sotirisl Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 κάνε μια βόλτα στο εξωτερικό να δεις πως είναι η επαρχία, τα χωριά στις άλλες χώρες και θα καταλάβεις ότι αν η Αθήνα είναι μπουρδέλο, η ελληνική επαρχία είναι ένα μεγάλο τσαντίρι με το 99% του πληθυσμού γύφτους-καράβλαχους και δεν μιλάω για χρήματα-κτίρια κτλ αλλά για νοοτροπία ανθρώπων edit: άντε καλά το 90%
desolatorXT Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 κάνε μια βόλτα στο εξωτερικό να δεις πως είναι η επαρχία, τα χωριά στις άλλες χώρες και θα καταλάβεις ότι αν η Αθήνα είναι μπουρδέλο, η ελληνική επαρχία είναι ένα μεγάλο τσαντίρι με το 99% του πληθυσμού γύφτους-καράβλαχους και δεν μιλάω για χρήματα-κτίρια κτλ αλλά για νοοτροπία ανθρώπων από χωριό κατάγομαι, και μάλιστα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... Απλά το 99% κάντο ένα 90%... Οι περισσότεροι ειναι χωριατλαμάδες με την κακή ένοια του όρου, γιατί άλλο ο χωριάτης, και άλλο ο χωρικός... κ κάτι που ξέχασα να πω πριν... Χίλιες φορές να πεθάνω 10 χρόνια νωρίτερα απο το καυσαέριο στην αθήνα και να μην με ξέρει ο γείτονας, παρά αυτο το κουτσομπολιό και το ψου-ψου πίσω από την πλάτη σου στο χωριό... Δεν το μπορώ με τίποτα αυτό το πράγμα...
nrg_polini Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 κ κάτι που ξέχασα να πω πριν... Χίλιες φορές να πεθάνω 10 χρόνια νωρίτερα απο το καυσαέριο στην αθήνα και να μην με ξέρει ο γείτονας, παρά αυτο το κουτσομπολιό και το ψου-ψου πίσω από την πλάτη σου στο χωριό... Δεν το μπορώ με τίποτα αυτό το πράγμα... Ετσι!!! :grin: Χαρακτηριστικο παραδειγμα, μολις πας σε μια γειτονια με το αυτοκινητο σου που δε το ξερουν μιλαμε ακομα και τα δεντρα γυρνανε και σε κοιτανε!!! Και οχι μονο στα χωρια, αλλα και σε πολλες μικρες πολεις!
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Εγω παλι θα κατεβαινα για συναυλιες και αλλες εκδηλωσεις ανετα αθηνα αλλα μεχρι εκει...πολυ αγχος βρε αδερφε...προτιμω πιο χαΛΑρα πραγματα οπως 2-3 ωρες φραπεδακι στην ναυαρινου και βλεφαριασμα τις φοιτητριες... μετα μια περιποιημενη μπουγατσα με αχνη και κανελλα...στην συνεχεια αν εχει καλοκαιριασει μια βολτα κατω στον big alek και στα καραβομπαρακια για μπυριτσα με βαρκαδα...στον γυρισμο με το αμαξι να αφηνω προτεραιοτητα στα αμαξια που βγαινουν απο τα στενακια και αυτοι να με χαιρετανε και παιρνωντας την στροφη να ΑΝΑΒΩ το φλας...καταρα αν ξεκινουσαμε και γρηγορα στα φαναρια δεν θα αλλαζα την θεσσαλονικη για τιποτα...
FilipposMD Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Κοινό συμπέρασμα για τέτοια θέματα δεν πρόκειται να βγει, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε στο εξής: καλό είναι να δεις πώς ζει ο κόσμος και αλλού πριν αποφασίσεις οριστικά πού θα ζήσεις ο ίδιος. Όσο μεγαλώνει κανείς και ταξιδεύει, βλέπει πράγματα που δε φανταζόταν ότι υπάρχουν. Π.χ. από την πρώτη φορά που πήγα στο εξωτερικό και είδα ότι τα αυτοκίνητα σταματάνε στις διαβάσεις και ότι τα πεζοδρόμια δεν είναι σαν εργοτάξια, άρχισα να βλέπω και διαφορετικά την Αθήνα. Έτσι κι εσύ Stavros_Ribo, αν γνωρίσεις λίγο καλύτερα την Αθήνα ή κάποια άλλη μεγαλούπολη, θα εκτιμήσεις πράγματα που δε φαντάζεσαι. Ας πούμε, θα δεις ότι μπορείς να κουρευτείς όπως σου καπνίσει, χωρίς να σε κοιτάνε σαν εξωγήινο στο δρόμο ή ότι μπορείς να παρακολουθήσεις από επιστημονικές ομιλίες και συναυλίες ξένων καλλιτεχνών μέχρι κορεάτικες ταινίες και σεμινάρια αφρικανικών κρουστών, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Βέβαια, ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες, αλλά αυτό είναι και το ωραίο τελικά.
fireflies Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 ^ Συμφωνώ απόλυτα με το ποστ του Φίλιππου. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του (για παράδειγμα κι εγώ προτιμώ 1000 φορές την κίνηση της Αθήνας από το να μην μπορώ να βγω απ' το σπίτι χωρίς να το σχολιάσουν 3 γείτονες) αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να βγει κοινό συμπέρασμα.
Stavros_Ribo Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 random για τους μικροπωλητές, δεν κατάλαβα τι εννοείς. σε λαϊκή αγορά πήγατε για ξενάγηση; ποιους ακριβώς μικροπωλητές; τι πουλάνε; Αυτό το είχα γράψει αρχικά αλλά φοβήθηκα και δεν ξέρω το γιατί. Τέλος πάντων. Εννοώ αυτούς που δίνουν τα γυαλιά και τις κολόνιες από 89 Ευρώ, 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε ;-) Πάντως κατάλαβα πως υπάρχουν και <<όμορφες>> περιοχές στην Αθήνα. Ίσως δεν πρέπει να είμαστε τόσο απόλυτοι αλλά αυτή η πολυκοσμία μου έσπασε τα νεύρα!!! :-? Μία καλύτερη βόλτα μεγαλώνοντας στην Αθήνα ίσως θα μου άλλαζε γνώμη. Πάντως ότι και να μου πείτε το χωριό δεν το αλλάζω. Έχω και δίπλα μία ικανοποιητική πόλη τα Ιωάννινα που είναι τέλεια!!!! Όπου μεγαλώσει ο καθένας
theoritikos Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Stavros_Ribo, και εγώ από επαρχία είμαι, μένω λίγο πιο κάτω από εσένα (Τρίκαλα) και μένω Αθήνα από το 2001. Όταν πρωτοήρθα, έλεγα ακριβώς τα ίδια με εσένα,και είχα τις ίδιες φοβίες που ανέφερες και εσύ, επειδή είχα μάθει να ζω με την νοοτροπία της επαρχίας. Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, Αθήνα δεν είναι μόνο το Romeo, το mall κλπ . Είναι ενα μικρό ποσοστό στο τι υπάρχει στην Αθήνα. Έχει χίλια δυο πράγματα να δεις και να ανακαλύψεις, τα οποία μερικές φορές δεν τα ξέρουν ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι. Αν πχ δεν έχεις τι κάνεις, μπορείς άνετα να πας μια βόλτα σε κάποια γειτονία (κοντινή η μακρινή σου), και να ανακαλύψεις ότι θες. Στα Γιάννενα και στα Τρίκαλα αυτό είναι εντελώς απίθανο να γίνει, γιατί όλες οι γειτονίες να είναι 5-6 (υποθετικό νούμερο, είναι πιο πολλές..). Η πολυκοσμία μπορεί να σου φαίνεται τρομακτική, αλλά σκέψου πως είσαι στην πρωτεύουσα. Θα ήταν ανησυχητικό αν περπατούσες στο Σύνταγμα και την Ομόνοια ( πρωί πάντα, ok? ) και δεν έβλεπες κόσμο. Σε αυτό να τονίσω επίσης, πως η εγκληματικότητα δεν είναι όπως την βλέπεις στην tv, γιατί εκεί τα χοντραίνουν μέχρι αηδίας. Υπάρχουν βέβαια οι προβληματικές περιοχές, αλλά δεν είναι όλες. Επίσης δεν πρόκειται ποτέ κανένας να σου κάνει κακό αν δεν τον προκαλέσεις εσύ ο ίδιος. Ότι ισχύει για τα Γιάννενα ισχύει και εδώ. Δηλαδή να μην κυκλοφορείς πολύ αργά το βράδυ σε περίεργες περιοχές (πχ Ομόνοια, κάποιες πλατείες στην Κυψέλη, στο Μενίδι κλπ), σε μέρη με λίγο η ανύπαρκτο φωτισμό (μόνο ένας έξυπνος ξάδερφος μου είχε αυτή την συνήθεια, ώσπου μια μέρα του έβαλε μαχαίρι ένας τύπος σε μια τελείως χωμένη περιοχή στο Ζάππειο, και δεν ξανατόλμησε να κάνει κάτι ανάλογο). Μην σου πω πως στα Γιάννενα και στα Τρίκαλα τα πράγματα είναι χειρότερα, δυο πόλεις με τους περισσότερους ναρκομανείς... Ο κόσμος της Αθήνας σου μιλά και σου φέρεται με ευγένεια. Στην επαρχία οι περισσότεροι δεν ξέρουν να μιλήσουν (μην ξεχνάς και την βαριά προφορά που έχουμε εμείς οι βόρειοι..) και σου φέρονται λίγο παράξενα. Άσε που προσπαθούν να σου πουλήσουν μαγκιά κάνοντας πράγματα μόνο και μόνο για να ζηλέψει ο κοντοχωριανός του (και ας μην έχουν λεφτά για να τα κάνουν όλα αυτά, αρκεί να ζηλέψει ο άλλος).
Finn Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Δημοσ. 26 Απριλίου 2007 Όσα κακά λέτε για την Αθήνα τα βρήκα στην Θεσσαλονίκη τους 6 μήνες της παραμονής μου. Δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά κάθε μεγάλη ελληνική πόλη.Δεν είναι ανθρώπινες πόλεις ρε γμτ.Ειδικά η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να είναι στολίδι για τα Βαλκάνια,ανταυτου όμως είναι χωματερή. Χίλιες φορές χωριό κι ας με ξέρουν.Προτιμώ μια κοινωνία που ξέρω τον καθένα παρά μια κοινωνία αγνώστων. Ήμουν την περασμένη βδομάδα στην Λιουμπλιάνα και στο Ζάγρεμπ.Ευρώπη και οι 2 οι πόλεις.Πρωτεύουσες κρατών και είναι υποδείγματα.Καθαρές,χωρίς κίνηση και καθαρή ατμόσφαιρα.
The_player Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Εχω να προσθεσω και εγω καποια πραγματα....Ζουσα 13 χρονια στην Αθηνα και εδω και 2,5 μηνες ειμαι στη Βεροια.Η Αθηνα ειναι μια χαρα πολη,με πολλες ευκαιριες για δουλεια,για διασκεδαση και ψυχαγωγια και για να παραμεινεια ανωνυμος μεταξυ ανωνυμων....Οσο μεγαλωνα ομως τοσο πιο πολυ με κουραζε...Γιατι οσο πλησιαζεις τα ....αντα... τοσο πιο πολυ αναζητας την ηρεμια, την ξεκουραση και την ποιοτητα ζωης... Μειον της Αθηνας.Η Κινηση.Το παρκιγκ.Τα καυσαερια.Η αποξενωση (Υπαρχουν φιλοι - κολλητοι που σκεφτεσαι να τους επισκεφτεις γιατι μενουν μακρια).Η Ακριβεια , ειδικα στα ακινητα , γιατι σε αλλα προιοντα ειναι πιο φτηνη απο την επαρχια.Οταν θα κανεις οικογενεια και θα εισαι στο κυνηγι...Να τα προλαβεις ολα.....και οι συνθηκες της Αθηνας δεν θα σε ευνοουν....Αυτα ειναι τα μειον της.......Για μενα η Αθηνα ειναι ευνοικη για τις ηλικιες απο 17 εως 35 ....μετα....Επαρχια...
gtsamour Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Υπομονή, σε καμια 10αρια χρόνια θα έχει μεγαλώσει το metro και πιστεύω θα είναι καλύτερα το πρόβλημα με την κίνηση. Εμένα αυτό είναι που με κουράζει στην Αθήνα, τίποτα άλλο.
21century Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 1ον "Χίλιες φορές να πεθάνω 10 χρόνια νωρίτερα απο το καυσαέριο στην αθήνα και να μην με ξέρει ο γείτονας, παρά αυτο το κουτσομπολιό και το ψου-ψου πίσω από την πλάτη σου στο χωριό..." Χμμ, αυτο δεν γινετια σε ολες τις πολεις φιλε μου και συμφωνω οτι στην επαρχια οι ανθρωποι ασχολονται με τους αλλους και δεν κοιτανε τα δικα τους καμωματα... 2ον 'Για μενα η Αθηνα ειναι ευνοικη για τις ηλικιες απο 17 εως 35' αλλη φραση φιλου που οντως κρυβει αληθεια, εχω μεγαλωσει σε Αθηνα και επαρχια αρα ζουσα απο κοντα τα υπερ και τα κατα. 3ον Εκτος απο Αθηνα τα πραγματα ειναι καλυτερα καπως στη Θεσσαλονικη, Πατρα αντε μεχρι εκει ως μεγαλουπολεις. Οποτε οι μικρες Αθηνες ειναι περιπου το ιδιο μοτιβο κοινωνικοτητας...
TonyMontana Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 εγώ γεννήθηκα αθήνα και στα 29 μου μάλλον με έχει κουράσει. δεν μπορώ να πω πως έχω βρεί υποκατάστατο γιατί μάλλον δεν υπάρχει.. η καλύτερη λύση είναι ένα εξοχικό 1-2 ώρες από αθήνα για απόδραση το ΣΚ. επίσης όσους ξέρω από επαρχία που ήρθαν για λίγες μέρες στην Αθήνα την βρίζουν (ή τουλάχιστον λένε οτι δεν τους άρεσε) και ΟΛΟΙ όσοι είναι από επαρχία (που γνωρίζω προσωπικά) και έχουν μείνει αθήνα 1-2 χρόνια και πάνω ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ με τίποτα.
antreaslam Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 την αθήνα την αγαπάω...Χωριό δεν έχω έτσι κ αλλιώς! άσε που εδώ γεννήθηκα κ μεγάλωσα,από εδω είναι όλες μου οι εικόνες! η αθήνα είναι ασχημη πολη. με πολλά ελαττώματα. με τρομερή κίνηση! με εξοντωτικούς ρυθμούς! αλλά... σου εξασφαλίζει ανωνυμία... όχι γιατί μειώνει το κουτσομπολιό,αυτο παντα θα υπάρχει και παντού! απλά γιατί δεν το μαθαίνεις ποτέ, οποτε δε σε ενδιαφέρει! έχει περισσότερες ευκαιρίες καριέρας. Περισσότερες ευκαιρίες διασκέδασης. Προσωπικά, έχει όλους τους φίλους κ γνωστούς μου. στο ισοζύγιο, βγάζω προσωπικά πάντα, ότι η αθήνα (ΓΙΑ μενα , το επαναλαμβάνω), αξίζει τον "κόπο" να μένω! δε μου αρέσει η επαρχία(εννοώντας τα χωριά κυρίως),αλλά και σε μικρότερη πόλη,θα δυσκολευόμουν να ζήσω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.