Προς το περιεχόμενο

studio ghibli

porco_rosso21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εβλεπα ενα ποστ για τα παλια καρτουν,κ ειπα να αναφερω,εχετε δει ταινιες του στουντιο ghibli?ειναι το ιαπωνικο στουντιο animation,οπου εχει ως μεγαλο του χαρτι κ δημιουργο,των hayao miyiazaki!!οι ταινιες του κατα τη γνωμη μου,ειναι απο τις καλυτερες ταινιες κινουμενων σχεδιων που εχουν γυριστει ποτε,κ αποτελουν την λυση,σε οποιον εχει βαρεθει τα ντισνεικα κλισε κ γενικοτερα τα δυτικα καρτουν...κ αναφερομαι ειδικοτερα σε ταινιες εκτος του spirited away k howls moving castle(που αμφοτερα ειναι ποιηματα στην οθονη),που αξιωθηκαμε να δουμε κ στον κινηματογραφο,τοσα χρονια μετα!αναφερομαι σε παλαιοτερες ταινιες που εμεναν τοσα χρονια στην αφανια,πισω απο lion king k alladin k den ξερω γω,λογω της ιδιαιτεροτητας κ του πιο εγεφαλικου-για δυτικους παντα- σεναριου τους....

Δημοσ.

Χα,και ηθελα ν'ανοιξω τοπικ για τον Miyazaki!

Συμφωνω απολυτα,η τεχνη του miyazaki ειναι μοναδικη.

Xτες ειδα το Tales From Earthsea. Βασισμενο σε βιβλιο της ουρσουλα λε γκουιν (το οποιο περιεργως θυμηθηκα προχτες με αφορμη ενα τοπικ),ειναι παραγωγη του studio ghibli.Δεν ειναι Hayao ομως,αλλα του γιου του,Goro Miyazaki.Οι ομοιοτητες βεβαια ειναι εμφανεις.

Ωραιο,αν και θα μπορουσε να γινει καλυτερο,με βαση το βιβλιο.

Anyway,τα Spirited Away/Howl's Moving Castle/Princess Mononoke/My Neigbour Totoro και καποια επεισοδια σειρων του που εχω δει,τα βρισκω επληκτικα.

Την ταινια του nickname σου μου την εχουν προτεινει αλλα δε την εχω δει! :)

Προσωπικα παντως ειμαι τοσο φαν του ασιατικου οσο και του δυτικου καρτουν (γενικοποιω,αλλα ενταξει)

• Moderators
Δημοσ.

Και εγώ περιμένω πως και πως το Tales From the EarthSea.

Στα αγαπημένα μου από το Studio Ghibli είναι το My Neighbor Totoro και το Graveyard of the Fireflies. Επίσης Kiki's Delivery Service και το Laputa - Castle in the Sky.

... Και το Spirited Away φυσικά. To Howl's moving castle μαζί με το Princess Mononoke κάπως λιγότερο.

Δημοσ.

Καλα το πορκο ροσσο ειναι θεικο,αλλα στο φιναλε,δεν εχω δει ακομα καμια που να μην μου αρεσει!πραγματικα μου ειναι αδυνατον να ξεχωρισω καποια ταινια-ισως μοναχα τη Nausicaa of the valley of the winds,λογω συναισθηματικης αξιας..μονο το τοτορο δεν εχω δει ακομα,αλλα θα το δω λιαν συντομως...ελα ρε,το earthsea δεν το βρισκω πουθενα για download,εχω αποροια να δω τι πουλια πιανει κ ο miyiazaki jr,το βιβλιο ειναι πολυ καλο...το τρεηλερ που ειδα παντως φαινοταν εντυπωσιακοτατο..και μια παρατηρηση..ΜΗΝ δειτε ταινιες ghibli με αγγλικη μεταγλωτιση,αλλα γιαπωνεζικα με υποτιτλους..καταστρεφουν κ διαστρεβλωνουν το νοημα ολης της ταινιας..

Δημοσ.

Αυτο για τη μεταγλωτιση,ειναι αυτονοητο!

Χε,οταν ειδα πρωτη φορα το howl's moving castle ηταν στα γιαπωνεζικα αλλα χωρις υποτιτλους.Δε με χαλασε-πολυ.

Θα φροντισω να δω κι αλλα παντως,ξεκινωντας μαλλον απο porco rosso.

Οσο για το Tales from Earthsea,all you gotta do is check your pm

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Να ρωτησω, subs για τις παλαιοτερες ταινιες εχετε βρει πουθενα η τα βλεπετε με english subs?

Μονο για το Nausicaä of the Valley of the Wind και Laputa: Castle in the Sky εχω βρει μετα απο αρκετο ψαξιμο...

Δημοσ.

Ναι για nausicaa εχω βρει, παλι καλα γιατι ειναι απο τα αγαπημενα μου! Τους εχω σε αλλο pc, οταν εχω προσβαση θα στους στειλω ;)

Παντως ειχα σκεφτει στον ελευθερο χρονο μου να κατσω να μεταφρασω καποια καλη αγγλικη εκδοση αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να πετυχεις πολλες φορες το νοημα της προτασης με μια απλη μεταφραση...

Δημοσ.

auto einai alhtheia,sto mononoke px,sto ena subs gia atoma me eidikes anagkes logika,dn kserw, opou metafrazei k hxous k alla,to subing einai para polu kalo,enw sto normal k kala english subs,pou to kane k o neil gaiman,einai polu pio ftwxo...pantvs re gmt,krima na mn kukloforoun me ellinikous upotitlous oles oi tainies tou ghibli,k na uparxoun ena swro eleina k athlia cartoon stin ellhnikh agora....exoume phksei sti disney,eleos dld....

Δημοσ.

Οντως τοσες ταινιες και δεν δειχνουν τπτ στην tv.. Καλη και η disney αλλα δεν ειναι μονο αυτη..

Πριν πολλα χρονια θυμαμαι που εβαζε την nausicaa σε ενα παλιο καναλι της Θεσσαλονικης σε ελληνικη μεταγλωτιση! Απο τοτε μου ειχε αρεσει και εψαχνα να την βρω χωρις κανενα hint. Την εντωπισα τυχαια βλεπωντας φωτο απο ταινιες του Miyazaki! Ολα τα λεφτα οι ταινιες!

Για τους subs, την Κυριακη που γυριζω Θεσ. θα τους εχεις :D

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

χτες ειδα το grave of fireflies,του εταιρου σκηνοθετη Isao Takahata,του 1988http://www.cine.gr/film.asp?id=706181&page=4

νταξει,δεν εχω λογια,η ταινια αυτη δεν βλεπεται δευτερη φορα,με σκηνες που θα σας στοιχειωνουν για παντα,ειναι ενα αντιοπολεμικο αριστουργημα τεραστιων διαστασεων,που κανει κατι ryan ktl να τρεχουν να κρυφτουν!τα λογια ειναι λιγα,αυτη η ταινια θα επρεπε να προβαλεται στα σχολεια καθε χωρας....μην την δειτε χωρις ενα πακετο χαρτομαντηλα διπλα σας...οποιος την ψαχνει,την εχω με ελληνικους υποτιτλους(η γιαπωνεζικη οριτζιναλ μεταγλωτιση,ειναι απλα συγκλονιστικη,διαβασα πως εκαναν οντισιον πολλα παιδια για να βρουν τις τελειες φωνες,κ σε προφορα κ ηλικιακα),να μου στειλει ενα pm κ θα του δωσω λεπτομεριες...απλα αριστουργημα,δεν το πιστευω πως εκανα τοσο καιρο να την δω...

Δημοσ.

Το Grave of the fireflies δεν με στοίχειωσε, αλλά πράγματι έχει έντονα συναισθηματικές εικόνες και αντιπολεμικό πνεύμα. Animation, σε υψηλά επίπεδα με εξίσου προσεγμένη ατμόσφαιρα και ήχο.

Είναι σκότωμα να παρακολουθείς αυτές τις ταινίες μεταγλωτισμένες καθώς χάνουν πολύ απο την ατμόσφαιρα. Το Laputa μόνο δεν με είχε ενοχλήσει που είδα με Αγγλικό dub, αλλά και αυτό το είδα πάλι με το Ιαπωνικό.

Μια ταινία, πολύ βαριά συναισθηματικά, μελαγχολική, είναι το Memories Of Yesterday[Omohide poro poro] (η συνέχεια είναι το Ύδρα Ύδρα). Εχω πάρει γενικά ολες τις σχετικές ταινίες σερί και τις εχω δεί. Πολύ ωραίο το Howl's Moving Castle, είχε κάτι το ποιητικό.

Μια ταινία που λέγεται Origin : Spirits of the Past βρήκα κάπου, αλλά με Γαλλικό dub, χωρίς υπότιτλους οπότε δε καταλαβαίνω τίποτα. Την έχετε δεί κάπου;

Επίσης, έχετε να προτείνετε άλλες; :D Το Paprika ξαναείδα πρόσφατα που το νοίκιασα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σημερα μετροπολις,ειδα το porco rosso,nausica of the valey of the wind,the cat returns,totorro σε ελληνικη εκδοδη dvd,επιτελους,κ ψιλοτρελαθηκα...αντε επιτελους,να βγουνε σιγα σιγα κ αυτες οι ταινιες του GHibli,ν τις δουν κ οσοι δεν τις εχουν δει ως τωρα,κ σνομπαραν αυτη την πλευρα του animation...ελπιζω ν εχει γινει καλος υποτιτλισμος μοναχα...(γτ στις εκδοσεις που εχω αγορασει μ αγγλικους subs,καπου το χανουν,ενω ειδικα στην μεταγλωτιση,λενε αλανταλων..)anyway,πολυ γουσταρα που εσκασα στο μετροπολις κ ειδα απο κατω στα dvd,πρωτη μουρη τη Ναυσικα,με 9 ευρω κιολας μονο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...