Προς το περιεχόμενο

Κάποιος σχετικός με ΟΤΕ και τεχνικά θέματα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Υπάρχει κάποιος σχετικός με ΟΤΕ & τεχνικά θέματα

"εκ των έσω" ? Αν υπάρχει και μπορεί (και θέλει) ας

μου κάνει ένα ΠΜ. Θέλω να ρωτήσω 1-2 πράγματα

σχετικά με μια νέα σύνδεση που ζήτησα...και η οποία

συναντάει κάποια "εμπόδια" με και χωρίς εισαγωγικά...

ΔΕΝ θέλω να ζητήσω ρουσφέτια / αγγαρείες κλπ, απλά

θα ήθελα να μάθω τι ισχύει για κάποια πράγματα για

να μην μου λένε... πιπ...εριές και με δουλεύουν...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν... καθυστέρησα να απαντήσω - λόγω του ότι το μαρτύριο έχει

ήδη αρχίσει και η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι μόνο από το γραφείο πλέον...

Εν ολίγοις:

Μετακόμισα από τους Αμπελόκηπους στο Μαρούσι. Εκανα αίτηση για νέα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ σύνδεση.

Δεν έκανα μεταφορά της IDSN μου για πολλούς λόγους:

>> σκόπευα να πάω Forthnet 2Play, και βάσει των ισχυρισμών τους (της Forthnet) η διαδικασία είναι γρηγορότερη σε μια νέα γραμμή, παρά σε μια

που έχει μεταφερθεί...

>> H Forthnet θα έκανε έτσι κι αλλιώς τη γραμμή PSTN οπότε...

>> γλυτώνω και την διαφορά στην τιμή (IDSN/PSTN)

Πάει καλά... Κάνω την αίτηση, παίρνω τηλέφωνο,

μου λένε:

ΟΤΕ: η αίτησή σας "Εκρεμμεί ελλείψει δικτύου".

Rapid: συγνώμη - και τι σημαίνει αυτό ακριβώς?

ΟΤΕ: ότι δεν μπορούμε να σας δώσουμε τηλέφωνο - δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο Κύριο δίκτυο.

Rapid: Τι μπορώ ή τι πρέπει να κάνω γι αυτό?

ΟΤΕ: Θα πρέπει να πάτε στο τοπικό γραφείο της περιοχής να υποβάλλετε μια αίτηση Ενίσχυσης Δικτύου

Rapid: Δεν μπορεί να γίνει υπηρεσιακά αυτό?

ΟΤΕ: Πρέπει να πάτε απο εκεί.

Rapid: Οκ.

Πάω...

Rapid: Γεια σας, θα ήθελα να υποβάλλω μια αίτηση Ενίσχυσης Δικτύου γιατί... μπλα μπλα...

ΟΤΕ: μισό λεπτό να κοιτάξω... χμμ... Κοιτάξτε, μπορείτε να υποβάλλετε την

αίτηση, αλλά δεν θα έχει κανένα νόημα.

Rapid: Δηλαδή; Τι εννοείτε;

ΟΤΕ: Στο σημείο που πάτε, δεν είναι "Ακραίο Δικτυο" αλλά "Κύριο" και δεν μπορεί

να ενισχυθεί/επεκταθεί...

Rapid: Τι σημαίνει αυτό για μένα;

ΟΤΕ: Οτι δεν μπορείτε να πάρετε γραμμή, το μόνο που μπορείτε να κάνετε

είναι να περιμένετε να ελευθερωθεί κάποια γραμμή - είστε πρώτος στην λίστα

αναμονής - οπότε θα εξυπηρετηθείτε άμεσα μόλις υπάρχει διαθεσιμότητα

(ΣΣ. Προσοχή - μιλάμε για ΤΗΛΕΦΩΝΟ - που να του πω ότι θέλω και ADSL!!!)

Rapid: Μάλιστα - κάποια άλλη λύση?

ΟΤΕ: Οχι, πρέπει να περιμένετε

Παίρνω καμια 10αριά τηλέφωνα σε τεχνική υπηρεσία, συνεργεία εγκατάστασης

κλπ κλπ, και με δίνουν σε μια κυρια...

Rapid: Γειας σας... μπλα μπλα

ΟΤΕ: Κοιτάξτε, το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να έρθει το συνεργείο και να

σας βάλει ένα κουτάκι, ώστε να έχετε τουλάχιστον τηλέφωνο - κι έπειτα

μόλις ελευθερωθεί κάποια γραμμή, να κάνετε αίτηση να σας βάλουν εκεί.

Rapid: Εννοείτε να μπει PCM?

ΟΤΕ: Ναι. Αλλά να ξέρετε ADSL κλπ δεν μπορούν να λειτουργήσουν με

αυτό.

Rapid: Το ξέρω - αλλά ξέρετε - λόγω της δουλειάς μου, το Ιντερνετ μου είναι

απαραίτητο.

ΟΤΕ: Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.

Rapid: Οκ, (θέλωντας να κάνω έστω το πρώτο βήμα) ας μπει έτσι αρχικά -

και να δουμε πως θα βγαλουμε άκρη.

Ερχεται το συνεργείο, βάζει το PCM, τσουπ - να το τηλέφωνο...

Μιλάω με τον Τεχνικό.

Rapid: Τι να κάνω ρε φίλε γιατί χρειάζομαι ADSL μπλα μπλα

ΟΤΕ: Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να κάνεις ΣΗΜΕΡΑ κιόλας

μια αίτηση στον ΟΤΕ για ADSL, εκεί

Rapid: Αν ζητήσω μετατροπή σε ISDN για να τους "αναγκάσω" να μου δώσουν

καθαρή γραμμή?

ΟΤΕ: Μπα, το πιθανότερο είναι να σου απορρίψουν το αίτημα λόγω έλλειψης δικτύου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας να κάνεις αίτηση

για ADSL στον ΟΤΕ. Και έχε υπόψη σου, ότι αν θελήσεις να πας σε άλλο

πάροχο, θα σε ξαναβάλουν στο PCM και οι αιτήσεις του πάροχου θα κολλήσουν

μιας και ο ΟΤΕ θα της απορρίπτει "Ελλείψει δικτύου" - και λόγω του ότι θα είσαι

στο PCM. Δηλαδή να ξέρεις ότι η μόνη σου "ελπίδα" είναι ADSL από ΟΤΕ και

ότι δεν πρόκειται ποτέ να πας σε άλλο πάροχο.

ΒΖΝΤΟΥΠ!!!!

Και τώρα τί;;; Ηθελα να ρωτήσω αν ισχύουν τα παραπάνω ή εν πάσει περιπτώσει

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ????

Είμαι καταδικασμένος δηλαδή? Η πλάκα δε είναι ότι ανήκω στο κέντρο

Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ και οι 2-3 πρώτες "επιλογές" μου (Forthnet / VIVODI/ HOL)

έχουν όλοι κάλυψη...

Τι παίζει ρε παιδιά;;;

ΥΓ. Σιγά μην κάτσει κανείς να διαβάσει όλο αυτό το μυθιστόρημα...

Δημοσ.

εγώ έκατσα και το διάβασα όλο αυτό(!!!).

Πράγματα που μπορώ να σκεφτώ:

Η βιβόντι,ή η τελλάς, δεν κάνουν αριθμοδότηση από το μηδέν?

(ή ισχύει ότι σε φόρθνετ κ ΗΟΛ,δηλαδή πρέπει να έχεις ήδη τηλεφωνο από τον οτε)?

2ον: έχεις τοση υπομονή,χωρίς να αρχίσεις να κατεβάζεις ότι καντήλια υπάρχουν εκεί πάνω? μπραβο σου!!!

3ον: να ξέρεις, ότι αν δε βρίσκεις το...δρόμο για τη λύση οτυ προβλήματός σου,υπάρχει πάντα ο μπαμπούλας της εεττ..

4ον:νομίζω,με πάσα επιφύλαξη, ότι αν υποβάλεις αίτηση για isdn, ίσως να μπορέσουν να σε καλύψουν!

5ον: πάρε τηλ σε 2-3 παρόχους,και ρώτησέ τους,σε περίπτωση γραμμής tcm,τι πρέπει να γίνει για να βάλεις 2πλαίη?

Δημοσ.

1. Θα μετατρέψεις τη γραμμή σου σε isdn και θα βάλεις adsl. Oι αλήτες του ΟΤΕ θα σε βγάλουν αμέσως από το PCM και θα βάλουν κάποιον άλλον άτυχο. Η κονόμα για το τίποτε που θα βγάλουν από το isdn είναι αρκετά μεγάλο κίνητρο γι αυτούς και θα τρέξουνε να σε εξυπηρετήσουν.

Με αυτό τον τρόπο θα έχεις ADSL και καλή γραμμή.

2. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όμως θα πας σε μια άλλη τηλεφωνική εταιρεία η οποία θα έχει κάλυψη full llu στην περιοχή σου (forthnet, vivodi, tellas, hol, voda etc) και θα κάνεις αίτηση για τηλέφωνο σε νέα γραμμή χωρίς μεταφορά γραμμής και χωρίς φορητότητα αριθμού. Αυτοί θα πάνε στον οτέ, θα προσπαθήσουνε να πάρουνε γραμμή, θα τους πει ο οτε ότι δεν έχει διαθέσιμες, θα πιέσουνε, θα πάνε ίσως στην ΕΕΤΤ, και λοιπά και μετά από ένα, δύο τρεις μήνες ίσως θα έχεις τηλέφωνο από αυτούς. Οταν σου συνδέσουνε αυτή τη γραμμή (και μετά από ένα μήνα καλύτερα για λόγους ασφαλείας) καταργείς τελείως τη γραμμή του ΟΤΕ που έχεις κάνει στο βήμα 1.

Δημοσ.

Το γάμησ3ς στο copy paste, κάποια τα έχεις βάλει διπλά.

Από την άλλη...δεν έχει γραμμές στο Μαρούσι ο ΟΤΕ ?

LOL ? Are you fecking kidding me ? :D

Μόνο στο Ελλάντα ακούμε τέτοιες εξυπνάδες!

Δημοσ.
1. Θα μετατρέψεις τη γραμμή σου σε isdn και θα βάλεις adsl. Oι αλήτες του ΟΤΕ θα σε βγάλουν αμέσως από το PCM και θα βάλουν κάποιον άλλον άτυχο. Η κονόμα για το τίποτε που θα βγάλουν από το isdn είναι αρκετά μεγάλο κίνητρο γι αυτούς και θα τρέξουνε να σε εξυπηρετήσουν.

Με αυτό τον τρόπο θα έχεις ADSL και καλή γραμμή.

2. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όμως θα πας σε μια άλλη τηλεφωνική εταιρεία η οποία θα έχει κάλυψη full llu στην περιοχή σου (forthnet, vivodi, tellas, hol, voda etc) και θα κάνεις αίτηση για τηλέφωνο σε νέα γραμμή χωρίς μεταφορά γραμμής και χωρίς φορητότητα αριθμού. Αυτοί θα πάνε στον οτέ, θα προσπαθήσουνε να πάρουνε γραμμή, θα τους πει ο οτε ότι δεν έχει διαθέσιμες, θα πιέσουνε, θα πάνε ίσως στην ΕΕΤΤ, και λοιπά και μετά από ένα, δύο τρεις μήνες ίσως θα έχεις τηλέφωνο από αυτούς. Οταν σου συνδέσουνε αυτή τη γραμμή (και μετά από ένα μήνα καλύτερα για λόγους ασφαλείας) καταργείς τελείως τη γραμμή του ΟΤΕ που έχεις κάνει στο βήμα 1.

Κάπου εδώ καταλαβαίνεις πως αν κάποτε πάρουνε γραμμή...θα κάνουν άλλο 1-2 μήνες μόνοι τους για να σου ετοιμάσουν την σύνδεση ( LittleLouieVegos πως πάει η προβληματική σου σύνδεση ? Καλά δεν σου έλεγα από τον Μάιο για καλό Σεπτέμβρη ? :D )...οπότε...καλό πάσχα...

Δημοσ.

file mou protou pw otidhpote tha sou pw oti eimai mhxanikos statherhs thlefwnias. de douleuw ston OTE alla exw eparkh gnwsh katastasewn gia na se kalupsw.

tha sou pw ta ekshs.

1) se oti afora kainouria grammh PSTN sou lene malakies. an htheles ISDN epeidh thelei allo H/W sta kentra isws kai na elege kai thn alhtheia.

2) otan den briskeis akrh se oti afora problhmata kai oxi mono me ton OTE na pairneis 2-3 fores thlefwno wste na milas me diaforetikous apo to customer care. Exe upopsh oti aftoi pou apantoun apo to customer care einai anthrwpoi pou douleuoun eukairiaka ekei kai den exoun tis gnwseis gia na sou poun kati me sigouria. exoun ena intranet me ena faq kai apantoun alliws prowthoun to problhma sto technical kai meta sto engineering. tha anafereis oti exeis ksanaparei thlefwno gia to problhma sou otan sou exoun pei oti tha luthei kai meta tha xrhsimopoihseis oti an einai tha fugeis apo aftous. thn eet gia na th xrhsimopoihseis prepei na exeis ftasei sto amhn kai afta pou sou lene na ta zhtas grapta. na tous piezeis alla me eugeniko tropo. exw akousei faseis pou kleinoun stegna to thlefwno kai meta lene oti epese h grammh.

afto pou leew einai na einai piestikos kapoios alla oxi epithetikos ston upallhlo pou douleuei bardies kai polles fores den anhkei kai sthn idia etairia.

3)gia to dsl den ftaiei panta o ote. oi enallaktikoi pou dinoun uphresies sto idiokthto kai ta rixnoun ston OTE lene blakeies. kathusteroun giati h xwrhtikothta pou exoun den einai eparkhs gia na kalupsei to megalo plhthos twn aithsewn kai etsi kanoun anabathmiseis. oi anabathmiseis einai xronobores genika.

egw tha fugw apo ton OTE meta apo ena xrono otan exoun katastalaksei ta pragmata. oi perissoteroi pane se idiokthto gia na fugoun teleiws apo OTE.

upomonh paidia.

Δημοσ.

Λοιπόν θα εξηγήσω κάποια πράγματα

(Συγνώμη που το ξέσκισα στο Copy/Paste λόγω του ότι έγραφα λίγο-λίγο - είμαι στο γραφείο...) τώρα πρέπει να είναι ΟΚ.

FACTS:

1. ΚΑΝΕΝΑΣ εναλλακτικός δεν περνάει γραμμή από το μηδέν.

Είχα μια τελευταία ελπίδα ότι το έκανε η VIVODI, μιας και σε κάποιον συνάδελφο

ο οποίος επίσης μετακόμισε του πέρασαν νέα γραμμή εκείνοι - προφανώς ακολούθησαν

κάποια διαδικασία και πήραν μια ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ γραμμη - κι έπαιξαν εκει πάνω...

2. ΟΛΟΙ πατάνε πάνω σε γραμμή / καλώδια του ΟΤΕ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο Last Mile)

3. Μίλησα με τεχνικό Forthnet, του είπα είμαι σε PCM, μου λέει - Χλωμός!

4. Μίλησα με τεχνικό VIVODI, τα ίδια - εφόσον υπάρχει PCM, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ! Πρέπει να έχω καθαρή γραμμή.

Τώρα - σχετικά με τις γραμμές στο Μαρούσι. Ολες (οι περισσότερες) εγκαταστάσεις

του ΟΤΕ είναι εναέριες. Δεν υπάρχει υπόγειο δίκτυο - με αποτέλεσμα... διάφορα.

Μίλησα με παλιό τεχνικό ΟΤΕ (συνταξιοδοτημένο πριν 2 χρόνια) ο οποίος

μου είπε ότι όντως η περιοχή έχει πρόβλημα - αλλά με τη μετατροπή σε

ISDN θα πετάξουν εμένα από το PCM και θα βάλουν άλλο κακομοίρη.

Ο Τεχνικός που μου έκανε την εγκατάσταση μου είπε ότι το πρόβλημα είναι

οτι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα - και μάλιστα συνέχισε λέγοντας...

ΟΤΕ: Τώρα θα μου πεις - πως κάναμε Ολυμπιακούς αμα δεν υπάρχουν γραμμές...

Ε... κάναμε... τότε ούτε φωτιές ανάψανε, και γραμμές βρέθηκαν, και όλα

δούλεψαν... τώρα... είμαστε χειρότερα από πριν...

No comment.

Δημοσ.
file mou protou pw otidhpote tha sou pw oti eimai mhxanikos statherhs thlefwnias. de douleuw ston OTE alla exw eparkh gnwsh katastasewn gia na se kalupsw.

tha sou pw ta ekshs.

1) se oti afora kainouria grammh PSTN sou lene malakies. an htheles ISDN epeidh thelei allo H/W sta kentra isws kai na elege kai thn alhtheia.

...

Τι εννοείς ότι για καινούρια PSTN μου λένε μ@λ@κι3ς? - το γνωρίζω ότι

ο εξοπλισμός για ISDN είναι διαφορετικός - αλλά εκείνοι μου μίλησαν

για έλλειψη διαθεσιμότητας - ανεξαρτήτως είδους σύνδεσης. (δεν έχουν

διαθέσιμο ζεύγος καλωδίων ελεύθερο? Μακάρι να ξερα)

Δημοσ.

Δεν σου είπαν καμία μαλακία. Κεντρικό δίκτυο είναι το καλώδιο που φεύγει από τον κατανεμητή του ΟΤΕ προς το ΚΑΦΑΟ που είναι για την γειτονιά σου. Αυτό είναι γεμάτο. Εκεί μπορείς να βάλεις PCM για αύξηση γραμμών. Διαφορετικά θα πρέπει η ζήτηση νέων συνδέσεων να είναι τέτοια ώστε να είναι δυνατή η επέκταση οικονομικά. Για 5 ή 10 νέες συνδέσεις δεν δίνεις μερικές 10άδες χιλιάδες ευρώ.

Θα μπορούσε το πρόβλημα να είναι στο ακραίο δίκτυο. Να μην έχει ελεύθερο καλώδιο το μποξάκι. Εκεί πάει εργολάβος και πετάει νέο καλώδιο.

Δημοσ.

to na mhn exoun surma gia na sou dwsoun arithmo einai megalh kotsana. prwth fora to akouw. mporei h upallhlos na mhn katalabe kala ti na sou pw. an den eixe surma gia sena olh h polukatoikia sou den tha eprepe na exei thlefwno gia na mh sou pw oloklhro oikodomiko tetragwno.

exw akousei polles malakies apo otetzhdes kai se texniko epipedo pou milaw orismenes fores me aftous opws to mou exei pei kapoios oti kapoia grammh tous me emas se interconnection epipedo logw ths hlektromagnhtikhs epagwghs katw apo to edafos den shkwnotan me tipota. to elega se sunaderfous kai kseskizomastan sta gelia. xara s' aftous tous kakomoirous pou den mporousan na bgaloun klhseis.

Gia thn uparksh arithmou den uparxei thema. telospantwn sou balane omws ara afto pou eixe pei den isxue.

Δημοσ.

an se katevasei o ote apo pcm gia na baleis isdn kai meta baleis pstn i ama baleis adsl over pstn apo ton ote kai meta pas se double play den tha se xanabaloun sto pcm.ta kalodia tha allaxtoun apo to a/k tou ote den tha piraxttei kati endiamesa.

εγώ έκατσα και το διάβασα όλο αυτό(!!!).

Πράγματα που μπορώ να σκεφτώ:

Η βιβόντι,ή η τελλάς, δεν κάνουν αριθμοδότηση από το μηδέν?

(ή ισχύει ότι σε φόρθνετ κ ΗΟΛ,δηλαδή πρέπει να έχεις ήδη τηλεφωνο από τον οτε)?

2ον: έχεις τοση υπομονή,χωρίς να αρχίσεις να κατεβάζεις ότι καντήλια υπάρχουν εκεί πάνω? μπραβο σου!!!

3ον: να ξέρεις, ότι αν δε βρίσκεις το...δρόμο για τη λύση οτυ προβλήματός σου,υπάρχει πάντα ο μπαμπούλας της εεττ..

4ον:νομίζω,με πάσα επιφύλαξη, ότι αν υποβάλεις αίτηση για isdn, ίσως να μπορέσουν να σε καλύψουν!

5ον: πάρε τηλ σε 2-3 παρόχους,και ρώτησέ τους,σε περίπτωση γραμμής tcm,τι πρέπει να γίνει για να βάλεις 2πλαίη?

den dinoun grmami apo to miden kai oute ginetai afou o ote dinei to kalodio.oti kai na kanei o isp to kalodio einai ote

Κάπου εδώ καταλαβαίνεις πως αν κάποτε πάρουνε γραμμή...θα κάνουν άλλο 1-2 μήνες μόνοι τους για να σου ετοιμάσουν την σύνδεση ( LittleLouieVegos πως πάει η προβληματική σου σύνδεση ? Καλά δεν σου έλεγα από τον Μάιο για καλό Σεπτέμβρη ? :D )...οπότε...καλό πάσχα...

o little louie vegos perimenei tis blakies tou ote gia na mi po tipota xirotero.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...