Προς το περιεχόμενο

Kαλλιτεχνικές ανησυχίες των Insomniaks.

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 346
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
sgp εσύ την έβγαλες αυτή;

αν ναι, σε πειράζει να μοιραστείς λίγο τις ρυθμίσεις σου εκείνη τη στιγμή, τον τύπο της μηχανής και τι ώρα ήταν πάνω κάτω;

(επειδή τώρα που το βλέπω παίζει να νομίζεις ότι σε αμφισβητώ, ρωτώ για να μαθαίνω απλώς)

και εγω θα ηθελα να μαθω σε παρακαλω... περα απο το ολο τοπιο, το νερο ειδικα ειναι απιστευτο...

Δημοσ.

Έχει σχετικά λίγη επεξεργασία, δεν είμαι κατά της επεξεργασίας σε κάποιες φωτό αλλά προτιμώ σχετικά καθαρές... Βασικά εδώ πρόσθεσα λίγο saturation και λίγο με τα burn και dodge tools "βελτίωσα" τον φωτισμό. Οι ρυθμίσεις και η μηχανή φαίνονται στα στοιχεία exif που υπάρχουν στο flikr, αλλά αφού είμαι σίγουρος πως βαριέστε να ψάχνετε...

Η μηχανή είναι dslr Canon 30D με φακό 17-40mm F4l στη συγκεκριμένη ήταν στης πιο wide ρύθμισή της, 17mm που αντιστοιχεί σε 27mm σε όρους full frame (μηχανής film δλδ). Το διάφραγμα ρυθμίστηκε στο f/22 με iso 100 για να μπορέσω να έχω σχετικά αργή ταχύτητα κλείστρου (1,5") για να δώσει αυτή τη βελούδινη αίσθηση στο νερό. Δεν είναι κάτι μαγικό, και μία compact μπορεί να πάρει παρόμιο αποτέλεσμα αν έχει manual ρυθμίσεις. Το έπαιξα λίγο Indiana Jones για να βρω τα κάδρα (πήρα και άλλες τέτοιες...) ήταν 16:15 το απόγευμα από ότι λέει το exif:p. Είναι τραβηγμένη από το ποτάμι Κάστορ στο Καστόρι στη Σπάρτη.

Πάρτε άλλη μία παρόμια που θυμίζει λίγο half life 2 νομίζω...

1186271898_a8ac4045f3.jpg

πατήστε εδώ για μεγαλύτερη ανάλυση.

υ.γ. Thanx Punky:), είναι κανά τρίμηνο που έχω πάρει τη μηχανή και ακόμα μαθένω αλλά είναι πολύ ωραίο χόμπυ:).

Δημοσ.

αυτό βασικά ήθελα να δω, πως έκανες έτσι το νερό. έριξες καθόλου το ev compensation; γτ και πάλι για 100άρι ισο σε τέτοια ταχύτητα κλείστρου εκείνη την ώρα μου φαίνεται λιγότερο φωτεινή απ'ότι θα περίμενα/φοβόμουν.

Δημοσ.

Και εγώ το φοβόμουν και την έβγαλα με ev -3/2 αλλά βγήκε (πολύ) σκοτεινή (μπούσταρα την φωτεινότητα μετά ας είναι καλά το RAW)... Οπότε τις επόμενες τις πήρα στο -1/2. Παίζουν δύο λόγοι που μπόρεσα να χρησιμοποιήσω αυτή τη ταχύτητα χωρίς πρόβλημα α) Είναι dslr και ο φακός δεν περιορίζεσαι σε f/8 όπως στις περισσότερες compact, χρησιμοποίησα f/22, δλδ 3 stop πιο "σκοτεινά" από compact και άρα αν υποθέσουμε ότι είχα f/8 ως μικρότερο κλείστρο η φωτό θα ήταν περίπου στο 1/3 του δευτερολέπτου και όχι στο 1,5 δευτερόλεπτο που ήταν τώρα (αν υπολογίσεις το e/v -3/2 τότε ίσως και να έβγαινε η φωτό και σε compact) και πιο σημαντικά β) ήταν σκιερό το μέρος:).

Δημοσ.
υ.γ. Thanx Punky:), είναι κανά τρίμηνο που έχω πάρει τη μηχανή και ακόμα μαθένω αλλά είναι πολύ ωραίο χόμπυ:).

Εννοείται πως πήδηξα όλα τα technical mambo jumbo του κειμένου σου για να δω αν με ευχαρίστησες αρκετά για τα καλά μου λόγια.

Θες να πεις ότι μέσα σε ένα τρίμηνο, έφτασες από το τίποτα να βγάζεις τέτοιες φωτό; Πλάκα κάνεις;

Εδώ εγώ έπρεπε να φτάσω 9 χρονών για να φέρω πρώτη φορά σε πολλαπλό οργασμό την τότε γκόμενα μου.

Με ψάρωσες τώρα.

Δημοσ.
Και εγώ το φοβόμουν και την έβγαλα με ev -3/2 αλλά βγήκε (πολύ) σκοτεινή (μπούσταρα την φωτεινότητα μετά ας είναι καλά το RAW)... Οπότε τις επόμενες τις πήρα στο -1/2. Παίζουν δύο λόγοι που μπόρεσα να χρησιμοποιήσω αυτή τη ταχύτητα χωρίς πρόβλημα α) Είναι dslr και ο φακός δεν περιορίζεσαι σε f/8 όπως στις περισσότερες compact, χρησιμοποίησα f/22, δλδ 3 stop πιο "σκοτεινά" από compact και άρα αν υποθέσουμε ότι είχα f/8 ως μικρότερο κλείστρο η φωτό θα ήταν περίπου στο 1/3 του δευτερολέπτου και όχι στο 1,5 δευτερόλεπτο που ήταν τώρα (αν υπολογίσεις το e/v -3/2 τότε ίσως και να έβγαινε η φωτό και σε compact) και πιο σημαντικά β) ήταν σκιερό το μέρος:).

ye, και εγώ με dslr είμαι. καλή φάση. πολωτικό φίλτρο έπαιξε ή μόνο πειραγμένο saturation έχει η πικ;

Δημοσ.

Κοίτα, με τη φωτογραφία ασχολούμαι από το 2003 αλλά ουσιαστική ενασχόληση άρχισα εδώ και ένα τρίμηνο. Φυσικά διαβάζω τεχνικές κτλ σαφώς περισσότερο καιρό από 3 μήνες αλλά αν δεν το κάνεις στη πράξη είναι όλα θεωρία (όπως και με τις γυναίκες άλλωστε:P).

edit: Κανένα φίλτρο πέραν του μόνιμου προστατευτικού UV που έχω πάνω στους φακούς μου...

Δημοσ.
Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μια ερώτηση ακόμα όμως. Απο πινέλα είδα ότι έχει διάφορα μεγέθη, τι νουμερο να προτιμήσω; Ή να πάρω μια γκάμα απο νούμερα να έχω; :roll:

μια γκάμα απο νούμερα :-D

Δημοσ.

ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ

Πάλι σε ονειρευόμουν

Ολόκληρο το βράδυ

Η μορφή σου έκανε πόλεμο

Στης νύχτας το σκοτάδι

Την μία μου μιλούσες

Απλά ως δύο γνωστοί

Την άλλη με φιλούσες

Σαν να ήμασταν μαζί

Το πρωί καθώς οδηγούσα

Και πήγαινα στην δουλειά

Still loving you άκουγα στο ράδιο

Να μου το θυμίζει ξανά

Όλη την ημέρα στο γραφείο

Εσένα σκεφτόμουν

Τις στιγμές μας αναπολούσα

Που νασαι αναρωτιόμουν

Αύριο είναι της Παναγιάς

Και στην εκκλησιά σαν πάω

Θα ανάψω ένα κερί

Και θα Της πω ως σε αγαπάω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...