Προς το περιεχόμενο

Format C...oups!!!

mikelamar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι αφού το λειτουργικό είναι φρέσκο και δεν έχεις βάλει ακόμα πολλά προγράμματα μέσα είναι το εξής.

Βάλε τον δίσκο σε άλλο υπολογιστή και κανε το recover από εκεί. Αλλά προσοχή!

Do not install GetDataBack on the drive you want to recover! It is strongly recommended to proceed as follows:

Install the program to another computer, which doesn't have any problems. If you have a choice, choose the computer with the most RAM and is the fastest. Attach the drive you want to recover as a slave to this machine. Make sure the drive is jumpered correctly and is recognized by the BIOS.

After downloading GetDataBack run the setup.exe. The setup Wizard will guide you through the installation process.

NEW: If there is no way to attach the drive to an extra computer, you can run GetDataBack from a WinPE boot CD-ROM.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εγώ όταν κάνω format πάντα επιλέγω το "Format for NTFS disk" και όχι το άλλο που λέει "Format for NTFS disk (fast)"

Όταν λές "low format" εννοείς το πρώτο?

Δυστυχώς για σένα, ναι...

Δημοσ.

Kagkouros(post #2) και dks_1979(post #3) όταν δεν ξέρουμε κάτι απλά δεν απαντάμε.Είναι τόσο απλό.

Όταν λές "low format" εννοείς το πρώτο?

Όχι.Το πρώτο είναι το "κανονικό" format.Το "fast" είναι σαν να κάνεις από τον explorer απλή διαγραφή αρχείων.

Το Low Level Format είναι και αυτό διαμόρφωση που συνήθως γίνεται με κάποιο Utility της κατασκευάστριας εταιρείας και παραθέτω ένα απλό ορισμό το τί περίπου είναι:

Low Level Format: This is the first step in preparing a drive to store information after physical installation is complete. The process familiarizes the drive with the controller.

Δημοσ.

Σκέψου το δίσκο σαν ένα τζάμι και τα δεδομένα σαν σκόνη.

Quick Format=Παίρνεις ένα πανί και καθαρίζεις το τζάμι.

Normal Format=Παίρνεις ένα βρεγμένο πανί καθαρίζεις το τζάμι.

Low Level Format=Παίρνεις ένα ειδικό πανί και AZAX και καθαρίζεις το τζάμι.

Δημοσ.

Κανείς δεν είναι τέλειος...

Ευχαριστώ nikoson για την διόρθωση...

Οπότε μπορείς να ανακτήσεις τα αρχεία σου αν δεν έπεσαν αρχεία του λειτουργικού πάνω στα αρχεία που θέλεις να ανακτήσεις

Δημοσ.
Kagkouros(post #2) και dks_1979(post #3) όταν δεν ξέρουμε κάτι απλά δεν απαντάμε.Είναι τόσο απλό.

Καλά λέγε ότι θέλεις, εγώ δεν έχω δει κανένα πρόγραμμα τέτοιου τύπου να δουλεύει σωστά...

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακτήσεις όλα τα δεδομένα ενός δίσκου τόσο απλά (ένα μικρό ποσοστό ίσως).

Π.χ. το GetDataBack αναφέρει ξεκάθαρα στο site της εταιρείας ότι παίζει υπό πολλές προϋποθέσεις.

Δημοσ.

Δουλεύει άψογα..Δοκιμασμένο σε 17GB mp3 τα οποία έσβησα κατά λάθος..

Αρκεί αυτά που θέλεις να ανακτήσεις να είναι με λατινικούς χαρακτήρες για να μην στα βγάλει αλαμπουρνέζικα...

Δημοσ.

Με το που τα έσβησα (Shift+Del) νευρίασα τόσο πολύ που έκανα format από τα νεύρα μου. Τα ανάκτησα μετά από format αλλά χώρις να βάλω άλλο λειτουργικό από πάνω.

Για να μη βαζω-βγαζω λεω να το κανω εγκατασταση σε αλλον σκληρο στο ιδιο pc...λες να παιξει προβλημα?

Δεν θα το συνιστούσα....καλύτερα σε άλλο υπολογιστή

Δημοσ.

Το GetDataBack είναι θαυματουργό και το δηλώνω από προσωπική εμπειρία. Εμένα σε εξωτερικό σκληρό μετά από κανονικό format μου ανάκτησε όλα τα αρχεία και έχω ακούσει πολλές παρόμοιες εμπειρίες από άλλους χρήστες. Ένας φίλος μου έκανε 100% ανάκτηση αρχείων μετά από τρία format που του έκανε κατά λάθος ο αδερφός του. Ακόμα και αν έχεις γράψεις δεδομένα από πάνω μετά το format, ίσως να μπορέσει να σου κάνει τουλάχιστον μία μερική ανάκτηση αρχείων. Εξαρτάται από την τοποθέτηση των καινούργιων αρχείων σε σχέση με τα σβησμένα.

Δημοσ.

Πραγματικά σκεφτείτε λίγο πριν απαντήσετε. Η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο. Φυσικά και μπορείς να ανακτήσεις αρκετά δεδομένα, έως πάρα πολλά. Δοκίμασε και το fileScavenger. Και εσύ που λες πως δεν έχεις δει τέτοιο πρόγραμμα να δουλεύει σωστά μάλλον δεν το έχεις δοκιμάσει καν.

Το quick format λειτουργεί όπως το delete. Απλά δηλώνει πως η περιοχή είναι άδεια και μπορεί να γραφτεί κάτι πάνω σε αυτήν. Αν δεν έχει γραφτεί τίποτα το αρχείο επαναφέρεται μια χαρά. Καλή τύχη

Δημοσ.

Θα πω κατι πολυ extreme και ισως εκτεθω, αλλα για να το θυμαμαι ακομα σημαινει οτι εχει βαση αληθειας.

Τα προγραμματα ανακτησης δεδομενων χανουν την φερεγγυοτητα τους μετα το ΕΒΔΟΜΟ format.

Φαινεται τρελλο αυτο που γραφω αλλα τα δεδομενα δεν σβηνονται με ενα απλο format. Οι αστυνομικες υπηρεσιες το ξερουν καλα αυτο. Η διαδικασια για να σβησεις ΠΛΗΡΩΣ ενα σκληρο δισκο ειναι μεγαλη και υπαρχει στο net. Οι μεγαλες εταιριες απο τον κινδυνο βιομηχανικης κατασκοπιας ακολουθουν ειδικες διαδικασιες για να καταστρεψουν σκληρους δισκους πριν ανανεωθουν με καινουργιους.

Περιμενετε ωστοσο να με επιβεβαιωσουν ή απορριψουν χρηστες που γνωριζουν με σαφηνεια το αντικειμενο.

Δημοσ.

Giati na ginei to thread auto diagwnismos poios thn exei pio megalh?(thn gnwmh)

mikelamar ,to mono pou sou menei einai na DOKIMASEIS me 1,2,3 data recovery programmata,ki ama mporeseis na swseis tpt eswses.

apla ta "swsmena" prepei na apo8hkeutoun se allo partition apo to ekastote ap to opoio kaneis recovery.Ara u need free space.Ton exeis?Ksekina.

(get data back,easy recovery,life scavenger,kai oreksh na exeis, kai alla.)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...