Προς το περιεχόμενο

Ειδικοτητα σε στρατο

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η προτροπή ενός στρατιώτη για σκέψεις να γίνει κάποιος δόκιμος: ΜΑΚΡΙΑ

Οι περισσότεροι στρατιώτες το ιδιο πιστευουν, ελα όμως που οι περισσότεροι δοκιμοι που θα ρωτήσεις δεν το έχουν μετανοιώσει.

Επίκουρος αμα θες να πας θα σου έλεγα πάνε. Είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, αμα τους +5 μήνες δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις (αραγε πόσοι στρατιώτες με το που απολύονται έχουν δουλειά??)

Μοιάζει με κακοπληρωμένο δημόσιο υπάλληλο με ότι αυτό συναιπάγεται και σίγουρα δεν έχει και πολύ σχέση με την θήτεία όπως την ζουνε οι περισσότεροι.

Τώρα για την επιλογή σου να φύγεις απο το μηχανικό και να πάς στο πυροβολικό δεν ξέρω πόσω σοφή είναι. Με μια νέα ρύθμηση οι δόκιμοι κάνουν 5 μήνες παραμεθώριο και μετά γυρνάνε πίσω οπότε τα σύνορα δεν πιστεύω να τα γλυτώσεις, όσο καλό βισμα και να έχεις.

Δημοσ.
Οι περισσότεροι στρατιώτες το ιδιο πιστευουν, ελα όμως που οι περισσότεροι δοκιμοι που θα ρωτήσεις δεν το έχουν μετανοιώσει.

Αυτό δεν είναι αξιοπερίεργο. Όταν ΟΛΟΙ σου λένε ΜΑΚΡΙΑ από κάτι κι εσύ πας, ή έχει πολύ μα πολύ σοβαρό λόγο να το κάνεις, οπότε δεν μετανιώνεις, ή έχεις μεγάλο κάλο στον εγκέφαλο, οπότε πάλι δεν μετανιώνεις.

Δημοσ.

Πρέπει να δείτε ΔΕΑ "έγκλειστο" για 3μηνία σε φυλάκιο.Ούτε την κοπέλα του δέν μπορούσε να δεί και τα τσιγάρα/κοσμοκάρτες τα ζήταγε απο φαντάρια που είχαν έξοδο.

Δημοσ.
Αυτό δεν είναι αξιοπερίεργο. Όταν ΟΛΟΙ σου λένε ΜΑΚΡΙΑ από κάτι κι εσύ πας, ή έχει πολύ μα πολύ σοβαρό λόγο να το κάνεις, οπότε δεν μετανιώνεις, ή έχεις μεγάλο κάλο στον εγκέφαλο, οπότε πάλι δεν μετανιώνεις.

Καθόλου αξιοπερίεργο, οταν οι ΟΛΟΙ δεν έχουν σχέση με τους δεα τότε δεν θα πρέπει να λάβει και πολύ σοβαρά την γνώμη τους. Ας ρωτήσει άτομα που ήταν/ειναι δεα να του πουνε αυτοί τα + και -.

Δημοσ.
:lol: εάν το μέτρησες στο στρατό....

σοβαρά μιλώ μου το μετρήσαν στο στρατό αλλά νύσταζα και σκόραρα στο range της οριακής νοημοσύνης...

Δημοσ.

Λοιπόν καταρχήν να αναφέρω ότι υπηρέτησα ως ΔΕΑ Πεζικού στη Κύπρο και έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.

Αντικειμενική κρίση για το αν λέει να πας δόκιμος μπορεί να το πει μόνο ένας που έχει πάει δόκιμος.Από αυτούς που έχουν πάει δόκιμοι είναι ζήτημα να το έχουν μετανιώσει ένα 10%.

Εννοείται ότι δεν προτείνετε με τίποτα να πας για δόκιμος αν είσαι μειωμένης θητείας ή αν έχεις έτοιμη δουλειά να σε περιμένει έξω.

Σε γενικές γραμμές είναι δύσκολη η φάση του YEA (π.χ. στην ΣΕΑΠ (Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού) όπου σημείωση εκεί καταλαβαίνεις τι σημαίνει στρατός,πειθαρχία κ.τ.λ.Διάστημα περίπου 4-5 μήνες. Το επόμενο διάστημα είσαι ένας απλός εργαζόμενος (με χαμηλή αμοιβή, με πολύ υψηλή στην Κύπρο ;) ) με διάφορα "χωσίματα" από καραβανάδες αλλά το κυριότερο ...14:30 φεύγεις από το στρατόπεδο :-D και τα ΣΚ (εκτός υπηρεσιών) έξω.

Όσο για κάποια σχόλια περί "κομπλεξικών" και "αμόρφωτων" δόκιμων δύο έχω να πω. Πρώτον δεν είναι ΟΛΟΙ έτσι και δεύτερον καλύτερα να σου τύχει κομπλεξικός και αμόρφωτος δόκιμος παρά κομπλεξικός και αμόρφωτος καραβανάς.

Δημοσ.

greekmm τι σειρά ήσουν; Μπας και σε πέτυχα κάτω Κρήτη.

Ναι ήμουν δόκιμος ΚΔ., δεν το μετανιώνω όμως γιατί ήξερα τι θα τραβήξω, απλά ήμουν κοντά στο σπίτι μου ήταν και τα φράγκα και λέω δεν μαμιέτε.

Δημοσ.

Όσο για κάποια σχόλια περί "κομπλεξικών" και "αμόρφωτων" δόκιμων δύο έχω να πω. Πρώτον δεν είναι ΟΛΟΙ έτσι και δεύτερον καλύτερα να σου τύχει κομπλεξικός και αμόρφωτος δόκιμος παρά κομπλεξικός και αμόρφωτος καραβανάς.

Σε έμενα μιλάς, ναι? Προφανώς και δεν είναι όλοι έτσι. Εγώ καταθέτω τις εμπειρίες μου. Στις οποίες περιλαμβάνονται και άλλες κατηγορίες αν πρόσεξες.

Είναι μια στατιστική απαρίθμηση των δικών μου εμπειριών. Δεν νομίζω να έχει στατιστική συνολική αξία.

Πάντως συνεχίζοντας αυτή την απαρίθμηση να πω ότι οι καραβανάδες ήταν όλοι αμόρφωτοι, αλλά πολύ λίγοι κομπλεξικοί. Αυτό συνήθως καταλήγει σε πολύ χαβαλέ άτομα. Και σίγουρα στις δικές μου εμπειρίες το group καραβανάδες ήταν σε καλύτερη μοίρα από τους ΔΕΑ.

Μην πω για τα μοσχάρια στο κέντρο (ΥΕΑ-α) που τους είχαν τσακίσει και μόλις έβρισκαν φαντάρο ήθελαν να το παίξουν εξουσία με λύσσα, να βγάλουν τα απωθημένα τους.

Δημοσ.

Εγω παλι εκανα κανονικη 12 μηνη θητεια, και με παραπολλους δοκιμους που ετυχε να συναντησω, συζητουσαμε καθημερινα και κανενας δεν μετανιωνε.. Οι περισσοτεροι περνουσαν πολυ καλυτερα απο τους απλους φανταρους (βεβαια αυτο ειναι αντικειμενικο). Προσωπικα δεν θα εδινε ουτε μια μερα περισσοτερο στον στρατο, ποσο μαλλον 5 μηνες.

Δημοσ.

Σε κάποιο άλλο τόπικ συζητάμε περί "συνθετικής ευτυχίας" ;)

Θέλω να πω οτι, αφού οι ΥΕΑ φάνε το πήξιμο στην εκπαίδευση και γίνουν δόκιμοι και το +5άμηνο το έχουν δεδομένο, δεν τους μένει τίποτα άλλο απο το να πουν οτι δεν μετανιώνουν και αυτό επειδή δεν έχει ιδιαίτερο νόημα πλέον. Για ρωτήστε τους όμως τη μέρα που η σειρά τους απολύεται και αυτοί μετράνε ~150 κ.σ.

Ελπίζω να μην χρειάζεται να επισημάνω οτι δεν ισχύει το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις κτλ...

Δημοσ.
Καθόλου αξιοπερίεργο, οταν οι ΟΛΟΙ δεν έχουν σχέση με τους δεα τότε δεν θα πρέπει να λάβει και πολύ σοβαρά την γνώμη τους. Ας ρωτήσει άτομα που ήταν/ειναι δεα να του πουνε αυτοί τα + και -.

παιδιά συμφωνώ με τον lary7 απόλυτα.δεν ζητάω την γνώμη όλων,αλλά όσων έχουν κάνει ΔΕΑ.ευχαριστώ

Δημοσ.
παιδιά συμφωνώ με τον lary7 απόλυτα.δεν ζητάω την γνώμη όλων,αλλά όσων έχουν κάνει ΔΕΑ.ευχαριστώ

προφανως και ειναι λιγοτεροι οι ΔΕΑ απο τους κληρωτους ετσι?

Δημοσ.

Εγω ήμουνα ΔΕΑ πριν 3 χρόνια. Δεν το μετάνοιωσα καμία στιγμή και ας μην πήρα μετάθεση κοντά στο σπίτι μου. Αν είσαι σε μια ακτίνα 200κμ απο το σπίτι σου, παρασκευή βράδυ είσαι εκεί αν το θέλεις τοσο πολύ. Τα λεφτά δεν είναι λίγα ειδικά όταν είσαι παραμεθώριο. 700ε δηλαδή δε σας φτάνουν για να ζήσετε ειδικά όταν έχεις τη δυνατότητα να τρως στη λέσχη;

Ο λόγος που πήγα εγώ ήταν ότι δεν έιχα λεφτά για 12 μήνες αραλίκι αλλά μόνο για την αρχή. Όταν τελείωσα το στρατό είχα και 2000ε στην άκρη.

Το κακό είναι ότι μπορεί να σου τύχει μονάδα με φυλάκιο και βλάκα διοικητή. Εκεί την @&^%%.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...