therock Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Ακουσα πως ο στρατος μπορει να εκμεταλλευτει την ειδικοτητα ενος ατομου.Π.χ. εγώ μολίς τελιώσω την σχολη (Τοπογραφος Μηχανικος) και διακόψω την αναβολη μπορω να εκτελεσω την θητεια εξασκωντας τοπογραφικες διεργασιες? Αν κατι τετοιο ειναι εφικτο πως μπορω να το δηλωσω ωστε να κατοχυρωθω?Αλλο ενα εξαμηνο μου μενει για να παρω το πτυχιο μου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Ακουσα πως ο στρατος μπορει να εκμεταλλευτει την ειδικοτητα ενος ατομου. XAXAXAXA, καλό. Πλην όμως το topic με τα ανέκδοτα είναι πιο πάνω. Π.χ. εγώ μολίς τελιώσω την σχολη (Τοπογραφος Μηχανικος) και διακόψω την αναβολη μπορω να εκτελεσω την θητεια εξασκωντας τοπογραφικες διεργασιες? Αν κατι τετοιο ειναι εφικτο πως μπορω να το δηλωσω ωστε να κατοχυρωθω?Αλλο ενα εξαμηνο μου μενει για να παρω το πτυχιο μου. Ειδικά για τους Πολιτικούς Μηχανικούς κλπ, υπάρχει το Μηχανικό - ένα από τα 'Οπλα του Στρατού Ξηράς.
johnnyestia Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Αν είσαι μάγειρας ή κουρέας οκ. Τώρα σαν τοπογράφος μηχανικός είναι λιγάκι απίθανο να χρησιμοποιήσεις αυτά που μάθαινες τόσα χρόνια και να αποκομήσεις την σχετική εμπειρία. Στην ζωή όμως τίποτα δεν αποκλείεται, πόσο μάλλον στον Στρατό.
Crizzt Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Ακουσα πως ο στρατος εκμεταλλευεται ατομα. Fixed... Φιλικά...
kx5 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Αν έχεις μέσο όλα γίνονται. Αν δεν έχεις τότε ο στρατός έχει για σένα μια ειδικότητα: Σκοπάνθρωπος Πάντως όταν διακόψεις την αναβολή δήλωσε τι έχεις σπουδάσει, τις γνώσεις σου κτλ. Προσωπικά δήλωσα το πτυχίο μου, ενδιαφέροντα σε ηλεκτρονικά-υπολογιστές (και πολλές "σάλτσες") και με στείλανε στο τεχνικό σώμα.
gdevil Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Φρόντισε όταν θα κόψεις την αναβολή να καταθέσεις (λογικά είσαι υποχρεωμένος για να αποδείξεις ότι δεν την πήρες στον βρόντο) επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου σου.Λογικά θα πας μηχανικό και από εκεί αν πας ΥΕΑ υπάρχει πιθανότητα να πας στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Όταν εγώ κατατάχθηκα μας παρακαλούσαν να πάμε ΥΕΑ και μας υπόσχονταν οτι θα πάμε ΓΥΣ αλλά σιγά μην έκανα 5 μήνες παραπάνω θητεία.
therock Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Crizzt LOL,man Απο την στιγμη που διακοψεις την αναβολη,ποε ενημερωσαι για το σε ποιο σωμα και που θα υπηρετησεις? Τωρα στρατος και μεσο τι να παιξει,υποτιθεται πως στο συγκεκριμενο θεμα τα κονε παιζουν δυσκολα,εκτος και αν τωρα τελευτεα τα πραγματα εχουν αλλαξει. Απλως θελω να κανω κατι ουσιαστικο στην θητεια μου (μαλλον ονειρευομαι) απο το να κανω αγγαρειας και να ειμαι αντικειμενο κακομεταχειρισης(οχι μονο εγω βεβαια). GDEVIL Μπραβο για ΓΥΣ ενδιαγερομουν να ενημερωθω. ΥΕΑ=? Αν περασεις μηχανικο ποσο χρονο θες για να μεταφερθεις ΥΕΑ?Και απο εκει αν πας ΓΥΣ αυξανεται η (συνολικη) θητεια κατα 5 μηνες εννοεις?
parsifal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 ΥΕΑ=?Αν περασεις μηχανικο ποσο χρονο θες για να μεταφερθεις ΥΕΑ?Και απο εκει αν πας ΓΥΣ αυξανεται η (συνολικη) θητεια κατα 5 μηνες εννοεις? Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός. Οι παραπάνω μήνες δεν έχουν να κάνουν με τη Γ.Υ.Σ. Όλοι οι Υ.Ε.Α. υπηρετούν αυτούς τους παραπάνω μήνες...
therock Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Α μαλιστα και για να πας ΓΥΣ πρεπει υποχρεωτικα να περασεις απο ΥΕΑ?
parsifal Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι και απλοί οπλίτες υπηρετούν στη Γεωγραφική Υπηρεσία...
aragorn Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Βεβαίως. Όσοι έχουν μπάρμπα τον πρωθυπουργό. Εγώ που είμαι τοπογράφος με ειδικότητα σε GIS και σε ψηφιακή τηλεπισκόπηση (ένα πράγμα που ασχολείται η ΓΥΣ κατά κόρον), και που έχω τη ΓΥΣ ως καλύτερο πελάτη στην εταιρεία μου, και που γνωρίζω και άτομα από κει, και πάλι δεν πήγα ΓΥΣ. Παίρνουν ελάχιστα άτομα, αλλά αν καταφέρεις να πας είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις εντός Αθήνας.
gdevil Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Από την στιγμή που κόβεις την αναβολή μέσα σε 4-5μήνες σε καλούν. Εγώ την έκοψα 3 Οκτωβρίου 2005 και με κάλεσαν με την 2006 Α ΕΣΣΟ (13 Φεβρουαρίου 2006). Το χαρτί μου'ρθε μέσα Ιανουρίου 2006. Όσοι αποφοιτούμε από ανώτερα/ανώτατα ιδρύματα μας δίνουν την 'ένδειξη' ΥΕΑ = Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός, μπορούμε δλδ να έχουμε βαθμό αξιωματικού στην διάρκεια της θητείας μας. Μόλις παρουσιαστείς θα σε ρωτήσουν αν θες να υπηρετήσεις την θητεία σου ως έφεδρος αξιωματικός. Αν πεις ναι, μετά την ορκομωσία, θα πας μαζί με τους άλλους που απάντησαν ΝΑΙ στο ανάλογο Κέντρο Εκπαίδευσης (πχ Μηχανικό = Λουτράκι). Εκεί θα κάνεις άλλους 5 μήνες εκπαίδευση σε αντικείμενα αξιωματικών και μετά θα ξαναορκιστείς ως ΔΕΑ = δόκιμος έφεδρος αξιωματικός. Από εκείνη την στιγμή μετράς 12μηνο, και στους 11 μήνες σε κάνουν Έφεδρο Ανθυπολοχαγό. Αυτούς τους αποκαλούν και σκέτο δόκιμους. Η λέξη έφεδρος μην σε μπερδεύει, όλοι εμείς που 'κάνουμε την θητεία μας' έφεδροι είμαστε. Τα + του να γίνεις ΔΕΑ: θεωρείσαι στέλεχος, γλιτώνεις σκοπιές αγκαρίες κλπ, δεν κοιμάσαι στον λόχο με τους άλλους και έχεις ωράριο δημοσίου υπαλλήλου 07:30 με 15:30, και πληρώνεσαι περίπου 500? το μήνα. Το κυριώτερο, έχεις από κάτω σου όλους τους λοχίες και λοιπούς καραβανάδες. Ανώτεροι σου είναι απο Ανθυπασπιστής και άνω. Υπηρεσίες θα έχεις και θα κοιμάσαι που και που μέσα αλλά καμία σχέση με τα στρατιωτάκια. Τα - του να γίνεις ΔΕΑ: 5 μήνες παραπάνω θητεία (εγώ λόγου χάρη παρουσιάστηκα 13/2/2006 και θα απολυόμουνα στις 13/7/2007) και οι ευθύνες. Επίσης θα πρέπει να νοικιάσεις σπίτι/δωμάτιο κάπου κοντά στο στρατόπεδο, εκτός και αν το σπίτι σου είναι κοντά. Αλλιώς θα ξυπνάς πιο νωρίς και από τους στρατιώτες για να προλάβεις να μπεις πριν τον διοικητή σου. Σχετικά με ΓΥΣ: Για να πας πρέπει καταρχήν να είσαι μηχανικό, και μετά να δεχθείς να πας για δόκιμος. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα πας, από την δική μου σειρά (2006 Α ΕΣΣΟ ή αλλιώς 294 στην καθομιλουμένη) από τα 500 περίπου άτομα που ήμασταν δέχθηκαν να πάνε δόκιμοι γύρο στους 35-40 αλλά εκ των υστέρων μάθαμε ότι κάποιους τους κάνανε μετάταξη στο πεζικό (γιατί και καλά είχε ανάγκη ενώ το μηχανικό δεν είχε). Θα αναρωτιέσαι γιατί τα παρακάλια να πάμε; Και εγώ ακόμα δεν κατάλαβα. Επίσης το ότι θα γίνεις ΔΕΑ (δόκιμος) μηχανικού δεν σου εξασφαλίζει ότι θα πας στην ΓΥΣ. Υπάρχουν και άλλες θέσεις για ΔΕΑ μηχανικού, ιδίως προς Έβρο μεριά... Αν βέβαια πας, εκεί θα ασχολείσαι όντως με αποτυπώσεις κλπ, και υπάρχουν και εξτρά αμοιβές διότι υπογράφεις τις μελέτες κανονικά ως τοπογράφος μηχανικός. Εννοείται ότι θα έχεις Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος ή θα δόσεις εξετάσεις μέσα στους 2-3 πρώτους μήνες της θητείας σου. Αν δεν έχεις υπάρχει πιθανότητα να πάρεις άλλη ειδικότητα αφού δεν θα μπορείς να υπογράφεις. Κατά την γνώμη μου: Αν αντέχεις τους 5 μήνες επιπλέον θητεία με τα υπέρ και τα κατά τους, και έχεις βύσμα να σε βάλει στην ΓΥΣ, τότε πήγαινε ΥΕΑ --> ΔΕΑ.
aragorn Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Ωραία τάπες. Επίσης να πούμε για τους ΥΕΑ ότι εάν είσαι υπόχρεος μειωμένης θητείας (πχ 9μηνο) , σε απορρίπτουν εξ'αρχής. Αν και αυτό ισχύει όχι 100%, αλλά θάλεγα 95%. Στη δική μου σειρά που ήταν 580 άτομα (Μηχανικό), μόνο ένας πήγε ΥΕΑ από τους εννιαμηνίτες.
theglassicon Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Για πεζικό και χωρίς δόντι γίνε Τ/Φ. Εκτώς από σχολείο μαχητή δεν θα περάσεις τπτ άλλο. Μην γίνεις δόκιμος, μην πας ΛΥΒ (δεκανέας λοχίας). Αν τα καταφέρεις αυτά λόγω πτυχίου θα σε τσιμπίσουν σίγουρα σε κάποιο γραφείο στο τάγμα που θα πας και μετά είναι στο χέρι σου δείχνοντας εργατικότητα να ΖΗΤΗΣΕΙΣ (δεν δίνει κανείς μόνος του) καμια παραπάνω έξοδο - άδεια. Στο κέντρο θα πρέπει να δείξεις ότι είσαι το πιο άχρηστο κοπρόσκυλο. Επιδίοξε να πας εστιάτορας (θα έχεις και 2ώρες έξτρα έξοδο). Ότι κάνεις στο τάγμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον στρατό είναι οι ΕΠΟΠ. Δωροδοκούνται όμως με τσόντες και mp3 και άμα τους φτιάξεις το laptop (όλοι έχουν αλλά δεν ξέρουν τί κάνει αυτό το μαραφέτι) σου κάνουν και υπηρεσία άμα λάχει (ή τα στραβά μάτια αν είναι περίπολο - έφοδο και έχεις εσύ). Καλή θητεία και υπομονή.
bilco Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2007 Εξαρτάται από τον χαρακτήρα σου. Αν σέβεσαι τις σειρούλες σου (και δεν τις θεωρείς στρατιωτάκια όπως διάβασα παραπάνω), αν θέλεις να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτός ο χρόνος και να απολυθείς χωρίς να σε έχει αλλάξει αυτή η εμπειρία, τότε όσο πιο χαμηλά στην ιεραρχία τόσο καλύτερα. Αν τώρα είσαι κανένας στρατόκ@βλος, δεν το συζητάμε. ΥΕΑ. Θα απολαύσεις και την εκπαίδευση. Υπομονή, ένας χρόνος περνάει γρήγορα (απο κει και πέρα ήταν τα δύσκολα για μας τους παλιότερους)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.