DjChrisT Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Εχω να κανω μια ερωτηση.... Παραγγελνω για την γυναικα μου ρουχα απο την Victoria Secret μεσω μεσω του site της.... (Η Victoria Secret βρισκεται στις ΗΠΑ). Της εχω παραγγειλει παμπολλες φορες.... και ολα εχουν ερθει κανονικα, αλλες φορες με καποια courier και αλλες φορες με απλο ταχυδρομειο....και ποτε δεν χρειαστηκε να πληρωσουμε κατι παραπανω! Τα ποσα ηταν μεχρι περιπου 120?.... Πριν απο καμμια βδομαδα καναμε μια παραγγελια -σχετικα μαζικη και για μια φιλη της μαζι- ενα ποσο περιπου αν θυμαμαι καλα 180-190? (240$ περιπου).... Παιρνουν την γυναικα μου τηλεφωνο (την Πεμπτη που μας περασε) απο την UPS στο αεροδρομιο Αθηνας (εμεις ειμαστε Θεσσαλονικη) και της λενε οτι πρεπει να εκτελωνιστουν με 100? + 15? για την UPS και πρεπει να περασουμε εμεις απο εκει για να κανουμε/παρουμε ή να στειλουμε καποιον δικο μας.... Δοκιμαζω να τους τηλεφωνησω εγω, μιας και η γυναικα μου ειναι καπως αμιλητη σε αυτα τα θεματα, αλλα ακομα δεν μπορεσα να τους μιλησω..... Υπ'οψην οτι κανω παμπολλες αγορες απο το internet και η μοναδικη φορα που χρειαστηκε να πληρωσω για εκτελωνισμο ηταν ενα MP3 Player που πηρα απο Αμερικη....αλλα και εκει πληρωσα 35? μονο! Θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζει καποιος: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 - Εφοσον ειμαι ιδιωτης και δεν τα αγοραζω για εμπορικη χρηση πρεπει να πληρωσω εκτελωνισμο? 2 - Υπαρχει καποιο ποσο - οριο που δεν εκτελωνιζονται, και απο εκει και περα πληρωνεις καποιο ποσο? 3 - Ειναι λογικο για ρουχα αξιας 180? να πληρωσω 115? εξοδα εκτελωνισμου??? mad.gif 4 - Μπορω να αποφυγω καπως αυτα τα χρηματα ή να πληρωσω ενα μικροτερο μερος αυτων? ...γιατι ειναι υπερβολικο ποσο! 5 - Μπορω να τους πω να το στειλουν πισω, και μετα να κανονισω εγω με την V.S. για τα χρηματα μου? 6 - Υπαρχει καποιο τηλεφωνο των γραφειων αεροδρομιου Αθηνας που ειναι υπευθυνα για τους εκτελωνισμους? 7 - Υπαρχει καποιος καταλογος ειδων εκτελωνισμου? Ευχαριστω εκ' των προτερων!
georgeinvictus Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 file moy de mporw na se boh8hsw se ayta poy rwtas alla me endiaferei to 8ema soy kai nomizw oti einai aparadekto na ksanaplhrwseis alla tosa gia ektelwnismo efoson eisai idiwths...elpizw kapoios na einai gnwsths kai na se boh8hsei,8a rwthsw ki egw enan filo moy dikhgoro an kserei,elpizw na ksemplekseis
harrys23 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 @DjChrisT φιλαρακι μου καλο γιατι δεν πηγες μια βολτα στο cosmos να τα παρεις απο εκει τα victoria?? εχει καταστημα στον κατω οροφο κοντα στο συντριβάνι.
DjChrisT Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 @DjChrisT φιλαρακι μου καλο γιατι δεν πηγες μια βολτα στο cosmos να τα παρεις απο εκει τα victoria?? εχει καταστημα στον κατω οροφο κοντα στο συντριβάνι. Φιλτατε Harry.... Την αλλη φορα θα στειλω τη γυναικα μου εκει.....αλλα οταν οι τιμες ειναι - και φτασουν σε αυτες της V.S..... Γιατι ενα μπλουζακι "παιδικο" της δικιας μου κανει εδω 40-50? και απο το site εχει 15?..... Σκεφτεσαι την διαφορα στα 6-7 μπλουζακια....? Ακομα και να πληρωσω το "φαρμακειο" του εκτελωνισμου παλι κερδισμενος ειμαι....Αλλα ειναι κοροϊδια γ@μωτη μου!!! Αυτος φανταζομαι ειναι ενας βασικοτατος λογος για να ψωνιζουμε/ψωνισουμε Online....
Mad_man Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 1 - Εφοσον ειμαι ιδιωτης και δεν τα αγοραζω για εμπορικη χρηση πρεπει να πληρωσω εκτελωνισμο? 2 - Υπαρχει καποιο ποσο - οριο που δεν εκτελωνιζονται, και απο εκει και περα πληρωνεις καποιο ποσο? 3 - Ειναι λογικο για ρουχα αξιας 180? να πληρωσω 115? εξοδα εκτελωνισμου??? mad.gif 4 - Μπορω να αποφυγω καπως αυτα τα χρηματα ή να πληρωσω ενα μικροτερο μερος αυτων? ...γιατι ειναι υπερβολικο ποσο! 5 - Μπορω να τους πω να το στειλουν πισω, και μετα να κανονισω εγω με την V.S. για τα χρηματα μου? 6 - Υπαρχει καποιο τηλεφωνο των γραφειων αεροδρομιου Αθηνας που ειναι υπευθυνα για τους εκτελωνισμους? 7 - Υπαρχει καποιος καταλογος ειδων εκτελωνισμου? Ευχαριστω εκ' των προτερων! 1. nai 2. poly mikro poso 5-10E 3. nai , sthn ellada eisai 4. mono an egrafan mikrotero poso agoras h ta estelnan ws dwro 5. mallon oxi alla mila me v.s. prwta 6. pare thl sto el venizelos k zhta tous ektelwnismous 7. ola ta pragmata pernoun apo ektelwnismo oti einai na kaneis kanto grhgora giati ka8e mera poy perna 8a plhrwneis ena poso gia apo8hkh agorase V.S. apo xwres e.e. gia na mhn exeis ola ta parapanw
marios007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Αν πας ο ίδιος να τα εκτελωνείσεις θα πληρώσεις πολύ λιγότερα. Τα περισότερα έξοδα είναι της εταιρίας που θα αναλάβει τον εκτελωνισμό. Απο τα 115 που σου ζητάνε αμα πας ο ίδιος θα πληρώσεις τα 50 περίπου. Απλά θα χάσεις μια ημέρα για γραφειοκρατία!
harrys23 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Φιλτατε Harry....Την αλλη φορα θα στειλω τη γυναικα μου εκει.....αλλα οταν οι τιμες ειναι - και φτασουν σε αυτες της V.S..... Γιατι ενα μπλουζακι "παιδικο" της δικιας μου κανει εδω 40-50? και απο το site εχει 15?..... Σκεφτεσαι την διαφορα στα 6-7 μπλουζακια....? Αυτος φανταζομαι ειναι ενας βασικοτατος λογος για να ψωνιζουμε/ψωνισουμε Online.... εχεις δικιο για τις τιμες αλλα βλεπεις τι μπορει να παθεις. για δωσε αν εχεις κανενα λινκ για V.S
DjChrisT Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 1. nai2. poly mikro poso 5-10E 3. nai , sthn ellada eisai 4. mono an egrafan mikrotero poso agoras h ta estelnan ws dwro 5. mallon oxi alla mila me v.s. prwta 6. pare thl sto el venizelos k zhta tous ektelwnismous 7. ola ta pragmata pernoun apo ektelwnismo oti einai na kaneis kanto grhgora giati ka8e mera poy perna 8a plhrwneis ena poso gia apo8hkh agorase V.S. apo xwres e.e. gia na mhn exeis ola ta parapanw Τhanks MadMan για τις απαντησεις.... Απλα τα της V.S. στην Ευρωπη ειναι τα Venus Victoria και διαφερουν αρκετα απο τα αρχικα....και στις τιμες αλλα και στην ποιοτητα.... (εχω μαζεψει experience περι του θεματος....lol...) Αν πας ο ίδιος να τα εκτελωνείσεις θα πληρώσεις πολύ λιγότερα.Τα περισότερα έξοδα είναι της εταιρίας που θα αναλάβει τον εκτελωνισμό. Απο τα 115 που σου ζητάνε αμα πας ο ίδιος θα πληρώσεις τα 50 περίπου. Απλά θα χάσεις μια ημέρα για γραφειοκρατία! Eλα μου ντες που ειμαι Θεσσαλονικη.... Σε παρομοια παλια κατασταση....ειχε ερθει direct ταχυδρομος απο τα ΕΛΤΑ, χωρις να με ρωτησει ... και λεει +35? γαι εκτελωνισμο... Τωρα κολλησε στας Αθηνας.... Αϊ να δουμ'... εχεις δικιο για τις τιμες αλλα βλεπεις τι μπορει να παθεις.για δωσε αν εχεις κανενα λινκ για V.S http://www.victoriassecret.com/
telikiasmenos Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Eλα μου ντες που ειμαι Θεσσαλονικη.... Σε παρομοια παλια κατασταση....ειχε ερθει direct ταχυδρομος απο τα ΕΛΤΑ, χωρις να με ρωτησει ... και λεει +35? γαι εκτελωνισμο... ...κάτι μου λέει ότι ο ταχυδρόμος τσέπωσε 35? ;-)
DjChrisT Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 ...κάτι μου λέει ότι ο ταχυδρόμος τσέπωσε 35? ;-) ....Μπα...Ειχε και αποδειξη.... Αλλα....λες? Χμ....
HexStatic Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 Δημοσ. 7 Μαΐου 2007 kala VS ta spaei!!! kai den exei elada tipota. E apo oso kserw kanonika einai mexri 85 euro to poso ..meta prepei na ekteloniseis. Prosopika den exw parei tipota apla osa kserw ta kserw apo filo pou exei agorasei ti misi VS sti gomena tou.
georgep800 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Αν κάνω κάποια αγορά απο Αμερική και περάσει απο τελωνείο, αυτό θα είναι της Αθήνας ή εδώ στο Ηράκλειο; Είμαι απο Κρήτη...
giankyr Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Δημοσ. 8 Μαΐου 2007 Φίλε DjChrisT η λύση είναι μια στο στάδιο που βρίσκεται η παραγγελία σου, το είχα κάνει κι εγώ με μία κάρτα γραφικών που αγόρασα από USA και μου ζητούσαν ?145 κερατιάτικα ενώ είχα πληρώσει συνολικά ?105.. Λοιπόν, όταν τους βρεις (ή όταν σε βρουν αυτοί) θα τους πεις ότι θέλεις να επιστέψει το δέμα στον αποστολέα. Δεν έχουν δικαίωμα να σε χρεώσουν ούτε cent όταν το ζητάς αυτό! Παράλληλα θα μιλήσεις με την Victoria Secret και θα τους ενημερώσεις ότι στέλνεις πίσω το δέμα γιατί κόλλησε στο τελωνείο, οι περισσότεροι το κατανοούν. Θα τους ζητήσεις όταν τα παραλάβουν να σου τα ξαναστείλουν αναγράφοντας αξία κάτω από $45 στο δέμα ή να τα κάνουν 2-3 μικρότερα δέματα και πάντα χωρίς την απόδειξη εντός. Αν θέλουν να σου στείλουν την απόδειξη, να μην την βάλουν μέσα στο δέμα αλλά να τη στείλουν με ένα γράμμα ξεχωριστά. Φυσικά θα προσφερθείς να πληρώσεις εσύ τα επιπλέον έξοδα αποστολής για την ιστορία αυτή που με καμία παναγία δε θα είναι το νούμερο που σου ζητάει η UPS! Τώρα που το ξανασκέφτομαι υπάρχει κι άλλη λύση λιγότερο χρονοβόρα αλλά λογικά λίγο ακριβότερη από την από πάνω. Φυσικά αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό μπορείς να κάνεις το πρώτο σενάριο. Θα τους ζητήσεις να ξανακοιτάξουν τα έξοδα εκτελωνισμού γιατί υπολόγιζες να πληρώσεις πολύ λιγότερα. Την πρώτη πρώτη φορά που μου ήρθε τελωνειακό αγγούρι στην πόρτα τους ζήτησα να αναθεωρήσουν και από ?80 πλήρωσα μόνο ?35. Καλή τύχη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα