Houston Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 @SGPΤράκαρε εσύ με 80 και θα σε σώσουν τα τρελά μούσκουλα, και μετά ξύπνα. @dalton85Άμα στο πολυτεχνείο σας έκαναν καμιά προσομοίοση crash test και τα αποτελέσματα συμφωνά με το βάρος τη θέση και την ικανότητα σου να αντιδράς σε μια ξαφνική σύγκρουση είναι τέτοια τότε πάω πάσο. Αλλά αν μου λες ότι εγώ είμαι πιο δυνατός από τη γιαγιά οπότε θα αντιδράσω καλυτέρα και εγκυροτέρα πάλι: Ε ρε γλέντια. Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο θα ήθελα να κάνω (χωρίς παρεξήγηση) μια επισήμανση. Κάποιοι βλέπουν το δάσος, κάποιοι το δέντρο, κάποιοι πιο πέρα και κάποιοι την τσίμπλα. Το θέμα μας δεν ήταν το αν θα επιβιώσω από μια μετωπική 80Km/h (που ούτως ή άλλως δεν το συζητάμε, ακόμη και με ζώνη, ακόμη και αν δε πάθεις τπτ εξωτερικά, τα εσωτερικά ζωτικά όργανα θα συνθλιφθούν από τα πολλά g.) αλλά αν θα προκαλέσω σωματικές βλάβες στον απέναντί μου. Και είπα: μια μεσόκοπη με πιο λεπτά πόδια κυρία και αρκετά κιλά στον κορμό έχει υψηλότερο κέντρο βάρους από ένα νεαρό άτομο, και ως εκ τούτου είναι πιο εύκολο να πεταχτεί από το παρπρίζ. Και εξάλλου το ξεκαθάρισα, ζώνη φοράω. Η συζήτησή μας δεν ήταν τι κάνει ο Houston , αλλά το κατά πόσο είναι δημοκρατικά κάποια μέτρα, και πόσο υπέρογκα χαρακτηρίζονται τα πρόστιμα που αφορούν προσωπικές ατομικές ελευθερίες. apoikosΤο ότι κάποιοι συμπεριφέρονται σα ζώα στο δρόμο δε σημαίνει ότι θα ήταν καλό να συμπεριφερόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο και οι υπόλοιποι, δε νομίζεις; Συμφωνώ μαζί σου, αλλά ρε παιδιά, όλοι δεν το κάνουμε αυτό? Εντάξει σε κάποιες περιπτώσεις είναι λάθος, σε κάποιες άλλες όμως σωστό, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όσοι γράφεται εδώ μέσα, δεν έχετε κάνει ποτέ τέτοιου είδους παράβαση, για να μου την πέφτετε με αυτόν τον τρόπο και να το παίζεται ηθικολόγοι. apoikosΑλήθεια, στην πρέσσα στο γυμναστήριο σηκώνεις 700 kg; καλό.Όχι φίλε μου δεν πηγαίνω γυμναστήριο. :smile: Κατά τα άλλα νομίζω ότι κάπως εσύ έχεις αγγίξει το νόημα των λεγομένων μου.:wink: Σήμερα δε ξέρω αλλά η διάθεσή μου είναι αρκετά αισιόδοξη, αλλά και υποτονική. Πέρασα ένα γεμάτο ΣΚ και νομίζω ότι από την Παρασκευή ως σήμερα πέρασε μια εβδομάδα. Να στε καλά.
Lighter122 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 και πόσο υπέρογκα χαρακτηρίζονται τα πρόστιμα που αφορούν προσωπικές ατομικές ελευθερίες. Αυτο δεν ισχυει και το εχουμε πει τοσες φορες. Δεν γουσταρω να πληρωνω το σπασμενο σου κεφαλι σε περιπτωση ατυχηματος επειδη εσυ δεν φοραγες ζωνη. Δεν ειναι καταπατηση των δικαιωματων σου το να φορας ζωνη και κρανος, ειναι υποχρεωση σου.Δεν ειναι ουτε ρουχα, ουτε καποιο τρεντυ αξεσουαρ. Ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να τα φορας αν θες να οδηγεις.Δεν εχει να κανει με την ελευθερια σου σαν ατομο.
Skia11 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Το θέμα μας δεν ήταν το αν θα επιβιώσω από μια μετωπική 80Km/h (που ούτως ή άλλως δεν το συζητάμε, ακόμη και με ζώνη, ακόμη και αν δε πάθεις τπτ εξωτερικά, τα εσωτερικά ζωτικά όργανα θα συνθλιφθούν από τα πολλά g.) αλλά αν θα προκαλέσω σωματικές βλάβες στον απέναντί μου. Και είπα: μια μεσόκοπη με πιο λεπτά πόδια κυρία και αρκετά κιλά στον κορμό έχει υψηλότερο κέντρο βάρους από ένα νεαρό άτομο, και ως εκ τούτου είναι πιο εύκολο να πεταχτεί από το παρπρίζ. Και εξάλλου το ξεκαθάρισα, ζώνη φοράω. Αυτό με τα όργανα που συνθλίβονται που ακριβώς το διάβασες? Ρωτάω γιατί σε όποιο site και να κοιτάξεις η ζώνη στη χειρότερη σύγκρουση το μόνο που μπορεί να σου προκαλέσει είναι ζημιά στην κλείδα (και με χειρότερη μιλάω για μετώπικές με 100χλμ+ . Τα περί μεσόκοπης με περισσότερα κιλά είναι άσχετο.το μόνο σχετικό είναι οτι και οι δύο καθόσαστε και το πού είναι τα πόδια σε σχέση με το κέντρο βάρους. Σόρρυ αλλά απο την κουβέντα so far κατάλαβα ότι η ζώνη ασφαλείας στο αμάξι σου είναι τα πόδια σου. Υ.Γ. Όταν έκανα μαθήματα για το δίπλωμα οδήγησης έδωσα παραπάνω χρήματα και έκανα περισσότερα μαθήματα απο το συνηθισμένο μόνο και μόνο για να μάθω περισσότερα και να τα εμπεδώσω καλύτερα, και έχω παρακόλουθησει και σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης έκτοτε.
Neurotic_Fest Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 εγω λεω να κλειδωθει η συζητηση και να ξανανοιχτει σε 6 μηνες , θα χουμε δει πως ειναι η κατασταση στους δρομους και οι στατιστικες και ο καθενας θα βγαλει τα συμπερασματα του . αν και κατι που λεει οτι αν δεν εχει αλλαξει κατι καποιοι θα βγουν και θα πουν οτι η μονη λυση ειναι να διπλασιαστουν τα προστιμα παλι.μακαρι να λεω βλακειες παντως.
KWSN_Men Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 πάντως εγώ άκουσα μια στατιστική στην τηλεόραση που μεταδίδω με κάθε επιφύλαξη. πρώτη εβδομάδα ιουνίου 8 θανατηφόρα στην αττική το 2006, το 2007 1. τώρα αν έπαιξαν ρόλο οι έλεγχοι μόνο ή είναι και άλλοι παράγοντες δε μπορώ να ξέρω. @Houston: Η στάση οδήγησής σου κάνει τη ζώνη άχρηστη καθώς θα γλυστρίσεις από κάτω της.
FilipposMD Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 το είχα πει και πριν για την αποτελεσματικότητα των κατασταλτικών μέτρων, αλλά βρήκα και τα στοιχεία τώρα: "οι έλεγχοι της τροχαίας για μέθη αυξήθηκαν από 365.388 το 2000 σε 1.281.102 το 2004, ενώ το ποσοστό των θετικών ελέγχων μειώθηκε από 8,3% σε 3,2% των οδηγών που ελέγχθηκαν. το 2000, τα τροχαία ατυχήματα που σχετίζονται με τη λήψη οινοπνευματωδών ποτών ήταν 19,41 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το 2004 είχαν ήδη μειωθεί στα 13,12 ανά 100.000 κατοίκους. οι θάνατοι από τροχαία μειώθηκαν από περίπου 19 ανά 100.000 κατοίκους το 2000 σε 15 το 2003." μιλάμε για 400 νεκρούς λιγότερους το χρόνο, δηλαδή.
Neurotic_Fest Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 τα 340 χιλιομετρα που εκανα σημερα και το τελευταιο μπαμ - εχουμε συνηθισει και δεν βγαινουμε πια, δεν κανω πλακα,εχω ηδη δηλωσει αυτοπτης δυο φορες - πριν 20 λεπτα στην διασταυρωση που μενω δεν μου αφησαν καμια διαφορετικη αισθηση παντως αλλα ειναι νωρις ακομη.
dalton85 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δλδ apoikos όταν ο άνθρωπος περάσει τα 20 κλείνει η κατάσταση του μαθαίνω και συνεχίζει για την επιβιώσει του με τα όσα έχω μάθει. Ναι ακόμα και ο 20ς και ο 50ς άμα του δείχνεις ότι αυτό που κάνει έχει μια οικονομική ποινή τότε πιστεύω ότι θα σταματήσει να το κάνει. Όταν λέω παιδεία δεν ανέφερα την κρατική(δημοσιά σχολεία). Παιδεία όπως την αναφέρουμε στο θέμα μας είναι ο τρόπος με τον οποίο συναναστρέφεσαι με του άλλους. Βεβαία και το μορφωτικό επίπεδο σου και η πνευματική καλλιέργεια είναι παράμετροι για μια σωστή συναναστροφή. Η νοημοσύνη και ηθική πάλι είναι μια παράμετρος της παιδεία σου. Λεμέ το ίδιο πράμα αλλά εγώ πιστεύω ότι ναι μπορείς να αλλάξεις ακόμα και στα 80, ακόμα και αν δεν το θέλεις μπορείς Και εσύ δεν κατάλαβες ότι αυτό που λες δεν μου λέει τετ. Είναι ένα πολύ άστοχο σχόλιο που έκανες στο παράδειγμα του phovos και έκανα εγώ το σχόλιο μου στο παράδειγμα και σχόλιο που έδωσες αντίστοιχα. Δημοκρατία στην οδήγηση δεν είναι το έχεις δικαίωμα να μην φοράς ζώνη αλλά το να συμπεριφέρεται ο άλλος σωστά απέναντι σου όπως και εσύ. Εσύ να οδηγίας σωστά όπως και αυτός επίσης. Αλλά και να διασφαλίζετε και οι δυο το δικαίωμα της ζώνης τους καθενός σας. Όταν συναντώ ζώα μέσα στο δρόμο και βάζουν εμένα σε κίνδυνο ή κάποιον άλλον τότε δεν το παίζω ηθικός. Κατεβάζω το παράθυρο και τον βρίζω. Αν κατάλαλος και λέω κατάλαλος γιατί πραγματικά πάντα προσέχω κάνω κάτι, περάσω ένα stop χωρίς να ελέγξω τότε απλά κάθομαι και τα ακούω και ζητάν συγγνώμη από αυτόν που παραλίγο να σκοτώσω, μου έχει συμβεί, δεν είχα δει το ρημάδι το stop. Συμφωνώ με το να κλείσουμε ο θέμα για λίγο καιρό, να δούμε τι γίνεται και μετά το συζητάμε. Να κάπου που συμφωνούμε επιτέλους.
Lucifer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 "οι έλεγχοι της τροχαίας για μέθη αυξήθηκαν από 365.388 το 2000 σε 1.281.102 το 2004, ενώ το ποσοστό των θετικών ελέγχων μειώθηκε από 8,3% σε 3,2% των οδηγών που ελέγχθηκαν.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Έλα ρε τι έχουν οι Lawful Evil, μια χαρά χαρακτήρες ειναι
Neurotic_Fest Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 το είχα πει και πριν για την αποτελεσματικότητα των κατασταλτικών μέτρων, αλλά βρήκα και τα στοιχεία τώρα:"οι έλεγχοι της τροχαίας για μέθη αυξήθηκαν από 365.388 το 2000 σε 1.281.102 το 2004, ενώ το ποσοστό των θετικών ελέγχων μειώθηκε από 8,3% σε 3,2% των οδηγών που ελέγχθηκαν. το 2000, τα τροχαία ατυχήματα που σχετίζονται με τη λήψη οινοπνευματωδών ποτών ήταν 19,41 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το 2004 είχαν ήδη μειωθεί στα 13,12 ανά 100.000 κατοίκους. οι θάνατοι από τροχαία μειώθηκαν από περίπου 19 ανά 100.000 κατοίκους το 2000 σε 15 το 2003." μιλάμε για 400 νεκρούς λιγότερους το χρόνο, δηλαδή. Οπως παντα ο δικηγορος του διαβολου με στοχο την αντικειμενικοτητα ομως, τα νουμερα με τ'αλκοοτεστ αν η πηγη που τα βρηκες εχει μια πιο εκτενη αναλυση θα ηταν χρησιμο, η δραματικη μειωση ανετα μπορει να ειναιτο αποτελεσμα λιγοτερο στοχευμενων ελεγχων, για παραδειγμα αν 300.000 επιπλεον ελεγχοι εγιναν μερα μεσημερι ειναι απολυτα λογικο το ποσοστο των θετικων να ειναι μηδαμινο.Εντυπωση επισης μου κανει η αποκλιση στον αριθμο των νεκρων των στοιχειων της τροχαιας με αυτα της ευρωπαικης ενωσης ειδικα για 2004 και 2005 (θα παραθεσω τα λινκ παρακατω), μιλαμε για 200 νεκρους παραπανω απο τα στοιχεια της Ε.Ε., αν υποθεταμε οτι καποιος απο τους δυο ειχε ελλειπη στοιχεια τοτε θα επρεπε να εχει και λιγοτερους θανατους καταγεγραμενους κι ειναι περιεργο να μην ειναι η Ε.Ε . Ενδιαφερον επισης παρουσιαζει η γενικοτερη μειωση των θανατηφορων ατυχηματων σε ολη την Ευρωπη συγκρινομενη με τις αλλαγες στους δεικτες σ'ενα πολυπλευρο συστημα θεωρητικης αξιολογησης της οδικης ασφαλειας.Ενδεικτικα ας πουμε, εκτος απ'τους ελεγχους, το ποσοστο των αυτοκινητων καθε χωρας που εχει βαθμολογηθει απο το EURONCAP και ο μεσος ορος της βαθμολογιας ανα χωρα ανα ετος. http://www.ydt.gr/main/Article.jsp?ArticleID=98890 http://ec.europa.eu/transport/roadsafety_library/care/doc/profiles/pdf/countryprofile_gr_en.pdf http://ec.europa.eu/transport/roadsafety/road_safety_observatory/annual_statistics_en.htm http://www.erso.eu/safetynet/content/wp_3_safety_performance_indicators_1.htm http://www.erso.eu/safetynet/fixed/WP3/sn_wp3_d3p7a_spi_country_comparisons.pdf (οι πινακες που ελεγα για την παθητικη ασφαλεια στις σελιδες 32 και 33)
KWSN_Men Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 πιθανόν η E.e. να μετράει διαφορετικά. γιατί αν κάποιος πεθάνει 1 εβδομάδα μετά το ατύχημα, νεκρός είναι αλλά το θέμα είναι πώς υπολογίζεται στην κάθε στατιστική.
Neurotic_Fest Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 πιθανόν η E.e. να μετράει διαφορετικά. γιατί αν κάποιος πεθάνει 1 εβδομάδα μετά το ατύχημα, νεκρός είναι αλλά το θέμα είναι πώς υπολογίζεται στην κάθε στατιστική. Προσεξες ομως οτι η αποκλιση πολλαπλασιαζεται το 2004 και το 2005 ;;;
Cromb Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 πρακτικά πάντως, βλέπω μετά τα μέτρα το 99% να φοράει ζώνη. κάτι είναι και αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.