Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σε ολους.εχουμε οικογενειακα μια δικαστικη υποθεση για καποια χρηματα.Το δικαστηριο εγινε και ο δικηγορος (στον οποιο ειχε γινει πληρεξουσιο για να παρασταθει στη δικη απ'τη μητερα μου) δεν πηγε στο δικαστηριο!!!!σαν αποτελεσμα η αποφαση ηταν καταδικαστικη (λογω απουσιας του εναγοντα) και περιπου 7000 ευρω πηγαν χαμενα.επειδη ειναι θεμα καθαρα του δικηγορου (ο οποιος δεν παρευρεθει) τι νομικες και οχι μονο διαδικασιες μπορω να κινησω εναντιων του????

επισης μπορει να ξαναγινει δικη η κατι τετοιο???(τι μπορει να γινει γενικα...)

(η υποθεση δικαστηκε απ'το διοικητικο εφετειο Πατρας)

ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές το έχω ακούσει κ εγώ σα γεγονός να λείπουν δικηγόροι από δίκες που έχουν αναλάβει, εντελώς άθλιο γεγονός δεν το συζητώ αλλά ακόμα πιο άθλιο είναι οι δικηγόροι που περιμένουν σαν τα κοράκια στα δικαστήρια περιμένοντας τέτοια γεγονότα. Επειδή είχε τύχει να ήμουνα στην Ευελπίδων μπροστά στα μάτια μου είδα δικηγόρο εντελώς απαθής να λέει στον πελάτη του ''το ξέχασα δικαστήριο τα είπαμε αυτά''

Ας ελπίσουμε ο αγαπημένος μοδερειτορ να μη είναι τέτοιος :-)

Καλή επιτυχία σου εύχομαι...

• Super Moderators
Δημοσ.
καλημερα σε ολους.εχουμε οικογενειακα μια δικαστικη υποθεση για καποια χρηματα.Το δικαστηριο εγινε και ο δικηγορος (στον οποιο ειχε γινει πληρεξουσιο για να παρασταθει στη δικη απ'τη μητερα μου) δεν πηγε στο δικαστηριο!!!!σαν αποτελεσμα η αποφαση ηταν καταδικαστικη (λογω απουσιας του εναγοντα) και περιπου 7000 ευρω πηγαν χαμενα.επειδη ειναι θεμα καθαρα του δικηγορου (ο οποιος δεν παρευρεθει) τι νομικες και οχι μονο διαδικασιες μπορω να κινησω εναντιων του????

επισης μπορει να ξαναγινει δικη η κατι τετοιο???(τι μπορει να γινει γενικα...)

(η υποθεση δικαστηκε απ'το διοικητικο εφετειο Πατρας)

ευχαριστω πολυ

1. Κατ'αρχήν, τα Διοικητικά Δικαστήρια (απ' ότι ήξερα - δεν ασχολούμαι...) δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα αν είναι εκεί ο ενάγων/αιτών ή όχι. Είσαι σίγουρος ότι χάσατε το δικαστήριο γι'αυτό τον λόγο; :?

2. Όσον αφορά τον δικηγόρο, μπορείς να στραφείς εναντίον του για αποζημίωση μόνο εάν αποδείξεις ότι δεν έκανε τη δουλειά του από δόλο ή βαρειά αμέλεια (το αντίστοιχο legal malpractice στο αγγλοσαξωνικό σύστημα, αν δεν κάνω λάθος, αρκείται σε απλή αμέλεια).

Ο νόμος λέει ότι, για αγωγή κακοδικίας (άρθρο 73 του ΕισΝΚΠολΔ), πρέπει να ενεργήσεις εντός 6 μηνών από τότε που έλαβες γνώση της ζημίας που υπέστεις.

3. Ποινικό αδίκημα (απιστία δικηγόρου) είναι μόνο εάν αποδείξεις εκ προθέσεως ενέργεια του δικηγόρου - πράγμα αρκετά δύσκολο.

4. Μπορείς να του κάνεις αναφορά και στον δικηγορικό σύλλογο αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Κόρακος κοράκου... ;)

Γενικά σε συμβουλεύω να... απευθυνθείς σε δικηγόρο. :)

Δημοσ.
1. Κατ'αρχήν, τα Διοικητικά Δικαστήρια (απ' ότι ήξερα - δεν ασχολούμαι...) δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα αν είναι εκεί ο ενάγων/αιτών ή όχι. Είσαι σίγουρος ότι χάσατε το δικαστήριο γι'αυτό τον λόγο; :?

Αυτό νομίζω κι εγώ, (αλλά περίμενα να απαντήσει πρώτα ο παρεδώσε ως πιο έμπειρος :) ) και θα σε ρωτούσα ακριβώς το ίδιο, αν είσαι βέβαιος ότι χάσατε γι'αυτό το λόγο.

Δημοσ.

3. Ποινικό αδίκημα (απιστία δικηγόρου) είναι μόνο εάν αποδείξεις εκ προθέσεως ενέργεια του δικηγόρου - πράγμα αρκετά δύσκολο.

4. Μπορείς να του κάνεις αναφορά και στον δικηγορικό σύλλογο αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Κόρακος κοράκου... ;)

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανένα...

Πολύ σάπιο συνάφι βρε αδερφέ:cry:

Δημοσ.

Έλα ρε συ Freakster, αν το quote που έκανα από τα λεγόμενα του paredwse δεν έχει μέσα λίγη σαπίλα τότε τι έχει; Φαύλος κύκλος ένα πράμα.

cool.

Δημοσ.
cool.

Εννοειται cool. Και βεβαια υπαρχει σαπιλα, αλλα ακουω συνεχεια, "ο ταξιτζης μου εφαγε τα ρεστα=σαπιλα οι ταξιτζηδες, ο περιπτερας δε μου χαλασε το εικοσαρι=σαπιλα οι περιπτεραδες, ο ταδε γιατρος μου πηρε φακελακι=σαπιλα οι γιατροι."

Ας κανουμε καποιες διακρισεις να μη καιγονται και τα χλωρα με τα ξερα.

Παντα φιλικα :)

Τεσπα, ας μη βγουμε οφτοπικ αλλο, πολλα λεφτα ρε συ poscaman, κανε κατι. Οτι μπορεις!

• Super Moderators
Δημοσ.
Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανένα...

Πολύ σάπιο συνάφι βρε αδερφέ:cry:

Εμένα τουλάχιστον δεν με προσβάλλεις. :)

Κοίτα, από τη μία έχεις δίκιο. Ήμουν σε δεκάδες δίκες όπου ήταν κατηγορούμενοι γιατροί και πολιτικοί μηχανικοί και οι υποτιθέμενοι μάρτυρες κατηγορίας έβγαζαν πάντα... λάδι τους κατηγορούμενους.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει με όλες τις συντεχνίες: αλληλοπροστατεύονται. Γιατί αν αύριο έρθει ο Χ κατηγορούμενος και καταθέσω εγώ, ο συνάδελφός του, εναντίον του, την επόμενη φορά που μπορεί να κάνω εγώ μια βλακεία, θα πέσουν όλοι να με φάνε.

Οπότε (κακώς για τους λοιπούς) επικρατεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης.

Απ' την άλλη, σκέψου πόσο εύκολο είναι να κατηγορείς έναν επαγγελματία επειδή η δική σου υπόθεση δεν πήγε καλά και πόσο δύσκολο να παραδεχτείς ότι ενδεχομένως φέρεις κι εσύ μέρος της ευθύνης.

• Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσεις τον δικηγόρο ότι έχασε την υπόθεση - αντί να ρίξεις το φταίξιμο σε εσένα που υπέγραψες το τάδε χαρτί χωρίς να το δεις, που εμπιστεύτηκες τον τάδε επιτήδειο, που ήθελες να "κόψεις δρόμο" μέσα από την γραφειοκρατία με μια τόση δα παρανομιούλα .
  • Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσεις τον γιατρό για την επιδείνωση της υγείας σου - αντί να σκεφτείς ότι δεν έκανες τα προγραμματισμένα σου τσεκάπ γιατί βαριόσουν, καπνίζεις σαν φουγάρο, σαβουριάζεις ό,τι βρεις μπροστά σου.
  • Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσεις τον μηχανικό σου, όταν έχεις φάει μερικά τετραγωνικά από 'δω και μερικά από 'κει για να βγει κι εκείνη η ρημάδα η πισίνα ή για να βάλεις και τα τρία αμάξια στο γκαράζ.

Οπότε ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. :)

• Like 1
Δημοσ.

Σαφώς και έχετε δίκιο. Είναι δικό μου το φταίξιμο που παρεξηγήθηκα. Η αιτία ήταν η απελπιστική κυκλική πορεία/ο σκύλος κυνηγάει την ουρά του, που περιγράφτηκε λίγο πιο πάνω :)

ΥΓ. με τον όρο σκύλος δεν εννοώ κάτι για κάποιον :roll:

Αλήθεια δεν γνωρίζω γιατί σε προσφωνούν έτσι που και που:mrgreen:

Δημοσ.

αντιγραφω την αποφαση:

.

......................Επειδη ,το δικογραφο της κρινομενης εφεσεως υπογραφεται μονο απ'το δικηγορο ΤΑΔΕ ως πληρεξουσιο της εκκαλουσας.ομως κατα την επ'ακροατηριου σθζητηση της υποθεσεως -κατα την οποια δεν απαιτητο νεα κλητευση της εκκαλουσας κατ'αρθρο 135 παρ 4 του Κ.Διοικ.Δικ διοτι,η εν λογω συζητηση οριστηκε,κατοπιν αναβολης της κατα τη δικασιμο της 9.6.2006 κατα την οποια οπως προκυπτει απο το οικειο πρακτικο αυτη ειχε νομιμως κλητευθει και παρασταθει,δια του εμφανιζομενου ιδιου ως ανω δικηγορου,φερομενου ως πληρεξουσιου-εκαλλουσα δεν παρασταθηκε με πληρεξουσιο δικηγορο ουτε εμφανιστηκε η ιδια για να δηλωσει οτι εγκρινει την ασκηση του ενδικου μεσου,ενω εξ αλλου,δεν προσκομισθηκε μεχρι τη συζητηση συμβολαιογραφικη πραξη η ιδιωτικο εγγραφο περι παροχης πληρεξουσιοτητας στον υπογραφοντα το δικογραφο δικηγορο.συνεπως συμφωνα με τις διαταξεις του κωδικα διοικητικης δικονομιας που παρατεθηκαν πρεπει η κρινομενη εφεση να απορριφθει ως απαραδεκτη ενω εξ αλλου πρεπει να διαταχθει η καταπτωση του καταβληθεντος εκ μερους της εκκαλουσας παραβολου υπερ του ελληνικου δημοσιου,

διαταυτα

απορριπτει την εφεση

Δημοσ.

Που να δεις τι όργια γίνονται, όταν τα διεκδικούμενα χρήματα είναι πολλά :(

Δικηγόρο σου θα επιλέγεις πάντοτε φίλο & έμπιστο -για να μην μπορούν να τον "προσεγγισουν"....

Ετούτο βέβαια δεν σου εγγυάται, ότι δεν "προσεγγίζονται" οι δικαστές μας... :evil:

• Super Moderators
Δημοσ.
αντιγραφω την αποφαση:

<snip>

Έτσι όπως διαβάζω το απόσπασμα που παραθέτεις, όντως, πρόκειται περί πλημμέλειας που οφείλεται στον δικηγόρο. Χάσατε τη δίκη γιατί ο δικηγόρος σας δεν πήγε στο δικαστήριο και δεν νομιμοποιήσατε την παράστασή του (γι'αυτό φυσικά δεν φταίτε εσείς, έπρεπε ο δικηγόρος σας να σας ειδοποιήσει).

[...]

Δικηγόρο σου θα επιλέγεις πάντοτε φίλο & έμπιστο -για να μην μπορούν να τον "προσεγγισουν"....

[...]

Εδώ μιλάμε για το Δημόσιο, ποιόν να προσεγγίσουν;

Είπαμε, καλύτερα να μην γενικεύουμε. :-|

Επιπλέον, έχω μία αρχή την οποία εφαρμόζω λόγω πικρής (μέχρι τώρα) εμπειρίας: ποτέ δεν επιλέγω φίλο για δουλειά. Άλλο ο φίλος, άλλο ο επαγγελματίας! Έτσι, αν κάτι πάει στραβά δεν θα χαλάσω τη φιλία μου αλλά θα μπορώ και να βρίσω. Όπου πληρώνεις έχεις απαιτήσεις. Όταν στηρίζεσαι στο "φιλικό", δεν βλέπεις προκοπή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...