Προς το περιεχόμενο

The [Old] Official Off Topic Thread

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
electronicscopytu9.jpg

Μπε...

Είπα δεν θα σχολιάζω άλλο τα ροζ... αλλά τι είναι αυτό ρε καμένε!!!! :lol:

Εσύ ρίχνεις δουλειά, όχι αστεία!

---

Για τον φίλο με τον ΜΕΝΤΕΣΕ (!!!) και βούτυρο/λάδι γίνεται αν δεν έχει κάτι άλλο. Και λίγο καράμπα για πιο μόνιμα.

Δημοσ.
Πιστεύω ότι η εικόνα αποδίδεται σε σχέση με τα βιώματα του καθενός μας,αλλά θα ήθελα και την "αντικειμενική" άποψη του γραπτού λόγου.

Όλοι στην πολυκατοκία που έμενα ξέρανε τον Άσχημο.

Του Άσχημου του άρεσαν 3 πράγματα στον κόσμο : οι καυγάδες,το να τρώει απ' τα σκουπίδια, και, ας πoύμε, η αγάπη.

Τα προηγούμενα, σε συνδυασμό μαζί με το ότι ζούσε στους δρόμους, είχαν τις επιπτώσεις τους στον Άσχημο. Κατ' αρχάς, ήταν μονόφθαλμος - εκεί όπου θα έπρεπε να είναι το 2ο του μάτι, υπήρχε απλά ένα κενό. Από αυτήν την πλευρά του, ήταν επίσης χωρίς αυτί, το αριστερό του πόδι φαινόταν να είχε σπάσει άσχημα κάποτε και είχε θρέψει σε λάθος θέση, πράγμα που τον έκανε να δίνει την εντύπωση πως πάντα ήταν έτοιμος να πάρει στροφή. Η ουρά του επίσης έλλειπε έκτοτε - δεν του είχε απομείνει παρά ένα ελάχιστο κομμάτι της το οποίο και συνήθιζε να τινάζει.

Ή όψη του ήταν μιας κατά τα άλλα συνηθισμένης γκρίζας τιγρέ γάτας, αν εξαιρέσει κανείς τις εμφανείς διάσπαρτες πληγές στο σώμα και κυρίως στο κεφάλι. Όσοι τον πρωτοβλέπανε, λέγανε το ίδιο : "Τί άσχημη γάτα ειν' αυτή!"

Ο κόσμος του πέταγε πέτρες ή τον κατέβρεχε κάθε που που πήγαινε να τρυπώσει σε κάποιο σπίτι - μάγγωνε ακόμα και τις πατούσες του στις πόρτες αν δεν έφευγε και προειδοποιούσε τα παιδιά του να μην τον αγγίζουν.

Ο Άσχημος όμως, πάντα στεκόταν κι έτρωγε το μπουγέλο, μέχρι να βαρεθείς εσύ και να τα παρατήσεις. Αν του πέταγες πράγματα για να τον διώξεις, η απάντησή του θα ήταν να τρίψει το λυγερό του κορμάκι στα πόδια σου για να δείξει ότι δεν σου κράταγε κακία. Όποτε έπαιζε με τα παιδιά, κουτούλαγε νιαουρίζοντας σα παλαβός, πάνω στα χέρια τους, ζητιανέυοντας την αγάπη τους. Αν τον έπαιρνες αγκαλιά, θα άρχιζε να σου βυζαίνει το ρούχο, τα σκουλαρίκια, ό,τι τέλος πάντων έβρισκε...

Μια μέρα ο Άσχημος είπε να μοιραστεί αυτή του την αγάπη με κάτι σκυλιά Χάσκυ της γειτονιάς. Αυτά αντί ν' απροκρίθηκαν ευγενικά, τον κατακρεούργησαν. Άκουσα τα ουρλιαχτά του από το διαμέρισμά μου κι έτρεξα να τον σώσω. Όταν έφτασα εκεί που κείτονταν, απλά διαπίστωσα ότι η θλιβερή του ζωή είχε σχεδόν πια φτάσει στο τέλος της.

Τον βρήκα στο κέντρο μιας μικρής λίμνης αίματος, με το πίσω μέρος του κορμιού του φρικτά παραμορφωμένο, και μια βαθειά ουλή στο στήθος του, εκεί που πρώτα είχε απλά μια λωρίδα άσπρου στο τρίχωμά του.

Με το που τον σήκωσα να τον πάρω σπίτι τον άκουσα να αγκομαχά και να προσπαθεί ν' αντιδράσει. Πρέπει να τον πονάω πολύ που τον πήρα στην αγκαλιά μου , σκέφτηκα.

Αμέσως μετά, ένιωσα ένα γνώριμο βύζαγμα στ' αυτί μου. Ο Άσχημος, παρ' όλους τους φριχτούς του πόνους, και φυσικά το ότι ξεψύχαγε, προσπαθούσε να βυζάξει τ' αυτί μου...Τον έφερα πιο κοντά στο πρόσωπό μου, κι αυτός έδωσε μια κουτουλιά στην παλάμη μου. Μετά, έστρεψε το μοναδικό του μάτι προς τα 'μενα, και τότε άκουσα να βγάζει το χαρακτηριστικό γουργουρητό των γατιών. Ακόμα και σ' εκείνο το μαρτύριο, 'κεινη η πολύπαθη ψηχή δε ζήταγε παρά λίγη μόνο αγάπη, ίσως και λίγη συμπόνοια.

Τη στιγμή εκείνη, σκέφτηκα πως ο Άσχημος ήταν το πιο όμορφο κι αγαπησιάρικο πλάσμα που γνώρισα ποτέ μου. Ούτε μία φορά δεν δοκίμασε καν να με αρπάξει, να με γρατζουνίσει, ούτε καν να τραβηχτεί έξω από την αγκαλιά μου, να προβάλλει μια οποιαδήποτε αντίσταση...Με κοίταξε μ' ένα βλέμμα όλο εμπιστοσύνη πως θα τον ανακούφιζα από το μαρτύριό του.

Πέθανε στην αγκαλιά μου πριν καν προλάβω να μπω σπίτι, αλλά έκατσα κρατώντας τον ακόμα σ' αυτή για πόση ώρα, με την σκέψη του πώς μπόρεσε αυτό το κατακρεουργημένο και παραμορφωμένο αδέσποτο, να επηρρεάσει τη γνώμη μου για το τί σημαίνει να είναι κανείς τόσο αγνός, ν' αγαπά αληθινά κι ολοκληρωτικά. Ο Άσχημος μου δίδαξε περισσότερα περί συμπόνοιας απ' ότι 1000 βιβλία, διαλέξεις και σχετικές τηλεοπτικές εκπομπές θα μπορούσαν ποτέ, και γι' αυτό θα είμαι πάντοτε ευγνώμων.

Αυτός λαβώθηκε εξωτερικά, εγώ όμως εσωτερικά, και ήταν πλέον καιρός να προχωρήσω και να μάθω ν' αγαπάω αληθινά κι ολοκληρωτικά. Να δίνω τα πάντα για όσους νοιάζομαι.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν πλούσιοι, επιτυχημένοι, αρεστοί, όμορφοι, αλλά εγώ, πάντα θα προσπαθώ να γίνω Άσχημος.

Δημοσ.

@washcloud: Ήταν ανάγκη να μ "αναγκάσεις" να το διαβάσω και στα ελληνικά; Μου κοψες τη διάθεση για ροζ εικόνες...

Btw μπράβο για το κουράγιο σου στη μετάφραση.

Δημοσ.

...το ξέρω παίδες, αλλά έτσι ίσως έρθει πιο εύκολα η λύτρωση για να μας μείνει μόνο η τελευταία πρόταση και να πάμε παρακάτω.

Δημοσ.

έλα ρε κλάιν, μην το συνεχίζεις...pls

θα μπορούσα να στείλω στον μαγαζάτορα την μετάφραση, αλλά όπως είπα ίσως το να την ποστάρω να ήταν καλύτερο για κάποιους, για να κλείσει το θέμα με το οποίο μας τάραξε τα ροζ νερά μας ο toufas...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...