Προς το περιεχόμενο

Mac και Linux σε PPC G4

fractal87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Λοιπόν. Σε ένα PPC G4 θέλω να βάλω Mac και Linux. Έτσι όπως το έχω σκεφτεί θα εγκαταστήσω πρώτα το Mac OS. Μετά θα βάλω κάποιο πρόγραμμα για να κάνω partition το δίσκο(iPartition ας πούμε) και τέλος θα εγκαταστήσω κάποια διανομή linux. Τώρα δεν ξέρω βέβαια αν η όλη διαδικασία είναι σωστή :-? . Μήπως πρέπει να κάνω πρώτα το partition και μετά να βάλω τα λειτουργικά; Αν ναι πως μπορώ να το πετύχω αυτό; Ακόμη ας πούμε ότι έχει γίνει η εγκατάσταση των λειτουργικών. Πως θα bootάρω; Για παράδειγμα στο bootcamp πατάς το option και διαλέγεις σε ποιο λειτουργικό θες να μπεις. Α και κάτι ακόμα :mrgreen: Τί διανομή linux προτείνετε για PPC;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

Δημοσ.

fractal87 geia

exo ena powerbook (PPC g4) kai trexo ubuntu 6.06 apo live cd (dld xoris egkatastash)

den "tolmhsa" akoma giati mallon prepei na kano backup ta arxeia kai partitions sto disko, pragma pou apofeygo.

mporeis na valeis debian, ubuntu , Yellowdog kai isos kai allh dianomh.

mia eykolh lysh einai mallon to ubuntu pou mporeis na to dokimaseis se livecd

des ta links parakato na pareis mia idea, mexri na apanthsei kapoios pou to epixeirhse

nomizo yparxoun atoma sto forum poun exoun ta 2 leitourgika se PPC g4

Installing Debian GNU/Linux on the Mac Mini

http://sowerbutts.com/linux-mac-mini/

http://www.intuitive.com/blog/ubuntu_linux_yellowdog_linux_and_mac_os_x_all_on_one_powerbook.html

.

Δημοσ.

παιδια καλησπερα

υπαρχει και η λυση toy virtual να δεις καποια εκδωσει αλλα δεν εχω βρει καποια αλλη εκτος απο το vitrual pc της Μ$ και δεν δουλευει! αν ξερει κανεις καποια αλλη εκδωση για vitrualazation?

Δημοσ.

Απο τον installer του mac os x θα κοψεις (aka partition) τον δισκο αφηνωντας

ενα κενο χωρο στον οποιο εργοτερα θα βαλεις το linux (γιατι αραγε θες να κανεις κατι τετοιο?). Το κομματι αυτο ΔΕΝ θα το φορμαρεις. Απλα θα το κοψεις και θα το αφησεις στην ακρη.

Θα εγκαταστησεις το mac os x κανονικα.

Μετα απο τον installer του linux (mallon yellow dog) θα πας να το βαλεις στο εν λογω κομματι.

PS:

Δεν θυμαμαι αν μπορεις να φτιαξεις μετα την εγκατασταση του osx κι αλλο partition στον δισκο χωρις να τον χαλασεις, οποτε φτιαξε απο την αρχη οσα linux partition (ena gia swap ki ena allo as poume) θελεις...

Δημοσ.

ΟΚ παιδιά ευχαριστώ.

Κάτι ακόμα. Ας πούμε ότι τα έχω εγκαταστήσει. Πως θα γίνεται το boot από το ένα λειτουργικό στο άλλο;

• 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...