πώς?

Εξαρτάται από το ποιον client χρησιμοποιούσες ως τώρα*. Για το Outlook Express, ο Thunderbird σε ρωτάει όταν πρωτοδημιουργείς account για να κάνει import από εκεί. Για άλλον client, δώσε info και το ψάχνουμε!

*Εκτός αν δεν εννοείς να τα κατεβάσεις από το inbox του mail client, αλλά από το inbox του POP3 λογαριασμού σου, οπότε είναι κάτι που θα γίνει αυτόματα την πρώτη φορά που ο TB θα συνδεθεί για να κατεβάσει emails...

Δημοσ.

exeretiko to tutorial parsifal. Ego mono na prostheso ena free programmataki to mozbackup pou kanei backup (ti allo) accounts , mails , extentions klp gia tb alla kai gia firefox kai mporeis na ta epanafereis i na metafereis rithmiseis sto lepto. To mono arnitiko oti einai mono gia win.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...