Προς το περιεχόμενο

πολυ οπισθοδρομιση

nikp52

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ναι αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως το συγκεκριμένο πως πέρνει τον τίτλο "τέχνη". Πρόσφέρει κάτι σε αυτόν που το βλέπει? Είναι αισθητικά ευχάριστο? Που απευθύνεται? Ποιός ο λόγος υπαρξής του τελικά εκτός απο το να προσβάλει και να σοκάρει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων αυτής της χώρας? Μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες πρυποθέσεις πριν ονομαστεί κάτι τέχνη? Έστω ότι έιναι τέχνη το συγκεκριμένο , ποιο είναι ακριβώς το μύνημα που θέλει ο δημιουργός του να περάσει και το λογοκρίνουν. Γιατί η λέξη λογοκρισία περιέχει την λέξη "λόγος", η οποία όμως απουσιάζει απο το συγκεκριμένο αντικέιμενο.

You are walking in dangeroys paths my friend...

Μπορεις να μου πεις ενα τροπο που να χαρακτηριζει κατι σε τεχνη η μη τεχνη??

Με την λογικη σου κατι που εδω μας προσβαλει δεν πρεπει να θεωρειται τεχνη? οκ... Στην Αμερικη το 1989 o Andres Serrano παρουσιασε το εργο του Piss Christ... Και ελαβε to "Awards in the Visual Arts" απο το Southeastern Center for Contemporary Art's... αν εισαι χριστιανος κατα πασα πιθανοτητα θα το θεωρεις προκλητικο το λιγοτερο. Παρολα αυτα απο το συνολο της εικαστικης κοινοτητας θεωρειται ενα απο τα μεγαλυτερα εργα του 20 αιωνα...

Και στην πραγματικοτητα ειναι ενα σχολιο του Serrano πανω στο τι εχει κανει ο ανθρωπος στον χριστιανισμο και τις αξιες που καποτε εκπρωσοπουσε... Το ακριβως αντιθετο απο αυτο που υποστηριζαν ολοι οι διωκτες του,

Αρα καταληγουμε σε δυο συμπερασματα... 1 επειδη δεν κατανοεις κατι (γιατι κατα πασα πιθανοτητα δεν το εχεις δει καν) δεν μπορεις να το κραζεις...

και 2 η λογοκρισια δεν βγαζει πουθενα...

Piss_Christ_by_Serrano_Andres_1987.jpg

το εν λογω εργο....

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Ναι αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως το συγκεκριμένο πως πέρνει τον τίτλο "τέχνη". Πρόσφέρει κάτι σε αυτόν που το βλέπει? Είναι αισθητικά ευχάριστο? Που απευθύνεται? Ποιός ο λόγος υπαρξής του τελικά εκτός απο το να προσβάλει και να σοκάρει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων αυτής της χώρας? Μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες πρυποθέσεις πριν ονομαστεί κάτι τέχνη? Έστω ότι έιναι τέχνη το συγκεκριμένο , ποιο είναι ακριβώς το μύνημα που θέλει ο δημιουργός του να περάσει και το λογοκρίνουν. Γιατί η λέξη λογοκρισία περιέχει την λέξη "λόγος", η οποία όμως απουσιάζει απο το συγκεκριμένο αντικέιμενο.

'Ετσι κρίνεις εσύ. Να μην ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για μορφές δημιουργικής έκφρασης (είτε αυτό λέγεται ζωγραφική είτε γλυπτική είτε ποίηση είτε χορός είτε οτιδήποτε) τα κριτήρια είναι πολύ υποκειμενικά. Το ότι δεν εκφράζει εμένα το Χ έργο ή η Ψ μορφή έκφρασης δεν σημαίνει ότι είναι απορριπτέα ή ότι δεν είναι τέχνη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Από τη στιγμή που η νομοθεσία αυτής της πολιτείας καταδικάζει τη γελοιοποίηση των εθνικών συμβόλων (τα όρια της ελευθερίας τα θέτουν οι νόμοι), τότε κατ εμε καλά έκαναν και τους κυνήγησαν.

Αυτή η νομοθεσία όμως συντάχθηκε το ...1931 (ο paredwse ίσως μπορεί να μας ενημερώσει καλύτερα)!

Δημοσ.

billdane και paredwse δείτε αυτό.Εχουμε ένα φιλοναζί καλλιτέχνη.Αυτός λοιπόν έχει το Χίτλερ να σφάζει Εβραίους ,Τσιγγάνους ,δεν ξέρω γω τι άλλο και να προτρέπει και άλλους να κάνουν το ίδιο.Θα απαγορευτεί η όχι;Εσας μπορεί να μην σας αρέσει αλλά για τους άλλους φασίστες θα γίνει σύμβολο.

Δημοσ.
'Ετσι κρίνεις εσύ. Να μην ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για μορφές δημιουργικής έκφρασης (είτε αυτό λέγεται ζωγραφική είτε γλυπτική είτε ποίηση είτε χορός είτε οτιδήποτε) τα κριτήρια είναι πολύ υποκειμενικά. Το ότι δεν εκφράζει εμένα το Χ έργο ή η Ψ μορφή έκφρασης δεν σημαίνει ότι είναι απορριπτέα ή ότι δεν είναι τέχνη.

Εγώ ερωτήσεις έκανα ..... απαντήσεις δεν πήρα ... αν πάρω ποτέ :roll:

Οπότε με την λογική και μια καλλιτεχνική φωτογραφία με θέμα την παιδοφιλία είναι τέχνη , εσυ το απορίπτεις , καποιος άλλος όχι ... οποτε είναι υποκειμενικό , άρα αποδεκτό.

Δημοσ.
Αυτή η νομοθεσία όμως συντάχθηκε το ...1931 (ο paredwse ίσως μπορεί να μας ενημερώσει καλύτερα)!

Και ο νόμος ότι απαγορέυεται να κλέβεις είναι κάτι χρόνια πιο παλιός , να καταργηθεί αμέσως!

Η ορθότητα ενός νόμου δεν έχει σχέση με την παλαιότητα! ΕΛΕΟΣ!

Απλά έχουμε μπεί πια σε ένα τριπάκι να αμφισβητούμε όλες τις πιο παλιές απο εμάς αξίες και ιδανικά. Όσο πιο μεγάλη η αξία που αμφισβητήται , τόσο πιο ...μαγκιά!

Δημοσ.
You are walking in dangeroys paths my friend...

Μπορεις να μου πεις ενα τροπο που να χαρακτηριζει κατι σε τεχνη η μη τεχνη??

Με την λογικη σου κατι που εδω μας προσβαλει δεν πρεπει να θεωρειται τεχνη? οκ... Στην Αμερικη το 1989 o Andres Serrano παρουσιασε το εργο του Piss Christ... Και ελαβε to "Awards in the Visual Arts" απο το Southeastern Center for Contemporary Art's... αν εισαι χριστιανος κατα πασα πιθανοτητα θα το θεωρεις προκλητικο το λιγοτερο. Παρολα αυτα απο το συνολο της εικαστικης κοινοτητας θεωρειται ενα απο τα μεγαλυτερα εργα του 20 αιωνα...

Και στην πραγματικοτητα ειναι ενα σχολιο του Serrano πανω στο τι εχει κανει ο ανθρωπος στον χριστιανισμο και τις αξιες που καποτε εκπρωσοπουσε... Το ακριβως αντιθετο απο αυτο που υποστηριζαν ολοι οι διωκτες του,

Αρα καταληγουμε σε δυο συμπερασματα... 1 επειδη δεν κατανοεις κατι (γιατι κατα πασα πιθανοτητα δεν το εχεις δει καν) δεν μπορεις να το κραζεις...

και 2 η λογοκρισια δεν βγαζει πουθενα...

Piss_Christ_by_Serrano_Andres_1987.jpg

το εν λογω εργο....

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με την ποιότητα του έργου (απο την μια το βλέπω ιδιαιτερα έξυπνο απο την άλλη προκλητικό), αλλά ο συγκεκριμένος ήθελε να περάσει κάποιο μύνημα και αφού δεν το κατάλαβαν όσοι ήταν εναντίων το εξήγησε. Στο δικό μας , γιατί ακόμα δεν μας έχει εξηγησει ο δημιουργός τι μύνημα περνάει αλλά μιλάει μόνο για .... λογοκρισία!

Μήπως και οι αναρχικοί με το κάψιμο της σημαίας και των αυτοκινήτων κάνουν τέχνη και οι ματατζίδες τους την πέφτουν για να τους........ λογοκρίνουν??? (Μεχρι και οι αναρχικοι ενα μύνημα θέλουν να περάσουν , το δικό τους μύνημα , όποτε πάμε πάλι στο θέμα υποκειμενικότητας, οπότε πρέπει να έιναι αποδεκτό!!)

• Super Moderators
Δημοσ.
Και ο νόμος ότι απαγορέυεται να κλέβεις είναι κάτι χρόνια πιο παλιός , να καταργηθεί αμέσως!

Η ορθότητα ενός νόμου δεν έχει σχέση με την παλαιότητα! ΕΛΕΟΣ!

Απλά έχουμε μπεί πια σε ένα τριπάκι να αμφισβητούμε όλες τις πιο παλιές απο εμάς αξίες και ιδανικά. Όσο πιο μεγάλη η αξία που αμφισβητήται , τόσο πιο ...μαγκιά!

Άλλο εννοούσα αγαπητέ! Το έγραψα αυτό για το γεγονός πως όλες οι περιπτώσεις κρίνονται με βάση έναν γενικό νόμο χωρίς παραμέτρους (γι'αυτό και έχουν βάση όλες αυτές οι κωμικοτραγικές μηνύσεις κλπ!) ο οποίος δημιουργήθηκε πριν καλά καλά αποκτήσουν τα σπίτια ...ρεύμα (πόσο μάλλον, τηλεόραση, internet και πάει λέγοντας)8-)

• Super Moderators
Δημοσ.
+ 3 Alexaig!

@billdanos, δε κατάλαβα την επεξήγησή σου αν μπορείς διευκρίνησε σε παρακαλώ

Βαρέθηκα πλέον! Εξάλλου με φανατισμένα άτομα (και με την καλή και με την κακή έννοια) δεν μπορώ να συζητήσω μιας και δεν βγαίνει πουθενά! :roll:

Εύχομαι τουλάχιστον να "αθωωθούν" όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την κωμωδία-παρωδία!

Δημοσ.

ωρε συ,

καλοπροαίρετα το είπα.. γιατί αρπάζεσαι; ειλικρινά δεν κατάλαβα το συλλογισμό σου.

και το αν είμαι φανατισμένος.. χμμ θα περίμενα λίγο πριν κρίνω.

thanxs

• Super Moderators
Δημοσ.
ωρε συ,

καλοπροαίρετα το είπα.. γιατί αρπάζεσαι; ειλικρινά δεν κατάλαβα το συλλογισμό σου.

και το αν είμαι φανατισμένος.. χμμ θα περίμενα λίγο πριν κρίνω.

thanxs

Βρε συ και γω δεν απάντησα αποκλειστικά σε σένα! Απλά τόσα μηνύματα σήμερα και δεν μπορούμε να συννενοηιούμε στα πιο απλά και βασικά πράγματα! :-)

Μιας και ρωτάς τέλος πάντων, εννοώ πως ο νόμος μιλάει γενικά για προσβολή της κοινής γνώμης, ιερών συμβόλων κλπ (δεν ξέρω λεπτομέρειες). Οπότε είτε για καλλιτεχνικό έργο μιλάμε, είτε για σκόπιμη ενέργεια ενός ατόμου θα αντιμετωπιστούν και τα 2 με τον ίδιο τρόπο! Όπως και στην περίπτωση του blogme που δικάζεται ο ιδιοκτήτης μετά από μήνυση του Λιακόπουλου, επειδή φιλοξενούσε link από ένα blog που τον σατίριζε ενώ το ίδιο το blog συνεχίζει ανενόχλητο!

Δημοσ.

οκ απλά έκανες quote το δικό μ μήνυμα γι αυτό το έλαβα έτσι.

/end off topic

/on topic. ο Alexaig παραπάνω, είπε κάτι -κατά τη γνώμη μου - σωστό.

νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε πως η τέχνη έχει ρόλο παιδευτικό/ψυχαγωγικό.

από τα παραπάνω παραδείγματα τί συμπέρασμα συνάγουμε, αν τα κοιτάξουμε καλοπροέρετα κάτω από την ομπρέλα της ελευθερίας του λόγου;

ομολογώ πως το θέμα με το "Piss Christ" αν το έβλεπα μεμωνομένα θα με εξόργιζε, άν όμως μου έλεγαν την ερμηνεία του καλλιτέχνη όπως πολύ όμορφα την παρέθεσε κάποιος παραπάνω θα έλεγα ναι έχει κάποιο νόημα και μπορεί ο τρόπος του να είναι λίγο υπερβολικός για τα γούστα μου αλλά η ουσία του έχει κάποια αξία.

και κάτι άλλο ρε παίδες, επειδή καλή η ελευθερία αλλά πιστεύω πως κάποιοι την εκμεταλλεύονται ασύστολα..

κάποιος "καλλιτέχνης" κάνει σχέση με την αδερφή σας/ αδελφό σας. τα χαλάνε με άσχημο τρόπο και αυτός επειδή είναι νούμερο (αλλά και ελεύθερος της γνώμης/έκφρασης καλλιτέχνης) παρουσιάζει πορτρέτα και γλυπτά της αδελφής/αδελφού σας διόλου κολακευτικά με τρόπο προκλητικό. θέλετε να μου πείτε πως θα το αγνοούσατε και θα τον χλευάζατε ή θα τον θάβατε στο χώμα; γιατί εγώ το 1ο θα δυσκολευόμουν να το κάνω. γιατί να είναι διαφορετικό με την πατρίδα και το Θεό που κάποιοι αγαπούν εξίσου ή και περισσότερο;

Δημοσ.

/end of topic?

Τσάμπα ετοίμαζα post :P

Ποιο end of topic μωρε! Τι κάθομαι και λέω! Παμε παρακάτω!

Δεν πέρνω προσωπικά το "φανατισμένο" τι στιγμή που στήριξα τα επιχειρήματά μου.

Όσο για τον νόμο, αν κατάλαβα καλά τον συγκρίνεις με νόμους που βγήκαν πρώιμα για ορισμένα καινούρια για την εποχή θέματα, με αποτέλεσμα να είναι για γέλια σήμερα (άσχετα αν στην ουσία δεν εφαρμόζοντε καν)

Το θέμα με τα εθνικά σύμβολα είναι χιλιάδων χρονών οπότε σαν νόμο τον θεωρώ όριμο και σωστό.

Πάντως ακόμα περιμένω κάποιες απαντήσεις. Μέχρι και εγώ που είμαι εναντίων σκέφτικα ένα μύνημα που θα μπορούσε να θέλει να περάσει (έστω και χονδροειδώς).

Θα μπορούσε με αυτό να δείξει την αντίθεσή του στον άκρατο εθνικισμό, και καλά ότι αυτοί αυνανίζοντε ακομα και με τον εθνικό ύμνο.

Δημοσ.

Η Εύα Στεφανή είναι καθηγήτριά μου! :shock: :shock:

Και μάλιστα από τους εξαιρετικότερους καθηγητές και ανθρώπους κυρίως, στο τμήμα.

Χαιρετιστήκαμε μάλιστα σήμερα :shock: , μόνο που δεν είχα ακούσει ακόμα για το συμβάν! :shock: :shock:

Καλή φάση! :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...