Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση Σκληρού Δίσκου φορητού

africa_twin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για χαρά σε όλους! Θέλω να αλλάξω το σκληρό ενός φορητού ACER ο οποίος παρέδωσε πνεύμα! Ο παλιός είναι ένας ΑΤΑ HITACHI 60GB 4200rpm. Θα έχω πρόβλημα αν τον αντικαταστήσω με έναν WESTERN DIGITAL 100GB, 5400rpm, 2.5", ATA-100, AS: 8.9, 8MB BUFFER. Θα υπάρχει πρόβλημα λόγω διαφορετικής ταχύτητας περιστροφής 5400 rpm αντί 4200rpm ή χωριτικότητας;

Στο Πρωτόκολλο επικοινωνίας των δίσκων που είδα ψάχνοντας στο e-shop είδα διαφορετικές τιμές (ΑΤΑ-100, ΑΤΑ-5, ΑΤΑ-6 ΚΛΠ.) πρέπει να προσέξω αυτές τις τιμές; Κάτι άλλο πρέπει να προσέξω μην κάνω καμιά πατάτα;

Δημοσ.

Εκανα παρομοια αντικατασταση πριν 2 μηνες περιπου αλλα απο 4200rpm ata100 σε 7200rpm ata100 χωρις κανενα προβλημα σε λαπτοπ 3ετιας κιολας!

Δημοσ.

Μπορεί να κάνει λίγο περισσότερο θόρυβο και να μειωθεί λίγο η διάρκεια που κρατάει η μπαταρία. Δες την κατανάλωση του νέου σε σχέση με τον παλιό. Πάντως θα βελτιωθεί αρκετά από πλευράς ταχύτητας.

Δημοσ.

Τελικά η επέμβαση έγινε πριν λίγο! Έβαλα τον WESTERN DIGITAL που ανέφερα παραπάνω. Όλα πήγαν καλά και χωρίς προβλήματα. Ο θόρυβος δεν άλλαξε άλλωστε τα ανεμιστηράκια ακούγονται πολύ περισσότερο! Η ταχύτητα γενικότερα ανέβηκε αλλά δεν έχω βάλει προγράμματα μετά το format. Θα τσεκάρω και την κατανάλωση μπαταρίας και τα ξαναλέμε!

Ευχαριστώ όσους απάντησαν!!! ;)

Δημοσ.

Κοιταξε φιλε μου μονο στην καταναλωση μπαταριας θα διαπιστωσεις καποιες διαφορες και πουθενα αλλου αλλα θα κερδισεις σε επιδοσεις, προσεξε επισης τις θερμοκρασιες τωρα που καλοκαιριαζει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...