Προς το περιεχόμενο

A Vampyre Story

Dreamcatcher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το έχει το amazon.co.uk. Ωραίο παιχνιδάκι, η φωνή της τύπισας είναι λίγο γτπ. Δε καταλαβαίνεις αν είναι γερμανίδα, γαλλίδα ή αν απλά τα μπλέξανε στο goth accent. μπλ και τα animations στους characters όταν μιλάς είναι πολύ σύντομα και ως αυτού επαναλαμβάνονται. Έχει κάποιές ενδιαφέρον ιδέες στο interface όπως τα phantom items αλλά έχω κολλήσει τώρα ρε γμτ.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εμένα αυτό που μου άρεσε πολύ είναι η κίνηση η στιγμιαία αν κλικάρεις να πάει κάπου και πατήσεις το space. Άσε που δικαιολογείται κιόλας επειδή είναι vampyre. Που έχεις κολλήσει?

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το δοκίμασες αλλά πατώντας το tab κάνει highlight τα interactive σημεία σε κάθε τοποθεσία.

Πάντως πραγματικά θυμίζει ένδοξες εποχές των adventures. Πολύ καλή ατμόσφαιρα, μουσική, διάλογοι ευχάριστοι και αστείοι.. Προσωπικά μου θυμίζει αρκετά discworld 2, με την καλή έννοια όμως. Τα ghost items δίνουν λύση στο γνωστό πρόβλημα σε αυτά τα παιχνίδια, που έχει όλη αυτή την πραμάτια ο ήρωας..

Δημοσ.

Το επαιξα και εγω για λιγη ωρα πριν λιγο. Ωραιο παιχνιδακι, σιγουρα ομορφο και απο τα καλα του ειδους τα τελευταια χρονια.

Απο την αλλη, μου φαινεται δυσκολουτσικο. Ουτε την αρχη δεν περασα και ασχοληθηκα καμια ωρα... Αυριο με καθαρο μυαλο.

Δημοσ.

Δυστυχώς τα adventures κινδυνεύουνε να γίνουνε cult. Λίγοι ασχολούνται και είναι πολύ ενδιαφέρον να έχεις και μια ιστορία πέρα από τα 3d που λίγο πολύ κάνεις φανταστικά εφέ πολύ εύκολα σήμερα. Τα ghost items δίνουνε λύση και το κάνουν πιο ρεαλιστικό. Άσχετο το ότι έχεις βαμπίρ hehe.

• Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν έπαιξα το demo. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα πολύ από αυτό που έπαιξα.

Κατ'αρχήν το περίμενα λίγο περισσότερο προσεγμένο και λίγο μεγαλύτερο σε διάρκεια.

Τι με χάλασε:

- Η φωνή της Mona. Χαλάει το ύφος των διαλόγων και δεν μου κολλάει με το μοντέλο της. Επίσης της λείπουν κάποια spoken lines (πχ αν κάνεις "get" στον Frodorick).

- Αυτό το "remember the discussion we had in my room" με τον Frodorick δεν το κατάλαβα... Γιατί να μην συζητήσουμε εδώ και τώρα;

- Στα περισσότερα cutscenes η μουσική κοβόταν απότομα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να σβήνει η οθόνη σε ΚΑΘΕ μετάβαση από και προς Cutscene, όπως επίσης και μεταξύ τμημάτων μιας cutscene. Τέλος, θα προτιμούσα να μην έχει video sequences, αλλά όλα τα cutscenes να είναι γυρισμένα με in-game camera.

Τι μου άρεσε:

- Θυμίζει εποχές Grim Fandango.

- Κρατήσαν ένα πετυχημένο interface (παρόμοιο με των monkey island 3, Grim Fandang, Full Throttle)

- Καλοσχεδιασμένα backgrounds.

- Η ιδέα να μην κουβαλώ τα πάντα παντού, αλλά να θυμάμαι πιθανή χρήση τους είναι καλή κατα βάση, (αν και στην πράξη μπορεί να σε μπερδέψει όπως για παράδειγμα με το φτυάρι).

Ελπίζω το πλήρες game να είναι αρκετά ανωτερο από το demo...

Δημοσ.

Λοιπόν το παιχνίδι φαίνεται να έχει ένα bug το οποίο κατάφερα και πέτυχα:mad:. Το παραθέτω εδώ να γλιτώσει κανείς άλλος από το να ξαναπαίζει από save μιας και βάλε ώρας πίσω.. Το βάζω σε spoiler αν και δεν είναι ιδιαίτερα "spoil" γιατί γίνεται νωρίς. Αυτό είναι που το κάνει ιδιαίτερα σπαστικό γιατί το game δεν είναι γραμμικό, οπότε αν την πατήσεις και το κάνεις στην αρχή παίζεις όλο το game πάλι.. Αν κάποιος βρει κάποια λύση ας την ποστάρει πάντως εδώ plz.

Όταν φτάσετε να έχετε πάρει το μπουκαλάκι με το άρωμα, κάποια στιγμή θα βγείτε στο μπαλκόνι και θα το αδειάσετε στο "lake monster". Αν έχετε πάρει και το μπουκάλι που κάνει refill στο άρωμα ΜΗΝ το χρησιμοποιήσετε. Χρειάζεστε έπειτα το άρωμα άδειο για να συνεχίσετε και αν το ξαναγεμίσετε μετά δεν υπάρχει τρόπος να το αδειάσεις πουθενά, ενώ αν το ξαναρίξεις στη λίμνη κολλάει όλο το παιχνίδι....

Btw εμένα αυτό που με χάλασε πολύ στο παιχνίδι είναι το inventory με το δεξί click. Όλη την ώρα είτε πηγαίνω σε λάθος μέρη θέλοντας να ανοίξω το inventory είτε πετιέται το inventory στο άσχετο..

Δημοσ.

Όταν φτάσετε να έχετε πάρει το μπουκαλάκι με το άρωμα, κάποια στιγμή θα βγείτε στο μπαλκόνι και θα το αδειάσετε στο "lake monster". Αν έχετε πάρει και το μπουκάλι που κάνει refill στο άρωμα ΜΗΝ το χρησιμοποιήσετε. Χρειάζεστε έπειτα το άρωμα άδειο για να συνεχίσετε και αν το ξαναγεμίσετε μετά δεν υπάρχει τρόπος να το αδειάσεις πουθενά, ενώ αν το ξαναρίξεις στη λίμνη κολλάει όλο το παιχνίδι....

Κάνοντας search στο δίκτυο, βρήκα μια λύση γι'αυτό το σοβαρότατο και απαράδεκτο bug, χρειάζεται όμως να πειράξεις το τελευταίο save game που έχεις κάνει (κάνε κανά backup καλού-κακού):

""

1. Go to game\assets\scripts folder in your game installation.

2. Find .bin file corresponding to your latest save (it has biggest number) and open it in notepad.

3. Find following line:

<scriptvar name="perfume_dumped_inky" value="True"/>

and change it to:

<scriptvar name="perfume_dumped_inky" value="False"/>

4. Save file and load the game.""

Το έκανα και δούλεψε κανονικά.

Δημοσ.

Sephir σε ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ. Δούλεψε και σ εμένα. Το είχα παρατήσει από χθες γιατί το είχα κάνει πάρα πολύ νωρίς τελικά το bug και έπρεπε να ξαναπαίξω σχεδόν από την αρχή. Να σαι καλά!

Δημοσ.

Πως αλλάζετε ανάλυση;Γιατί εμένα στα μενού δε μου έχει επιλογή.Πάω στο Config.prc, αλλάζω την ανάλυση, αλλά δε μου την κρατάει.Καμιά ιδέα;Άντε και το έχω τόσες μέρες χωρίς να το έχω δοκιμάσει!

Δημοσ.

Δεν έχω βρει από κάπου να αλλάζει. Δεν νομίζω πως γίνεται κιόλας.. Άσχετο αλλά μου έκανε εντύπωση πόσο ελεύθερα έχουν τα αρχεία με textures,characters κλπ πάντως..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Βγηκε International Patch 1.1 για το παιχνίδι. 19.8 ΜΒ.

Τι διορθώνει (από το txt που περικλείεται στο patch):

- Less "stuck" animations. If problem still occurs, restart game.

- removed two bugs (perfume and stadium) that could prevent further playing

- Support for graphics cards without AA: if the game did not start on your system, select "Safe AA" during patch installation to set AA to 0.

- small bug fixes and tweaks

Δημοσ.

Καλά και αυτά, αλλά ρε γαμώτο μια δυνατότητα ρύθμισης της ανάλυσης δε θα έβλαπτε.Παιχνίδι του 2008 είναι.Εγώ στο σταθερό μου πάντως δε μπορώ να το παίξω σε τέτοια ανάλυση.Που να είχα και μεγαλύτερη οθόνη....Θέλει είτε λάπτομ είτε htpc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...