Sincere Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Η ερώτηση μου είναι απλή. Μπορώ εγώ να φτιάξω mini προγραμματάκια για mac. Η υπόθεση έχει ως εξής: Εχω αγοράσει το macbook και ενω έχω λατρέψει το mac os x όμως τον περισσότερο χρόνο είμαι σε windows γιατί λόγο δουλειάς χρησιμοποιώ δυο προγράμματα. Το ένα είναι το matlab. Σε αυτό δαπανώ τις περισσότερες μου ώρες. έχω αξιοποιήσει στο έπακρο όμως την δυνατότητα του για graphical interface και έχω φτιάξει όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ σε τέτοιο στιλ. Κάποια απο αυτά τα έχω κάνει compile με το ιδιο το matlab σε exe μορφή και καποια αλλα μεσω της C++. Η απορία μου λοιπόν ανεπτυγμένη, είναι αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σαν την C++/ Visual C++ στο οποίο μπορώ να γράψω τον κωδικά και να τον κάνω εφαρμογή για το Mac OS. Ακόμη καλύτερα αν μπορώ να γράψω τον κώδικα σε C++ και να τον κάνω compile. Αν το πετύχω αυτό ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναμπώ σε windows...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 [...]Η απορία μου λοιπόν ανεπτυγμένη, είναι αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σαν την C++/ Visual C++ στο οποίο μπορώ να γράψω τον κωδικά και να τον κάνω εφαρμογή για το Mac OS. Ακόμη καλύτερα αν μπορώ να γράψω τον κώδικα σε C++ και να τον κάνω compile. Αν το πετύχω αυτό ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναμπώ σε windows... Χωρίς να'μαι κανάς ειδικός, έχω την εντύπωση ότι το Xcode είναι αυτό που ψάχνεις. Το έχει κάθε Macintosh δωρεάν, στο DVD του λειτουργικού συστήματος. Σε κάθε περίπτωση, διατίθεται δωρεάν από την Apple για κατέβασμα.
Mercyful_Fate Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Στο Xcode φίλε Sincere, μπορείς να γράψεις κώδικα για εφαρμογές για MacOS X, αλλά όχι σε C++. Μπορείς να γράψεις άνετα Java, αλλά οι κανονικότατες εφαρμογές γράφονται σε Objective C + Cocoa. Ενώ δεν έχω ιδιαίτερη ιδέα από Cocoa, το Objective C είναι ουσιαστικά μια C με κλάσεις (μιας και γραφεις C++, θα καταλαβαίνεις τί εννοώ). Αν ξέρεις C, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα να προσαρμοστείς. Απο κει και πέρα, το Matlab υπάρχει και σε MacOS (ουσιαστικά πρέπει να είναι η Unix edition, ported για MacOS, και γι'αυτό θέλει εγκατάσταση του Χ11 που θα βρεις στο dvd του MacOS X).
AggeLON Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Ο ποιο εύκολος τρόπος να κάνεις compile C++ κώδικα είναι μέσω του gcc του Terminal!! Αυτό είναι το απίστευτο, επειδή είναι UNIX based το MAC OS, μπορείς να βρεις όποιο compiler θες open source, ο οποίος τρέχει μέσω command line. Για να μάθεις περισσότερα για τον compiler, γράψε στο terminal "man gcc" και σου λέει τα πάντα για το πως τον χρησιμοποιείς. Εναλλακτικά, νομίζω υπάρχει τρόπος να σετάρεις το Xcode να σου κάνει αυτή τη δουλειά (ψάξε g00gle). Ειδικά αν το command line mode δεν σε βολεύει. Επλίζω να βοήθησα!!
bchris Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Ρε παιδια το xcode υποστηριζει ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΠΟ C, C++, ObjC, Java και δεν ξερω κι εγω τι αλλο. Μαλιστα μπορεις να κανεις μιξη των γλωσσων (με εξαιρεση νομιζω την java) οχι μονο στο ιδιο project, αλλα και μεσα στο ιδιο αρχειο. Τι λετε τωρα για command line kai green horses?
trustfm Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 An 8es nativelly mac 8a pas se ObjC an 8es cross compilation programs pou na trexoun pantou [win/linux/mac] des to lazarus http://www.lazarus.freepascal.org [Object pascal]. Sto proteinw anepifulaxta. Filaraki mou mou leei oti den uparxoun sobares libreries gia sockets panw se cocoa gi auto sou lew n exeis upopsin sou kai to lazarus ! Exei indy panw kai vcl epishs exei kai polu kalo interface gia databases sto proteinw anepifulaxta !!!Egw to douleuw me epituxia se linux
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.