Προς το περιεχόμενο

Ρεκόρ καύσωνα - Ρεκόρ ρύπανσης

divido

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στην Καλαματα παρακλω εφθασε ο υδραργυρος τους 46 βαθμους και μετα λετε για ζεστη σε αλλες περιχοες?

Ποιος μίλησε για ζέστη? Για ρύπανση μιλάνε τα παιδιά...και για εναλλακτικές μορφές ενέργειας προκειμένου να μειωθεί η χρήση λιγνίτη που ρυπαίνει.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πόσο εύκολο είναι να βγουν τα φίλτρα εκτός την ώρα που οι μονάδες λειτουργούν στο φουλ? Γιατί από τα λίγα που έκανα στη σχολή για τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια μου φαίνεται κάπως κουφό.

Μήπως η ρύπανση είναι αναπόφευκτη ακόμη και με τα φίλτρα?

τα φίλτρα των ΑΗΣ καρδιας, πτολεμαϊδας, αμυνταιου, Α.δημητρίου (όλων δηλαδή των ΑΗΣ εκτός από της Μελίτης) είναι ηλεκτροστατικά, παροχημένης τεχνολογίας, όταν λειτουργούν μειώνουν κατά πολύ την απόδοση των ΑΗΣ και ΝΑΙ φίλε πίστεψέ με τα βγάζουν εκτός λειτουργίας. Αυτό μπορεί να στο πεί οποιοσδήποτε κάτοικος της περιοχής (τα χωριά Α.Δημήτριος, Ρυάκιο βρίσκονται στα 1000 μέτρα από τα εργοστάσια με τις καμινάδες "κρεμασμένες" από τα σπίτια τους), όταν βγάζουν εκτός τα φίλτρα ο καπνός βγαίνει κίτρινος και έντονος, όταν λειτουργούν είναι αχνός και λευκός. Επιπλέον αν θές να μπαίνεις τακτικά στο site του εργαστηρίου ατμ.ρύπανσης εκεί θα δείς οτι σε μια νορμάλ μέρα (χωρίς καύσωνα) έχουμε σχεδόν καθημερινή παράβαση του ορίου την ώρα αιχμής, είναι τυχαίο?

Δημοσ.
Ποιος μίλησε για ζέστη? Για ρύπανση μιλάνε τα παιδιά...και για εναλλακτικές μορφές ενέργειας προκειμένου να μειωθεί η χρήση λιγνίτη που ρυπαίνει.

Ζέσης ορμώμενος και έμμεσα σχετιζόμενος δια της εντροπικής ποστολογίας και μόλυνσης της πληροφορίας.Αμήν, πάω να πάρω μια μπύρα πριν λιώσω .

Δημοσ.

Δείτε τη συνημμένη εικόνα!

Αν κάποιος έχει ανάλογες μετρήσεις των τελευταίων ημερών καύσωνα από αλλού στην Ελλάδα ας στείλει να ρίξουμε μια ματιά.

post-43434-129062948553_thumb.jpg

Δημοσ.

Ειστε τυχεροι εκει πανω ρε παιδια. Αλλα εμεις ειμαστε πολυ πιο πολυ χαρουμενη εδω στην ωραια πολη της Λαμιας. Ριξτε μια ματια περναμε μια χαρα εδω.

Ειπα κιολας να μου στειλουν απο Αθηνα και την καμηλα μου να μετακινουμε πιο ανετα αλλα ειπαν ασε τωρα που να μπλεκουμε με μεταφορικα.

PS: Δεν εχω aircondition.

alltimerecordsmonth.gif.zip

Δημοσ.
46 βαθμους και μετα λετε για ζεστη σε αλλες περιχοες

46 που, στην σκια? Οι θαρμοκρασιες υπο σκια ειναι οι πιο χαζη μετρηση που υπαρχει... Εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει καθολου γιατι πολυ απλα περπαταω στον ηλιο αρκετη ωρα... Ουτε τον οικοδομο τον ενδιαφερει η σκια επειδη δεν δουλειυει κατω απο αυτη... Αρα ας λεμε 60-65

Δημοσ.

κοιτα εμένα αυτή η ''φλόγα'' μου αρέσει....

πρωτόγνωρες & ακραίες εμπειρίες.

Εντωμεταξύ αν κάτσεις και μιλήσεις με γυναίκα αυτήν την περίοδο το μόνο πράμα που θα σου λέει συνεχώς είναι για την ζέστη.:lol:

κάπου το διασκεδάζω:lol:

Δημοσ.

Βασικά η Βούλγαροι εξάγουν το ρεύμα τους και εμείς δεν μπορούμε καλά-καλά να παράγουμε για την πάρτη μας...και ναι, είχανε προβλήματα με τον πυρηνικό σταθμό τους, αλλά βγάλανε τους παλιούς αντιδραστήρες εκτός λειτουργίας και σε κάνα-δυο χρόνια θα είναι έτοιμο το καινούριο συγκρότημα. Και πάλι εξάγουν το 14% του ηλεκτρικού τους.

Δημοσ.

Αφού δεν έχουν λεφτά* για κλιματιστικά, μπορούν και εξάγουν...

*τους τα έφαγαν οι ελληνικές τράπεζες.

Δημοσ.

Πολύ σπαστικοί (ως συνήθως) οι δημοσιογραφίσκοι στην όλη κατάσταση. Καταρχάς όπως πάντα ασχολούντε όλοι μαζί με το ίδιο θέμα και κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις τύπου ''Ρεκορ καύσωνα'', ''Η Δεη εκεί δεν άμτεξε και..'' κ.λπ κ.λ.π μόνο και μόνο να αγχώσουν τον κόσμο να έχουν και αυτοί τα θέματα τους. Πως γίνεται 10 χρόνια τώρα που θυμάμαι κάθε χρόνο να έχουμε και Ρεκόρ καύσωνα και συνέχεια οι τιμές του υδραργύρου να είναι 40 με 46 ? Θα ηρεμήσει και η ζέστη να δούμε τι θα βρούνε μετά...

Δημοσ.

Βασικά νομίζω πως έχουμε να δούμε από το '56 τέτοια φάση. Και όσο θυμάμαι κ ο ίδιος, τόσο πολύ ποτέ δν πέθαινα.

Δημοσ.
Βασικά νομίζω πως έχουμε να δούμε από το '56 τέτοια φάση. Και όσο θυμάμαι κ ο ίδιος, τόσο πολύ ποτέ δν πέθαινα.

Σοβαρά παππού ???

Δημοσ.

Κάτι παρόμοιο θυμάμαι το 1987 αλλά έχω την εντύπωση ότι ήταν Ιούλιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...