stroumflakis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Πρόγραμμα σπουδών είναι τα μαθήματα που περιλαμβάνει η σχολή. Υπάρχουν και τα βιβλιαράκια που λέγονται "Προγράμματα σουδών" και τα οποία αναφέρουν και περιγράφουν τα μαθήματα της σχολής καθώς και κάποιες άλλες σημαντικές πληροφορίες για τη σχολή. Από την άλλη,όσον αφορά το που ξέρω ότι έχει από τα καλύτερα προγράμματα σπουδών το συγκεκριμένο τμήμα,δυστυχώς δεν μπορείς να γνωρίζεις τα πάντα για κάθε σχολή. Μέσω ίντερνετ και μέσω εφημερίδων είναι ο μόνος σχεδόν τρόπος να μάθεις και να συγκρίνεις σχολές.Όταν λοιπόν διαβάζεις στις εφημερίδες πως η συγκεκριμένη σχολή διαθέτει από τα καλύτερα προγράμματα σπουδών δεν έχεις άλλη επιλογή από το να την πιστέψεις,καθώς δεν έχεις κανέναν άλλο να σου πεί μια άλλη άποψη. Επιπλέον όσο αφορά την διαφήμιση που λές ότι κάνουμε,πραγματικά εσύ από ποιόν περιμένεις να μάθεις για την σχολή που σε ενδιαφέρει αν όχι από έναν φοιτητή της σχολής αυτής? Υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος από εκείνον τον φοιτητή που ζεί καθημερινά τη σχολή,που φεύγει από το άρθα και τις στατιστικές και μπαίνει στην προσωπική εμπειρία? Αν δεν ξέρω εγώ ο άμεσα ενδιαφερόμενος τότε ποιός ξέρει? Όσον αφορά κάτι επίσημο ή χειροπιαστό που γνωρίζω εγώ,έχω διαβάσει ένα βιβλίο καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά(δεν θυμάμαι τίτλο) και το οποίο ανέφερε τις σχολές της Ελλάδος και το τμήμα Εφαρμ. Πληρ. κ' Πολ. ήταν μαζί με άλλα από τις πιο υποσχόμενες σχολές με αποροφητικότητα και ζήτηση αποφοίτων. Φίλε charmed δεν σου λέω να έρθεις στην συγκεκριμένη σχολή επειδή σου το λέω εγώ. Σου αναφέρω την προσωπική μου άποψη ως φοιτητής της συγκεκριμένης σχολής. Άκου όλες τις απόψεις για τις σχολές που σε ενδιαφέρουν. Στο τέλος κάνε μια σούμα και αποφάσησε εσύ το που θα πάς.
antonisid Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Και όταν λέτε ότι έχει το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών πως το ξέρετε αυτό ρε παιδιά?Δηλαδή είδατε όλα τα προγράμματα όλων των ΤΕΙ και καταλήξατε ότι έχει το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών? Και από την άλλη όταν λέτε "πρόγραμμα σπουδών" τι ενοείτε?Τα μαθήματα?Το πρόγραμμα διδασκαλίας?Τι στο καλό?Γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένο!! Μην κάνουμε διαφήμηση σε τμήματα επειδή είναι ενδεχομένως στην πόλη μας ή είμαστε φοιτητές του τμήματος.Η τέλος πάντων να κάνουμε διαφήμιση αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία όχι του τύπου είναι το καλύτερο ΤΕΙ...Έχει το καλύτερο πρόγραμμα...κτλ Φίλε που άνοιξες το τοπικ μην επηρεάζεσαι σε καμία περίπτωση αν δεν έχεις συγκεκριμένα στοιχεία. Από κει αι πέρα ο καθένας θα σου πει ότι θέλει. Όλες οι απόψεις που διατυπώθηκαν ήταν με επιχειρήματα.Επίσης δεν είναι θέμα διαφήμησης,άλλωστε δε θα κερδίσουμε κάτι.Κι επειδή είπες να μην επηρεάζεται καθόλου ο ενδιαφερόμενος που άνοιξε το topic,σε πληροροφώ ότι μπορεί να μάθει κάποια πράγματα (θετικά ή αρνητικά) που δε θα βρει σε πληροφορίες σε επίσημα sites σχολών,καθώς εκεί παρουσιάζονται όλα ρόδινα και με επίσημο χαρακτήρα.Καλά έκανε που ρώτησε,αλλά δε θα πρεπε με τίποτα ν'αλλάξει ή να καθορίσει την απόφαση του απο αυτά που του'παμε,τα οποία κατα την γνώμη μου είναι σωστά.Πρέπει να τα λάβει υπ'όψιν του ενδεικτικά και τίποτε άλλο.
charmed Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 ευχαριστώ για την βοήθεια. καταρχήν να πω δεν με νοιάζει η δυσκολία των μαθηματικών της σχολής αφού σκεφτόμουν να πάω να σπουδάσω μαθηματικά οποτε... μιλάω από τώρα για μεταπτυχιακό εκτός, καθώς προτειμω να πάω να ζήσω εκτός ελλάδας και το μεταπτυχιακό είναι ένας λόγος, μία αρχή για αυτό
silverthan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2007 Μεταπτυχιακό UK κάνεις για πλάκα. Μπορείς να πας και Erasmus ένα 6μηνο να δεις τι παίζεται ή να πας για πρακτική.
charmed Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 αλλάζω λίγο το θέμα. το τει αυτοματισμού τι σας λέει? ειναι καλό? τι επάγγελμα κάνεισ μετά?
Filos19 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Φίλε όντως αν τελειώσεις ΤΕΙ αυτοματισμού μπορείς να γίνεις και αυτό που είπες. Εγώ δεν έχω τελειώσει το ΤΕΙ αυτό αρα δυστυχώς θα πρέπει να προσπαθώ ακόμα.
cybernero Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Πέρνα πρώτα Ζαχαρόπουλο και βλέπεις... Με λίγα λόγια θα ζοριστείς πααααααρα πολύ για να τελειώσεις αυτή την σχολή... Χαρακτηριστικά θα σου αναφέρω ότι τα αρχικά του τμήματος είναι ΕΠΠ... Μεταξύ μας πολλές φορές όμως αυτά τα αρχικά τα λέμε ως Εκμεταλευτές Πατρικής Περιουσίας.Και φυσικά επειδή έχει αποφοιτήσει ένας πολύ μικρός αριθμός φοιτητών τόσα χρόνια έχει μαζευτεί ένα μπούγιο στην Σχολή απο "Επιπίτες".Έτσι όταν πηγαίνεις μια βόλτα στο Ηράκλειο δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσεις κάποιον συνάδελφο....Και έτσι λέμε "Το ΕΠΠ είναι παντού","Παντού υπάρχει ένας Επιπίτης" και τα λοιπά.Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Βέβαια αν ήσουν όμορφη κοπέλα με καταγωγή από Κρήτη εγώ θα σου πρότεινα να πας.Αν όχι....άστο καλύτερα... BTW αν πας φρόντισε να κάνεις καλές παρέες για να λέτε τον πόνο σας μετά την εξεταστική... Εγώ μετά από τα πολλά αποφάσισα να κόψω την σχολή για λίγο καιρό και να πάω φαντάρος (όχι θα κάθομαι και θα περιμένω τον κάθε άθλιο καθηγητάκο που την έχει δει κάπως να με περάσει σε άθλια μαθήματα που δεν χρειάζονται ούτε 20 λεπτά διάβασμα).Τώρα που τελείωσα από το στρατό δεν ξέρω καν αν θα συνεχίσω....Αυτά... Από εκεί και πέρα ότι επιλέξεις μην το μετανοιώσεις γιατί παντού σε όλη την Ελλάδα είναι πάνω κάτω έτσι...Απλά σε αυτό το τμήμα είναι παραφουσκωμένα. Στο τμήμα υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν τα κέρατα τους και οι καθηγητές τους κόβουν στο παραμικρό.Το τουπέ του καθηγητάκου βλέπεις.
silverthan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 cybernero τα παρουσιάζεις πολύ πιο τραγικά απ΄ότι είναι.
DukeM Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2007 Οντως...εντάξει είπαμε είναι 2-3 οι μ@λ@κες, αλλά αυτοί είναι παντού. Αν έχεις γράψει δεν μπορεί να σε κόψει κανείς καθηγητής. Ο φοιτητής έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη, αρκεί να το ξέρει.
cybernero Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 cybernero τα παρουσιάζεις πολύ πιο τραγικά απ΄ότι είναι. Silverthan επειδή μάλλον γνωριζόμαστε (γνωρίζω σχεδόν τους μισούς ΕΠΠίτες μέχρι ΑΜ 2000 κάτι) αν με έβλεπες face 2 face και ήξερες ποιός είναι αυτός ο φοιτητής πίσω από το όνομα CybeRNerO να καθόμασταν να μιλούσαμε για τους καθηγητές σε άλλο επίπεδο...Αν δεν το έχουμε κάνει ήδη...Τουλάχιστον στο γνωστό "παρα"-φόρουμ της σχολής αυτά που λέω εγώ είναι καθημερινή συζήτηση και ατελείωτα thread.Και ξέρω ότι γράφεις και εσύ μέσα εκεί .Οπότε συνάδελφε δεν νομίζω ότι είμαι υπερβολικός. Και μην παρεξηγήσεις τα λόγια μου αν σου φανούν επιθετικά...Και οι 2 τα ίδια προβλήματα έχουμε αντιμετωπίσει.Και ως συνάδελφος τα λέω πάντα φιλικά. Οντως...εντάξει είπαμε είναι 2-3 οι μ@λ@κες, αλλά αυτοί είναι παντού. Αν έχεις γράψει δεν μπορεί να σε κόψει κανείς καθηγητής. Ο φοιτητής έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη, αρκεί να το ξέρει. Ναι όντως εγώ το υποστήριζα πάντα αυτό αλλά στο σύνολο είμαστε τόσο ζώα που δεν εκμεταλλευόμαστε ΟΛΟΙ μαζί αυτήν την δύναμη...Γιατί εδώ ισχύει "η ισχύς εν την ενώσει"...Αλλά όλοι φοβούνται (και ο υποφαινόμενος δεν εξαιρείται) ότι θα μπούνε στο μάτι όλης της Καθηγητο-κλίκας.Και μέχρι 2-3 άτομα να πάρουν την Ηρωική απόφαση να πράξουν τα δέοντα οι υπόλοιποι δεν θα κάνουμε ποτέ τίποτα...Και θα περιμένουμε και εμείς ένα "Πολυτεχνείο" για να βγούμε στους "Δρόμους" ως "Επαναστατημένο Έθνος" (Τις λέξεις στα εισαγωγικά αντικαταστήστε τις με αντίστοιχες ενδοακαδημαϊκές έννοιες )
silverthan Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 (Φυσικά και δεν σε παρεξηγώ, κουβέντα κάνουμε) Δεν είπα ότι όλα είναι τέλεια, έλα οπωσδήποτε κτλ... Εσύ όμως το πήγες στο άλλο άκρο! Σίγουρα μερικοί κάνουν κακό μάθημα, έχουν και ένα ανεξήγητο κομπλεξ αν θέλεις να κόβουν με 4,8 π.χ και άλλα πολλά. Σίγουρα όλοι εχουμε παράπονα. Υπάρχουν όμως και άλλοι που σε βοηθάνε, βάζουν έυκολα, δίνουν θέματα σημειώσεις, απαντάνε στα mail, ανεβάζουν στο e-class, σου δίνουν σημασία ρε παιδί μου! Μη μου πεις ότι δεν έχεις περάσει κανένα μάθημα με προσπάθεια λίγότερο από μισάωρο. Γιατί εγώ έχω περάσει έτσι αρκετά, είτε από κολοφαρδία, είτε από ευκολία... (π.χ Κινητές προχτές 7ρακι και είχα διαβάσει μόνο 2 τύπους...) Δε ξέρω τι εξάμηνο είσαι και αν πρόλαβες παλιότερα που δεν πέρναμε ΚΑΝ βιβλία και έιχαμε μόνο 2 εργαστήρια (10 και 12) --> ο ένας πάνω στον άλλο! Έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα. Μ1 είχα δώσει στο αμφ. Σμυρνάκη στο πόδι κυριολεκτικά! Υ.Γ: Καιρό έχεις να ποστάρεις στο forum απ' ότι ειδα
DukeM Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Ονόματα και ΑΜ τώρα! ) Συμφωνώ ξανά με τον silverthan. cybernero δεν έχεις τελείως άδικο, απλά είσαι λίγο υπερβολικός. Και από όταν ήρθα εγώ τουλάχιστον (Φλεβάρη 2002) τα πράγματα έχουν βελτιωθεί υπερβολικά όσον αφορά στις εγκαταστάσεις και στην λειτουργία της σχολής. Και μόνο που γλιτώσαμε το πατηματοκλωτσομπουνίδι στις εγγραφές των εργατηρίων είναι θαύμα :-P Σίγουρα έχει τα μειονεκτήματά της η σχολή, έχει αρκετούς βλάκες, αλλά δεν παύει να είναι από τα καλύτερα ΤΕΙ και το μοναδικό Πολυμέσων.
silverthan Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2007 Λίγο κάτω από 500 είμαι εγώ. Εσύ μπαίνεις στο φορούμ? eppforum.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.