Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2007 Δεν κανεις λαθος το λεει κι αυτο.
kostastnt Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Και να του μιλήσω δεν νομίζω να φέρει αποτέλεσμα. Αστυνομία πήγε και του έκανε παρατήρηση και 10 λεπτά αφού έφυγαν άρχισε να ξανακοπανάει. Το θέμα είναι ότι πλέον χτυπάει εκδικητικά, εννοώντας ότι κάνει τον καθιερωμένο θόρυβο (σφυριές σε πράματα) 5-6 ώρες την ημέρα, αλλά πλέον περπατάει χτυπώντας τα πόδια του με δύναμη όλες τις ώρες της ημέρας. Από το πρωί στις 6:00 μέχρι και στις 3-4:00 το πρωί που πάει για κατούρημα. Να βάλω τέρμα μουσική δεν πάιζει, γιατί θα ενοχλήσω και την υπόλοιπη γειτονιά. Το μόνο που μπορώ να κάνω (και το εφαρμόζω εδώ και καιρό που πήρα ένα homecinema 5.1) είναι να βάζω τραγούδια με πολύ μπάσο και να έχω τέρμα το μπάσο και κλειστά τα φωνητικά... Σκέφτομαι να βάλω ψυχολόγο στην μέση και να πω ότι έχω αποκτήσει προβήματα κτλ, να τραβήξω και μια καλή μύνηση και να του πάρω τα σώβρακα... Όσο για το παλικάρι που είπε για να δω σε αστυνομικό τμήμα την διάταξη, σήμερα ήμουν σε τμήμα για διαβατήριο και δεν πρόσεξα τίποτα. ΥΓ. Η μόνη λύση απότι κατάλαβα που θα δουλέψει 100%, είναι να τον πετύχω κάπου μόνο του...
gtsamour Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Σκέφτηκες να του αφήσεις ένα κομμάτι σαπούνι με τρίχες και καρφίτσες, στάχτες (ή ότι άλλο μακάβριο σχετικό μπορείς να σκεφθείς, αν έχεις πετύχει καμια εκπομπή του Χαρδαβέλα θα έχεις πάρει μια ιδέα) κάτω από το πατάκι της πόρτας του? Αν πιστεύει σε τέτοια θα κλ@σει μαλλί (και θα ξέρει και από που είναι). Ααααα και στο καπάκι βάλε στο διαπασόν τους δαίμονες της Βίσση. Μουάχαχαχαχαχα
kostastnt Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Σκέφτηκες να του αφήσεις ένα κομμάτι σαπούνι με τρίχες και καρφίτσες, στάχτες (ή ότι άλλο μακάβριο σχετικό μπορείς να σκεφθείς, αν έχεις πετύχει καμια εκπομπή του Χαρδαβέλα θα έχεις πάρει μια ιδέα) κάτω από το πατάκι της πόρτας του? Αν πιστεύει σε τέτοια θα κλ@σει μαλλί (και θα ξέρει και από που είναι). Ααααα και στο καπάκι βάλε στο διαπασόν τους δαίμονες της Βίσση.Μουάχαχαχαχαχα Από τι έχω καταλάβει δεν νόμίζω να καταλάβει τίποτα από "δαίμονες". Πρέπει μόλις να μετακόμισε σε πόλη... Για αυτό δεν έχει ανεπτυγμένη την αίσθηση της συνβίωσης. Αν βάλω Βίσση θα αυτοκτονήσω ο ίδιος
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Θα σου έλεγα να του κάνεις ασφαλιστικά μέτρα αλλά, δυστυχώς, η μόνη λύση είναι όντως αυτή που γράφεις: [...]ΥΓ. Η μόνη λύση απότι κατάλαβα που θα δουλέψει 100%, είναι να τον πετύχω κάπου μόνο του...
marios1957 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Α τότε εγώ είμαι μια χαρά. Εξοχή βλέπετε. Καμιά φορά λαλάει κάνα κοκοράκι αλλά χαλάλι του Βραδυνές ώρες κοινής ησυχίας ποιές είναι; Νομίζω 11-έως 7 πρωί ή κάνω λάθος; :oops: Μήτσο,το ίδιο πρόβλημα έχω και γω κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο,στο βουνό,στη ρεματιά μέσα που έχω ένα καλυβάκι.Είναι ένα ρημάδι πουλί που κάνει σαν αλάδωτο συρτάρι και από τις 03:00 τα χαράματα ξεσηκώνει το κόσμο.Μετά αναλαμβάνει το αηδόνι,κατά τις 04:30 και μέχρι να "ροδίσει αυγή δροσάτη",έχουνε γίνει τα νεύρα μου τσατάλια. Πίκρα σου λέω.Αφού σκέφτομαι σοβαρά να μετακομίσω μόνιμα εκεί,αν είχε και adsl.Αργεί και η κουφάλα η σύνταξη,ρε gmt. Η μόνη λύση απότι κατάλαβα που θα δουλέψει 100%, είναι να τον πετύχω κάπου μόνο του... Θα σου έλεγα να του κάνεις ασφαλιστικά μέτρα αλλά, δυστυχώς, η μόνη λύση είναι όντως αυτή που γράφεις: Λέγεται και "παρακίνηση προς τέλεση αξιόποινων πράξεων",η κάνω λάθος;:???:
kostastnt Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 @paredwse Με τα ασφλιστικά μέτρα τι κερδίζω? Εννοώ, υπάρχει περίπτωση να σηκωθεί να φύγει από το σπίτι του να ησυχάσω κι εγώ? ΥΓ. Δεν με ενδιαφέρει να ζητάω αποζημιώσεις κτλ, ησυχία θέλω...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 [...]Λέγεται και "παρακίνηση προς τέλεση αξιόποινων πράξεων",η κάνω λάθος;:???: Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι κάνεις λάθος. Χωρίς να είμαι ειδικός, διάβασα ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που λέει ότι «κατά τη διάταξη του άρθρου 186 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα, όποιος προκαλεί η παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι' αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με φυλάκιση. Από τη διάταξη αυτή με σαφήνεια προκύπτει ότι για τη θεμελίωση της αντικειμενικής υποστάσεως του εν λόγω εγκλήματος απαιτείται, μεταξύ άλλων, η πρόκληση ή η παρότρυνση να αφορά ορισμένο πλημμέλημα, δηλαδή ορισμένο έγκλημα, όπως αυτό ορίζεται στα άρθρα 14, 18 και 19 ΠΚ. Επόμενως, αν η πρόκληση ή η παρότρυνση δεν κατεθύνεται στην τέλεση ορισμένου εγκλήματος (κακουργήματος ή πλημμελήματος) δεν στοιχειοθετείται το εν λόγω έγκλημα.» [ΣυμβΕφΘεσ 295/1996 - Αρμενόπουλος τόμος 1996 σελ. 626] @paredwse Με τα ασφλιστικά μέτρα τι κερδίζω? Εννοώ, υπάρχει περίπτωση να σηκωθεί να φύγει από το σπίτι του να ησυχάσω κι εγώ? ΥΓ. Δεν με ενδιαφέρει να ζητάω αποζημιώσεις κτλ, ησυχία θέλω... Δεν είναι θέμα αποζημίωσης. Με τα ασφαλιστικά μέτρα μπορείς να ζητήσεις να τηρεί τις ώρες κοινής ησυχίας. Εν συντομία και για να μην σε κουράζω, μπορείς να ζητείς να μην εκπέμπει κανένα θόρυβο άνω των χ decibel - που είναι και ο επιτρεπτός για περιοχή αμιγούς κατοικίας θόρυβος. Αν κάνει την βλακεία και παραβιάσει την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, στοιχειωθετείται ποινικό αδίκημα και του κάνεις μήνυση. Όπως προανέφερα, η καλύτερη και αμεσότερη λύση δυστυχώς είναι να τον βρεις κάπου μόνο του και να του εξηγήσεις με επιχειρήματα (για να μην παρεξηγηθώ πάλι) γιατί πρέπει να κάνει ησυχία. Ίσως να χρειαστεί να έχεις μαζί σου κανά δυό φίλους σου, οι οποίοι θα συνεισφέρουν τα δικά τους επιχειρήματα στη συζήτηση.
kostastnt Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι κάνεις λάθος. Χωρίς να είμαι ειδικός, διάβασα ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που λέει ότι «κατά τη διάταξη του άρθρου 186 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα, όποιος προκαλεί η παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι' αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με φυλάκιση. Από τη διάταξη αυτή με σαφήνεια προκύπτει ότι για τη θεμελίωση της αντικειμενικής υποστάσεως του εν λόγω εγκλήματος απαιτείται, μεταξύ άλλων, η πρόκληση ή η παρότρυνση να αφορά ορισμένο πλημμέλημα, δηλαδή ορισμένο έγκλημα, όπως αυτό ορίζεται στα άρθρα 14, 18 και 19 ΠΚ. Επόμενως, αν η πρόκληση ή η παρότρυνση δεν κατεθύνεται στην τέλεση ορισμένου εγκλήματος (κακουργήματος ή πλημμελήματος) δεν στοιχειοθετείται το εν λόγω έγκλημα.» [ΣυμβΕφΘεσ 295/1996 - Αρμενόπουλος τόμος 1996 σελ. 626] Δεν είναι θέμα αποζημίωσης. Με τα ασφαλιστικά μέτρα μπορείς να ζητήσεις να τηρεί τις ώρες κοινής ησυχίας. Εν συντομία και για να μην σε κουράζω, μπορείς να ζητείς να μην εκπέμπει κανένα θόρυβο άνω των χ decibel - που είναι και ο επιτρεπτός για περιοχή αμιγούς κατοικίας θόρυβος. Αν κάνει την βλακεία και παραβιάσει την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, στοιχειωθετείται ποινικό αδίκημα και του κάνεις μήνυση. Όπως προανέφερα, η καλύτερη και αμεσότερη λύση δυστυχώς είναι να τον βρεις κάπου μόνο του και να του εξηγήσεις με επιχειρήματα (για να μην παρεξηγηθώ πάλι) γιατί πρέπει να κάνει ησυχία. Ίσως να χρειαστεί να έχεις μαζί σου κανά δυό φίλους σου, οι οποίοι θα συνεισφέρουν τα δικά τους επιχειρήματα στη συζήτηση. Νομίζω είναι ένας Ρώσος οπότε θα χρειαστώ 5-6 φίλους για να είναι πιο πειστικά τα επιχειρήματα. Σε κανά μήνα που θα έρθουν και οι γονείς μου, μάλλον μήνυση θα του κάνουμε γιατί πλέον δεν υποφέρεται η κατάσταση... Σε ευχαριστώ πολύ!
stavrossak Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2007 Πριν καταλήξεις σε μηνύσεις δοκίμασε και την ύστατη λύση. Πας στον Εισαγγελέα Ακροάσεων (πρωινές ώρες καθημερινές) και ζητάς μια εισαγγελική παραγγελία. Αυτό είναι ένα χαρτί το οποίο το παραδίνεις στον Αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. της περιοχής σου για να καλέσουν αυτόν που κάνει φασαρία (ή οτιδήποτε άλλο έκνομο) για παρατηρήσεις - συστάσεις.Βέβαια κανείς δεν σου εγγυάται το αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να είναι και το άκρως αντίθετο. Αυτό το κάνεις όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα προηγούμενα που είπαν και τα παιδιά και πλέον έρχεσαι σε ανοιχτή διαμάχη με τον γείτονα που δεν είναι και ότι καλύτερο.
kostastnt Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Καλό αυτό το τελευταίο. Αλλά η απόφαση είναι πλέον οριστική. Μέσα Ιουνίου θα γίνει μήνυση και τα σχετικά. Ήδη έχω μιλήσει με δικηγόρους κτλ, απλά πρέπει να περιμένω για κάποιους συγκεκριμένους λόγους...
maraki172 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Τι ισχύει με τη νομοθεσία για τις ώρες κοινής ησυχίας; Μπορεί κάποιος από άλλη πολυκατοικία να καλέσει την αστυνομία ή μόνο από την ίδια; Μόνο σίγουρες απαντήσεις παρακαλώ
kage Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 περιμενεις σιγουρες απαντησεις απο ενα γενικο φορουμ? παντως ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν χρειαζετε να ειναι απο την ιδια πολ/κια. ειδα ενα λινκ παραπανω για 44ε κληση...χλωμο,γιατι εχω ακουσει μεχρι αυτοφορο ή δικαστηριο(πταισματοδικιο?) με κανα 400ε προστιμο... <<Όσον αφορά το ωράριο κοινής ησυχίας βλέπε την υπ` αριθμ. 13/24.8.1977 διάταξη του Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης , δυνάμει της οποίας καθορίσθηκαν οι ώρες κοινής ησυχίας των πολιτών Θεσσαλονίκης για το Χειμώνα από 1 Οκτωβρίου μέχρι 31 Μαρτίου από 14.30 μέχρι 16.30 και 22.00 μέχρι 07.30 και ορίσθηκε περαιτέρω ότι οι παραβάτες αυτής τιμωρούνται με τις προβλε πόμενες από το άρθρο 417 ΠΚ πταισματικές ποινές.(ένα τηλ. σε κάποιο Α.Τ. θα σε ενημερώσει εάν έχει αλλάξει κάτι) Αρθρο 417 Οποιος διαταράσσει δημόσια τις ασχολίες, τις τέρψεις ή τη νυχτερινή ησυχία των κατοίκων με υπερβολικούς κρότους που παράγονται κατά την άσκηση κάποιου επαγγέλματος ή που προκαλούνται με άλλον τρόπο ή με θορύβους, διαπληκτισμούς ή με οποιεσδήποτε άλλες πράξεις τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο.(μία ημέρα έως ένα μήνα και από 29 έως 590 ). Μπορείτε επομένως να υποβάλλετε μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας όσον αφορά το ανωτέρω ωράριο. Σε ώρες εκτός κοινής ησυχίας, η εκπομπή υπερβολικού θορύβου προβλέπεται από τον Αστικό Κώδικα υπό μορφήν ασφαλιστικών μέτρων.. >>
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 1o ετος φοιτητης. Βρισκω γκαρσονιερα της κακιας ωρας. Ο τοιχος που ειχε με χωριζε απο ενα συνεργειο το οποιο βαραγε απτις 7 το πρωι μεχρι τις 6 το απογευμα. Υπνος 0 (μιας και ολοι γνωριζουμε τα ωραρια του κλασικου φοιτητη). 2ο,3ο ετος φοιητητης:Μετακομοιζω σε μια καλη γκαρσονιερα σε καλη περιοχη και οχι πυκνοκατοικημενη. Ελα ομως που τη χρονια που μετακομοισα αρχισαν να φυτρωνουν νεοανεγειρομενα κτιρια σαν μανιταρια. 0 υπνος και εκει λοιπον. Και τιγκα νευρα... 4ο,5ο,6ο ετος φοιτητης: Μετακομοιζω σε καλη γκαρσονιερα σε μονοκατοικια ισογειο σε καλη περιοχη. Ολα δειχνανε καλα. Ειχα παει διαβασμενος πλεον και προσεχα σε τι περιοχη θα διαλεξω σπιτι εχοντας παθει και εχοντας μαθει. Δεν ειχα υπολογισει το σκυλι του ιδιοκτητη ομως το οποιο γαυγιζε ολο το πρωι μεχρι και στα σπουργιτια...Κατα το μεσημερακι κουραζοταν και την επεφτε για υπνο. Μαζι με αυτο και εγω... Επιστρεφω Αθηνα σπιτι μου σπιτακι μου, λεω θα ριξω επιτελους τους υπνους που μου ελειψαν τοσα χρονια. Ο απεναντι γειτονας χωριζει με τη γυναικα του, πουλαει τη μονοκατοικια του και φευγει για Νοτια Αφρικη με το γιο του. Τη μονοκατοικια αγορασε επιχειρηματιας ο οποιος την γκρεμισε για να χτισει διαμερισματα για να τα πουλησει. Με το που τελειωνει η ολη διαδικασια λεω, οκ τωρα ομως ηρθε η ωρα να ευχαριστηθω υπνο. Αμ δε! Με καλει η μαμα πατριδα. Και τωρα κοιμαμαι σε κατι θαλαμους ευωδιαστους απο καθε πιθανη μυρωδια βρωμιας-ιδρωτα-ποδαριλας, με αλλους 6-7 μαντραχαλαιους να ροχαλιζουνε ακαταπαυστα και φυσικα τις νυχτερινες υπηρεσιες τυπου 2-4 το βραδυ σκοπια κλπ. Μεσος ορος υπνου δηλαδη 4 ωρες το 24ωρο (κακιστης ποιοτητας με ενα σωρο διακοπες και ενδιαμεσα ξυπνηματα) για να δουλευω σα μαυρος σε καθημερινη βαση. Αλλα 77 και σημερα εμειναν...Θα περασουν! Οπως περασαν ηδη 280+ Μεγαλη υποθεση η ησυχια, για το θεμα ποιοτητα ζωης...Και αποτι διαπιστωνω αρχιζει κ σπανιζει στις μερες μας..
Garnele Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 (...) Σε ώρες εκτός κοινής ησυχίας, η εκπομπή υπερβολικού θορύβου προβλέπεται από τον Αστικό Κώδικα υπό μορφήν ασφαλιστικών μέτρων.. >> Λοιπόν, έχω ένα θεματάκι. Αναφορικά με το παραπάνω και εκτός ωρών κοινής ησυχίας, έχω μια τρελή καθηγήτρια στο διπλανό σχολείο η οποία παίρνει το μικρόφωνο σε άσχετες φάσεις κατά τη διάρκεια του πρωινού και ωρύεται στα παιδιά. Σήμερα π.χ πριν καμιά ώρα αποφάσισε πως ο Παναγιωτάκης πρέπει να μάθει πως θα χάσει τη χρονιά και την ώρα ακριβώς που ούρλιαζε το όνομά του, πεταγόμουν από το κρεβάτι με ταχυπαλμία, νεύρα και δίψα για αίμα. Δε με ενδιαφέρει να της καλέσω μπάτσους ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, απλά θέλω να ξέρω σε μία ενδεχόμενη αντιπαράθεση τι επιχειρήματα θα μπορούσα να της παραθέσω (νομικά εννοώ, όχι συναισθηματικά/λογικά και άλλα τέτοια). Ευχαριστώ εκ των προτέρων =)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.