Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φίλες μου πήραν πέρυσι κάποια μαγιό από VS και σαφώς και κόλλησαν στο τελωνείο. Δεν δέχτηκαν την επιστροφή μιας και η απάντησή τους ήταν ότι στους όρους της συναλλαγής αναφέρεται ρητά το ότι πρέπει πρώτα να κοιτάξεις για δασμούς. Μακάρι στην περίπτωσή σου να ισχύει κάτι διαφορετικό.

Τι εννοείς με το παραπάνω(αυτό που έχω κάνει bold);

Δηλαδή εάν ο παραλήπτης δεν το παραλάβει ή δεν βρεθεί ή είναι λάθος τα στοιχεία τέλος πάντων, τότε το λογικό δεν είναι να επιστρέψει πίσω;

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλά στους όρους της συναλλαγής ανέφερε ότι υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν δασμοί. Στην επικοινωνία μετά με τη VS αυτό χρησιμοποίησαν σαν δικαιολογία για να μη δεχτούν την επιστροφή. Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε επαφή των αγοραστριών με την εταιρεία και όχι κάτι διαφορετικό. Αυτά τα λίγα, παραπάνω λεπτομέρειες δεν ξέρω να σου πω. Οι κοπέλες πάντως τα πλήρωσαν και τα πήραν, και καλά έκαναν ;-)

Συγκεκριμένα αυτό το κομμάτι:

Customs and Import Duties

Your order may be subject to VAT, import duties and/or taxes, which are levied once your package reaches your country.

Victoria's Secret ships your package DDU, "duties and taxes unpaid", and does not collect the VAT, duties and/or taxes and cannot predict what your particular charges may be. If you do incur these additional charges, they must be rendered in order for your package to clear customs.

For more information regarding your country's custom policies, please contact your local customs office.

αν και παρακάτω αναφέρει όρους επιστροφής προϊόντων. Ρίξε μια ματιά.

Δημοσ.

Οπότε ο φίλος μας θα πρέπει να επικοινωνήσει πρώτα μαζί τους και μετά να προβεί σε κάποια κίνηση για επιστροφή του δέματος από 'κει που 'ρθε..

Δημοσ.

Εμενα παντως η αδερφή μου που έχει παραγγείλει 2 φορές απο VS με αξία εμπορευμάτων γύρω στα 100$ , την μια δεν πέρασε τελωνείο και την άλλη της ζητάγανε την μαμά και τον μπαμπά τους (Ελληνικό δημόσιο rulez) και συνενοήθηκε να τα αποστείλουν πίσω....Τελικά να φέρνεις πράγματα απο Αμερική απο εταιρίες είναι σαν το lotto....Και αν σου κάτσει ? (Την ηπιες)

Δημοσ.
Αν βρεθει πουθενα αυτη η διαδικασια....ας ποσταριστει.... ;)

Θα 'ταν ενα καλο βοηθημα για ολους τους χρηστες (και για μενα...).

Έψαξα μέχρι αηδίας αλλά δεν το βρήκα γμτ.. Θα κοιτάξω μήπως ήταν από άλλο forum αν και δεν πιστεύω..

Δημοσ.

@ DjChrisT ρωτησα και εμαθα φιλε μου πανω απο τα 140 ευρω μου ειπαν υπαρχουν εξοδα εκτελωνισμου.και οτι καλυτερο να παίρνεις μικρές ποσότητες.

Δημοσ.
@ DjChrisT ρωτησα και εμαθα φιλε μου πανω απο τα 140 ευρω μου ειπαν υπαρχουν εξοδα εκτελωνισμου.και οτι καλυτερο να παίρνεις μικρές ποσότητες.

Ποια 140 Ε εδω εμένα κόλησε στο τελωνείο αποστολή αξίας $46!! Απο την εταιρία courrier μου είπανε οτι μέχρι αξίας 35Ε δεν περνάνε τελωνείο !!!!

Δημοσ.
Έψαξα μέχρι αηδίας αλλά δεν το βρήκα γμτ.. Θα κοιτάξω μήπως ήταν από άλλο forum αν και δεν πιστεύω..

Thanks man .... για τον κοπο σου.... :)

....

Ποια 140 Ε εδω εμένα κόλησε στο τελωνείο αποστολή αξίας $46!! Απο την εταιρία courrier μου είπανε οτι μέχρι αξίας 35Ε δεν περνάνε τελωνείο !!!!

Εχει δικιο ο nasmania... Και μενα στο τελωνειο που πηρα τηλ. μου ειπαν οτι απο τωρα (? αυτο δεν το καταλαβα - τι θα πει απο τωρα....) τα δεματα εκτος χωρων Ευρωπαϊκης Ενωσης που υπερβαινουν τα 35?...θα παιρνουν δασμους.....

Anyway, οπως και να 'χει το θεμα στειλαμε μια εξουσιοδοτηση σε μια φιλη στας Αθηνας, και θα δουμε/θα σας πω νεα μολις μαθω κι εγω....

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει πολλές φορές τις αγορές από Αμερική και να σου πω το συμπέρασμα μου από τις εμπειρίες μου μέχρι τώρα αλλά και από συζητήσεις με την UPS.

Θεωρητικά όλα τα προϊόντα από Αμερική εκτελωνίζονται ακόμη και για προσωπική χρήση.

Πολύ μεγάλο ρόλο τελικά αν θα πληρώσεις για εκτελωνισμό παίζουν τα εξής:

1)Αναγραφόμενη τιμή

2)Περιγραφή προϊόντος

3)Μέγεθος κουτιού αποστολής!

4)Τύχη!

Έχει αποδειχθεί οτι στο τελωνείο σταματάνε κυρίως προϊόντα με υψηλη τιμή (+150 ευρώ) με περιγραφή προϊόντος που προδιαθέτει υψηλή τιμή (π.χ δερμάτινη τσάντα), με μεγάλο όγκο συσκευασίας.

Βασικό ρόλο όμως (επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε) παίζει και η Θεά Τύχη!

Πολλές φορές προϊόντα που δεν πληρούν τα παραπάνω τελικά σταματάνε στο τελωνείο και σου έρχετε ο κούκος αηδόνι!

Δημοσ.

Τελικα η λυση ειναι να λες τους πωλητες σου, να σου στελνουν το προϊον με μεγιστη αναγραφομενη τιμη τα 35$ και να μην αναγραφετε τιποτα περι μαρκες προϊοντων αλλα κατι γενικο οπως accesories, tools, advertising gifts κτλ...

Αλλα ποτε το ποσο του προϊοντος να μην υπερβαινει τα 35$!

Ετσι εχω γλιτωσει πολλα καλουδια....

Το προβλημα βεβαια ειναι με τις εταιριες, που σου λενε οτι ειναι κατα των πολιτικων τους και οτι ειναι παρανομο να κανουν κατι τετοιο και μπουρδες μπλε.... (οπως π.χ. η Victoria Secret...το ThinkGeek κτλ...).

Και παντα καλο ειναι να πληρωνετε με Paypal γιατι σε μενα ετυχε περιπτωση να κολησει το δεμα στο τελωνειο, να ανοιξω υποθεση στο Paypal, και να την κερδισω! :) Κατι ειναι κι αυτο....

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

-Παιδια τελικα τι εγινε?

-Μπορουμε να φερουμε απο αυτο το καταστημα αντικειμενα χωρις να εκτελωνιστουν?

-Μπορουμε να τα βρουμε στην Θεσσαλονικη πουθενα?

Απο Europe μπορουμε να τα βρουμε?

Ευχαριστω πολυ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Που έχεις όμως περισσότερες πιθανότητες να πληρώσεις?

Αν το στείλεις Standard International λογικά πάει με κανονικό ταχυδρομείο. Με International Express θα πάει με κούριερ, οπότε εκεί λογικά δεν την γλυτώνεις. Σωστά?

Δημοσ.
Που έχεις όμως περισσότερες πιθανότητες να πληρώσεις?

Αν το στείλεις Standard International λογικά πάει με κανονικό ταχυδρομείο. Με International Express θα πάει με κούριερ, οπότε εκεί λογικά δεν την γλυτώνεις. Σωστά?

Αν μιλας για αποστολη απο Αμερικη, Standard International υπηρεσια δεν υπαρχει. Υπαρχουν οι First class mail international, Priority mail international, Priority mail flat rate box, Express mail international και Global express guaranteed. Οι 3 πρωτες ερχονται με κανονικο ταχυδρομειο και οι Εχpress με την υπηρεσια πορτα-πορτα των ΕΛΤΑ και οχι με καποια κουριερ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...