Προς το περιεχόμενο

Αθηνα

Stavros_Ribo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω προτιμω την επαρχια

Μπορεις να κανεις και φιλιες και εχεις ποιοτητα ζωης που δεν εχεις στην Αθηνα παιδια ή τρελαθουμε δεν ειναι πολη αυτη αλλα κολαστηριο

συγγνωμη για τους Αθηναιους αλλα και με Αθηναιους που εχω μιλήσει, ανετα θα παραταγανε την Αθηνα για την επαρχια (ειδικα σε παραλιακη περιοχη)

Είναι θέμα ποιότητας ζωής πάνω απ' όλα

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγω προτιμω την επαρχια

Μπορεις να κανεις και φιλιες και εχεις ποιοτητα ζωης που δεν εχεις στην Αθηνα παιδια ή τρελαθουμε δεν ειναι πολη αυτη αλλα κολαστηριο

συγγνωμη για τους Αθηναιους αλλα και με Αθηναιους που εχω μιλήσει, ανετα θα παραταγανε την Αθηνα για την επαρχια (ειδικα σε παραλιακη περιοχη)

Είναι θέμα ποιότητας ζωής πάνω απ' όλα

σορρυ δημήτρη, δεν κρίνω την άποψή σου ότι προτιμάς την επαρχία, ούτε κρίνω την άποψή σου ότι η αθήνα είναι κολαστήριο ! Αλλά επειδή πολλαπλασιάζεται το φαινόμενο κάποιων που "ειδωλοποιούν" την επαρχία,βρίζουν την αθήνα,και συνεχίζουν να μένουν σε αυτην,εεε, σόρρυ,αλλά είναι λίγο οφσάιντ!

να δεχθώ ότι το 30% των πολιτών της αθήνας θέλει να την κάνει? ΟΚ.

από αυτούς, το 40% δεν μπορεί να την κάνει,γιατί έχει υποχρεώσεις,δουλειές,παιδιά,σχολεία κλπ.

το υπολοιπο 60% όμως,που έχιε μονο μια δουλειά,ή σπουδάζει εδώ,μπορεί να την κάνει! αν μεταφράσουμε το % αυτό σε νούμερα, βγαίνει ότι περίπου 900.000 "αθηναίοι" θέλουν να την κάνουν,μπορούν να την κάνουν,αλλά δεν το κάνουν! τους έχεις ρωτήσει γιατί δε φεύγουν λοιπόν? ΟΛΟΙ έχουν δυσβασταχτες υποχρεώσεις ?

Δημοσ.

Σωστα , για να καλυτερευσει η ζωη στην αθηνα πρεπει να φυγουν μερικοι. Δεν γινεται η μιση ελλαδα να μενει στην αθηνα. Συμφωνω οτι αν φυγουν γυρω στα 1,500,000 κατοικοι η αθηνα θα ειναι φανταστική. Δεν χωρανε ολοι λογικο ειναι

Δημοσ.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά ταυτόχρονα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχω ζωντανά τα βιώματα του χωριού και τις επαρχιακής πόλης(Ρέθυμνο/Χανιά στην προκειμένη περίπτωση).

Κατ' εμέ το τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο είναι αποκλειστικά θέμα ιδιοσυγκρασίας. Κάποιος που θέλει πολλές εναλλακτικές στη διασκέδαση, που γουστάρει την ανωνυμία της μεγαλούπολης είναι λογικό να την προτιμά από μια επαρχιακή πόλη.

Από την άλλη μεριά όμως, βλέπω το σύντεκνό μου που μένει στο Ρέθυμνο, σε χωριό 10 λεπτά από την πόλη:

- Σε 10 λεπτα είναι στη δουλειά του

- Την ίδια ώρα μένει σε ΧΩΡΙΟ, χωρίς θόρυβο, καυσαέριο. Μπορεί το απόγευμα να πίνει το ρακάκι του με φίλους χωρίς να χρειαστεί να τους πάρει τηλέφωνο να κανονίζουν

- Τα παιδιά του δε στερούνται ΤΙΠΟΤΑ από πλευράς μόρφωσης, μπορούν να πηγαίνουν φροντιστήριο, να μάθουν γλώσσες, internet, κλπ

- Την ίδια ώρα όμως δε φοβάται να τα αφήνει μόνα τους, μπορούν να τρέχουν και να παίζουν όσο θέλουν.

Δυστυχώς έτσι όπως έχουν τα πράγματα λόγω δουλειάς είμαι "κλειδωμένος" στην Αθήνα. Αν όμως είχα μια ευκαιρία, έστω και με 20-25% λιγότερα χρήματα θα κατέβαινα στο Ρέθυμνο ή τα Χανιά χωρίς συζήτηση.

Το να κατεβαίνω για βόλτα και να με χαιρετάω άνθρωπο είναι κάτι που με ξενερώνει απίστευτα στην Αθήνα....

Δημοσ.

Βλέπω ότι πολλοί από εσάς κάνατε λόγο για το κουτσομπολιό των χωριών. Αλήθεια αυτό είναι ένα πρόβλημα αλλά το θεωρώ πιο ασήμαντο από τον αργό θάνατο των καυσαερίων.

Ναι αλλά όλοι αυτοί που παραπονιούνται δε φεύγουν, άρα;

Δεν θα φύγουν ποτέ αφού τους τραβάει η δουλειά και το χρήμα. Δεν έχουν κι άδικο όμως:neutral:

Τα παιδιά του δε στερούνται ΤΙΠΟΤΑ από πλευράς μόρφωσης, μπορούν να πηγαίνουν φροντιστήριο, να μάθουν γλώσσες, internet, κλπ

Πάντως εμείς γελάσαμε πολύ με αυτό. Βλέπαμε κάτι ιδιωτικά σχολεία που πήγαν στο αρχαιολογικό μουσείο και τα ήξεραν ΟΛΑ!!!! Τους ρώταγαν οι δασκάλες πράγματα και απαντούσαν άνετα. Τους είχαν όμως σαν στρατιωτάκια!!!!!!!!!! Ούτε γραμμές να χαλάσουν ούτε κουβέντα να ανταλλάξουν με το διπλανό τους!!!!!!!!! Αυτό ΔΕΝ συμβαίνει στην επαρχία και το θεωρώ καλήτερο. Το παιδί χρειάζεται κάποια ελευθερία ;-)

Stavros_Ribo, και εγώ από επαρχία είμαι, μένω λίγο πιο κάτω από εσένα (Τρίκαλα) και μένω Αθήνα από το 2001. Όταν πρωτοήρθα, έλεγα ακριβώς τα ίδια με εσένα,και είχα τις ίδιες φοβίες που ανέφερες και εσύ, επειδή είχα μάθει να ζω με την νοοτροπία της επαρχίας. Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, Αθήνα δεν είναι μόνο το Romeo, το mall κλπ . Είναι ενα μικρό ποσοστό στο τι υπάρχει στην Αθήνα. Έχει χίλια δυο πράγματα να δεις και να ανακαλύψεις, τα οποία μερικές φορές δεν τα ξέρουν ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι. Αν πχ δεν έχεις τι κάνεις, μπορείς άνετα να πας μια βόλτα σε κάποια γειτονία (κοντινή η μακρινή σου), και να ανακαλύψεις ότι θες. Στα Γιάννενα και στα Τρίκαλα αυτό είναι εντελώς απίθανο να γίνει, γιατί όλες οι γειτονίες να είναι 5-6 (υποθετικό νούμερο, είναι πιο πολλές..).

Η πολυκοσμία μπορεί να σου φαίνεται τρομακτική, αλλά σκέψου πως είσαι στην πρωτεύουσα. Θα ήταν ανησυχητικό αν περπατούσες στο Σύνταγμα και την Ομόνοια ( πρωί πάντα, ok? ) και δεν έβλεπες κόσμο. Σε αυτό να τονίσω επίσης, πως η εγκληματικότητα δεν είναι όπως την βλέπεις στην tv, γιατί εκεί τα χοντραίνουν μέχρι αηδίας. Υπάρχουν βέβαια οι προβληματικές περιοχές, αλλά δεν είναι όλες. Επίσης δεν πρόκειται ποτέ κανένας να σου κάνει κακό αν δεν τον προκαλέσεις εσύ ο ίδιος. Ότι ισχύει για τα Γιάννενα ισχύει και εδώ. Δηλαδή να μην κυκλοφορείς πολύ αργά το βράδυ σε περίεργες περιοχές (πχ Ομόνοια, κάποιες πλατείες στην Κυψέλη, στο Μενίδι κλπ), σε μέρη με λίγο η ανύπαρκτο φωτισμό (μόνο ένας έξυπνος ξάδερφος μου είχε αυτή την συνήθεια, ώσπου μια μέρα του έβαλε μαχαίρι ένας τύπος σε μια τελείως χωμένη περιοχή στο Ζάππειο, και δεν ξανατόλμησε να κάνει κάτι ανάλογο). Μην σου πω πως στα Γιάννενα και στα Τρίκαλα τα πράγματα είναι χειρότερα, δυο πόλεις με τους περισσότερους ναρκομανείς...

Ο κόσμος της Αθήνας σου μιλά και σου φέρεται με ευγένεια. Στην επαρχία οι περισσότεροι δεν ξέρουν να μιλήσουν (μην ξεχνάς και την βαριά προφορά που έχουμε εμείς οι βόρειοι..) και σου φέρονται λίγο παράξενα. Άσε που προσπαθούν να σου πουλήσουν μαγκιά κάνοντας πράγματα μόνο και μόνο για να ζηλέψει ο κοντοχωριανός του (και ας μην έχουν λεφτά για να τα κάνουν όλα αυτά, αρκεί να ζηλέψει ο άλλος).

Ειδικά αυτό το τελευταίο για τους Αθηναίους το παρατήρησα. Είναι πολύ ευγενικοί, και δεν ξέρω γιατί;;;;;;;;;; Πάντως τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα πρέπει να συμφωνήσεις ότι δεν μοιάζουν και τόσο με την Αθήνα όπως αναφέρεις. Γιατί στην Αθήνα οι ναρκομανείς δεν είναι περισσότεροι;

Δημοσ.
Πάντως εμείς γελάσαμε πολύ με αυτό. Βλέπαμε κάτι ιδιωτικά σχολεία που πήγαν στο αρχαιολογικό μουσείο και τα ήξεραν ΟΛΑ!!!! Τους ρώταγαν οι δασκάλες πράγματα και απαντούσαν άνετα. Τους είχαν όμως σαν στρατιωτάκια!!!!!!!!!! Ούτε γραμμές να χαλάσουν ούτε κουβέντα να ανταλλάξουν με το διπλανό τους!!!!!!!!! Αυτό ΔΕΝ συμβαίνει στην επαρχία και το θεωρώ καλήτερο. Το παιδί χρειάζεται κάποια ελευθερία ;-)

Σε προβλημάτισε όταν δεν έκαναν χαβαλέ και δε σε προβλημάτισε ότι ήξεραν τι βλέπουν;

Ειδικά αυτό το τελευταίο για τους Αθηναίους το παρατήρησα. Είναι πολύ ευγενικοί, και δεν ξέρω γιατί;;;;;;;;;; Πάντως τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα πρέπει να συμφωνήσεις ότι δεν μοιάζουν και τόσο με την Αθήνα όπως αναφέρεις. Γιατί στην Αθήνα οι ναρκομανείς δεν είναι περισσότεροι;

Και πάλι, σε προβλημάτισε ότι ήταν πιο ευγενικοί;

Δημοσ.
Βλέπω ότι πολλοί από εσάς κάνατε λόγο για το κουτσομπολιό των χωριών. Αλήθεια αυτό είναι ένα πρόβλημα αλλά το θεωρώ πιο ασήμαντο από τον αργό θάνατο των καυσαερίων.

σε πληροφορώ ότι η ατμόσφαιρα σε Πτολεμαίδα/Δράμα είναι πολύ πιο αποπνικτική από ότι στις καθαρές περιοχές της Αθήνας

Δημοσ.

Στην Αθήνα έχει καυσαέρια, στην επαρχία φυτοφάρμακα. Στην επαρχία κάνεις πιο φυσική ζωή, στην Αθήνα έχεις καλύτερες υπηρεσίες υγείας κτλ κτλ. Άκρη δε βγαίνει. Πάντως, Stavros_Ribo, προσπάθησε σε πρώτη ευκαιρία να πας και σε μια ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, να δεις και πώς είναι εκεί τα πράγματα. Οι "ευγενείς" της Αθήνας, για παράδειγμα, θα σου φανούν αγριάνθρωποι σε σχέση με τους ανθρώπους εκεί. Γενικότερα, το ζήτημα είναι να δεις, να μάθεις και μετά να βγάλεις συμπεράσματα. Ταξιδεύοντας μαθαίνεις, εκτός από τον κόσμο, κυρίως τον εαυτό σου.

Δημοσ.
Όσα κακά λέτε για την Αθήνα τα βρήκα στην Θεσσαλονίκη τους 6 μήνες της παραμονής μου.

Δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά κάθε μεγάλη ελληνική πόλη.Δεν είναι ανθρώπινες πόλεις ρε γμτ.Ειδικά η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να είναι στολίδι για τα Βαλκάνια,ανταυτου όμως είναι χωματερή.

Χίλιες φορές χωριό κι ας με ξέρουν.Προτιμώ μια κοινωνία που ξέρω τον καθένα παρά μια κοινωνία αγνώστων.

Ήμουν την περασμένη βδομάδα στην Λιουμπλιάνα και στο Ζάγρεμπ.Ευρώπη και οι 2 οι πόλεις.Πρωτεύουσες κρατών και είναι υποδείγματα.Καθαρές,χωρίς κίνηση και καθαρή ατμόσφαιρα.

Φυσικά αυτά τα πράγματα υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου στη Θεσσαλονίκη πηγαίνω πολύ συχνά λόγο συγγένειας. Τα ίδια πράγματα. Όποτε πηγαίνουμε βόλτα στην Θεσσαλονίκη την άλλη μέρα είμαι άρρωστος:)

Στην Αθήνα έχει καυσαέρια, στην επαρχία φυτοφάρμακα. Στην επαρχία κάνεις πιο φυσική ζωή, στην Αθήνα έχεις καλύτερες υπηρεσίες υγείας κτλ κτλ. Άκρη δε βγαίνει. Πάντως, Stavros_Ribo, προσπάθησε σε πρώτη ευκαιρία να πας και σε μια ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, να δεις και πώς είναι εκεί τα πράγματα. Οι "ευγενείς" της Αθήνας, για παράδειγμα, θα σου φανούν αγριάνθρωποι σε σχέση με τους ανθρώπους εκεί. Γενικότερα, το ζήτημα είναι να δεις, να μάθεις και μετά να βγάλεις συμπεράσματα. Ταξιδεύοντας μαθαίνεις, εκτός από τον κόσμο, κυρίως τον εαυτό σου.

Θέλω να πάω κάποτε στην Αγγλία αλλά δεν το βλέπω. Είμαι σχετικά μικρός ακόμα. Μπορεί αργότερα. Πάντως από αυτά που έχω ακούσει τα λόγια σου ισχύουν 100%

σε πληροφορώ ότι η ατμόσφαιρα σε Πτολεμαίδα/Δράμα είναι πολύ πιο αποπνικτική από ότι στις καθαρές περιοχές της Αθήνας

Λίγο δύσκολο να το πιστέψω αν και θα πρέπει να σας πω, πως ακούω κάθε μέρα για τη μόλυνση της Αθήνας και τα πολλά καυσαέρεια. Να σας πω την αλήθεια τις λίγες φορές που πήγα δεν είδα και κανένα νέφος καυσαερίων. Που είναι; Που βρίσκονται;:confused:

Δημοσ.

Για να δεις το καυσαέριο δεν πρέπει να είσαι μέσα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ένα από τα τριγύρω βουνά. Αυτή η αιωρούμενη κιτρινίλα δεν είναι βόας δεν είναι κροταλίας είναι το νέφος.

Πάντως εγώ που ζώ στην Αθήνα όλη μου τη ζωή (εξαιρούνται ταξίδια κτλ) και πιο συγκεκριμένα στο Χολαργό μπορώ να σου πω οτι κάθε φορά που κάνω μερικές μέρες να κατέβω στο κέντρο, όταν κατέβω το μύριζω (δλδ καταλαβαίνω τη διαφορά στην οσμή) το νέφος.

Δημοσ.

Λοιπον παιδια να σας πω και εγω την εμεπιρια μου.

Γεννηθηκα και μεγαλωσα στον Πειραια.Για επαγγελματικους κυριως λογους εφυγα και τωρα μενω μονιμα χανια.Ανεβοκατεβαινω ομως Πειραια 1 φορα το διμηνο οποτε δεν εχω χασει επαφη .

Το σημαντικοτερο που μου λειπει απο την Αθηνα και το λεκανοπεδιο εν γενει ειναι οι παρεες μου και τιποτα αλλο.ΚΑλο το Ρομεο κτλ που λετε αλλα ποσες φορες να πας-εμενα δεν ειναι και το στυλ μου.Για την κινηση κτλ δεν εχω να πω κατι την ξερετε.Οσο εμενα Πειραι ηθελα με το ρολοι 1 ωρα ακριβως να παω στη δουλεια μου και μια πισω.Τωρα θελω ακριβως 10 λεπτα.ΑΠο διασκεδαση νομιζω η Αθηνα ειναι καλυετρη το Χειμωνα(νοεμβριο-Μαρτιο) τον υπολοιπο χρονο δε το συζητω δεν αλλαζω Τα χανια με τιποτα.

Για την εγκληματικοτητα της Αθηνας ενταξει ας μην ειμαστε υπερβολικοι.Για μεγαλο χρονικο διαστημα περπαταγα λογω διασκεδασης βραδυ στην Αθηνα(Κολωνακι-παγκρατι) με τα ποδια 3 και 4 το βραδυ ουδεποτε μου ετυχε κατι(αν και δεν ξερω αν λεει κατι αυτο).Οσο για το κουτσομπολιο ενταξει αυτο γινεται αλλα οχι στις μεγαλες πολεις ρε παιδια για ονομα.Και στη γειτονια μου στον πειραια στην τελικη γνωριζομασταν και κουτσομπολευε ο ενας τον Αλλο.Το ιδιο που αναφερθηκε οτι δε γουσταρει ο αλλος να βγαινει εξω και να ξερει κοσμο.ΜΑ και τωρα που ανεβαινω πειραια οταν βγαινω σιγουρα θα δω γνωστους(αφου ειναι συγκεκριμενα τα μαγαζια)ακομη και αν παω κολονακι το χειμωνα σε συγκεκριμενα μπαρ βλεπω κατα περιοδους γνωστα ατομα.

Και επειδη εγω ζησει και λιγο ΠΑρισι και λονδινο η Αθηνα μπροστα τους ειναι χωριο με την ιδια λογικη.Συγκριση μπορει να κανει καποιος που εχει ζησει σε διαφορετικα μερη και εχει διαφορετικες προσλαμβανουσες παραστασεις.

Στην Αθηνα ειναι ωραια αν ζεις σε προαστειο και δουλευεις ομως εκει.Μου φαινεται οι καλυτεροι ειναι αυτοι που ζουν στην περιφερεια της Αθηνας(βαρναβα καλαμο Πορτο ραφτη κτλ) οι οποιοι ουσιαστικα γευονται και τα καλα της επαρχιας και τα καλα της Αθηνας.

Και κατι τελευταιο.Για να διασκεδασεις καλα στην Αθηνα χρειαζονται και πολλα χρηματα.Μην το ξεχναμε αυτο.Οποτε για οποιον δεν τα εχει καλυτερα περιφερεια(αλλο να μην διασκεδαζεις γιατι δε θες και αλλο γιατι δεν εχεις).

Αυτα !

Δημοσ.
Ο κόσμος της Αθήνας σου μιλά και σου φέρεται με ευγένεια.

Εκπλήσομαι! :mrgreen: :-D :mrgreen:

οκ, δεν εχω ζήσει στις πόλεις σας, αλλα για τον Αθηναίο, και γενικά τον Έλληνα, μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιους θετικούς χαρακτηρισμούς,

αλλα "ευγενής" και "πολιτισμένος", πολύ δύσκολα.

εκτός αν συγκρίνουμε με τους Νεάντερταλ :)

2 παραδείγματα:

1. σε ενα δρόμο του Παρισιού, πλησιάζω μια κυρία να τη ρωτήσω προς τα πού ειναι ενας δρόμος...

εγώ: "με συγχωρήτε (σταματάει), μήπως θα μπορούσατε... (διακρίνω μια έκπληξη στο βλέμμα, αλλα συνεχίζω), μου πείτε προς τα πού είναι, κλπ, κλπ, κλπ ?"

απάντηση: "bonjour!!" (παύση με νόημα, χαμόγελο, εγώ ψάχνω τρύπα..) .... και συνεχίζει εξηγώντας μου πώς θα πάω...

αργότερα μου εξήγησε μια φίλη, οτι δεν νοήται να αρχίσεις κουβέντα, χωρις να ξεκινήσεις απο το καλημέρα, και μάλλον θα πιστεψε οτι μόλις είχα έρθει απο τα βάθη της Ασίας... αλλα απο τα πολύυυυυ βαθιά.... :(

2. στις πολιτισμένες χώρες, σαν πεζός, οταν δείς διαγραμμίσεις στην άσφαλτο, για διάβαση πεζών,

μπορείς να κατέβεις απο το πεζοδρόμιο, χωρίς να κοιτάξεις δεξιά-αριστερά, να βάλεις στοίχημα χοντρά λεφτά οτι θα φτάσεις απέναντι σώος, και να το κερδίσεις!

ακόμα κι αν περπατάς σαν χελώνα, και στα τέσσερα :)

Στην Ελλάδα, μπορείς να κάνεις επίσης ολα αυτά, απλά δεν θα κερδίσεις το στοίχημα. δεν τα δέχονται αυτά, εδώ οι μπούκ. Να φτάσεις απέναντι: 500/1

Να σε στείλουν στο Δαφνί: απόδοση 1,000000001

Δημοσ.

Το ότι το πού είναι καλύτερα είναι θέμα γούστου και συνήθειας το δέχομαι. Προσωπικά είμαι της επαρχίας (αν και αυτή τη στιγμή μένω σε π΄όλη κατά πολύ μεγαλύτερη της Αθήνας). Αλλά το ότι οι Αθηναίοι είναι πιο ευγενικοί πρώτη φορά το ακούω. Χωρίς να το εννοώ ως επίθεση ή προσβολή ή τίποτα τέτοιο, η προσωπική μου εντύπωση όποτε πάω Αθήνα είναι μάλλον η αντίθετη. Συνήθως το αποδίδω απλώς στο στρες και στο απρόσωπο της μεγάλης πόλης. Απλώς μου έκανε εντύπωση που υπάρχουν επαρχιωτες που βρίσκουν τους Αθηναίους ευγενικούς- θα περίμενα το αντίθετο.

Και μία ιστορία, όχι για να αποδείξω τίποτα, αλλά για να γελάσουμε: ρωτάει ένας φίλος μου κάποιον στο δρόμο, κάπου στην Αθήνα: "συγγνώμη, μήπως μπορείτε να μου πείτε την ώρα;". Κι ο τύπος απαντάει "γιατί ρε φιλαράκι, μαζί το αγοράσαμε το ρολόι;" :confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...