Ventrix Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δεν διαφωνώ οτι η C και η assembly είναι επικές γλώσσες. ΑΛΛΑ: την τάση παρατηρήστε κύριοι, την τάση. Και η τάση είναι φτιάχνω κάτι εύκολα και γρήγορα (ευκολότερα και γρηγορότερα για να είμαι ακριβής) αφήνοντας πίσω σπατάλη σε πράγματα που ήδη υπάρχουν και μπορώ να χρησιμοποιήσω έτοιμα, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο σε άλλα λειτουργικότερα θέματα. (Γιατί να επαναφεύρουμε τον τροχό; ) Θέλετε παράδειγμα; Παίξτε με strings σε C και C# ή java και θα με "νιώσετε". [Για assembly ούτε λόγος να γίνεται ] Η τάση επίσης είναι, προγραμματίζω μια φορά, τρέχω παντού. Ιδιαίτερα δε με την ανάπτυξη και εξέλιξη του linux αυτό για την ανάπτυξη εργαλείων είναι ιδιαίτερα σωτήριο. (Παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών θα βρείτε άπειρα στο sourceforge.) Δεν ονόμασα εγώ ούτε ονομάστηκε τυχαία η java γλώσσα του μέλλοντος. Ο OOP είναι η τεχνική που ΚΥΡΙΑΡΧΙΣΕ και ήρθε για να καλύψει την εμφανέστατη αδυναμία του προγραμματισμού μέχρι τότε. Όποιος έγραψε αντικειμενοστραφή κώδικα, δεν γύρισε πίσω. Συμφωνώ όμως με τον parsifal στο οτι "όλα έχουν τη χρησιμότητά τους", έρχομαι να προσθέσω όμως: παν μέτρον άριστον. Για να καταλήξω: Η assembly δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Επιβάλλεται, ίσως, σε ένα κομμάτι της πληροφορικής. Θα είσαι ηλίθιος να γράψεις πρόγραμμα στις μέρες μας με assembly (ακόμα και σε C τολμώ να πώ) αν δεν έχεις πράγματι ανάγκη τα ελάχιστα (παρόλα αυτά ισχυρά) πλεονεκτήματα που προσφέρουν. Το ότι η c πεθαίνει ήταν μεταφορικό... Τέλος: το ότι ο poscaman είναι στο ceid δεν μου λέει πραγματικά τίποτα. Κατα την γνώμη μου λιώνει άσκοπα στο insomnia απαντώντας ότι βρεθεί μπροστά του. Α και κάτι ακόμα, το linux είναι γραμμένο κατα 30% σε assembly και 70% σε C. Το 30% που είναι γραμμένο σε assembly αλλάζει φυσικά σε κάθε επεξεργαστή και χρησιμοποιήθηκε για να "προγραμματίσει" τα κομμάτια του πυρήνα που χρειαζόταν απόλυτη ταχύτητα.
poscaman Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Τέλος: το ότι ο poscaman είναι στο ceid δεν μου λέει πραγματικά τίποτα. Κατα την γνώμη μου λιώνει άσκοπα στο insomnia απαντώντας ότι βρεθεί μπροστά του. μου κανεις δυο προσωπικες επιθεσεις σε 2 μερες χωρις να σε εχω ενοχλησει σε τιποτα.δεν εισαι ο μονος ο οποιος ζηταει να μετρησουμε ποιος το εχει μακρυτερο.αυτη τη φορα το μονο που θα κανω ειναι να αναφερω το μηνυμα σου,δεν θα απαντησω. (οσο για το ποιος το εχει μακρυτερο: [email protected] [email protected] [email protected] ΡΜ στο Ινσομνια) ^4 τροποι για να κονταροχτυπηθουμε...
Ventrix Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δεν σου επιτίθεμαι. Λέω πολιτισμένα την γνώμη μου στο σχόλιο που έκανε ο parsifal και στο θέμα μας. Θα περιμένω απάντηση σε αυτά που έγραψα, θα έχει προφανώς περισσότερο ενδιαφέρον. Είμαι σίγουρος οτι το έχεις μεγαλύτερο [παρακαλώ τους mods να τα σβήσουν σαν εντελώς οφ τοπικ]
parsifal Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Λέω να ζητήσουμε να γίνει split σε νέο topic, για να τις μετρήσουμε ontopic (τις γλώσσες! :-p) με την ησυχία μας...
gtroza Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 mexri na tis metrhsete nomizo axizei na to deite http://www.muppetlabs.com/~breadbox/software/tiny/teensy.html
alkisg Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 mexri na tis metrhsetenomizo axizei na to deite http://www.muppetlabs.com/~breadbox/software/tiny/teensy.html Πωπω πολύ φασαρία για 45 byte! Ας κάνουμε κι εμείς μια δοκιμή: > C:\>debug -a 13E7:0100 MOV AX,4C2A ;exit with return code 42 13E7:0103 INT 21 ;dos exit interrupt 13E7:0105 -ntest.com ;name it test.com -rcx ;set its size CX 0000 :5 -w ;write it to disk Εγγραφή 00005 byte -q Έτοιμο το minimal αρχείο μας: > C:\>dir test.com Ο τόμος στη μονάδα δίσκου C είναι WINXP Ο αριθμός σειράς του τόμου είναι ECEF-1EBD Κατάλογος του C:\ 13/05/2007 09:00 πμ 5 TEST.COM 1 Αρχεία 5 byte Ας φτιάξουμε και ένα αρχείο να το τεστάρουμε: > C:\>type test.bat @echo off test.com if errorlevel=42 echo it returned 42 ...και ας το εκτελέσουμε: > C:\>test.bat it returned 42 Συμπέρασμα: long live MS-DOS και assembly! Οκ, ontopic: η assembly δεν θα πεθάνει ποτέ, γιατί σε κάθε σύστημα πρέπει να φτιαχτεί μια βάση πριν χτιστεί το πρώτο OS ή κάποιος compiler. Οι C# και η Java είναι μια χαρά γλώσσες, αλλά το runtime environment εκτός του ότι δεν είναι διαθέσιμο παντού, επιβαρύνει δραματικά τις επιδόσεις. Υπάρχουν ένα σωρό κατηγορίες λογισμικού (OSes, office suites, hardware related [π.χ. cd burning], codecs [π.χ. mp3 players], βιβλιοθήκες [directx, opengl, ...], widgets [Qt, wxWidgets, AWT] κτλ κτλ) που όπως και να το κάνουμε δεν γίνονται ούτε με C# ούτε με Java. Γίνονται με C/C++. Καλά και τα frameworks, αλλά όχι για όλες τις εφαρμογές... Άμα είναι να χρειαστώ 100Mb framework και 100Mb RAM για να τρέξω ένα κομπιουτεράκι ή έναν text editor, καληνύχτα...
poscaman Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 (αν και με εχουν καλυψει απολυτα οι προλαλησαντες) δεν θα αναφερθω στην διαμαχη μεταξυ ΟΟΡ και C,assembly,δεν με ενδιαφερει.θα αναφερθω μονο στην ατακα η assembly πεθανε κλπ κλπ. μπορει προσωπικα εσενα να μην σε ενδιαφερει η assembly και λογικο μου φαινεται (βαση αυτου που σπουδαζεις-τελειωσες).μπορει να εισαι ο θεος ο ιδιος την java,αλλα παντα αυτο το οποιο εσυ θα υλοποιεις σε java θα μεταφραζεται σε assembly.οκ,επιλεγεις να "μιλησεις" με το μηχανημα ενα επιπεδο παραπανω (πιο κοντα στον ανθρωπο).Παντα μα παντα ομως το ενα επιπεδο παρακατω (assembly) θα εχει το πανω χερι,το οποιο θελει απλη τετραγωνη λογικη.για να στησεις εσυ τη virtual machine σου και να μιλησεις σε αυτη με java πρεπει η assembly και η C να σου εχουν φτιαξει ενα ωραιοτατο λειτουργικο.κατι το οποιο δε γινεται με java για την C δεν ξερω,μπορει αυριο το πρωι να βρεθει μια καινουρια γλωσσα και να την στειλει στο πυρ το εξωτερο,προς το παρων ειναι στρογγυλοκαθισμενη ως νουμερο ενα σε αναπτυξη λειτουργικων (και οχι μονο) η assembly παλι,δεν προκειτε ποτε να πεθανει.τουλαχιστον μεχρι την εποχη που οι υπολογιστες θα αυτοπρογραμματιζονται..... ok,μπορει εσενα να μην σου χρειαστει ποτε,μα ποτε,δεν σημαινει ομως οτι σε αλλους κλαδους των υπολογιστων δεν ειναι νουμερο ενα σε χρησιμοτητα.καλως η κακως οι υπολογιστες καταλαβαινουν 0 &1.ανθρωπινως αδυνατο να επικοινωνησεις ετσι μαζι τους.ο πιο απλος τροπος ειναι η assembly.μετα,ακολουθουν οι υπολοιποι
Ventrix Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 συμφωνώ με τα περισσότερα απο αυτά που έγραψες. Έχω ασχοληθεί με assembly και μάλιστα για προγραμματισμό embeded (αναγκαστικά λόγω μαθήματος της σχολής). Η διάσταση που πάτησα όμως και έδωσα βάση είναι οτι η πλειοψηφία των εφαρμογών, προγραμμάτων και γενικότερα σε ότι "προγραμματίζεται" τελευταία δεν χρειάζεται assembly. Όλες οι χρήσεις της αποτελούν ένα πολύ συγκεκριμένο εξειδικευμένο ποσοστό και όχι την πλειοψηφία. Σε εφαρμογές που με ενδιαφέρει τόσο η ταχύτητα και η κατανάλωση μνήμης, σε εφαρμογές που δεν παίζω με κάτι αρκετά πολύπλοκο χρησιμοποιώ C, όχι όμως assembly. Γενικά(!) οι γενικεύσεις δεν κάνουν καλό και την πάτησα ΚΑΙ εγώ σε αυτό το θέμα. Και για να κλείσω χιουμοριστικά: "Real men, do it in assembly" :-p
parsifal Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Νομίζω πως έγινε ξεκάθαρο και από τα δικά μου και από τα υπόλοιπα posts που υπερασπίστηκαν τις γλώσσες χαμηλοτέρου επιπέδου, ότι δεν αναφερόμασταν σε ανάπτυξη λογισμικού εφαρμογών. Οπότε η όλη «κόντρα» ήταν εκ του μη όντος, imho...
dark_banishing Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Κάθε γλώσσα δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ανάγκες, για αυτό δεν υπάρχει καλύτερη γλώσσα, αλλά πιο κατάλληλη ανάλογα με τον τομέα. Επίσης το να ξέρεις c ή assembly ή κάποια άλλη, όταν αυτή πεθάνει δεν σημαίνει ότι οι γνώσεις σου πήγαν χαμένες. Προφανή πράγματα είναι αυτά.
Ventrix Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2007 όπως είπε και ένας φίλος μου που σχολίασε το θέμα: έλα τώρα γλώσσες προγραμματισμού, όλες ενα if then else είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.