nick833 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Πριν 3 μέρες μετά από πόνους στο στήθος και στην πλάτη, πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι έχω ψύξη. Τώρα οι πόνοι μειώθηκαν αλλά έχω δύσπνοια ή δυσφορία (δηλαδή σαν να μην μου φτάνει ο αέρας που αναπνέω) Καμιά γνώμη για ανακούφηση;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Ψυξη--> Εμπλαστρο. Ειχα τοσο ασχημη ψυξη (στην πλατη ψηλα) που δεν μπορουσα να γυρισω ουτε 5 μοιρες το κεφαλι μου, ουτε λογος για ξαπλωμενος στο πλάι κτλ... 2 μερες τα ιδια... Εβαλα ενα εμπλαστράκι, σε 2 ωρες 50% καλυτερα, σε 6-7 ωρες σχεδον τελειως καλα! Απλα στην αρχη νιωθεις οτι σε καιει λιγο, αλλα μετα παραμενει ζεστο το σημειο που το βαζεις. Που την επαθες?
nick833 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δεν κατάλαβα, αλλά μάλον από κλιματιστικό. Το ερώτημα μου τώρα, είναι ότι έχω δύσπνοια ή δυσφορία (δηλαδή σαν να μην μου φτάνει ο αέρας που αναπνέω)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Που την ειχες παθει την ψυξη εννοω...
Fidelio Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 ..ρε μανία ο φίλος georgeMan , ρε συ nick βάλε ένα εμπλαστρο να τελειώνουμε! βασικά φίλε μου πήγαινε αύριο σε ένα γιατρό να κάνεις εξετάσεις και προς το παρόν ξέχασέ το. Ιατρική βοήθεια απο το νετ δεν παίζει. ..
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2007 Επειδη ξερω 2-3 πραγματα για τις ψυξεις, μπορω να πω: 1)Αν ειναι σε εξωτερικό μυ, να εμπλαστρο και εισαι ΟΚ! 2)Αν ειναι σε εσωτερικο (στομάχι κτλ κτλ κτλ...), οπου και γινονται πολυ επικινδυνα τα πραγματα σε περιπτωση σοβαρης ψυξης, δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ, απλα το αφηνεις να περασει... (γιατρος δεν ξερω τι μπορει να κανει, δεν μου εχει τυχει κατι παρομοιο).
Icecut Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 H δυσπνοια είναι απο μυ τελικά ή μήπως είναι απο καμία αλλεργία κλπ?Αν είναι απο πιάσιμο σε 2 μέρες θα είσαι καλά αν είναι απο αλλεργία εισπνοές κορτιζονούχες και γιατρός οπωσδήποτε!
FilipposMD Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Όπως είπε και κάποιος πριν, ιατρική συμβουλή εξ αποστάσεως σημαίνει κακή ιατρική συμβουλή. Αν δε νιώθεις καλά, πήγαινε να σε δει κάποιος. Δύσπνοια και δυσφορία σημαίνει 1002 πράγματα και δε σημαίνει και τίποτα. Περαστικά.
nick833 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 πήγα σε γιατρό και δεν βρήκε τίποτα. Να πω ότι περίμενα 1 ώρα τις εξετάσεις αίματος στο μικροβιολογικό και αυτοί που μου πήραν το αίμα, δεν τις είχαν στείλει ακόμη εκεί !!!
Freakster Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Κάποιες μικρές συμβουλές, απο σημειώσεις για το μάθημα του αναπνευστικού. Δε ξέρω βέβαια, αν αρμόζουν στη περίπτωση σου, δοκίμασε κάποια, με μέτρο και δες αν σε ανακουφίζουν αλλιώς υπομονή. Μπορείς να ξαπλώσεις πλάγια, δλδ στα πλευρα σου με τα πόδια σου ελαφρά λυγισμένα προς το σώμα σου και να προσπαθείς να εισπνέεις και να εκπνέεις χωρίς να βάζεις δύναμη. Το ζητημα ειναι να δεις να σηκώνεται το σημείο ψηλά στη κοιλιά σου που κάνει γωνία ο θώρακας (κατάλαβες, στην ευθεία απο το λαιμό σου, εκεί που τελειώνει ο θώρακας και κανει λακουβιτσα). Κάνοντας αυτό χρησιμοποιείς κυρίως τον αναπνευστικό σου μυ και όχι τους επικουρικούς (οι οποιοι πιθανως θα σου προκαλουν τον πονο). Η παθητική εκπνοή να κρατά δυο φορες οσο η εισπνοη. Απο ορθια θεση, πάλι οταν νιώθεις δυσφορία, προσπάθησε να μη ζοριζεσαι να αναπνευσεις (αναπνοη αν μπορεις οπως πριν) αλλα να γινεται παθητικά αυτο και μια καλη θεση γα χαλαρωση ειναι να στηριζεσαι ορθιος σε μια καρεκλα, δηλαδη το σωμα σου να κανει γωνια σε σχεση με τα ποδια σου. Αυτα τα ολιγα, τα οποια κανεις με δικη σου ευθυνη (τωρα αυτο το λεω γιατι οντως οι συμβουλες απο μακρια δεν ειναι οτι καλυτερο) και μπορείς να πας σε ενα φυσιοθεραπευτή που ασχολείται με αναπνευστικά, να σε βοηθήσει ακόμα πιο πολύ.
MariaTs. Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Δημοσ. 19 Μαΐου 2007 Aν είσαι καπνιστής προσπάθησε να ελλατώσεις όσο μπορείς το κάπνισμα. Μπορείς να πας σε κάποιο φαρμακείο να σε βοηθήσουν αν τους πεις τα συμπτώματα. Μπορείς να αγοράσεις αλοιφές για τέτοιες καταστάσεις όπως η Voltarene και η Counterpaine. Το μειονέκτημά τους είναι ότι μυρίζουν έντονα. Προσωπικά επειδή με ενοχλεί το άρωμα που έχουν προτιμώ το έμπλαστρο. Η βελτίωση θα είναι προσωρινή βέβαια. Μην κάνεις απότομες κινήσεις, βάλε κάποιον να σου κάνει ελαφρό μασάζ -βοηθάει- και απέφευγε τα ρεύματα αέρα! Στο δε αυτοκίνητο απέφευγε τον κλιματισμό. Περαστικά σου! Την είχα πατήσει πέρσι με τον σβέρκο και κυκλοφορούσα σαν τον ρόμποκοπ!
nick833 Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Και μόνο η συμπαράσταση φτάνει. Σήμερα είμαι καλύτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.