Προς το περιεχόμενο

CANON EOS-400D και NIKON D80


myst77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

 

φίλη που θέλει να αγοράσει μια dSLR.

Θα έιναι η πρώτη της μηχανη τέτοιου τύπου οπότε τώρα θα μαθαίνει τις SLR

 

κατέληξα να της προτείνω κάποια από τις δυο παραπάνω

 

Σαν camera η D80 φαίνεται λιγο καλύτερη σε χαρακτηριστηκα. Όμως βρήκα τη canon στο εξής set:

body + φακος 18-55 + φακος 55-200 + grip

στα 1039 από multirama

 

η nikon d80 είναι στα 999 με 18-55

 

το θέμα είναι ότι αυτη δεν κολαει και τοσο στα λεφτα

ομως νομιζω οτι είναι καλυτερα να παρει τη canon που θα έχει εξαρχης και τα extra και είναι και λιγο πιο μικρη, αρα πιο βολικη για τα χερια της

επισης επειδη ειναι νεα στις slr δεν θα καταλαβει και ιδιαιτερες διαφορες μεταξύ των δύο

 

εσείς τι λέτε, περιμένω γνώμες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα πρότεινα να κοιτάξει(ς) την Olympus E-410 με το κιτ 14-42 + 40-150mm. Είναι μικρή και μεταφέρεται εύκολα χωρίς να είναι άβολη. Επίσης οι κιτ φακοί της είναι πολύ καλοί... Βγαίνει γύρω στα 700?, πολύ καλή τιμή για αυτά που προσφέρει. Αν θέλει να ανέβει στο 1000άρικο (το οποίο δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι αξίζει), η D80 είναι πολύ καλή περίπτωση, ο 18-55 για αρχή παλεύεται, άμα αχοληθεί σοβαρά μετά μπορεί να πάρει πιο καλούς. Αρκεί να κατανοεί ότι το 55 (που αντιστοιχεί σε 80 σε 35mm όρους) είναι σχετικά περιοριστικό. Καλλήτερη επιλογή για τη συγκεκριμένη κάμερα είναι ο σαφώς πιο καλός 18-70 που έχει πιο καλή κατασκευή και οπτικά. Αν πάει με canon, η 400d είναι μικρή και ελαφριά που είναι καλό. Βασικά όλες θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες της (είναι πολύ καλές πλέον όλες), καλό θα ήταν να πάει να τις πιάσει να τις αισθανθεί στα χέρια της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακράν η Νikon.

Κατά δεύτερον η Canon.

Τρίτη και ιδρωμένη η Olympus.

η D80 είναι πολύ καλή περίπτωση, ο 18-55 για αρχή παλεύεται, άμα αχοληθεί σοβαρά μετά μπορεί να πάρει πιο καλούς.

Συμφωνώ απόλυτα.Επίσης στους φακούς για Nikon δεν υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ SLR και dSLR όπως υπάρχει στις Canon.Υπάρχει συμβατότητα δηλ των φακών που χρησιμοποιούσες στην αναλογική Nikon SLR σου,τον οποίο βάζεις στην καινούρια σου D80.

Εγώ θα έδινα βάση στο σώμα παρά στους φακούς γιατί είναι δεδομένο πως οι default φακοί δεν είναι αρκετοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ισχύει αυτό Νίκο. Ο 18-55 δεν είναι full frame φακός. Ο 18-70mm δεν είναι full frame φακός, ο 18-135mm δεν είναι full frame φακός, ο 18-200mm δεν είναι full frame φακός. Αυτοί είναι φακοί εξελιγμένοι για να εκμεταλεύονται το ότι οι D-SLR έχουν μικρότερο αισθητήρα από τις filmάτες και δεν δουλεύουν σε film κάμερες ούτε σε full frame DSLR (η nikon απλά δεν έχει full frame DSLR;)). Είναι ακριβώς το ίδιο με κάποιους φακούς της canon καο των άλλων εταιρειών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

SGP μάλλον έχεις δίκιο.

Απλά πριν μερικές μέρες είχα μια συζήτηση με έναν φωτογράφο και σχολιάζοντας κάποιες φωτό μου,μου είπε αυτά που έγραψα περί συμβατότητας.

Με αυτά που μόλις έγραψες,μάλλον έχεις δίκιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θέλεις μια μηχανή πολύ καλή με καλό φακό επάνω θα διαλέξεις τη Nikon χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο φακός που δίνει η Canon με το κιτ δε φτάνει ούτε για αστείο την ποιότητα του φακού της Nikon. Μεταξύ των δύο, με κλειστά τα μάτια Nikon. Και αυτό στο λέει ένας Canonακιας ... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την dslr δεν την βλέπουμε ως αυτόνομη αγορά, αλλά συνυπολογίζουμε τους φακούς. Οχι τους φακούς που δίνονται μαζί με τη μηχανή, αλλά αυτούς που υπάρχουν διαθέσιμοι γι αυτήν. Γι αυτό πρώτα κοίτα τι ποικιλία φακών υπάρχει για κάθε μοντέλο (ποιότητα, ποικιλία, τιμές) και μετά αγόρασε μηχανή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...