Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Εγώ αυτό που κρατάω από αυτή τη συζήτηση είναι πως όταν ξεκινάμε κουβέντα χωρίς να έχουμε ψάξει και την άλλη όψη της υπόθεσης που καταγγέλουμε, καταλήγουμε με μαθηματική ακρίβεια στους...Εβραίους, τις ντομάτες και το "ξέρω", "μου είπαν", "εδώ παραδίπλα" κτλ. Τελικά, ισχύει καν ο τίτλος του thread; Ξέρει κάποιος; Μας ενδιαφέρει;
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Εγώ αυτό που κρατάω από αυτή τη συζήτηση είναι πως όταν ξεκινάμε κουβέντα χωρίς να έχουμε ψάξει και την άλλη όψη της υπόθεσης που καταγγέλουμε, καταλήγουμε με μαθηματική ακρίβεια στους...Εβραίους, τις ντομάτες και το "ξέρω", "μου είπαν", "εδώ παραδίπλα" κτλ. Τελικά, ισχύει καν ο τίτλος του thread; Ξέρει κάποιος; Μας ενδιαφέρει; Η υπόθεση είναι περίπλοκα απλή: το 1916 κάποιος με μία διαθήκη έγραψε στην εκκλησία 7.500 στρέμματα. Επάνω εκεί οικοδομήθηκε ολόκληρο το Περιστέρι, η Πετρούπολη και το Ίλιον. Είναι απολύτως λογικό όταν αυτοί που δεν είπαν ούτε "ευχαριστώ" αλλά μάλλον κινούνται εντελώς εχθρικά προς τους νόμιμους κατόχους, να δέχονται και τις ανάλογες αντιδράσεις της εκκλησίας, που δεν βλέπω ούτε και είδα να έχει την πρόθεση να ξεσπιτώσει κανέναν. Η πολιτεία και οι διάφοροι πρόεδροι (της κλωτσιάς) κινούνται εχθρικά, και η εκκλησία ανταποδίδει με το ίδιο νόμισμα: τα δικαστήρια. Αλλά θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε τι θα γίνει στην περίπτωση που ακυρωθεί η διαθήκη, και η τεράστια αυτή έκταση πάει στους αμέσως επόμενους δικαιούχους: τους απόγονους αυτού του ανθρώπου που έγραψε την διαθήκη. Θα έβγαζε γέλιο η υπόθεση. Υ.Γ Το 2004 το δημόσιο παραιτήθηκε από την διεκδίκηση της εκτάσεως. Έτσι απέμειναν 2 πλευρές να αντιμάχονται.
k_antoni Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 το 1916 κάποιος με μία διαθήκη έγραψε στην εκκλησία 7.500 στρέμματα. όπως γίνεται πάντα τότε ο Γ' πρόεδρος ΕΛΜΕ θέλει κρέμασμα μετά τον βασανισμό. εγώ λέω να κάψουμε κ μερικές μάγισσες, έτσι για να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές τότε που κυβερνούσαν τον κόσμο οι φωτισμένοι
Lucifer Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Το θέμα Αιγέα είναι με ποιά αρμοδιότητα ο κλήρος πήρε στην κατοχή του τις όποιες περιοχές. Γτ η φάση μετά την επανάσταση "α, η πεντέλη δική μου" ακούγεται πολύ τσιφλικάτο για μη-κρατικό όργανο.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Τι να κάνεις ρε φίλε, γι' αυτό είναι οι διαθήκες. Μπορεί να μου τη βιδώσει και να αφήσω την περιουσία μου στο γάτο μου, από εκεί και πέρα δεν πέφτει σε κανέναν λόγος. Από το 1929 η εκκλησία προσπαθεί να κατοχυρώσει την -νομιμότατη- αυτή έκταση η οποία όμως χαρακτηρίζεται ως δημόσια. Το 2004 το δημόσιο παραιτείται της διεκδίκησης (μάλλον θα "μύριζε" ευρωπαικό δικαστήριο η υπόθεση, χαμένη από χέρι) Μετά μοιραία το μπαλάκι πήγε στους δημάρχους, οι οποίοι μάλλον από το δημόσιο θα έπρεπε να ζητάνε τα ρέστα και όχι από τους παπάδες. Και επιπλέον όλοι αυτοί και όλα αυτά τα χρόνια, έχουν δώσει λόγους στην εκκλησία να συμπεριφέρεται "εχθρικά". Εγώ το βρίσκω απολύτως λογικό. Υ.Γ Τώρα έχει το πάνω χέρι η εκκλησία και άρχισαν τα "θέατρα" με τις απεργίες πείνας. Κάτι σαν τον Κούγια που είχε πέσει κάτω ξερός.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ: Να βγούνε δημόσια αυτοί οι καραγκιόζηδες οι δήμαρχοι, μαζί με τους άλλους καραγκιόζηδες προέδρους κάθε είδους, και να ευχαριστήσουν την εκκλησία που καταπατήσανε τα κτήματά της, εκ μέρους των δημοτών τους. Να αναγνωρίσουνε την προσφορά της και να αφήσουνε τα δικαστήρια κατά μέρος και να αποδεχθούνε το κοινό δίκαιο. Όταν γίνει αυτό, δηλαδή με ένα τρόπο διαλαλήσουν την αλήθεια, δεν νομίζω καμία εκκλησία να τους δημιουργήσει πρόβλημα, τουλάχιστον στις ήδη χτισμένες εκτάσεις. Και αυτό δεν θα αλλάξει πως είναι νόμιμη περιουσία της, όπως άλλωστε και το υπόλοιπο 1/3 της συνολικής περιουσίας που έχει καταπατηθεί, αλλά η ίδια δεν κινείται δικαστικώς. Σε αντίθετη περίπτωση: Αφού συνεχίσουν στο ίδιο βιολί, η εκκλησία αντί να κάνει καραγκιοζιλίκια με τα σχολεία και τα παιδάκια, να πάρει τις μπουλντόζες και να γκρεμίσει και τα 3 δημαρχεία σε μια συμβολική κίνηση. Δικά της είναι κι αυτά. Τουλάχιστον θα έχει πάρει το αίμα της πίσω.
k_antoni Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Και επιπλέον όλοι αυτοί και όλα αυτά τα χρόνια, έχουν δώσει λόγους στην εκκλησία να συμπεριφέρεται "εχθρικά". Εγώ το βρίσκω απολύτως λογικό. βέβαια, εδώ διακυβέβεται η επιχειρηματική βιωσιμότητα της... δε μπορούσε να παραιτηθεί από τα κέρδη και άρχισαν τα "θέατρα" με τις απεργίες πείνας κ από θέατρο και θεατρίνους άλλο τίποτα, θυμίζω τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία κ τις ταυτότητες που βγάλαν κ το λάβαρο της Επανάστασης
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Αυτά με τα λάβαρα ως πολίτη με αφήνουν παγερά αδιάφορο φίλε antoni. Θέλω να είμαι βέβαιος πως όταν με το καλό πεθάνω, κανένας δεν θα αμφισβητήσει την νόμιμη διαθήκη μου, ακόμη κι αν τα αφήνω όλα στην εκκλησία ή στους σκύλους. Είναι δικαίωμά μου. Αυτό λέει το δίκαιο
k_antoni Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 ακόμη κι αν τα αφήνω όλα στην εκκλησία ή στους σκύλους μα αυτό είναι το περίεργο, που όλοι αφήνουν την περιουσία τους στην εκκλησία κ όχι στους αληθινούς σκύλους... οπότε από που βρίσκουν τις εκτάσεις? από διαθήκες (όπως πάντα)
χάπι Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Ας φορολογηθεί η περιουσία της Εκκλησίας λοιπόν ! Ποιος πολιτικός άραγε, θα τολμούσε να εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο ? Θυμάστε όλοι τι σκηνικό είχε γίνει (που είχε βγεί όλο το θεουσο- παπαδαριό με τα καλιμαύκια και τα μανουάλια, διαδηλώνοντας αγανακτισμένα), όταν ο Σημίτης είχε αποπειραθεί να θέσει φόρο στην εκκλησιαστική περιουσία... Οι εργαζόμενοι να "γα****νται" στη φορολόγηση κι η Εκκλησία να κλωσσάει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσία αναξιοποίητη. Τη στιγμή που το Κράτος χρωστάει λεφτά και προς τα έξω και προς τα μέσα, αυτοί "φυλάνε" τα χρυσάφια τους και τα μπικικίνια... Ίσως να τους βοηθούν στην πνευματική ανάταση και στην προσέγγιση του Θείου !
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Ας φορολογηθεί η περιουσία της Εκκλησίας λοιπόν ! Ποιος πολιτικός άραγε, θα τολμούσε να εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο ? Aν εννοείς να φορολογηθεί και για... τα καταπατημένα, μάλλον το βρίσκω αστείο (κάτι σαν να μου κλέβεις το διαμέρισμα και να πρέπει να πληρώσω και εφορία) Αλλά μεταφέρω το κείμενο από άλλο σχετικό νήμα: Πρώτον: Οι ορθόδοξοι ναοί που ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος ήταν οι μόνοι που εφορολογούντο επί δεκαετίες με το απίστευτο ποσοστό του 35% επί των εσόδων τους όπως ακριβώς και οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι βιομηχανίες και οι τράπεζες! Ας σημειωθεί ότι ταυτόχρονα καμία άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία ή οι Εκκλησίες όλων των άλλων χριστιανικών δογμάτων ή οι Ευκτήριοι Οίκοι των άλλων θρησκειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δεν εφορολογούντο. Και είναι προς τιμήν της προηγούμενης κυβερνήσεως ότι ρύθμισε μια προκλητική αδικία εις βάρος της Εκκλησίας (που εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού). Στο σημείο αυτό δεν θεωρώ «βλαπτικό» να ανοίξω μια μικρή παρένθεση και να υπενθυμίσω ένα διαχρονικό γεγονός, το οποίο είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα στις μέρες μας αποσιωπάται: ότι, δηλαδή, η Εκκλησία της Ελλάδος κατά διάφορα χρονικά διαστήματα, από το έτος 1833 μέχρι και σήμερα, παραχώρησε: α) εκτάσεις για την ικανοποίηση κρίσιμων κοινωνικών αναγκών (αστών ή αγροτών προσφύγων και ακτημόνων) και β) χώρους για την ικανοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και ειδικότερων εθνικών αναγκών (όπως της εκπαίδευσης, της στέγασης κοινωφελών ιδρυμάτων υγείας και πρόνοιας) στους οποίους οικοδομήθηκαν, π.χ., τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, το Πολυτεχνείο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο, η Ακαδημία κτλ., που αντιστοιχούν στο 95,5% της συνολικής αρχικής της περιουσίας τού έτους 1833. Δεύτερον: Η Εκκλησία της Ελλάδος πλήρωνε και πληρώνει πάντα εμπρόθεσμα όλους τους φόρους τους οποίους εκάστοτε ορίζει η πολιτεία για τα έσοδα που αυτή εισπράττει από την εναπομείνασα ακίνητη περιουσία της. Εσοδα τα οποία οι πάντες γνωρίζουν - έστω και αν μερικοί έντεχνα το αποκρύπτουν - ότι επιστρέφονται στο σύνολό τους σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, μέσω του πολλαπλού κοινωνικού έργου των Ι. Μητροπόλεων, Ι. Μονών και Ι. Ναών. Και για να είναι αξιόπιστος αυτός ο ισχυρισμός, είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ, έστω και ενδεικτικά, στα υπέρ όλων των πολιτών λειτουργούντα εκκλησιαστικά ιδρύματα: τα 12 άσυλα ανιάτων, τα 83 γηροκομεία, τα 204 συσσίτια, (που προσέφεραν το 2005 όπως και κάθε χρόνο 7.650.000 μερίδες φαγητού), τα 40 ορφανοτροφεία, τα 12 θεραπευτήρια, οι έξι ξενώνες, τα εννέα ιατρεία, οι 70 βιβλιοθήκες, τα 460 πνευματικά κέντρα, οι 23 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι 27 τράπεζες αίματος, οι 52 κατασκηνώσεις, τα επτά ιδρύματα για άτομα με ειδικές δεξιότητες, οι 44 σχολές Αγιογραφίας, οι 136 σχολές Μουσικής, οι 47 επιμορφωτικές σχολές, οι δύο οίκοι τυφλών, οι 13 φοιτητικές εστίες, τα επτά ιδρύματα ψυχικής υγείας, τις 300 ετήσιες εκκλησιαστικές υποτροφίες, τα 30 κέντρα νεότητος, τους ξενώνες προστασίας κακοποιημένων γυναικών και τις δεκάδες πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής προστασίας και αλληλεγγύης εντός και εκτός Ελλάδος. Κωνσταντίνος Πυλαρινός Σύμβουλος Οικονομικών και Οργανώσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος απο την εφημεριδα βημα http://www.tovima.gr/print_article.p...867&m=A44&aa=1
Γηρυόνης Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Ρουσφέτια δεξιά κι ευλογημένα Της ΝΤΟΡΑΣ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ Κι όμως, υπάρχει ένας έλληνας πολίτης που απέναντί του η κυβέρνηση υπήρξε γαλαντόμα και συνεπέστατη σε ό,τι του έταξε: Ο ευτυχής δεν είναι άλλος από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο! Αλλοτε στο φως, επειδή η κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να ζητήσει έγκριση της Βουλής, άλλοτε πλαγίως, μέσω διατάξεων που χρειάστηκαν αποκωδικοποίηση και άλλοτε με αποφάσεις που ελήφθησαν στο βαθύ σκοτάδι, η εκκλησία πέτυχε τους περισσότερους οικονομικούς στόχους της. 1. Το πρώτο ιερό ρουσφέτι ψηφίστηκε από τη «δεξιά του Κυρίου» αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρόσθεσε στα παγκάρια της εκκλησίας «ζεστό χρήμα» πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το τελευταίο, πριν από ένα μήνα, την κατέστησε επίσημα συνέταιρο του κράτους μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων και των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης. Με τον φορολογικό νόμο 3.296/04, το Δημόσιο στερήθηκε τεράστια ποσά, καθώς η Εκκλησία απαλλάχθηκε από τον φόρο 10% που επιβαρύνει τα εισοδήματα από την εκμίσθωση γαιών και οικοδομών των μητροπόλεων, των ναών, των μοναστηριών κ.λπ., παρ' ότι ο φόρος αυτός, ειδικά για την Εκκλησία, ήταν ήδη μειωμένος. *Ειδικότερα, ο νόμος προέβλεψε για το οικονομικό έτος 2006 μείωση φόρου στο 7%, για το 2007 στο 4% και από το 2008 πλήρη απαλλαγή! Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, το 2008 η απώλεια εσόδων του κράτους θα φτάσει στα 3 εκατ. ευρώ. Βροχή από φοροαπαλλαγές 2. Κατ' εξαίρεσιν, επίσης, τα ημεδαπά κοινωφελή ιδρύματα απαλλάσσονται και για εισοδήματα από μερίσματα μετοχών αλλοδαπών ανώνυμων εταιρειών, ων ουκ έστιν αριθμός. 3. Η Εκκλησία απαλλάχθηκε και από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ενώ με άλλη ρύθμιση -αυτή τη φορά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραμονές των εκλογών του 2004 (Ν. 3.220/04), που τότε καταψήφισε η Ν.Δ. και τώρα επεκτείνει- είχε απαλλαγεί από την υποχρέωση της εισφοράς 35% των εσόδων της, προκαλώντας δημοσιονομικό κόστος 10.000.000 ευρώ περίπου. *Η εισφορά θεσπίστηκε το 1945, όταν το κράτος ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει τους μισθούς των κληρικών και η Εκκλησία να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό το 25% των ακαθάριστων εσόδων της. *Αργότερα, με τον χουντικό αναγκαστικό νόμο 469/68, το ποσοστό της εισφοράς αυξήθηκε στο 35%. Εισφορές για τα μάτια του κόσμου Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Οικονομίας στον βουλευτή του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκη, τα ποσά που κατέβαλε στις ΔΟΥ η εκκλησία τα έτη 2000-2004 ήταν: 2000 8.202.081 ευρώ, 2001 9.004.597, 2002 9.969.036, 2003 10.346.098, 2004 6.455.444. *Τα έσοδα αυτά, όμως, καλύπτουν μόνο το 3%-4% της δαπάνης για τη μισθοδοσία των κληρικών, ενώ υποτίθεται ότι θα την κάλυπταν πλήρως. *Ενδεικτική της πρακτικής που ακολούθησαν οι εκκλησιαστικοί παράγοντες είναι η απόφαση 190/20/4/04 του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου (δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 20/4/2004), με την οποία συστήνεται στα ιερατικά συμβούλια ότι «στο πρακτικό καταμετρήσεως των εισπράξεων αναγράφεται μεν το σύνολο των εισπράξεων, αλλά, την ίδια στιγμή, το συνολικό χρηματικό ποσόν διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες: ποσοστό 10% ως τακτικά έσοδα και 90% ως έσοδα εκ δωρεών». (Είχε, βέβαια, τους λόγους του ο «άγιος», που κατέτασσε το 90% των εσόδων στις δωρεές, αφού οι εισφορές δεν καταβάλλονταν επ' αυτών αλλά επί των «τακτικών», δηλαδή επί του 10% και μόνο των «ιερών» εισπράξεων). 4. Με τον νέο νόμο για την επιβολή ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές οι φοροαπαλλαγές της Εκκλησίας διευρύνθηκαν: Οι ναοί και οι μονές δεν υπόκεινται στο φόρο αυτόματου υπερτιμήματος, ενώ απαλλάσσονται και από το τέλος συναλλαγής. 5. Με το νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Εκκλησίας επεκτείνονται στα «ιερά σπα» και το «real estate». Περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος σε Αττική, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Χαλκιδική και τεράστιες εκτάσεις που ανήκουν στην Εκκλησία σε ολόκληρη την Ελλάδα προγραμματίζεται να αξιοποιηθούν μέσα από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. 6. Το μεγάλο «πάρτι», όμως, άρχισε για τους άγιους πατέρες με την τροπολογία που ψηφίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο και δίνει τη δυνατότητα στην Εκκλησία και φορείς της να αντλούν πόρους από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, χωρίς κανέναν περιορισμό! *Πρόκειται για τεράστια ποσά, στο ύψος των οποίων δεν τίθεται καν πλαφόν. Με τη νέα ρύθμιση ανοίγει πλέον ο δρόμος για τα έργα (ύψους περίπου 253 εκατ. ευρώ) που έχει προγραμματίσει από καιρό ο κ. Χριστόδουλος, χωρίς η Εκκλησία να συνεισφέρει από την τεράστια περιουσία της ούτε ένα ευρώ. Σ' αυτά περιλαμβάνονται ξενοδοχεία σε Αθήνα, και επαρχία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, γηροκομεία, κέντρα κακοποιημένων γυναικών κ.λπ. Επιτυχίες είχε η Εκκλησία και στον τομέα της εκπαίδευσης, της ιατρικής και της επιστημονικής έρευνας. Δεν χρειάστηκε να περιμένει τη συνταγματική διάταξη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο αρχιεπίσκοπος. Ιδού γιατί: 7. Με το νομοσχέδιο «για τη δομή και λειτουργία της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης», που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ιδρύονται ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες, στις οποίες θα κάνει «κουμάντο». Οι υποψήφιοι θα εισάγονται με συνέντευξη σε ειδική επιτροπή που θα ορίζει ο υπουργός Παιδείας, αλλά και με την προσκόμιση συστατικής επιστολής από τον μητροπολίτη της περιοχής. *Οι αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και των καθηγητών των θεολογικών σχολών δεν έκαμψαν την κυβέρνηση της Ν.Δ. 8. Με δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες ετέθησαν οι βάσεις για ίδρυση ιατρικού κέντρου έρευνας και εκκλησιαστικού νοσοκομείου, χωρίς μάλιστα τον έλεγχο της πολιτείας. Μπίζνες σε υγεία και παιδεία *Με την πρώτη, τροποποιήθηκε ο νόμος περί ανάπτυξης της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, έτσι ώστε να μπορεί το «Ιερόν Κοινόβιον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου», που ανήκει στη Μονή Σίμωνος Πέτρας, να χρηματοδοτείται μέσω ερευνητικών προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις των ΑΕΙ και των εποπτευόμενων από τη γενική γραμματεία ερευνητικών κέντρων. *Με τη δεύτερη, συστήθηκε το «Ιδρυμα Ορμύλια», που επιχορηγείται από υπουργεία, την Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλους οργανισμούς. Δεν πρόκειται, για φιλανθρωπικά ιδρύματα, αφού προβλέπεται η εκμετάλλευση πνευματικών δικαιωμάτων από την ιατρική και διαγνωστική έρευνα και έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία (!) και πάσης φύσεως οργανισμούς. Τα δύο κέντρα απολαμβάνουν όλων των προνομίων και των φορολογικών απαλλαγών που ισχύουν για τις μονές, ενώ, ως προς τις ιατρικές τους υπηρεσίες, δεν υπάγονται στους κανόνες του υπουργείου Υγείας, αλλά στον εσωτερικό κανονισμό που καταρτίζει το δ.σ. και εγκρίνεται από τις Γεροντικές Συνάξεις των ιδρυτών Από: http://www.neoskosmos.com.au/forum/viewtopic.php?=&p=624
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Δημοσ. 15 Μαΐου 2007 Εγώ θα έλεγα πως δικαίωμα να μιλήσουν για *ρουσφέτια* σ' αυτήν την χώρα, έχουν μόνο όσοι δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε ένα τέτοιο. Δηλαδή κανένας. Για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.